Активістам, які протестували проти бізнесу регіоналів, погрожували фізичною розправою

23 Червня 2016, 12:40
1977

Протягом двох днів, 3-4 червня, в Луцьку небайдужі активісти громадських організацій збирали підписи городян під зверненням до Президента України та Генеральної Прокуратури з вимогою розслідувати походження тіньових коштів Партії регіонів на Волині, які використовуються для підтримки сепаратизму і відновлення корупційної влади клану Януковича.

До акції долучилася громадська організація ГО «Асоціація захисту місцевих громад» та ГО «Громадська рада Волині», які збирали підписи лучан.

Як розповіли організатори акції, звернення до Президента і Національного антикорупційного агентства України ініційовано на вимогу сьогодення, коли Генпрокуратура оголосила масштабну війну тіньовому бізнесу колишніх «регіоналів».

Це стосується ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», землі сіл Боратин та Радомишль. Це тільки мала частина того, що було «віджато» у Волинських підприємців на користь Михайла Добкіна та компанії з управління активами «Ореола» за часів Януковича.

Громадський активіст Ілля Токаренко розповів про результати акцій та чому він надягнув футболку із написом «Беркут», і якою була реакція на це лучан:

 Ілля, чи були складнощі у проведенні акцій?

– Звісно не без цього, бюрократія (сміється активіст). На другий день телефонували люди з погрозами, лякали фізичною розправою, але я не з тих. Стріляти вмію влучно.

Скільки підписів було зібрано? Чи підтримували лучани ініціативу?

– Під час акції протягом двох днів було зібрано понад 900 підписів. Багато лучан зовсім не знають про тіньовий бізнес. Дехто перевіряв інформацію на смартфоні і одразу підписував петицію.

В інтернет-просторі ми бачили багато коментарів стосовно вашої акції, дехто писав, що «заказуха», чи це правда?

– На це запитання я відповідаю: скільки коштує один кілограм картоплі? Сім гривень. А скільки коштує кілограм любові, щастя, патріотизму? Ці якості безцінні! Мене обурює ставлення влади до людей, які спричинили катастрофічний занепад держави!

Ви сьогодні у футболці з написом «Беркут». Чому? Це ваш новий перформанс?

– У цій футболці я пройшовся центральною вулицею Волі. Багато з людей сприйняли це з посмішкою, але жоден не підійшов і не запитав: «Чому?» Це байдуже ставлення лучан, всі думають тільки про себе! Можливо, в нинішніх умовах це єдиний шлях, але в мене виникає питання, для чого гинула Небесна сотня, для чого гинуть наші хлопці у АТО? Для того, щоб збагачувати олігархічний клан? Тисячі калік, тисячі вбитих, і як ми будемо дивитися у очі їх матерям, жінкам, рідним?

Чи плануєте продовжувати такі акції? Коли саме?

– Акції будуть продовжуватись до тих пір, поки не буде результату зі сторони влади! Наступний крок буде після отримання відповідей з Генеральної Прокуратури, НАБУ, та адміністрації Президента.

Містом поширились листівки-попередження для лучан про бізнес Добкіна, чи є це дієвим шляхом?

– Так, листівки поширюємо, зараз плануємо зробити загальноукраїнську акцію «АнтиДОП», під час якої всі області, де замішаний одіозний політик, будуть вимагати розслідувань стосовно «віджатих» бізнесів!

Коментарі
23 Червня 2016, 18:22
А гепі-допі все це до одного місця. Сплять спокійно на віллах, збудованих в мальовничих куточках харківського лісопарку на землях, віджатих у директора Данилівського дослідного лісгоспу нашого земляка Мостепанюка.
23 Червня 2016, 22:00
А в камені-каширську вовки віджали цілий лісгосп! А тепер самий рибний з них преться в депутати до верховної ради! І нащо той майдан?!
23 Червня 2016, 22:02
Рижий, рижийі, а не рибний, то автоматична опечатка.
24 Червня 2016, 03:12
нема лису не потрибно й вовка прийшов час их видстриляти СЛАВА УКРАИНИ
24 Червня 2016, 03:48
<p>Хто не згідний- той такий самий ***!!</p>
24 Червня 2016, 03:58
метикуватий до злодійства, до роботи в команді злодіїв
24 Червня 2016, 15:17
Попереджали, що за нецензурну лексику коментарі видаляємо!
24 Червня 2016, 20:25
Оце, таке *** ВОВК сунеться до кормушки.... Нічого не зробив для общого блага, тільки грабив ЗЛОДЮГА... ВАНЬКА ****!!!
24 Червня 2016, 20:48
Його тримають на повідку. І справи не закривають і справу не передають до судових органів. Але до таких судових які Вони є тепер краще й не передавати тому чим більше триматимуть тим дороще Їм обійдеться.
25 Червня 2016, 11:40
Хіба не читали у "Волині", який благоді
25 Червня 2016, 11:47
Хіба не читали у "Волині", який благодійник був у районі, просто таки найспівчутливіший, найдобріший, най..., най. В тої особи (вовка людиною не хочеться називати) усе підле: і думки, і дії, і мрії. Сидів тихо в засаді 2 роки, а тепер - він національний герой: буде працювати на благо громади (вирізатиме ліси). Усі лісники спецлісгоспу в один голос, як зомбовані, питають: "А за вовка проголосуєш?" Що він їм наобіцяв? Невже назад поверне награбоване?
27 Червня 2016, 00:35
ВОВКА до тюрми а не ВР
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром