Карпилівка: культурно-соціальний центр нарешті добудують

28 Червня 2016, 12:29
7718

Село 7 років чекає на закінчення будівництва культурно-соціального центру.

Історія будівництва соціально-культурного центру в Карпилівці, що належить до Карасинської сільської ради на Камінь-Каширщині, розпочалася ще 7 років тому. У 2009 році проект будівництва центру переміг у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, тоді й були виділені кошти на зведення соціально-культурного центру. Проте через певні бюрократичні моменти будівництво було зупинено. Кошти, які не встигли використати, а це 400 тисяч гривень, повернулися в державний бюджет та знецінилися.


 

«Ми лобіюємо питання будівництва соціально-культурного центру. Адже це дуже важливий, необхідний об’єкт для місцевої громади. У цьому приміщенні передбачено розташування будинку культури, соціальної кімнати для одиноких та престарілих людей і такий необхідний заклад тутешніх жителів, як аптека. Адже село віддалене, найближча аптека  в окрузі знаходиться за 45 км. Люди не мають можливості придбати навіть найнеобхідніших медикаментів», – розповідає Карасинський сільський голова Марина Мартинюк.

Про те, що у Карпилівці потрібен соціально-культурний центр, каже і житель села Анатолій Сущ. Хлопець учасник бойових дій на сході України, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Він вважає, що для того, щоб село жило і процвітало, потрібно сприяти будівництву культурних закладів і доріг. Анатолій каже, що не планує переїжджати жити у місто, адже потрібно покращувати умови життя та розвивати ту місцевість, в якій людина народилася і проживає.

Тему недобудованого соціально-культурного центру підняли жителі Карпилівки і на зустрічі з депутатами Волинської обласної ради фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» – В’ячеславом Рубльовим та Іриною Констанкевич, яка, до слова, є кандидатом у народні депутати в окрузі №23.

Сільський голова Марина Мартинюк каже, що сільська рада усіма силами готова сприяти завершенню будівельних робіт об’єкту. Попри те, що будівництво належить до районної ради, сільська рада готова виділити зі свого бюджету 100 тисяч гривень та допомогти громадськими роботами. Адже соціально-культурний центр потрібен не для окраси села, а для його повноцінного функціонування.

«Ми, депутати від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» маємо чітку позицію: першими вирішуємо ті питання, які є найгострішими і найважливішим для громади. Поспілкувавшись із жителями Карасина, ми зрозуміли, що питання закінчення будівництва соціально-культурного центру – це найгостріша проблема у селі. Адже будівля вже зведена, лишилося довести справу до завершення. Ми готові згуртуватися навколо цієї проблеми, та вже в другому півріччі приступити до її вирішення, – каже Ірина Констанкевич. – За результатами піврічного перевиконання коштів ми внесемо до бюджету суму, яка вказана у проектно-кошторисній документації, а це 900 тисяч гривень. Але ж ви розумієте, що проблем в області дуже багато, і грошей на все не вистачить. Тому ми вирішили, що залучивши співфінансування обласної, районної та сільської рад, цього року буде виділено кошти на виконання внутрішніх робіт у соціально-культурному центрі, а на наступний рік ми заплануємо облаштування прибудинкової території».

Ірина Юзва

Коментарі
28 Червня 2016, 16:16
Ну-ну, дай Боже нашому теляті вовка з'їсти. Нехай УКРОП покаже список незавершених будівель на окрузі, які він збирається "фінансувати" та розкаже - звідкіль кошти братимуться для Фонду. От якби Медведчук обіцяв це профінансувати, то там і до ворожки не треба ходити - гроші у нього будуть, бо він КУМ...! А ці звідки візьмууть? Не з тарифів для населення на газ, якими опікується Коломойський-Палиця та К* ???
28 Червня 2016, 20:10
Хто тільки біля укроповського бабла не треться!!Он і колишній раковоліський голова Володимир Ліпич вже туди прилип...Його ж судити і садити треба за те головування.....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024