23 виборчий округ: довіреній особі відмовили у реєстрації

27 Червня 2016, 12:35
1333

Процес реєстрації довірених осіб кандидатів у нардепи по 23 виборчому окрузі, що на Волині, триває.

24 червня відповідно до постанови ЦВК № 234 було відмовлено у реєстрації довіреній особі кандидата Наталії Германюк, а згідно з постановою № 233 зареєстровано 15 нових довірених осіб за поданням 9 кандидатів, - повідомляють у ГМ ОПОРА.

Зокрема, відповідно до постанови ЦВК №234 від 24 червня 2016 року, кандидату в народні депутати Наталії Германюк відмовлено в реєстрації Павла Мігунова її довіреною особою.

«Як вбачається з подання, Мігунов П.В. є посадовою особою органу виконавчої влади, а відтак згідно з частиною другою статті 75,  частиною п’ятою статті 76 указаного Закону не може бути довіреною особою кандидата в народні депутати України», - йдеться у постанові.

Відповідно до ч. 5 ст. 76 та ч. 2 ст.75Закону України «Про вибори народних депутатів України» не допускається реєстрація довіреними особами кандидатів у депутати осіб: член виборчої комісії; посадова особа органу виконавчої влади або суду, правоохоронних органів, органів влади Автономної Республіки Крим чи органів місцевого самоврядування; військовослужбовець; особа, яка проходить альтернативну (невійськову) службу.

Втім, Центральна виборча комісія прийняла рішення про реєстрацію 15 довірених осіб за поданням 9 кандидатів. Про це йдеться у відповідній постанові № 233 ЦВК.

Зокрема, ЦВК зареєструвала Олександра Кравченка довіреною особою кандидата в народні депутати Лобові Балицької (самовисування); Петра Хомича  довіреною особою кандидата в народні депутати Максима Богуна (самовисування); Дениса Кутіщева та Людмилу Назарову  довіреними особами кандидата в народні депутати Наталії Германюк (самовисування); Людмилу Семенюк довіреною особою кандидата в народні депутати Володимира Демчука («Україна Славетна»); Гната Желіховського, Наталію Малишко та Євгена Ходарєва довіреними особами кандидата в нардепи Ольги Зирянової («Солідарність жінок України»); Леоніда Марасіна довіреною особою кандидата в народні депутати Валерія Нікітченка (самовисування); Василя Тимощука  довіреною особою кандидата в народні депутати Олександра Орла (самовисування); Андрія Білана, Олександра Колба та Миколу Кузьмича довіреними особами кандидата в народні депутати Олександра Пирожика (ВО «Свобода»).

Нагадаємо, що раніше ЦВК вже зареєструвала довірених осіб по 23 виборчому окрузі таких кандидатів: Сергій Була (Радикальна партія Олега Ляшка), Іван Вовк (самовисування), Людмила Кирда (Батьківщина), Ірина Констанкевич (УКРОП) та Валерій Нікітченко.

Водночас, станом на ранок 26 червня, своїх довірених осіб поки ще не зареєстрували – Федір Веніславський (самовисування), Віталій Клопотовський (самовисування), Олександр Кононович (самовисування), Юрій Кулачек («Блок Петра Порошенка «Солідарність»), Тетяна Лишневець («Громадський рух «Народний контроль»), Ігор Рицко (самовисування).

Коментарі
27 Червня 2016, 18:43
О.Колб-доктор юридичних наук, наш земляк?
27 Червня 2016, 20:45
В кого не має довірених осіб, ті-технарі.
27 Червня 2016, 21:09
"Як вбачається з подання, Мігунов П.В. є посадовою особою органу виконавчої влади": трактовка яка говорить про те, що:"як вбачається" в основному використовуються особами які пройшли свою професійну підготовку в тих самих "органах". Крім того читаючи недавно прес-реліз партії "Свобода" про їхнього висуванця Пирожика знайомишся з довіреними особами і у тому числі О.Колба який дійсно є вихідцем з К-Каширська навіть більше того з вул. Радянської. Залучення інших осіб такоє є сильною стороною пана Пирожика. Але трохи напевно вже запізно або Їм потрібно активізувати роботу в окрузі якщо вони бажають скласти добрий процент на цих та інших виборах у Верховну раду.
28 Червня 2016, 16:04
"В кого не має довірених осіб, ті-технарі" - в Балицької довірена особа Олександр Кравченко, її чоловік )) Невже в такої політика і юристки "від природи" немає її прихильників , крім свого чоловіка?? Тут за неї ж так розпинаються, а як довірену особу знайти - то й нема кого...Очевидно, що Балицька - теж технічний кандидат, пустишка..
28 Червня 2016, 17:58
ТИ не втомився обсирати нормальну та толкову людину. А ти бачив того Кравченка-людина унікальна. Я думаю, що довіреною особою в Балицької є пан Кравченко тому, що він дійсно толковий чоловік, волонтер на Сході, його авто курсує на Схід, на ремонт він ніколи не в кого не просив допомоги, сам він виріс в Києві. Людина з Києва та ще й з такими батьками приїхав в Камінь і працює так як ти, бо не хоче від когось залежити. Правильно Балицька вірить своїм людям, а не шукає десь Бог зна кого. Це говорить, що при децентралізації вона піде за своїми.
29 Червня 2016, 04:10
Так і скажи, що Балицької родичі великиє начальство в міністерствах. В тому весь прикол її швидкого та високого польоту
29 Червня 2016, 12:22
та які там на хер родичі... Ґонору та зверхності в неї точно багато..Всього іншого - катма..
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024