Більше половини жителів Камінь-Каширського району обрали сімейного лікаря

09 Жовтня 2018, 12:10
Більше половини жителів Камінь-Каширського району обрали сімейного лікаря 4357
Більше половини жителів Камінь-Каширського району обрали сімейного лікаря

Кількість камінь-каширців, які обрали свого сімейного лікаря зросла. Повідомляє Камінь-Каширська РДА.

Жителям району первинна медична допомогу надають комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги» Камінь-Каширської районної ради. До його складу входять дев'ять амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 47 фельдшерсько-акушерських пунктів.

«Станом на 4 жовтня цього року декларації з сімейними лікарями уклали 32 тисячі 908 краян, що становить 51,2 % від загальної кількості населення. Рекомендовану кількість декларацій для сімейних лікарів (1800), педіатрів (900), терапевтів (2000) вже набрали сім сімейних лікарів. Якщо ж договір із сімейним лікарем не укладений, то тариф державного фінансування таких громадян складатиме лише 240 гривень. За кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реформування регіональних систем охорони здоров’я всі лікарі забезпечені комп’ютерним обладнанням для ведення медичної інформаційної системи та заповнення декларацій. Проблемним залишається питання забезпечення швидкісним Інтернетом Великообзирської, Карасинської, Черченської амбулаторій загальної практики сімейної медицини», – говорить заступник головного лікаря Василь Каширець на апаратній нараді Камінь-Каширської РДА.

Голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук наголошує на необхідності підписання угод із сімейними лікарями, бо державне фінансування первинної ланки залежить від показників декларувань.

Коментарі
09 Жовтня 2018, 17:50
цікаво, до чого тут Великообзирська амбулаторія, якщо лікар працює в Піщаному. То нехай там і підписує. А то пишете і не знаєте про що????
09 Жовтня 2018, 19:14
В амбулаторії підписують а ідуть на прийом у Камінь Кому за що будуть платити??? І чому лікар має заробляти для Бугалтерів , завгоспів, старших та головних медсестер та санітарок??
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024