У Камені-Каширському гостював волонтер Корпусу миру США

09 Жовтня 2018, 10:44
3205

Днями в Камінь-Каширському музеї спілкувались із цікавими відвідувачами – уродженцем міста, а нині жителем міста Васильків на Київщині Романом Пугачем і волонтером «Корпусу миру США в Україні» Гріфіном Боуенсом

Юнаки займають активну громадську  позицію, креативні та  сповнені хороших ідей для розвитку українських реалій.


 

У минулому році американське урядове агентство «Корпус миру США в Україні» оголосило про старт проекту «Розвиток громад».

Першим кроком було бажання української сторони приймати в себе американського волонтера, який би впродовж двох років надавав професійну допомогу в реалізації проектів, спрямованих на розвиток українських громад.

Молоде подружжя Пугачів, маючи хорошу репутацію в громаді, проявили ініціативу і прийняли в родину волонтера зі штату Мічиган. Більше, ніж півроку проживав американець в українській родині.

Роман і Гріфін – майже однолітки за віком; вони мають багато спільних інтересів, такі ж комунікабельні й освічені. Роман вільно володіє англійською мовою, а Гріфін – українською.

Гріфін Боуенс – політолог за спеціальністю. Нині він працює в громаді міста Васильків і проводить величезну волонтерську роботу. Наразі спільно із Романом Пугачем та іншими васильківськими активістами допомагають громаді втілити проект роздільного збирання сміття, адже ця проблема надзвичайно гостро постала у сучасному світі.

Роман приїхав у Камінь-Каширський на гостину до батьків і водночас запропонував американському другу познайомитись із Волинню. Звісно ж, завітали в музей, де дізнались про історію краю, етнографію, природу і, зрозуміло, розмірковували про розвиток громадського самоврядування в Україні загалом і на Камінь-Каширщині зокрема.

Наталя Пась


 

Коментарі
09 Жовтня 2018, 15:32
молодці хлопці! що ж тут скажеш?!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024