Камінь-Каширщина: мешканці сіл безкоштовно пройшли консультацію у лікарів

02 Жовтня 2018, 10:00
Камінь-Каширщина: як працює програма медичної допомоги для мешканців сіл 2239
Камінь-Каширщина: як працює програма медичної допомоги для мешканців сіл

Медична програма «Здоров’я – кожному мешканцю села» продовжує втілюватися в реальність у селах Камінь-Каширського району.

Зокрема, бригади лікарів Камінь-Каширської ЦРЛ та Камінь-Каширського ЦПМСД вчергове виїхали до сіл Великий Обзир, Малий Обзир, Стобихва. Жителі сіл мали змогу пройти обстеження в офтальмолога, травматолога, гінеколога, невропатолога, педіатра. На прийомі побувало майже сотня сільських жителів, вони отримали необхідні консультації та призначення. 

Більше року подібна ініціатива діє у Ківерцях, а також, крім Камінь-Каширського, її запровадили у Маневицькому та Любешівському районах. Ініційована вона Народним депутатом Іриною Констанкевич.

Причиною запровадженя цього проекту на Волині є стан сучасної медицини у селах. По-перше, амбулаторії без ремонту, по-друге, справного медобладнання у сільських лікарнях майже не залишилося, по-третє, медики працюють за мізер. А поїхати до центральних лікарень мешканцям села надзвичайно важко, бо дороги розбиті, а подекуди їх і зовсім немає, автобуси ходять рідко та й коштів на своє здоров'я інколи виділити нереально. 

До слова, у липні стартувала велика програма підтримки сільської медицини, одним з головних нововведень якої стала телемедицина - спілкування з лікарем через сучасні засоби комунікацій. На розвиток сільської медицини з консультаціями в інтернеті вже пустили близько чотирьох мільярдів гривень. Але чи запрацюють такі реформи невідомо, бо подекуди наявне обладнання та «швидкісний» інтернет не дозволяють це втілити в реальність.

 

 

Коментарі
02 Жовтня 2018, 15:43
це ж треба так спотворювати інформацію...журналісти у вас є? які 4 млрд? де ?в кого?
04 Жовтня 2018, 02:04
Наявне обладнання та інтернет не дозволяють втілити в реальність, а грошики всеодно “ тю-тю”!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024