«А що вони роблять для держави? Адже в самому селі – 44 пилорами!» – заступник губернатора Волині про Стобихівку

08 Жовтня 2018, 19:50
Стобихівка 9001
Стобихівка

Незабаром всі освітні заклади перейдуть на утримання місцевих громад, тож коштів на майбутню школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського не вистачить, переконаний заступник голови Волинської ОДА Валентин Цьось. Про це він розповів в інтерв'ю Волинській газеті.

Чиновник заявив, дохід в місцевий бюджет надзвичайно малий, бо в селі майже ніхто не платить податків.

«Вимагають від держави фінансування тих чи інших об’єктів, а натомість заплющують очі, що ніхто не хоче платити податків. Скільки можна говорити, що в невеликих населених пунктах повним ходом торгують сигаретами і спиртним без сплати акцизного збору? Всі це бачать, але ніхто не хоче псувати стосунки… А немає податків – мало грошей у бюджеті, це ж аксіома. Та найяскравіший приклад споживацького та однобокого ставлення до держави стало село Стобихівка…», – говорить Валентин Цьось.

Читайте також: У Стобихівці бунт – батьки блокують школу

«Децентралізація влади передбачає, що всі освітні заклади перейдуть на утримання місцевих громад. Але люди в Стобихівці над цим не задумуються. Вони хочуть нову і велику школу. Незважаючи на те, що через 4 км, у сусідньому селі, є вже велика школа…», – прокоментував проблему заступник губернатора.

У Стобихівці переважна більшість населення – протестанти, а в сусідньму селі, де є школа – православні. 

«Вони проти відвідування іншої школи з релігійних міркувань. Вони хочуть, щоб держава поважала їх віру та звичаї. Добре. Держава поважає. Словом, держава там школу таки збудує. Але як вони її будуть утримувати, якщо дохід сільради в Стобихівці – лише 500 тис. грн?! І коли на цей заклад щороку треба буде витрачати не менше 3,7 млн грн?!» – сказав Валентин Цьось.

У селі зареєстронано 44 пилорами на приватні особи і ніхто з них не платить податків

«В селі немає жодного учасника АТО. Вони не служать у війську, бо їм забороняє релігія. Держава і це поважає. Більше того, держава сьогодні забезпечує безкоштовними сніданками 250 дітей зі Стобихівки. А що вони роблять для держави? Адже в самому селі – 44 пилорами! Всі зареєстровані на приватні особи як деревообробні верстати для власних потреб. Я розумію, коли з розрізаної колоди для власних потреб собачу будку змайструють. Але коли на території кожної лежать десятки складометрів пиломатеріалів і ніхто не платить податків… Це що, теж релігія забороняє? Ні, навпаки. Хай уважно читають святе писання. А там є чітке зобов’язання платити податки державі», – переконує чиновник.

Натомість Валентин Цьось пообіцяв зробити те, що було нереальним 10 років: збудувати в Стобихівці нову школу, використовуючи сучасний проект споруди.

Читайте також: «У мене симпатія до вас зникла, тому будемо працювати виключно в рамках законодавства», – голова ОДА звернувся до сільського голови Стобихівки

