Землі колишнього КСП «Росія» віддали у приватну власність

20 Червня 2016, 16:20
2632

Райдержадміністрація виділила земельні ділянки селянам для ведення господарства.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні Камінь-Каширської районної державної адміністрації від 25 травня 2016 року.

Земельні ділянки передали у приватну власність за межами населених пунктів на території Тоболівської сільської ради в розмірі частки (паю) колишнього КСП  «Росія» громадянам:

- Войчуку Михайлу Панасовичу для ведення особистого селянського господарства земельних ділянок площею 0,3563 га, площею 0,2858 га, площею 0,3202 га, площею 0,1772 га, право на які посвідчено сертифікатом на право на земельну частку (пай);




- Самко Марії Куприянівні для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки площею 0,2806 га, площею 0,3559 га, площею 0,1571 га, площею 0,2793 га, право на які посвідчено сертифікатом на право на земельну частку (пай);




- Давидюк Надії Пилипівні для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки площею 0,1722 га, площею 0,2932 га, площею 0,3202 га, площею 0,2435 га право на які посвідчено сертифікатом на право на земельну частку (пай).





 

Коментарі
21 Червня 2016, 00:40
Дроблення земель це не вихід з успішного ведення сільського господарства. У принципі та Цирська система яка сьогодні є у НАс, може бути найуспішнішим проектом ведення промислового сільського господарства нашого часу оскільки для цього усі предпосилки Є, відсутній тільки потужний інвестор.
21 Червня 2016, 12:45
так це ж НЕСПРАВЄДЛІВО!!! Де главна рішалова по зем.питаннях Балицька??? Зараз вона все порішає!!!Балицька прийде - землю в порядок приведе!!)))
21 Червня 2016, 15:39
Насправді приватизація так званих бувших земель КСП не належить до такого що допоможе сільському господарству вийти з кризи через те, що фактично землі роздроблюються у невеличкі клапті які фактично унеможливлюють подальше їхню організацію в один потужний кластер для обробітку землі одним єдиними або землекористувачем або власником. Дивлячись на таку роздробленість поміж власниками інвестор десять раз подумає чи приходити на такі землі коли наприклад на 50 гектарній площі знаходяться близько більше 20 землевласників/домогосподарств. Крім того коли 50 гектарна площа дробиться на приблизно 20 домогосподарств, частини цієї площі не однаково розорюються оскільки народ не однаково має можливість ЇЇ обробляти. Затим через деякий час земля попросту втрачає свою ефективність й тому в кінці-кінців рано чи пізно площа заростається рослиністю, чагарниками.
21 Червня 2016, 18:50
У питанні дроблення земельних ділянок справді є певний мінус, але й є плюси. Найголовніше - людина, родина починає справді відчувати свою ВЛАСНІСТЬ! Почуття власності, відтак формування відповідного відношення до землі набирає іншого, вищого сенсу, аніж це було досі. А вже як повестися з цією власністю - то тема іншої пісні. Все залежить де цей пай розташований. Якщо у масиві, це одне, а коли на заміжку - інше. Переважно земля має властивість дрейфувати з рук у руки, у власність ефективного власника- менеджера. Тобто, така людина викупить у господаря, який не має належної тями в агротехніці, його пай і матиме на ньому зиск. Німці, для прикладу, які є власниками землі, але не мають відповідної освіти, аби господарювати на ній змушені наймати спеціаліста з відповідною освітою. Ну і нарешті, агрохолдинги, які нині окуповують земельні поля на великих пляцах, не є найкращим вирішенням питання ефективного використання землі. Вони - заробітчани і виснажують землю на повну котушку...
22 Червня 2016, 00:47
" Все залежить де цей пай розташований. Якщо у масиві, це одне, а коли на заміжку - інше. ": говорячи так ви вподобуєтеся тому самому малограмотному селянину котрому тільки й треба, щоб його клаптик був щонайменше за його хлівом інакше якщо далі, тре на соляру, бензин і тому подібне. Щось корисного з того що 50 гектарна площа роздрібнилася на 20-40 власників нічого немає. Ви самі подивіться на ті карти хоч дехто й зареєстрував як власник клаптя в середньому по 30 сотих в інших переважно на це немає коштів, доступу до послуги реєстрації та можливо й бажання, а тільки слава богу написана заява до КСП та розглянуто краще, добре на їхню користь. Про якусь єфективність роботи на цьому та інших земель немає і цілком логічно не буде ще років з десяток. Поскільки щоб прийти на ці землі ефективному власнику який буде з цієї землі щось мати потрібно не одна вже сотня гривень, крім того розвиток сільського господартсва на інших площах які не мають таких законодавчих та просто фізичних проблем як ото роздробленість земель по власниках, засореність, вже заболочення у наших випадках, природнє заліснення як бачимо наприклад перед Нуйном найкращого в районі ефективного власника та багато іншого відкидає ще більше ці землі та Їхніх людей в ще більшу ніщиту і тому коли прийде час, якщо він настане земля ця буде продаватися або навіть й вилучатися просто за сміхотворними цінами, просто так для заліснення або для облоги на ще більш як 40-60 років. Але ця земля вже не буде землею у власності українського селянина але краще якщо у власності українського громадянина якщо не в інших. Вона була у нього рівно у той час коли він її міг обробляти у тому числі в радянському КСП та отримувати з неї який небуть зиск. Тому тішитися про якусь там майбутню вигоду селянинові немає чого
22 Червня 2016, 03:44
"Вона була у нього рівно у той час коли він її міг обробляти у тому числі в радянському КСП та отримувати з неї який не будь зиск". Але чомусь від того "зиску" всі селяни втікали або до Каменя, або де-ін-де ще далі. У результаті спасли Камінь своїми садибами та населенням, бо без совєтських внутрішньорайонних мігрантів Камінь десь би залишався на 6 тисяч населення і не більше.
22 Червня 2016, 12:28
На "дикому" Заході сільське населення переселяється до урбаністичних мість у двох-трьох випадках; виростають діти які бажають отримувати освіту залишаючи при цьому своїх предків якщо вони ще є на тих землях такими якими вони є, розорюючись оскільки не витримують конкуренції більших виробників які мають землю в декілька тисяч акрів, віддають землю в оренду сільськогосподарським корпораціям та живуть на цьому. У Нашому випадку рідко коли отримуючи який небуть прибуток на землі молоді сім"ї пересиляючись просто використовуючи останні долари які були зароблені в Москві чи де інде втікають від безвиході до міста в надії на краще майбутнє своїх дітей навіть не маючи при цьому від землі ніяких дивідендів. Тепер порівняйте той стан сьогоднішнього нашого селянина і стан Західного фермера в якого тільки одна думка де продати, у нашого навіть цієї думки немає оскільки думка про те де продати бульбу це насправді тільки від минулого життя радянської України оскільки на більше не страчило, польською мовою.
22 Червня 2016, 13:28
До чого ж і розмова. Було б селянам не кепсько біля рідних могилок, вони би не переїжджали до Каменя. І був би Камінь селищем на 3-5 тисяч осіб, а так він має понад 10 тисяч осіб і все за рахунок "файного життя на селі" як за совєтів, так і нині.
22 Червня 2016, 15:32
Ніхто проти цього немає. Не тільки у Нас, скрізь де існує урбанізація населення переводиться, шукає урбаністичних місць. З нашої точки зору це газ, краща школа, каналізація, вода, дорога з твердим покриттям і тому подібне. Але говорячи так, що мовляв Камінь був би селищем нічого такого екстровагантного немає оскільки це просто природний хід людської ментальності та прогресу навіть у такому невеличкому місті. Тут у цьому випадку краще посумувати над тим, що К-Каширський попри збільшення населення залишається тим селищем як Ви говорите, через те що ознаки про те, що це місто щось не проглядається і в основному через те, що промисловість міста впала.
22 Червня 2016, 22:07
От Ви,-Камінь, завжди залишите місце з суперечливими думками. Впасти може людина. Промисловість складається з галузей. За совєтів були ознаки наявності підприємств харчової промисловості, їх нині дійсно майже нема, була лісозаготівельно-деревообробна промисловість так вона і нині є. На згадку про виробництво будівельних матеріалів як артефакт залишилося для нащадків урочище "Силікатне". Тому, що впало, якщо не рахувати сплюндрованого Ігорко Єремєєвим маслозаводу, закриття мертвонародженого льонозаводу, закриття відживших свій час ПМК, сільгосптехніки, ніц не зрозуміло, бо промисловості як такої тут і не було.
24 Червня 2016, 01:39
"бо промисловості як такої тут і не було.": Ви по-своєму розумієте під цим словом, промисловість через те, що Ви проживаєте очевидно у тій місцевості де одна копанка це ще не промисловість.
25 Червня 2016, 16:11
Узагальнена схема така: сировина-виробничий процес з технологічним процесом як основним компонентом-готова продукція.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром