Григорій Смітюх просив Варфоломія відкласти Томос

23 Вересня 2018, 21:30
Григорій Смітюх у Верховній Раді, 2013 рік 4225
Григорій Смітюх у Верховній Раді, 2013 рік

Колишній нардеп-волинянин Григорій Смітюх опинився у компанії авторів листа до Вселенського патріарха Варфоломія, які просять відкласти рішення про автокевалію.

П'ятеро народних депутатів у відкритому зверненні від 21 вересня закликали Варфоломія «максимально зважити майбутній історичний крок, щоб уникнути політичних спекуляцій» на тему автокефалії і це нібито бентежить православних в Україні. Про це повідомляє Еспресо.

Авторами звернення є нардепи Андрій Деркач, Яков Безбах, колишній керівник Львівщини Василь Горбаль, Андрій Шипко і уродженець села села Житнівка Камінь-Каширського району Григорій Смітюх.

Вони повторюють тезу кремлівської пропаганди про те, що українська помісна церква потрібна насамперед Ватикану та греко-католикам, а не православним.

«...Вони (начебто йдеться про настрої українських православних - ред.) чітко бачать греко-католицькі «локомотиви» в центральних органах влади України, що везуть томос Вашої святості Україні, як «агітаційний лист» до президентських виборів. Не хотілося б, щоб історична можливість автокефалії і Ваше світле прагнення були забруднені промовами кандидатів у президенти і використані ними в корисливих цілях», - заявили депутати.

Четверо з них є колишніми членами Партії регіонів і неодноразово публічно висловлювали власні проросійські та пропутінські погялди. 

Григорій Смітюх, зокрема 15 грудня 2013 року на провладному мітингу на Європейській площі у Києві закликав людей звернутися до російського президента Володимира Путіна по «допомогу».

Безбах 18 січня 2018 року був одним з 36 депутатів, що голосували проти закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Шипко, за інформацією деяких ЗМІ, лобіював передачу органного залу в Дніпрі представникам Московського патріархату.

Про Деркача-молодшого та Горбаля відомо, що вони близькі до керівництва УПЦ МП.

Також вищезгадані народні обранці фігурували в голосуваннях за скандальні Харківські угоди і диктаторські закони Януковича.

Читайте також: Колишній кандидат в нардепи від Ковеля поскаржився росіянам на переслідування в Україні

Коментарі
24 Вересня 2018, 02:34
Титан підімняв і думає, що має право долю країни вирішувати.
24 Вересня 2018, 16:35
Прости мене Господи, але колись прізвища таки правильні давали, а гени ж пальцем не задавиш! Ще його батько потеруху з грибів продавав як насіння білих грибів, Гриць нині іншу російську "потеруху" продає вже своїм землякам...
24 Вересня 2018, 22:03
Пані Марфо. За шо ви говорити? Гроші не пахнуть. Це по-перше, а по-друге, - братва сказала – пацан зробив. З урками розмова коротка. Спочатку вона дозволять красти, прикривають від небезпеки, а потім при потребі нагадують, що час віддячити за минулу турботу. Путін сказав своїм, свої сказали януковичам, а ці вже побалакали зі смітюхами. Не винуватий він – просто колись, через жадібність, душу бандюганам заклав. Молитись за його душу час, щоб принаймні а пеклі в одну камеру до Гундяєва, Путіна, Сталіна, Гітлера, Полпота, Кімерсена, Маодзедуна не потрапив. Най би мав можливість сидіти на одній пательні з земляками.
25 Вересня 2018, 02:04
Якщо вже Смітюх сказав то чекай вже біди.
27 Вересня 2018, 11:29
Землячок, що треба. Тільки зажирів на легких грошах.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39