2 жовтня: події, дати, іменини

02 Жовтня 2018, 08:00
3627

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні вівторок, 2 жовтня.

Іменини святкують:  Георгій, Давид, Ігор, Костянтин, Макар, Трохим, Федір.

Міжнародний день ненасильства, на честь дня народження Махатми Ганді творця філософії ненасильства.

Таке торжество, як ми вже говорили, зовсім молоде. Міжнародний день ненасильства з'явився в 2007 році. Тоді 15 липня на черговій асамблеї ООН резолюцією № A/RES/61/271 було проголошене цей свято, і обрана постійна дата для нього – 2 жовтня. До речі, дата Міжнародного дня ненасильства була зовсім не випадково. Саме 2 жовтня 1869 року народився Махатма Ганді. Він був не просто лідером руху за незалежність Індії, але й основоположником ненасильства в усьому світі.

У резолюції ООН сказано, що Міжнародний день ненасильства служить додатковим приводом для того, щоб «пропагувати ненасильство, в тому числі шляхом освітньої і суспільно-роз'яснювальної роботи». Тому не дивно, що у 2 жовтня, коли відзначається це свято, проходить величезна кількість інформативних заходів.

Коли сам акт, про створення такого свята, як Міжнародний день ненасильства вносили на розгляд в ООН, було сказано наступне: "широкий і різноманітний спектр творців документа є відображенням почуття глибокої поваги до Махатми Ганді, а також неминущого значення його філософських поглядів". Це лише підкреслює, наскільки Міжнародний день ненасильства важливий у наш час.

Цитата дня: «Справи складаються якнайкраще у тих людей, які роблять свою роботу не залежно від того, що чекає їх у кінці».

FOODня: кавун

  • щоденне вживання цієї гігантської ягоди допомагає зменшувати запальні процеси в організмі
  • вчені давно довели, що кавунова дієта здатна зменшувати камені в нирках

  • очищає організм від токсинів і допомагає активізувати обмінні процеси

  • містить велику кількість калію, необхідного для нормального функціонування м'язів і який допомагає знизити кров'яний тиск

  • багатий вітамінами С і А, провітаміном В6, завдяки чому допомагає зберегти хороший зір, зміцнити імунітет, благотворно впливає на роботу мозку

  • живильні речовини, що містяться в кавуні, здатні боротися з вільними радикалами - головною причиною старіння організму і багатьох небезпечних захворювань

Обережно!

  • пестициди, нітрати, солі важких металів, мікроби можуть бути підступними у вживанні кавуна. В основному вони сконцентровані в кірці і зеленій м'якоті. Тому краще вживати тільки ту частину, яка розташована ближче до серцевини. Найбільше нітратів буває в ранніх плодах.
  • чим довше зберігається кавун, тим більше в ньому нітратів. Щоб зменшити ризик, пов'язаний з вживанням кавунів, не купуйте їх на відкритих вуличних лотках, особливо біля трас. Справа в тому, що кавун легко здатний вбирати в себе з повітря вихлопні гази і різноманітні токсини.

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024