Михайло Імберовський прокоментував відмову ЦВК у реєстрації

19 Червня 2016, 15:20
1697 Джерело: facebook.com

Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський, який планував брати участь у позачергових парламентських виборах у 23-у окрузі, оприлюднив свою позицію щодо відмови йому ЦВК у реєстрації кандидатом.

За словами депутата, наше законодавство недосконале й часто обмежує громадян України в їхніх правах, написав Михайло Імберовський на своїй офіційній сторінці у Facebook. Крім того, він засмучений, що ЦВК позбавило його можливості брати участь у передвиборчих перегонах.

Подаємо текст повний текст допису: 

«17 червня центральною виборчою комісією було прийняте рішення відмовити мені у реєстрації кандадатом у народні депутати по одномандатному виборчому округу №23.

Причиною відмови стало недотримання норми Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення виборів . До речі, я не єдиний кому відмовлено в реєстрації з аналогічних підстав. У відповідності до статті 108 цього Закону України оскаржувати рішення ЦВК потрібно до Адміністративного суду.

Порядок оскарження рішень органів владних повноважень завжди потребує кількох тижнів часу (звернення з позовною заявою, відкриття провадження у справі, розгляд справи по суті, винесення рішення суду, апеляційне оскарження). Зважаючи на це, та враховуючи, що до дня виборів лишилось менше місяця, не бачу змісту в судовій тяганині, але висловлю свою думку стосовно діючого законодавства, яке часто приймається в Україні в залежності від політичної доцільності або задля усунення політичних конкурентів, як це було у 2013 році, коли до одного з законів була внесена поправка, за якою позбавлявся права балотуватись у президенти Віталій Кличко… 

Українське законодавство забороняє балотуватись до Верховної Ради тим людям, котрі здійснили разовий виїзд за кордон у приватних справах, перевищивши 90 днів, а в сумі за рік - 180 днів, перебування ( за виключенням тих, хто поїхав за кордон у службове відрядження, на навчання, у відпустку, на лікування). У ЦВК порахували, що у 2012 році я десь на два тижні перевищив цей термін, коли, залишаючись громадянином України і маючи постійну реєстрацію у Луцьку, періодично виїзжав за кордон по бізнесових і особистих питаннях. 

Але чи не забули при цьому наші «законники» про мільйони українців, котрі працюють та ведуть бізнес за кордоном та не вважають себе емігрантами? Адже ці люди перебувають далеко від дому не з власної примхи, а тому що, на жаль, були кинуті державою на призволяще. До прикладу, за даними статистики у 2015 році в Україні кількість працездатного населення складала близько 17,5 млн. осіб, а кількість лише трудових мігрантів з України за різними підрахунками складає від 5 до 7 млн.осіб…

Переважна більшість українців за кордоном лишаються свідомими патріотами своєї землі, не втрачають зв’язку з батьківщиною і врешті решт ті кошти, які вони пересилають своїм родинам працюють на економіку України.

Чому ж ця надзвичайно активна, освічена частина українського суспільства апріорі позбавлена права бути представленою в українському Парламенті, через капкани наставлені в законодавстві ще злочинною владою Януковича?

Переконаний, що лише прийняття нового виборчого законодавстваа (на чому наполягає ПП «Об’єднання «САМОПОМІЧ») , а також грунтовний аналіз і якісно прописані норми щодо проживання і тимчасового виїзду за кордон, з врахуванням викликів сьогодення, має бути альтернативою наявним правилам гри!

Я засмучений тим, що ЦВК позбавило мене можливості позмагатись за депутатський мандат у вищому законотворчому органі держави, але життя триває. Маючи повноваження депутута Волинської обласної ради я і надалі активно працюватиму на користь волинян, в тому числі і тих, які проживають на Ківерцівшині, Маневичині, Любешівщині і Камінь- Каширщині, а також вноситиму свої пропозиції колегам у ВРУ щодо напрацювання нового виборчого законодавства. 

Дякую всім прихильникам ПП «Об’єднання «САМОПОМІЧ», які збирались віддати за мене свої голоси й закликаю не розчаровуватись. Ці вибори не останні, спільно з громадами ми змінимо життя в Україні на краще. 

В єдності наша сила!»

Нагадаємо, що раніше ЦВК відмовило Михайлу Імберовському у реєстрації кандидатом у нардепи на 23-у окрузі через «недотримання вимог Конституції України та норми Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатному виборчому окрузі № 23».

