Цього року в Олениному розпочнуть будувати нову школу

25 Червня 2016, 15:27
2251

На початок будівельних робіт у селі Олениному цьогоріч залучать 4 мільйони гривень: 500 тисяч гривень обіцяє надати місцева районна рада, 1 мільйон планують закласти з коштів перевиконання обласного бюджету, ще близько 2,5 мільйона гривень профінансує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це йшлося під час візиту голови Волинської обласної ради, засновника Фонду Ігоря Палиці у Камінь-Каширський район 15 червня.

Нині в селі власними силами громада намагається добудувати частину школи. З цим проектом вони, зі слів голови райради Валерія Суса, здатні впоратися самотужки. Мовляв, допомога потрібна лише на добудову даху.

Проте є проект зведення в селі нової школи «з нуля» – нині там заливають фундамент. Для цього вже оформили земельну ділянку площею 2 гектари.

Під час зборів громади села Ігор Палиця зауважив, що останнім часом будматеріали подешевшали. Тож будівельники днями прорахують детальний план та повідомлять кінцеву вартість проекту.

Якщо це буде школа площею 700 квадратних метрів на 200 дітей, то будівництво «під ключ», на думку Ігоря Палиці, обійдеться не більш як у 10 мільйонів гривень.

«Це приблизно 500 доларів за метр квадратний. У Луцьку житло будують за 350 доларів, але тут слід врахувати вартість додаткового обладнання для школи», – зауважив Ігор Петрович та запевнив, що «заробити зайвого або вкрасти» на цьому проекті не дадуть.

Член освітньої комісії Волинської облради, заступник голови правління Фонду «Тільки разом», кандидат у народні депутати в 23-му виборчому окрузі Ірина Констанкевич зазначила, що питання забезпечення шкіл для сіл області є одним із пріоритетних.

«Діти мають мати хороші умови для навчання незалежно від того, де вони живуть – у місті чи в селі, – наголосила вона. – Думаю, нам удасться переконати депутатів під час сесії виділити частину коштів на будівництво школи в Олениному».

Насамкінець голова облради висловив сподівання, що навчальний рік 2017-го діти розпочнуть уже в новій школі.

«Не бачу проблем із будівельниками. Часу достатньо, аби встигнути реалізувати задумане», – підсумував Ігор Палиця.



 

 

Коментарі
25 Червня 2016, 19:58
Сподобався сілький голова, який явно противник таких ідей і бридко від Суса-підкаблучник влади всіх часів.
25 Червня 2016, 21:02
А, якої думки Камінь щодо В.І.С.?
25 Червня 2016, 21:36
А ти до якого Каміня звертаєшся?
25 Червня 2016, 23:48
Якщо цікавляться думки &quot;Камінь&quot; то його &quot;думка&quot; була визначена ще раніше коли цю інформацію подавали 18.06.06р. але оскільки за 18.06.16р. не була визначена &quot;думка&quot; претендента на депутатство то на сьогодні достатньо поки й цього:<br/>&quot;Камінь<br/>18:17 18.06.2016<br/>Якщо батьківський комітет, село самотужки будує школу то це потрібно тільки поплескати в долоні. Давно вже у цих краях не було такої толоки.<br/>Камінь<br/>10:29 19.06.2016<br/>Будують без армопояса. Трохи не влад. Не слід так поспішати щоб не наламати дров.&quot;
26 Червня 2016, 03:02
Спішать до виборів
26 Червня 2016, 14:44
А що на фото з палицею робить Сус??? В яких тіки партіях воно небувало!! Як можна знов і знов вибирати такого ?? Единавши солгавши знаєте?? от от ... Хто один раз зрадив, зрадить не раз.... І чим сус суттєво відрізняється від ватників Криму??!! Та нічим.. Приїдуть триколорні танки, він почне надувати пузо і щоки і розказувати , який путін гуманіст.. Найбільш ненавиджу таких &quot;поліцаїв&quot;- пристосуванців.. НЕ ГОЛОСУЙТЕ!! Майте розум..
26 Червня 2016, 15:55
Якщо проаналузувати останнє фото з Констанкевич то у принципі можна сказати таке; Поведінка Палиці говорить про те, що він не сильно бажає розмовляти з паном Сусом оскільки постава на півобороту говорить тільки, що цей пан для нього сьогодні тільки вимушений захід. Щирий співбесідник як правило розвернутий до нього грудьми але тут півобороту до пана Суса говорить про те, що крім нього існують ще особи які можливо є більш важливими ніж Сус. Постава Констанкевич говорить зовсім інше, пані навпаки уважна до співбесіди ще й крім того розвернута прямо до співбесідників. Крім того вона стоїть склавши руки та в деякій мірі віддалля від інших, а отже очевидно уважно прислухається до слів, бажає охопити усіх співбесідників і ще крім того має свою власну думку, позицію відносно даного момету. В цілому фото з позитивим.
26 Червня 2016, 18:35
Вибори в 23 окрузі: попит формує пропозицію чи пропозиція формує попит<br/>25 червня, 17:22 <br/><br/><br/>Вибори в 23 окрузі: попит формує пропозицію чи пропозиція формує попит<br/>Центральна виборча комісія призначила на 17 липня проміжні вибори народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №23 на Волині. <br/><br/>Два роки поспіль народним депутатом від округу виступав нині покійний Ігор Єремеєв. Він трагічно загинув 12-го серпня 2015-го року. Відтоді 23-й округ залишився без депутата.<br/><br/>Офіційна реєстрація кандидатів завершилася, почався період інтенсивної агітації та &quot;промивання мізків&quot; населенню. Мета виправдовує засоби. А мета тут - перемога.<br/><br/>Вже традиційною стала активна громадська і благодійна діяльність для підняття рейтингу - благоустрій, спонсорська допомога, захист ображених і т.п. Виборці до цього звикли і готові до співпраці.<br/><br/>Саме про цю &quot;готовність до співпраці&quot; пише на своїй сторінці у Фейсбук Любов Балицька, кандидат у депутати на 23 округ:<br/><br/>&quot;Ось листування з моїм однокласником, який до речі здобув юридичну освіту в престижному вузі Києва. Ох, як соромно за таких людей. Невже, нічого не зміниться? Невже, таких багато? Я не говорю, щоб голосували за мене. В кожного своя думка та право. Але, вибір має бути свідомим та не купуватися за гроші. Просніться, поки не пізно!!! Не задумаєтеся, будете рабами. Згадайте про колишнього феодала, який правив на нашій землі 13 років. І де дороги, школи садочки? Що він зробив в окрузі?<br/>- Є люди за гроші можуть віддати свій голос, вони з КК<br/>- я за чесні вибори і за викорінення в нашому окрузі тих кандидатів, які купують голоси. Так втрачається правова держава. Шкода мені тих, хто продається. Хтось віддав життя на Сході за свою землю, а хтось продає.<br/>Прочитано у 18:20<br/>- Не я тобі писав, а ти до мене звернулася, шукай чесних за гроші в себе вдома, но мені не розказуй за політику&quot;, - йдеться в дописі.<br/><br/>То попит формує пропозицію чи пропозиція формує попит? Ось вона, ринкова економіка.
26 Червня 2016, 20:20
Ще раз говоримо, що на сьогоднішній день для К-Каширського району найважливішим є визначення району повітовим центром. Все інше не так важливо. Ще раз говоримо, що для Нас важливо Куди ми будемо йти, а не з Ким будемо йти. Між іншим пані Кирда майже нічого не говорить про об&quot;єднання районів але тільки про зашорену усіма децентралізацію яка й так вже фактично припиналася оскільки усі побачили, що округ депресивний не може заробити навіть на заробітну плату вчителям та медикам не говорячи вже про який небуть розвиток інфраструктури
26 Червня 2016, 23:46
&quot;Поведінка Палиці говорить про те, що він не сильно бажає розмовляти з паном Сусом оскільки постава на півобороту говорить...&quot; Все якраз навпаки В.І. Сус копіює стійку поліцейського, яку демонструє Палиця, що підказує на знання В.І. Сусом соціальної психології або на його природну кмітливість.
27 Червня 2016, 00:09
Мабуть, ти хєровий однокласник. Ця переписка ще раз говорить про те, що люди продажні і вони заважають жити нормальним. І ще , якби тупа була вівця її матеріл не брали б Волинські ЗМІ. Про людину час від часу появляються статті і це великий +
27 Червня 2016, 00:10
Поганий з тебе однокласник. Якщо погані речі про неї говориш. І то я сумніваюсь, що ти однокласник може підхолуй Кирди чи Констанкевич.
27 Червня 2016, 13:08
&quot;стійку поліцейського, яку демонструє Палиця,&quot;: може Палиця і демострує стійку поліцеського але це тільки із зовнішнього вигляду стійка, оскільки така може бути тільки в людини яка має незалежну від його співбесідника позицію, віддаленість навіть зверхність від протилежної сторони. Сус як бачимо активно жестикулює, очевидно йому не вистачає слів, бажає бути блищим до співбесідників але вони його швидше всього не допускають до себе або просто намагаються бути від нього на дистанції. Одним словом класичний варіант який на сьогоднішній момент вимушені переживати дві сторони інтересів.
27 Червня 2016, 18:31
Руки позаду-це стійка поліцейського та американського військового. Палиця на екскурсії, ось, що головне. Яка зверхність в екскурсанта до екскурсовода? Він хоче, щоб скорше ця екскурсія закінчилася і не більше цього.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024