Немає офіційної роботи – немає пенсії: у Камені-Каширському провели навчання з роботодавцями

26 Вересня 2018, 20:00
У Камені-Каширському провели навчання з роботодавцями 2986
У Камені-Каширському провели навчання з роботодавцями

 В Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості 25 вересня провели бліц-навчання з роботодавцями району в питанні трудового законодавства, оформлення трудових відносин та легальної зайнятості. Про це повідомляє Камінь-Каширський центр зайнятості.

В заході взяли участь представники райдержадміністрації, Камінь – Каширського об’єднаного управління ПФУ у Волинській області, головний державний інспектор управління Держпраці у Волинській області та працівники районної служби зайнятості.

Мета зустрічі – проінформувати про заплановані події у центрі зайнятості та роз'яснити про недопустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення трудових відносин, обговорити всі негативні наслідки неофіційного працевлаштування.


«Роботодавець зобов’язаний надати працівнику трудові та соціальні гарантії, передбачені трудовим законодавством (відпустки, оплата тимчасової непрацездатності, надання пільг, забезпечення особливих умов праці для жінок, неповнолітніх, інвалідів). Неофіційний найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюються пенсія, матеріальної допомоги у разі настання безробіття, а також компенсації тимчасової непрацездатності», – говорять у Камінь-Каширському центрі зайнятості.

Зокрема спікери заходу зазначили, що легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення. Використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення громадянина права на працю, відпочинок, відсутності матеріального забезпечення у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності, настання безробіття, пенсійного забезпечення.



 

 

Коментарі
30 Вересня 2018, 20:58
В мене 36 років стажу і скажу вам так, краще би мені ті гроші які перераховували в пенсійний фонд, віддали на руки, то накупував би по-трохи золота, сріла і жив би зараз як пан, а так на сміх курям, а не пенсія. Зате чиновники на наші відрахування живуть як пани.
30 Вересня 2018, 22:31
В Україні до цих пір діє дебільна совдепівська так звана солідарна пенсійна система : відрахування з кожного працюючого йдуть на виплату пенсій нинішнім пенсіонерам .
01 Жовтня 2018, 01:50
Сама по собі ця система має працювати при декількох умовах - кількість працюючих не зменшується, доходи, тобто зарплати, не обесцінюються, і апарат пенсійного фонду не роздутий, тобто не пожирає всі відрахування, ну і звичайно не красти, або хоча би красти вміру. Практично ні одне правило в нас не виконується. Я відчуваю цю систему на своєму кармані. То для чого ці рекламні семінари про неіснуючі пенсії. Як відомо, не потрібно багато говорити, а потрібно щось змінювати. Бо коли люди бачать як намахує держава їхніх батьків, то невже вони повірять що вона не намахає і їх. Краще синиця в руках, чим міфічний журавель в небі.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024