«Вчителювання – то покликання»: як у Камені-Каширському День педагога відзначали

04 Жовтня 2018, 10:00
«Вчителювання – то покликання»: як на Волині День педагога відзначали 7160
«Вчителювання – то покликання»: як на Волині День педагога відзначали

У Камені-Каширському відбувся захід, приурочений до Дня працівника освіти. Повідомляє Камінь-Каширська РДА.

На урочистості третього жовтня велику освітянську родину вітали керівники району – голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, а також настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району отець Володимир.

Щирі слова привітань також адресували своїм колегам начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась та голова районного комітету Профспілки працівників освіти і науки України Людмила Кузьмич.

Керівник виконавчої гілки в районі Валерій Дунайчук зазначив, що вчителювання – то покликання. Адже воно межує з громадянським подвигом, а почасти – із самопожертвою та подвижництвом. Це відповідальна та невимовно виснажлива праця, котра потребує не лише професійного, а й особистого досвіду, таланту, наполегливості.

«Вашими зусиллями сьогодні формується нова генерація українців – свідомих та патріотично налаштованих громадян. Особистостей, які серцем і душею люблять рідну землю. Особистостей, які готові прославляти її, використовуючи багаж знань, отриманий від своїх наставників. Дуже важливо, що нині у вас є вільний вибір форм, методів та засобів навчання, котрі відповідають освітнім програмам, у тому числі з використанням передових технологій, – наголосив під час свого виступу Валерій Савович. – Схиляю голову перед мудрістю ветеранів педагогічної ниви. Щира вдячність вам за неоціненний внесок у розвиток освітньої галузі нашого поліського краю. Я переконаний, освіта – це ключ до європейського майбутнього України. Відрадно, що саме ви цим ключем відкриваєте кожну дитячу душу, даючи можливість повірити у себе та у свої сили».

Один з керівників району Віктор Пась разом з привітаннями не міг не згадати неприємну ситуацію зі Стобихівкою, де ще й досі не розпочато навчальний процес через батьківський протест. 

«Чесно кажучи, такі ситуації свідчать про те, що, належне виховання дітей, відповідальність за їхнє майбутнє, в першу чергу, лежить на батьківських плечах, а вже потім учителів. Адже в своїй поведінці діти часто орієнтуються на своїх батьків», – додав Віктор Іванович.

Із нагоди професійного свята традиційно нагородили кращих педагогів Камінь-Каширщини. Зокрема, лауреатами премій райдержадміністрації та районної ради стали: директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Залісся Лідія Карпук та вчитель іноземної мови загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Черче Наталія Савчук

Також Почесні грамоти отримали директори, вчителі, вихователі закладів освіти в районі, не оминули і освітян-депутатів. 









 

Коментарі
04 Жовтня 2018, 14:28
А чому не в парку,без укропу,без констанкевмч,без пиятики"пардон"-частування всїх бажаючих?
04 Жовтня 2018, 16:43
Головне,попа в перших рядах посадили,а як же без без нього?тепер так модно,щоб священник був присутнім де треба і де не треба.
04 Жовтня 2018, 21:05
Традиція «грамотовручення» бере свій початок із далеких 30-х років минулого століття. Від часів Йосифа Сталіна. А від традицій, навіть якщо вони і з совковим душком, відмовитися дуже складно. І психологічно, і ментально, і матеріально.Бо із чим же тоді на святковий захід до Дня працівника освіти прийде місцеве начальство?
04 Жовтня 2018, 23:23
Та вони і грамоти в підприемців "на шару" беруть,а гроші на святкові заходи списують
05 Жовтня 2018, 01:11
Цікаво,для Пася і Кузьмич в конверт теж по 100 грн поклали чи по пару окладів?
05 Жовтня 2018, 01:39
Це традиція в них по 100 грн в конверті. На всі свята які відбуваються в районі.
05 Жовтня 2018, 03:54
Згадую, як недавно пропрацювавши в дошкільному закладі премії нараховувались не однаково. Б.......о було і буде! І Є ! Хабарі як носили так і носитимуть! Є такі працівники- дошкільники, які працюють на керівній посаді без належної вищої освіти! І працюють! Носять хабарі і працюють!!!
05 Жовтня 2018, 13:47
За таку зарплату як в дошкільлі треба не працювати,а вредити! А щодо кадрів,то таке саме б.....о і по школах!
05 Жовтня 2018, 22:01
Це не тільки робиться в освіті і в інших організаціях сопля без освіти кеоує. І в Україні так само.
05 Жовтня 2018, 22:35
Навіщо "виливати"стільки бруду на вчителів в переддень їхнього профсвята? згадайте краще хороші сторони.
05 Жовтня 2018, 23:44
Цікаво, чи можуть ті, хто обкладає вчителів знайти в тексті базові, основні і допоміжні елементи,?
06 Жовтня 2018, 14:49
Це ж не вчителів обкладають ,а керівництво.Воно в нас в районі СУПЕР!
06 Жовтня 2018, 15:35
Це такого жвавого чоловічка із фейсом з американських бойовиків, що гарцує на джипові Паджеро вулицями Каменя, чи когось ще?
11 Жовтня 2018, 01:56
На рахунок грамот то тут згідний з попередніми коментарями,але частково. На мою думку,краще не грамоти давати,які потім валяються,а хоча б гривень 100-200 до зарплати додавати. А за "попа" скрізь,то поясніть мені будь ласка,що він вам такого поганого зробив,що так аж почали ви нервуватись? Священник,представник великої частини населення,який від свого імені і імені громади висловив своє привітання і не більше того. Але ж як тут не написати щось,коли є така нагода,правда ж? Якщо у вас є,якійсь конкретні претензії до людини,то якщо ви "герой" не тільки на словах,то скажіть а обличчя
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024