На оновлення ФАПу у Нових Червищах витратили більше 350 тисяч гривень

24 Червня 2016, 17:21
2600

Реконструйований фельдшерсько-акушерський пункт відкрили в селі Нових Червищах Камінь-Каширського району. На його повне оновлення витратили більше 350 тисяч гривень, більшу частину з яких вдалось залучити з бюджету ООН. Наразі тут можна буде отримати невідкладну медичну допомогу або ж консультацію.

Урочисте відкриття за участю голови Волинської обласної ради, засновника Фонду «Тільки разом» Ігоря Палиці відбулося 15 червня.

Як розповідають місцеві жителі, яких на відкриття прийшло майже сотня, раніше місцевий ФАП більше нагадував стару сільську хату, яка от-от завалиться. Натомість нині тут постала повністю оновлена будова.

Вартість реалізації проекту становить 357 тисяч гривень. Із них 30 тисяч виділила Волинська обласна рада, майже 18 тисяч гривень зібрала місцева громада, 87 тисяч гривень профінансувала районна рада, а 222 тисячі гривень вдалося залучити завдяки проекту ООН, над яким працювали місцеві жителі спільно з районною владою.

Натхненником процесу реконструкції стала громадська організація «Новинка». А ремонтні роботи здійснили силами центру соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія-І».

Ігор Палиця привітав присутніх та побажав селянам міцного здоров’я, аби до ФАПу вони зверталися якомога рідше та лише з метою профілактики.

«ФАПи відкривають і їх підтримують, бо тут – центри первинної профілактики. І це правильно. При цьому скорочуватиметься кількість ліжкомісць у лікарнях. У Європі це теж популярна практика, але там настільки розвинута профілактика, що люди хворіють на 80% менше. Я переконаний, що ми до цього теж дійдемо. І це перший крок до того, аби нація була здоровою та отримувала послуги, як у Європі», – зауважив голова облради.

Присутня на святі депутат Волинської обласної ради, заступниця голови правління Фонду «Тільки разом», кандидат у народні депутати в 23-му виборчому окрузі Ірина Констанкевич зазначила, що поширення фельдшерсько-акушерських пунктів та їх роботи мають стратегічне значення. Адже це питання здоров’я місцевих жителів.

«Ми маємо і надалі працювати в напрямку розвитку медицини на селі. Дорослі, діти чи старші люди мають мати гідне медичне забезпечення незалежно від того, де вони проживають – у місті, селищі чи селі», – зазначила вона.

Голова сільської ради Нових Червищ Марія Салівончик, яка є медиком за освітою, привітала своїх «колег по цеху» з відкриттям оновленого медзакладу. Вона подякувала односельчанам, які рік тому під час зборів вирішили зробити капітальний ремонт ФАПу та всіляко сприяли цьому процесу.

Під час огляду приміщення медики зауважили, що меблі в пункті залишилися старі. Також сюди досі не провели воду. Відтак попрохали посприяти у залагодженні цих питань.

Медики кажуть, що основний напрямок роботи ФАПу – надання невідкладної медичної допомоги та профілактика захворювань. З іншими проблемами селяни звертатимуться в амбулаторію, що за сім кілометрів від Нових Червищ.

Ігор Палиця поцікавився, чи покращить якість надання послуг проведення інтернету до пункту. На що медики відповіли, що таким чином можна буде, наприклад, передавати дані кардіограм чи інших аналізів, аби лікарі з амбулаторії могли поставити діагноз.

Також не зайвим, зі слів медиків, був би і глюкометр. Адже цукрового діабету та серцево-судинних захворювань серед місцевих жителів останнім часом стає все більше. Мовляв, це наслідок невчасної діагностики та халатного ставлення до власного здоров’я.

Місцеві жителі, які прийшли на відкриття медичного закладу, констатують: відтепер звертатися по консультацію чи допомогу до лікаря буде значно приємніше.