Коментарі
09 Жовтня 2018, 02:12
Цілкрм правильно говорить заступник голови Волинської ОДА Валентин Цьось. Вони і при Радянській владі не працювали на державу, а сьогодні тим більше. А на соц. допомогу від держави - вони перші (щось не так лежить, посвідчення про непрацездатність, земельні участки продати/перепродати і т. д.)
09 Жовтня 2018, 02:19
Чинуша займаеться совдеповським пропагандосом,іди відпочивай або шуруй в окопи(звання,досвід маe та обовязок).
09 Жовтня 2018, 06:11
Журналісти прохання не вмішуйте до податків Релігію,люди мають пилорами хай працюють якщо хтось завідує то хай на себе гляне,і це добре коли в селі багато є Віруючих,не потрібно вмішувати до політики,а Держава повинна збудувати все необхідне для села,і хто це написав чи він сам платить податок!
09 Жовтня 2018, 12:50
Я в шоці від цієї статті..... Спутали праведне з грішним.
09 Жовтня 2018, 13:07
Ой, що зараз буде... Зачепили протестантів.
09 Жовтня 2018, 13:36
Шановні Ви забул за що вони протестують!? До чого тут релігія? А щодо АТО то хто з чиновників які їх засуджує там були? Хто з тих хто пише коментарітам там був? <br/>Шкода, що досі є люди на яких можна впливати,збурювати! Задумайтеся, що ви і ваші діти отримали від нашої влади?
09 Жовтня 2018, 13:50
Стобихівський синдром шантажу, який бере свій початок з тактики осівчан не пускати дітей до школи, аби змусити державні органи розпочати будівництво школи, у значній мірі базується на яловості перших керівників представницької та виконавчої влад району. Їх персональне небажання, неспроможність, або й зацікавленість через захланність у функціонуванні кількох десятків незаконних пилорам в одному селі, зумовило неабияку сміливість та нахабність місцевих лідерів. Окрім цього скандалу, що набуває вже ширшого аніж обласний рівень масштабу, ми ж не бачимо, що стобихівські пилорами також опосередковано вплинули на розчленування адміністративної території району. Адже Тойкутські &quot;бізнесмени&quot;, котрі напівлегально скуповують необліковані лісоматеріали, мають неоподатковані кошти для впливу на творення штучних об'єднаних територіальних громад задля своєї корисливої мети. Коли б свого часу цих пилорамщиків у Стобихівці районні владоможці привели до тями і змусили б їх працювали у правовому полі, то сьогодні не було б анархії та цього відвертого шантажу. Адже місцеві стобихівські діячі тоді розуміли б, що є якась нещасна влада, є закони, є якісь перспективні плани будівництва освітніх закладів в області, є план їх фінансування на майбутні роки і у цьому напрямку потрібно працювати. А коли пилорамщики відчули, що влади нема, що гроші правлять бал, то чому б не спробувати вимагати для свого села нову сучасну &quot;спеціалізовану для певного виховання школу, а простора школа у Карасині нехай завалиться. Тут на сайті хтось кілька років тому пропонував утворити Карасинську ОТГ, вклавши якісь кошти в облаштування дороги до Обзирського керунку, ось тоді б питання освітніх закладів вирішувалось би не локально на кожному хуторі, а з врахуванням реалій, можливостей та перспективи фінансової можливості територіальної громади. Але ж ці речі потрібно було б першим керівникам району розуміти, передбачати, працювати над цим, однак це ж важче, аніж іди, для прикладу, половиною складу апаратів РДА та райради, скажімо, на святкування освітянських заходів у райцентрі чи на вручення грамот лісникам з нагоди їх професійного свята. Здається Коломойський колись казав, що &quot;Життя - це великий супермаркет, бери у ньому що бажаєш, але не забувай що на виході каса...&quot;. Ось у випадку зі школою &quot;касир&quot; назвав головам району суму до оплати, оскільки ритуальні танці та імітація їх роботи, виявляється, також має свою ціну. До того ж доволі високу!
09 Жовтня 2018, 13:57
Якщо цей Цьось є заступником голови обласної державної адміністрації, тобто службовцем певного рангу, то все, що він тут заявив є, по суті, державним обвинуваченням, винесеним без попереднього розслідування, без конкретних доказів, та самовільно. У зв’язку із цим громада села має право звернутись до Президента України із скаргою щодо бездіяльності голови ВОДА Савченка, який не запобіг і не спростував заяву свого підлеглого, щодо Цьося, який своєю заявою спричинився до розпалювання, в тому числі міжрелігійної ворожнечі. Окрім цього громада просто повинна звернутись до обласного прокурора із Повідомленням про вчинення кримінального правопорушення громадянином Цьосем, відповідно ст. 214 КПК України, про вчинення тим кримінального правопорушення, передбаченого ст. 161 Крмінального Кодексу України – «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками». Питання висловлювань посадових осіб з вище зазначеного питання має бути обговорене на сесіях Камінь-Каширської районної ради та Стобихівської сільської ради.
