23 округ: активісти закидають кандидату в нардепи «підкуп виборців»

28 Червня 2016, 16:56
2000

Активісти ОПОРИ звернулися до поліції з заявою про непрямий підкуп виборців з боку кандидатки від «Укропу» Ірини Констакевич. Сама кандидатка каже що невинна, а поліція до неї не зверталася.

Про це ідеться на сайті «Громадське радіо».

Координаторка Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Катерина Шарпата повідомила, що основні порушення на проміжних виборах на Волині це «джинса» та підкуп виборців: «Порушень зафіксовано небагато, втім вони є. Зокрема, це непрямий підкуп виборців з боку кандидата Ірини Костанкевич. Ми фіксували непрямий підкуп виборців в смт. Маневичі , в місті Ківерці, а також в смт. Любешів. Зокрема, кандидат у школах та інших навчальних закладах збирала батьків обдарованих учнів і дарувала їм путівки в табір відпочинку «Артек- Буковель». Поміж інших порушень це в нас зафіксоване використання адміністративного ресурсу з боку Олександра Пирожика (ред.: перший заступник голови Волинської обласної ради, олігарха Ігоря Палиці), але такий випадок був єдиний, — пояснює Катерина Шарпата.

За її словами, під час передвиборчої кампанії кандидатка Ірина Констанкевич використовує благодійний фонд олігарха, голови облради Ігоря Палиці «Тільки разом», в якому вона є заступницею голови правління.

Про всі факти підкупу виборців, каже Катерина, повідомляють в поліцію:

«Поліція реагує. За непрямий підкуп виборців , власне, уже ведеться досудове слідство по факту роздачі кандидаткою Констанкевич путівок в табір «Буковель — Артек» . Як мені вже відомо, слідство ведеться в трьох районних відділках поліції. За таке порушення передбачена кримінальна відповідальність».

Богдана Стельмах, представниця Інституту масової інформації у Волинській та Рівненській областях каже також про монополію кандидатки в місцевих ЗМІ: «Згідно проаналізованих комунальних ЗМІ друкованих саме в тих районах (ред, — Маневицький, де «бурштиновий» клондайк, Ківерцівський, Любешівський, Камінь-Каширський), де відбуваються зараз вибори, то напрошується один-єдиний висновок, що там відбувається зараз монополія одного кандидата, тобто монополія Ірини Констанкевич від «Укропу». Матеріалів про інших кандидатів абсолютно не зафіксовано, — розповідає про ситуацію у медіа Богдана Стельмах та наголошує, що замовні матеріали неналежним чином марковані або не марковані взагалі, що є грубим порушенням.

Сама ж кандидатка Ірина Констанкевич стверджує, що виборче законодавство не порушує:

«Я не маю жодних підтверджень того, що поліція відкрила. До мене поліція не зверталась. Мене не викликали. Тому перед тим, як хтось робить публічні заяви, хотілося б, щоб вони спиралися на підтверджені факти. Це те, що я хотіла вам сказати», — зазначає Констанкевич.

Тим часом в Поліції Волинської області розповіли, що одну із таких справ вже закрили , тому що не виявили ознак кримінального правопорушення. І незважаючи на резонанс, стверджують, що встановити факт злочину важко через недосконалість законів.

Нагадаємо, що згідно статті 160 Кримінального кодексу України підкуп виборця або учасника референдуму карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

На проміжних виборах до Верховної Ради, які відбудуться 17 липня, у волинському 23-му окрузі змагатимуться 19 кандидатів. Серед них найбільш активно ведуть передвиборчу кампанію Ірина Констанкевич , представниця Українського об`єднання патріотів «Укроп», Олександр Пирожик, представник політичної партії Всеукраїнське об`єднання «Свобода» , Сергій Була «Радикальна партія» Олега Ляшка і представник політичної партії БПП «Солідарність» Юрій Кулачик.

Аріна Крапка

Коментарі
28 Червня 2016, 21:46
"монополія одного кандидата, тобто монополія Ірини Констанкевич від «Укропу».": дивним чином "Опора" пише що є монополія, тільки питається яким чином ця монополі підтверджується - фактами і фактами чого; інших не бажають друкувати, злочинна дія редакторів ЗМІ наприклад у вигляді продажу тиражу на місяуь вперед без інших кандидатів. Тому заявляти про злочин без підтвердження самого злочинного діяння це самому бути злочинцем тому слід краще бути обережним у висловлюваннях, а інакше це можна розцінювати як "чорний піар" на самого кандидата та порушення його конституційних прав бути обраним до представницького органу.
28 Червня 2016, 21:52
"Відповідно до ч. 8 ст. 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування не пізніш як за сто днів до дня виборів відводять місця у людних місцях": не слід читати "ч. 8 ст. 69 Закону України" буквально оскільки якщо Закон зобов"язує місцеві органи виконавчої влади на місцях приймати рішення про відведення місць це не означає, що інші місця не можуть використовуватися оскільки цією статтею не забороняється використання інших місць, а тим більше рішення місцевої влади тільки може стосуватися своєї власності або загальногромадських місць. Приймати рішення відносно власності інших сторін позаяк ні сільська рада ні інша не має право. Наприклад встановлення агітаційних палаток, якщо влада приймає рішення дати дозвіл біля якої небуть підприємницької структури недалеко або навпроти площі то це як за скільки метрів від Них і тому подібне але якщо Вони проти такого сусідства? Наприклад інша справа, що "стовпи", "паркани" та інші місця які можуть бути задіяні кандидатами та їхніми довіреними особами як площадки для прикріплення, наліпки агітаційних матеріалів не мати дозволу від безпосередніх власників тому якщо власник відомим способом не заборонив використання це означає що ніхто інший не має заборонити, а тим більше якась "Опора", тим більше робити висновки що тут таки Закон порушується. Шановні де тут Закон порушується, Ви ж не беріть на себе обов"язки відповідального власника, ви маєте бути стороннім оглядачем, глядачем або просто якщо Вам так кортить заявити, що ось там на тому стовпу висить агітаційний матеріал Тих-то Тих й поготів. Власник потому сам вирішить чи заявляти на кандидата якісь позови чи претензії через те, що він у свій час заборонив використання своєї власності принаймі під час виборчих перегонів. Закон говорить тільки, що за день до виборів існує день тиші в який весь агітаційний матеріал повинен бути знищений то біш не має бути. Ось вся канітель від стовпа з агіткою та правильними висновками від "Опори".
28 Червня 2016, 22:55
Тут все крутиться навколо пані Катерини Шарпатої, як координатора. Природно з нею й вести діалог.
28 Червня 2016, 23:11
"За словами координатора мережі «ОПОРА» на Волині Катерини Шарпатої, у Луцьку спостереженням охопили 70 % пунктів тестування в Луцьку та 30 % в області.": якщо "Опора" береться зондувати спостереженнями від пунктів ЗНО до виборчого процесу і казна ще чого то тільки відносно цих даних можна посумніватися у їхній компетенції. Що таке "Опора", виявляється "Опора" це напівгромадське формування яке зондує усіх і вся та робить висновки з виконання Законів Української держави. Можливо "Опора" на цьому й заробляє коли вивляючи жарені факти вимагає якихось дивідентів, а коли їм це не вдається вкидає в ЗМІ свої не компетентні факти, коли й МВС не бажає приймати від них заяв, виявляється "Опора" не має права тобто не являється навіть суб"єктом виборчого права. Ось такі справи.
29 Червня 2016, 00:38
Щось спільне є у погляді А. Кашпіровського та цієї файної з виду пані І. Констанкевич. Якийсь такий сугестивний вплив, чи що?
29 Червня 2016, 02:18
Констанкевич-дуже порядна людина,в ній багато добра і справедливості.Я точно голосуватим за неї.
29 Червня 2016, 02:25
Так я ж не проти. Просто розглядав портрет цієї кобіти файної і якусь сугестію відчув як від Кашпіровського. По-простому-навіює панянка.
29 Червня 2016, 02:29
Як і Всі жінки, кожна жінка має свою жіночність. Якщо на жінку дивитися п"ять-десять хвилин можна знайти тільки ЇЇ притаманне лице, ЇЇ жіночність. По-моєму Констанкевич має своє лице і не тільки.
29 Червня 2016, 02:31
Пане Камінь вона має сугестивний вплив на хлопів, що побічно підтвердили і Ви. А це ознака справжньої і файної кобіти.
29 Червня 2016, 02:33
Камінь, скільки платять? Чи ти може задарма з таким ентузіазмом впрягаєшся?
29 Червня 2016, 04:04
Це стара тьотка за 50, фото намальоване фоторедактором. Фу від таких підставних уток.
29 Червня 2016, 12:00
повним ходом за неї роздають гроші
30 Червня 2016, 01:55
вона роздає виборцям гроші вже зараз в Камінь-Каширську
30 Червня 2016, 18:50
Ізя, це питання, чи констатація факту?
01 Липня 2016, 00:02
То є фальшивий Ізя 22:55 29.06.2016. Я в такому стилі не писав і не пишу. І не тут,-К.Каширську, а далеко, тому знаю лише те, що прочитав у "Каменя", як одного з небагатьох дописувачів, що дає інформацію, а не емоції "дає гроші", "піхов на..." тощо.
01 Липня 2016, 11:05
Одні мотивують обдарованих дітей,відправляють на відпочинок, інші роздають вила, тоже мотивують), треті здобули "5 "освіт і корчать з себе чесних??? цікаво ? скільки і яких коштів, згідно виборчого закону дозволяється витрачати кандидатам???
02 Липня 2016, 01:01
Камінь, що за 5 освіт Вам не дають спокою?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024