Коментарі
24 Червня 2016, 20:45
На черзі відкриття з часом профілактичного басейну в К-Каширську якого слід передати з Райвно до Райполіклініки.
24 Червня 2016, 22:36
Придурки владні чини. В тому і біда нашого міста. На колінках повзуть перед Палицею
24 Червня 2016, 22:43
За відкритий оновлений ФАП в Нових Червищах, за церемонію представлення новоспеченого кандидата у депутати від УКРОПУ (Успішного Коломойського- Олігархічного Пута України) та інші обіцянки-цяцянки з підпалиці треба чемно подякувати і вклонитися низенько. А голосувати потрібно за ту людину, яка не вхожа в систему, котрій необхідно зламати хребет. Ми не боремося з багатими, ми не хочемо олігархії, котра просуває кнопкодавів у Парламент, аби лобіювати свої фінансові інтереси за рахунок повного жебракування простих громадян. Констанкевич - найчистопородніший представник олігархії, яка не стидається засівати округ грішми, які у майже легальний спосіб "заробили" її патрони-покровителі. Поліщукам нарешті необхідно зрозуміти, що вони не раби, і не пацієнти геріатричного пансіонату, котрі найголосніше плещуть в долоні тому, хто роздав найсолодші цукерки та торбинки з подарунками. Нам потрібна держава, яка б за наші податки забезпечувала медичний захист людей незалежно від настрою і планиди якогось скоробагатька! Голосувати потрібно за державника, а не за вузкопартійного кнопкодава, нехай навіть з професорським дипломом! Зрештою, Палиця ж мабуть і не казав: "Ми вам збудували/відремонтували ФАП, то ви за це проголосуйте за нашого кандидата!"
25 Червня 2016, 02:44
Кандидатам в депутати нема різниці на що тратити передвиборні кошти - чи на плакати, чи на бігморди, чи на пластикові вікна, або фапи. Це передвиборні витрати, або спосіб вплинути на свідомість виборця, купити його. Тому, дякуйте за ФАП, але думайте не цьогохвилинну вигоду, а про перспективу держави у якій хочете жити, не вірте грошовим мішкам, оскільки вони думають про гроші, а не про людей!
25 Червня 2016, 02:58
Геть здуру з"їхали коли це 23 округ на щось впливав у Верховній Раді. Якщо зараз Вони і потребують від Нас то дійсно це Наші голоси які там для Них конче потрібні. Інакше до цього часу чи то Комуністи у Любешові чи то Єремеєв в Маневичах Вони за Наш рахунок робили свою політику яка тільки й полягала в тому щоб собі нажитися. Але останніми часами Єремеєв/Литвин забезпечили собі та своїй Волі народу, цеж треба до такого додуматися закостенілу ось вже майже 20 років політичний центр який у першу чергу потім навіть не озирався на виборця який знаходився в К-Каширьску. Тепер "Укроп" прийшов до К-Каширська за Нашими голосами який зможе дати для Них депутата у Верховну Раду і разом з тим зможе повернути Наший хід історії у те русло яке потрібне для Нас живущих ТУТ у першу чергу. Потім Вже якщо бажаєте думайте собі про олігархів і тому подібне. Ви не можете справитися з місцевими допотопними олігархами які Вас обкрадають і Вам на вуха лапшу вішають, а Ви хочете ще з Всеукраїнськими. Не підірвіться. Подумайте над тим Куди йдете, а потім з Ким ідете. А ні то Вони зможуть ЇХ купити і Ви (К-Каширський) опинитеся за задвірках історії але вже буде пізно. ТОму краще для ВАс усіх обіцяти Їм що Ви будете за Них голосувати і проголосуєте щоб інакше не подумали про Вашу зраду.
25 Червня 2016, 11:28
"Геть здуру з'їхали, коли це 23 округ на щось впливав у Верховній Раді" - стверджуєте чи то запитуєте, шановний? Впливав, ще й як впливав через золоті акції Литвина з Єремеєвим, котрий так само задурив поліщукам голови своїми обіцянками. Там у ВР кожен голос на вагу золота. Чи вже забули, людкове, як під градом яєць Литвин здавав Крим Кремлю, пропихаючи злополучні Харківські угоди. Недаремне брати-генерали Литвина контролювали ВЕСЬ український кордон та південне оперативне командування ЗСУ, пізніше - Управління оперативного командування у Міністерстві оборони України вже за часів АТО. Я вже не кажу про інші єзуїтські речі покійного Єремеєва в Парламенті та поза ним. А ви питаєте на що впливав округ №23? Округ, вірніше його виборці, як найпівнічніший та найзатурканіший, даруйте, край, отримавши серед зими морозиво від депутата, кілька десятків пластикових вікон та 200грн. за голос, злили олігархам своє право впливати на перебіг подій в державі через законодавчий орган. Нині ж знову через продажність деяких писак з вулиці Радянської, а , можливо, й через обмеженість його кругозору, знову ж наступають на ті ж самі олігархічні граблі, прикриваючись обіцянками Палиці лобіювати повітовий центр Каменю-Каширському. Якщо мешканці району, його виборці будуть і надалі ялові, продажні то нічого вам не допоможе. Ви думаєте, що Фонд Палиці це Фонд Сороса? Якщо й так, то Сорос також свої капітали переважно заробляє на перенесенні шкідливих виробництв у треті країни...
25 Червня 2016, 13:27
Коломойський є самий класичний варіант олігархії, який поєднує фінанси і владу завдяки напівосвіченій "інтелігенції", котра баламутить виборцям голову перед виборами своїми вузькопартійними/30срібними мотиваціями. Саме депутати, які обираються з Фондів, є тим інструментом, що роблять "великий бізнес" олігархією. Для чого Палиці тратити кошти на депутата, скажіть мені. Нехай ці гроші вкладе в агробізнес в районі і отримає прибуток, якщо він за вашими словами "національно налаштований бізнесмен". ДЛя чого лізти в політику, аби наобіцяти повіт, а насправді забрати/віддати москалю державу?
25 Червня 2016, 13:56
Коломойський віддасть державу який перший написав позов в Європейський суд з прав людини на Російську Федерацію з приводу анексії його власності на Кримському півострові? Це Ви Вже загнули шановний. Ніхто й пальцем не поворохнув навіть з тих же націоналістів та інших кирдик як він вже щось робить, ви говорите речі не сумісні з правдою. Відносно як Ви говорите:" обираються з Фондів, є тим інструментом,", цілий пан Байцим написав професорську працю позаяк якою активно користується ціла область, а надто Волинська обласна рада.
26 Червня 2016, 18:43
Вибори в 23 окрузі: попит формує пропозицію чи пропозиція формує попит<br/>25 червня, 17:22 <br/><br/><br/>Вибори в 23 окрузі: попит формує пропозицію чи пропозиція формує попит<br/>Центральна виборча комісія призначила на 17 липня проміжні вибори народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №23 на Волині. <br/><br/>Два роки поспіль народним депутатом від округу виступав нині покійний Ігор Єремеєв. Він трагічно загинув 12-го серпня 2015-го року. Відтоді 23-й округ залишився без депутата.<br/><br/>Офіційна реєстрація кандидатів завершилася, почався період інтенсивної агітації та &quot;промивання мізків&quot; населенню. Мета виправдовує засоби. А мета тут - перемога.<br/><br/>Вже традиційною стала активна громадська і благодійна діяльність для підняття рейтингу - благоустрій, спонсорська допомога, захист ображених і т.п. Виборці до цього звикли і готові до співпраці.<br/><br/>Саме про цю &quot;готовність до співпраці&quot; пише на своїй сторінці у Фейсбук Любов Балицька, кандидат у депутати на 23 округ:<br/><br/>&quot;Ось листування з моїм однокласником, який до речі здобув юридичну освіту в престижному вузі Києва. Ох, як соромно за таких людей. Невже, нічого не зміниться? Невже, таких багато? Я не говорю, щоб голосували за мене. В кожного своя думка та право. Але, вибір має бути свідомим та не купуватися за гроші. Просніться, поки не пізно!!! Не задумаєтеся, будете рабами. Згадайте про колишнього феодала, який правив на нашій землі 13 років. І де дороги, школи садочки? Що він зробив в окрузі?<br/>- Є люди за гроші можуть віддати свій голос, вони з КК<br/>- я за чесні вибори і за викорінення в нашому окрузі тих кандидатів, які купують голоси. Так втрачається правова держава. Шкода мені тих, хто продається. Хтось віддав життя на Сході за свою землю, а хтось продає.<br/>Прочитано у 18:20<br/>- Не я тобі писав, а ти до мене звернулася, шукай чесних за гроші в себе вдома, но мені не розказуй за політику&quot;, - йдеться в дописі.<br/><br/>То попит формує пропозицію чи пропозиція формує попит? Ось вона, ринкова економіка.
26 Червня 2016, 20:20
Ще раз говоримо, що на сьогоднішній день для К-Каширського району найважливішим є визначення району повітовим центром. Все інше не так важливо. Ще раз говоримо, що для Нас важливо Куди ми будемо йти, а не з Ким будемо йти. Між іншим пані Кирда майже нічого не говорить про об&quot;єднання районів але тільки про зашорену усіма децентралізацію яка й так вже фактично припиналася оскільки усі побачили, що округ депресивний не може заробити навіть на заробітну плату вчителям та медикам не говорячи вже про який небуть розвиток інфраструктури
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024