09 Жовтня 2018, 14:14
Підтримую думку читача за розпалювання міжрелігійноі ворожнечі а тим більше посадовцем такого рангу потрібно відповідати Чи може відроджуємо Сталіна
09 Жовтня 2018, 14:37
Є правове поле якщо хтось має пилораму і не платить податки то потрібно називати імена А у вас получається всі жінки б тільки моя ні
09 Жовтня 2018, 15:02
Якби діти та внуки усіх чиновників пішли в АТО тобі війни вже не було ,а віра касі одна бо вірили ми усі в єдиного Бога , і нехай мене хапають в свої карман, віли собі будують машни купують та відпочивають по крутих курортах, то грошей знайдеться ще на5 таких шкіл.
09 Жовтня 2018, 16:36
Пилорами порахували молодці а гроші з пилорам хто рахує якщо такі впевнені що пилорами не сплачують податки , то чим займаються компетенні органи чи сировина на розпиловку і продукція з розпиловки телепортується В селі учасників ато нема а скільки їх серед заступників голови ода і взагалі в приміщенні ода.
09 Жовтня 2018, 16:50
А що сам вельмишановний пан робить для держави що він конкретно зробив зай має посаду так йому заце мабуть не маленьку зарплатню платять . Такщо мабуть хай схолоне бо ще вибачатися прийдеться
09 Жовтня 2018, 18:20
Якщо ви не примітивний провокатор, то зацитуйте конкретні слова Цьося, якими він, на ваше переконання, &quot;...спричинився до розпалювання, в тому числі міжрелігійної ворожнечі&quot;??? Якщо ви підбурюєте громаду проти чинної влади в особі її представника, інкримінуючи заступнику голови вчинення кримінального злочину за конкретними статтями, то обгрунтуйте його як це належиться у таких випадках. За релігію йдеться у двох конкретних реченнях, але без образ та приниження. Окрім того, Цьось одразу там зазначає &quot; Держава це поважає!&quot;. Я не хочу бути адвокатом посадовця Цьося чи влади, але коли політичні провокатори без жодного щему сумління підбурюють і так норовливу громаду до деструктивних дій, то вони фактично відводять її від конструктивного русла. Протестанти відкрито виступають з пацифістськими позиціями і не хочуть брати до рук зброю, через це влада також офіційно їм пропонує альтернативу, котра є корисною в питаннях обороноздатності держави. Сплата податків, участь в альтернативній службі, дотримання законів та повага до законно обраної влади, або критика та вплив на неї в межах чинного законодавства - це все є обов'язком та правом громадян, незалежно від їх віросповідання чи інших особливостей... <br/>Ліс крадуть злодії, а не атеїсти, протестанти, християни чи іудеї...
09 Жовтня 2018, 21:02
1.Податки повнинні платити УСІ , незалежно від віросповідання та релігійних конфесій<br/>2. Красти ліс і возити пиляти на так звані &quot;приватні&quot; (тобто без документів) пилорами - не можна НІКОМУ<br/>3. У США багато дітей довозяться в любу погоду за 10-15 км шкільними автобусами із найвіддаленіших хуторів і сіл до найближчих шкіл!! Про це шановні протестанти знають дуже добре!!! Як і про обов'язкову сплату податків громадянами країни!!
09 Жовтня 2018, 21:13
Ви всерйоз вважаєте, що хтось буде вибачатися перед кожною нікчемою???
09 Жовтня 2018, 21:15
Підтримую Цьося!
09 Жовтня 2018, 22:12
Шановний, пане Цьось, а що ви зробили для держави??? За що ви паплюжете та принижуєте селян??? За те, що люди хочуть кращого майбутнього для своїх дітей??? В селі у якому є майже 500 діток вже за 27 років незалежності давно повинна бути нормальна школа??? І не пишіть нісенітниці, тому що до Карасинської школи, яка не в кращому становищі 7 км. і до якої немає дороги.Це по-перше, по-друге в селі є 2-є людей, які були в АТО чи це не люди???По-третє чим завинили діти перед державою, що вони отримують харчування, тим що народилися і живуть в Чорнобильській зоні і що проживають у с. Стобихівці??? По-четверте , а скільки ви створили робочих місць, щоб люди могли сплачувати податки??? Люди в Стобихівці дуже працьовиті і сьогодні, щоб вижити в нашій прекрасній державі масово виїжджають за кордон, щоб прогодувати свої великі сім'ї!!! І ще в селі є дві релігії, які чудово поважають одна другу і стосовно віросповідання тут ніколи не було проблем!!! А вам журналістам та особисто пану Цьосю потрібно вибачитись перед селянами і не розпалювати ворожнечі.Бо велика ціна і так заплачена (дітки до цього часу сидять у дома)!!!
09 Жовтня 2018, 22:21
Спершу треба розібратися з девайсами. Які там стрічкопильні верстати? Який механізм забезпечення їх сировиною? Який Вася домарецький кришує цей механізм, с тоді його руйнувати, а не галасувати як Цюсь
09 Жовтня 2018, 22:26
Якщо ви не примітивна Марфа, бо що таке Марфа? Але відповідаю. Наша держава Україна задекларувала, що вона є правовою державою. Це означає, що всі питання, чи вони є економічного, чи бодай-якого походження мають розглядатись виключно з правової позиції. Тобто, не традиційної, не естетичної, не навіть моральної, а виключно відповідно до чинних норм законодавства. Тобто, якщо вас хтось, послав туди, куди ви явно не хочете йти, ви, згідно встановленим правовим нормам в нашій державі, маєте право не піти, ба більше – вимагати захисту вашого права туди не йти, бо лише суд вас туди має право послати. Але й суд вас має право послати, якщо таке посилання передбачено законом, в протилежному випадку це буде неправосудним рішенням, за що суддя може поплатитись волею. В даному випадку маємо чиновника, який не обтяжений ані слідчими, ані суддівськими правами і повноваженнями, тобто який, відповідно нормам правового суспільства, має право картати, обговорювати, лише своїх підлеглих, але не пересічних громадян, але який виносить на загал висновки не баби Фрулі, а начальника, за яким може піти ціла колона «совкових» чиновників, для яких аби слово зверху, щоб нічого не робити. Такі дії навіть чиновника, навіть заступника губернатора, з правової точки зору оцінюються, як протиправні. А далі за законом, громада пише Президенту, пише прокурору, а вже люди Президента та слідчі прокуратури потому повинні перевірити достовірність заявленого. А перевіривши надати офіційну відповідь заявникам та виконати закон в його редакції. Отже Марфо, в нашій державі кожний громадянин і кожна громада наділені правом на захист своїх прав і своєї гідності. Нажаль, не всі знають про те і що, і як потрібно робити, але якщо в вас сидить совковий страх перед владою, то нічого не робіть, розслабтесь і влада все зробить замість вас. Хочете бути гідною – почніть читати Конституцію України і її Закони.
09 Жовтня 2018, 22:35
Люди працьовиті ?це до читача 09.10.2018<br/>А де в нас в районі в селах чи місті не працьовиті. А на рахунок , що стобихівці виїжджають на заробітки смішно. Дітей виховують і соцвиплати отримують.
09 Жовтня 2018, 22:36
А ви почитайте декларацію цього Валентин Цьося. ... https://www.volyn24.com/news/113292-scho-vidomo-pro-novogo-zastupnyka-volynskoi-oda
09 Жовтня 2018, 23:14
Так виховуй ти і одержуй соцвиплати
09 Жовтня 2018, 23:25
А якщо я протестант немаю пилорами і нічого не крав і податки сплачую і війську служив і через зверхнє ставлення чиновника мене облито брудом
09 Жовтня 2018, 23:33
Механізм забезпечення сировиною верстатів апріорі не може мати строге правове обгрунтування, тому беріть дядю васю за причинне місце, а не баламутьте податками та АТО.
09 Жовтня 2018, 23:56
А я маю дорослих дтей працювала і працюю но ніколи на соцвиплати не розраховувала так як ви невиразний чи не вихована .
10 Жовтня 2018, 00:19
Хоч хтось тим рагулям стобихівським правду в очі сказав.
10 Жовтня 2018, 01:01
Цим своїм коментарем, який не містить цитат, що ображає стобихівських протестантів загалом чи когось з них зокрема, ви розписались у своїй популістській манері спілкування. Разом з тим, погоджуюсь з вашими словами &quot; ...в нашій державі кожний громадянин і кожна громада наділені правом на захист своїх прав і своєї гідності&quot;, до яких добавлю - у т.ч. і щодо конкретного посадовця ВОДА, котрий відповідає за освітянський напрямок роботи виконавчої влади області. <br/>П.С. Якщо будете консультувати стобихівчан, звісно на волонтерськтх засадах, а не для заробітку, і готувати їх звернення до &quot; А далі за законом, громада пише Президенту, пише прокурору, ...&quot;, то пам'ятайте, що &quot;на жаль&quot;, як і &quot;на щастя&quot; пишеться окремо та не забудьте навести для Президента цитату посадовця, що порушила &quot;чиєсь право чи гідність&quot;. Інакше, це буде називатися &quot;кошмарити посадовця&quot; заради помсти!<br/>П.СС. Пам'ятайте також слова Цьося: &quot;Словом, держава там школу таки збудує.&quot;
10 Жовтня 2018, 02:54
А я голову схиляю перед Стобихівськими батьками, які виховують по 10 і більше дітей!!! І не тільки сьогодні, а й завжди, коли не було ніяких соцвиплат!!! І люди вимагають не грошей, а ШКОЛУ!!! Те що повинна зробити нормальна цивілізована країна!!! Вам смішно, що люди працьовиті, та вам заздрісно!!!
10 Жовтня 2018, 03:19
Ойойой.
10 Жовтня 2018, 03:55
Ха-ха кумуняги з портфелями хто в якому кабінеті довили Україну з своїм Яноковечем а шдунди хай воюють слава Україні правий сектор захистить дітей
10 Жовтня 2018, 11:27
А ви шановний запитали мене я також з багатодітної сім'ї перед нами ніхто голову не <br/> схиляє і такого ніде не написано щоб схилялися голову. А я на рахунок, що стобихівці виїжджають на заробітки ще раз не смішіть мене
10 Жовтня 2018, 14:42
На мою думку, в цій ситуації, пан Цось правильно говорить. А взагалі скільки лісу було вивезено незаконно з одного тільки Камінь-Каширського р-у за останні 10- 11 р, і це людьми, не депутатами. Скільки по селах таких пилорам, і ніхто не хоче платити, всі боком, а потім жаліються, що депутати це, депутати то... Наш народ привик багато красти і все списувати на депутатів, їм же можна а нам чому ні, хоча самі нічого не роблять для контролю над тими депутатами. <br/>Перепрошую, що трохи не в тему, накипіло.
10 Жовтня 2018, 15:05
За той ліс моя думка така, він по любе не стояв би так бо весь сохне, а потім зігнивати починає.) А якщо вам заздрісно що прості люди його ріжуть . То дивіться щоб завтра його хтось не пригурнув через свій один карман
10 Жовтня 2018, 17:50
Яких цитат бажаєте Марфо? З Кримінального Кодексу чи Святого писання? По-друге, я мав на увазі не стобихівських протестантів, а вас і навіть не вас особисто, а вашу безпорадність – те, що вас налякала навіть сама пропозиція звернутись письмово до Президента і прокурора. Консультантом я не буду навіть на платних засадах, бо знаю, що право на життя, не в юридичному, а природному сенсі, мають лише ті, хто ладний самостійно його захищати. Тому буде справедливим, якщо протестанти самі знайдуть собі юриста. Політична стадія боротьби за своїх дітей вичерпана, і тому я спробував підказати, що час переходити на правові рейки: Президент, прокурор, суд. Варто лише довести в юридичному порядку, що санітарно-технічний стан школи не відповідає чинним нормам. Тоді можна шукати фактичних винуватців, відокремити дітей від пилорам, а чиновників від реального життя. По-третє, вас так розібрала моя відповідь, що ви взялись за мою граматику. Даруйте, але це технічна помилка, не пером знаєте пишу і з часом не густо. Але помітивши соломину в моєму оці, позбудьтесь колоди в своєму. Немає в українській мові слова «кошмар», тому немає можливості «кошмарити». Є «жах», що дає можливість «жахати», до повного переляку. По-четверте, на слова Цьося уваги не звернув, бо він не держава, не він будуватиме, а те, що він, з посади чиновника, своїми випадами, цю державу обгидив – то це точно. Розумію, що його слова запали у вашу душу. Воно й не дивно, бо ви є представницею частини українського народу, яка на щастя чекає, але щастя не творить, а тому ніколи його не має.
11 Жовтня 2018, 23:52
Так хлопці тихо .Податки платити треба бо вже нема що красти А я колоди таскати не буду А крузака 200 треба поміняти вже повна попільничка да и что там говорить я столько зделал для стрны
15 Жовтня 2018, 12:34
&quot;санітарно-технічний стан школи не відповідає чинним нормам. &quot;: має бути норма &quot;розселення&quot; учнів але скоріше всього що ці норми та інші норми і в тому числі санітарні кардинально не порушуються тому Їм слід шукати адвоката для захисту, а не для нападу.
29 Жовтня 2018, 21:49
побійтеся бога
29 Жовтня 2018, 21:50
не робіть дітей заручниками
31 Жовтня 2018, 22:09
Відразу видно наскільки чиновник далекий від робочого класу населення. За стільки часу міг би краще дізнатись про жителів області в тому числі с. Стобихівки.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024