Коментарі
19 Червня 2016, 21:50
"Я засмучений тим, що ЦВК позбавило мене можливості позмагатись за депутатський мандат у вищому законотворчому органі держави,": чому ж так питається? Якщо пан Імберський виграв би позови з тих самих підстав які так чи інакше порушують його та інших права то це було б великим вкладом для його та його виборців й тому надалі він для себе та своїх виборців забезпечив би права які не можна було порушувати всяким таким ЦВК. Боротися треба незважаючи, а тим більше якщо ти такий поважний депутат аж такої поважної партї як "Самопоміч".
20 Червня 2016, 01:08
Слабак він для Самопомічі. Якби Ба лицьку якось туди-це сила.
20 Червня 2016, 01:53
Демагог, окрім того підвів команду, яка на нього покладала надії. Закони треба змінювати на посаді депутата, а кандидатом треба дотримуватися їх!
20 Червня 2016, 11:26
&quot;Заміна&quot; харизматичного Імберовського на &quot;нікаку&quot;і тупорилу балицьку - повний провал для Самопомочі .Плюс сміттєвий скандал у Львові, де мером є САМ голова цієї партії! <br/>А щодо тупорилої агітбригади , яка тут веде &quot;агітацію&quot; за Балицьку - то взагалі цирк!
20 Червня 2016, 12:35
САМЕ БАЛИЦЬКА І Є БІЛЬШ ХАРИЗМАТИЧНА І НЕ ТУПА ВОНА ХЛОПЧЕ. ІМБЕРОВСЬКИЙ ПРОДАВСЯ УКРОПУ І НІХТО НЕ ЧЕКАВ ЩО САМОПОМІЧ ЗРОБИТЬ ШАГ КОРОЛЕМ.
20 Червня 2016, 12:38
Я думаю, що Імберовського в Самопомочі не буде, продажний
20 Червня 2016, 13:08
Для району найбільший позитив у тому, що знайшлися люди які бажають у цьому місті &quot;застовбитися&quot; через те, що Маневичі зі своєю Кирдою та тамтешніми клананами які засівають округ №23 вже більш як 20 років янтарем та рибою намагатимуться не пропустити район до найвідповідальнішого моменту у нашому житті, а саме прийняття Волинською облрадою рішення про об&quot;єданий район на чолі К-Каширська. Все інше для нас так як і тієї самої Балицької є несуттєвим оскільки після децентралізації на нашу користь вона буде начальником виконачої служби об&quot;днаного району і вона буде підкорятися тільки в Область, а можливо навіть і Києву. Але якщо Маневичі стануть повітом ЇЇ ніхто тут не побачить оскільки Маневичі будуть ставити своїх людей і нікому і нічим це не допоможе навіть та сама харизма і довгі ноги.
20 Червня 2016, 17:48
Люба дуже мудра та зважена людина. В її не має своїх чи чужих в районі. Прийняття рішень і відповідальність завжди бере на себе. Не любить неправди, завжди бореться з нею. Пам&quot;ятаю, як ще в шкільних роках боролося з несправедливими вчителями. Вона юрист від природи, завжди доказує, що так, а що не так і стоїть на своєму. ЇЇ треба підтримати вона своя і політик від природи, а не по обставинах. Нехай щастить.
21 Червня 2016, 00:46
&quot;Пам&quot;ятаю, як ще в шкільних роках боролося з несправедливими вчителями. &quot;: то вже в дитинстві почала вивчати юриспруденцію??? Так ще можна сказати, що кожний з прокурорів в дитинстві не тільки марив про справедливість але й починав по-своєму наказувати злочинців, наприклад для жаб які квакали під вікном відривали ноги і голови))))). Коли вже дитинство вас покине.
21 Червня 2016, 03:28
Ми всі із дитинства і протягом життя не змінюємося. Дитинство де ти моє?
22 Червня 2016, 03:35
Смішні мої земляки переливанням із пустого в порожнє. Четвертування жаб-це взагалі. Хто така Балицька? Опишіть цієї жіночки зовнішність, бо жінок спершу сприймають за зовнішніми ознаками, потім за словами і в кінці за ділами.
22 Червня 2016, 21:39
Ось тут є інформація про Балицьку і її фото http://kamin.rayon.in.ua/topics/445-shcho-naobitsiali-u-svoyih-programah-kandidati-u-nardepi
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром