Як проросійські сили в Україні намагаються «знищити» Тимошенко

24 Вересня 2018, 16:58
Як проросійські сили в Україні намагаються «знищити» Тимошенко 1938
Як проросійські сили в Україні намагаються «знищити» Тимошенко

З телевізійних екранів та газет щодня ллється бруд на Юлію Тимошенко. Хоча  цей бруд багатократно спростовувався, провладні політики та так звані експерти продовжують поширювати брехню про лідера «Батьківщини». Так само хотіла дискредитувати її і минула влада Януковича.

Нині у США набуває нового розголосу судовий процес над Полом Манафортом, який за гроші Януковича та на користь Москви поливав брудом Юлію Володимирівну. Її звинувачували у зраді національних інтересів через газові контракти. Нині опоненти Тимошенко теж розганяють цю  елементарну та проплачену брехню. Мета цілком зрозуміла – наповнювати інформаційний простір викривленими та брехливими повідомленнями, аби переконати українських громадян та європейську громадськість у законності  переслідування Тимошенко і позбутися її як конкурента у політиці.

Як доводять матеріали цієї гучної в США справи, Манафорт у своїх діях, в тому числі пов’язаних із інформаційним обслуговуванням Януковича, свідомо та цілеспрямовано, як і Янукович, відстоював інтереси правлячої верхівки РФ. Якщо залежний від Росії Манафорт вів неабияку чорну кампанію проти Тимошенко, то нині немає сумнівів, що подібні дії були погоджені та освячені Кремлем.

 


 

Чотири з п’яти президентів України вважали «справою честі» атакувати та поливати брудом лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко. Спираючись на простих людей та борючись з кланово-олігархічною системою, для кожного з них вона була і залишається «кісткою у горлі».

На старті нової передвиборчої кампанії діючий Президент Порошенко вирішив реанімувати весь попередній арсенал чорного PR, напрацьований роками у боротьбі з Тимошенко. Складається враження, що зараз керівник держави намагається приклеїти ярлик «прокремлівського політика» на Тимошенко. Однак матеріали справи Манафорта доводять абсолютно протилежне: Кремль руками Манафорта як фактично своєї довіреної особи займався масштабною дискредитацією Тимошенко, яка за часи свого прем’єрства продемонструвала прихильність до союзу з ЄС та ідеї вступу до НАТО.

Саме за часів її другого прем’єрства почались переговори з Євросоюзом і зроблено перші кроки до асоціації та зони вільної торгівлі з ЄС, що не відповідало інтересам Росії, яка свідомо сприяла дискредитації найбільш активного проєвропейського політика. Інформаційно та політично зачистити Тимошенко означало прибрати з політичної сцени реальну європейську ідею в Україні.

Сьогодні важливо, аби ніхто не забував, що поливання брудом Тимошенко – це діяльність проросійських сил в Україні. Вибори Президента 2019 року визначать: новим главою держави стане проукраїнський політик нового ґатунку, що ліквідує клани та відновить справедливість, чи прокремлівський засланець, який поверне Україну у лоно «руського міру».

 

Олег Постернак,

кандидат історичних наук

Коментарі
24 Вересня 2018, 20:46
"З телевізійних екранів та газет щодня ллється бруд на Юлію Тимошенко.": якщо реклама про Тимошенко, про її новий курс це і є "брудом" то я тут навіть не знаю що сказати, адже тільки й чуємо про ЇЇ новий курс. Навіть вдень з вогнем не знайдеш на тих самих:"телевізійних екранів та газет щодня" про інших. Брехня їде і брехнею поганяє то це точно.
24 Вересня 2018, 21:52
Кандидат історичних наук Олег Пастернак якось надто по-сльозливому чи то по-народному розповідає про «мученицю» Юлію Володимирівну. Але то таке. Найцікавішим є те, що в історика проблеми з логікою. Отже, якщо «поливання брудом Тимошенко – це діяльність проросійських сил в Україні», якщо «Вибори Президента 2019 року визначать: новим главою держави стане проукраїнський політик нового ґатунку, що ліквідує клани та відновить справедливість, чи прокремлівський засланець, який поверне Україну у лоно «руського міру», то виникає запитання до автора – за кого він має в цьому антиюліному поході Порошенка? За представника проросійських сил, чи за представника проукраїнських сил? Адже Порошенко головний суперник Юлі на майбутніх президентських виборах. Якщо Юля точно проукраїнська, то Порошенко, за розкладом автора, є проросійським. Якщо Порошенко не проросійській, то ким насправді є Тимошенко?
24 Вересня 2018, 21:53
"Її звинувачували у зраді національних інтересів через газові контракти":отже вона думає або говорить, що ЇЇ звинувачувати у цьому напрямку не варто, оскільки підпис газових контрактів це була нагальна потреба для українського народу у той час ))))))))). Якщо вона говорить що ринкова ціна на газ на українському ринку має забезпечувати ринок, а не підпис прем"єр-міністра то чому вона власне підписалася під гозовими контрактами, а не чітко висловилася б про те що я не буду підписувати жодного контракту, віддамо це на відкуп газового ринку? Подвійні стандарти у цьому випадку говорить нам власне про цю людиу як про ненадійного урядовця яка сьогодні говорить одне, завтра інше і невідомо з якими для нас результатами.
24 Вересня 2018, 22:16
ПОстернак . Скоріш всьго псевдонім .своїм імям не підписався отже й за слова свої не несе відповідальності тобто писав для того щоб срібняки в карман покласти
24 Вересня 2018, 23:58
&quot;Переконливий&quot; аргумент проєвропейської Юлі, що &quot;...за часів її другого прем’єрства почались переговори з Євросоюзом і зроблено перші кроки до асоціації та зони вільної торгівлі з ЄС, що не відповідало інтересам Росії&quot; розбивається об залізний аргумент - Янукович також вів Україну до Європи, а куди привів тепер бачать всі. <br/>Треба бути ідіотом, аби після того як зупинили на Сході війну, нехай і з неймовірними жертвами, отримали можливість вільно пересуватися Європою, розриваємо &quot;духовні&quot; зв'язки з МП/кГБ розвертати оглоблі невідомо у якому напрямку...<br/>Не з ціною газу потрібно воювати, бо це товар на міжнародному ринку, а створювати умови для зростання заможності українців. При всіх труднощах майже всі наші молоді люди живуть гідно, хоча цей кусень хліба їм дається досить важко - а хто обіцяв, що буде легко? Де ви бачили країну, аби там падала манна з неба? найстрашнішою помилкою нас всіх буде попастися на вудку популістів-соціалістів, котрі простими кількома кроками виведуть державу у лідери і всіх &quot;накормлять&quot;. І, головне, для популістів - почати змінювати і ламати Конституцію... Може давайте хоча б раз спробуємо дотримуватися її букви і духу , починаючи від Президента до простого мешканця Києва чи Нуйна...
25 Вересня 2018, 00:27
&quot;Може давайте хоча б раз спробуємо дотримуватися її букви і духу , починаючи від Президента до простого мешканця&quot;: спробувати можна але хто поведе до цього щастя?
25 Вересня 2018, 13:57
Поводирі потрібні лишень сліпцям, всі решта мають &quot;дотримуватися букви і духу&quot; Конституції України без штурханів у спину і копняків/підср...чників у м'яке місце...
27 Вересня 2018, 11:38
А заповзята кобіта ця вічномолода Юлька.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром