4 жовтня: події, дати, іменини

04 Жовтня 2018, 08:00
3666

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 4 жовтня.

Іменини святкують:  Агнія, Андрій, Даниїл, Дмитро, Йосип, Нестор.

Міжнародний день захисту тварин.

Дата проведення Всесвітнього дня захисту тварин обрана не випадково – 4 жовтня католики вшановують пам’ять святого Франциска Ассізького (1181–1226), одного з найулюбленіших католицьких святих, покровителя тварин. Саме Франциска вважають одним із фундаторів такого вчення як екологічна етика. Він був унікальною людиною: попри те, що вважав своїм покликанням «оплакувати страждання Христа» і попри власні фізичні страждання наприкінці життя, Франциск до останнього зберігав унікальну свіжість погляду на світ і відповідно, поетичне до нього ставлення. Його братня любов до всього живого є важливою складовою його гімнів.

У цей день різні товариства з захисту прав тварин проводять акції у багатьох країн світу, закликаючи людей відмовитися від споживацького та жорстокого ставлення до «братів наших менших», починаючи з домашніх тварин й закінчуючи рідкісними й екзотичними представниками дикої природи.

Цитата дня: «Якщо ви говорите правду, вона стає частиною вашого минулого. Якщо ви брешете, брехня стає частиною вашого майбутнього». 

FOODня: маракуйя.

Батьківщиною плода маракуйя вважається Південна Америка, нині ж її культивують в Ізраїлі, Шрі-Ланці, Гаваях, Нової Зеландії, Макаронезії і Галапагоських островах. Зростає фрукт на великих ліанах, які при цвітінні покриваються красивими біло-бузковими квітами. 

  • Регулярне її вживання продовжить молодість, поліпшить стан шкіри і волосся, а також роботу нервової системи і серця.
  • Вона є чудовою профілактикою онкологічних захворювань і ефективно очищає організм від токсичних речовин.
  • Дуже корисний цей плід і при проблемах з травленням, захворюваннях сечостатевої системи і печінки. Він сприяє нормалізації тиску, позбавляє від мігрені і знижує ймовірність нападів астми.
  • Масло маракуї використовують для приготування регенерують і зволожуючих кремів, масок, гелів для душу, масажних масел, шампунів і лікувальних засобів від лущення, екзем і навіть псоріазу. Воно відновлює пружність, живить і зберігає молодість шкіри, покращує стан волосся, позбавляє від розшаровування і ламкості нігтів.


 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024