У школах Нуйного і Сошичного замінять усі вікна

29 Червня 2016, 12:34
2330

Школи у селах Нуйно і Сошичне Камінь-Каширського району отримають гроші з обласного бюджету на проекти з утеплення. Хорошу новину на зустрічах із місцевими громадами повідомила депутат обласної ради, кандидат у народні депутати по виборчому округу №23 Ірина Константкевич.

Сільради подали проекти для завершення заміни вікон у школах на конкурс мікропроектів. На перше півріччя на ці цілі в бюджеті був передбачений 1 мільйон гривень. Ірина Мирославівна додала, що на друге півріччя теж буде такий ресурс, і активні громади можуть претендувати на втілення своїх ідей.

У Качині їй розповіли про потребу в дитячому садочку. У великому селі вже зараз є 89 дошкільнят. Райрада викупила приміщення колишнього сільмагу за 280 тисяч. Площа будівлі – 400 квадратних метрів, є водопостачання і каналізація. Неподалік приміщення сільради розчистили майданчик, де можна буде облаштувати майданчик для малечі. Окремо планують поставити котельню. Депутат облради пояснила, що в обласній казні ресурсів на такий масштабний об’єкт не вистачить. Треба звертатися у Фонд регіонального розвитку і залучати фінанси з держбюджету. А для цього важливо мати свого представника у Верховній Раді, щоб відстоював інтереси громади району. Бо за рік, що від округу нема народного депутата, проблеми Камінь-Каширщини і ще трьох районів Волині ніде не згадуються.

У будинках культури Нуйного і Сошичного обласний драматичний театр влаштував виїзні гастролі з виставою «Шельменко-денщик». Спектаклі у селах – гарна ідея, реалізована завдяки фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Ірина Константкевич, заступник голови правління фонду і депутат найчисленнішої фракції в облраді – партії «УКРОП» – наголосила, що вже у кожному райцентрі є їхні представники. До них завжди можна звернутися зі своїми проблемами, ідеями і порадами, які обов’язково будуть розглянуті.

Коментарі
29 Червня 2016, 16:22
ЦЕ ТАК ЧЕСНО ПРАЦЮЮТЬ ВСІ КОШТИ НАПРАВЛЯЮТЬ З ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ В ОКРУГ, А ЯКЖЕ СПРАВЕДЛИВІСТЬ? ДЕ ЧЕСНІСТЬ ДЕПУТАТІВ. І ДОЧОГО ТУТ КАНДИДАТ ДО КОШТІВ З ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ
29 Червня 2016, 16:54
Така безпардонність у поводженні з обласним бюджетом укропівців багато про що говорить. Ці хлопці з дівчатами не тільки мюзикл про Шельменка -денщика подадуть виборцям округу, але й "кузькіну мать" ладні притягнути за вуха, аби прорватися до Парламенту. Все це нагадує часи совка, коли кожен кандидат в депутати бив себе в груди, що поліщукам проведуть природний газ. Як тільки вибори минали, більше ніхто того обіцяльника не бачив. Чому раптом манна небесна впала на ці Богом забуті села району? Звідки в професора філології прокинувся інстинкт ъх порятунку? А не звідти, що олігархія прораховує кожен свій крок і стовідсотково знає, що буде з "наваром" і не тільки політичним. Назва вистави, яку привезли на села від обласного драматичного театру, що не змінював свій репертуар мабуть років з 50(принаймні щодо Шельменка), вибрана мабуть за Фрейдом, мовляв Бог шельму(політичну) мітить. Та й "товар" на ці політичні торги укропівці везуть давній та перевірений - пластикові вікна, ремонти приміщень, безкоштовні путівки в Буковель тощо. Це свідчить про залізобетонність старої виборчої системи, продажність виборців і відірваність волинського виборця від Європейського майбутнього, як до "энтой звезды". А хлопці нехай воюють за справедливість, яка, як відомо, починається з виборів, реформи зачекають... Коли спитають за якийсь час діти в тата - чому у нас нема своєї держави, тато відповість - ми її виміняли на вікна в школі, дитино!
29 Червня 2016, 17:14
"відірваність волинського виборця від Європейського майбутнього": ніж так говорити по інтернету на цьому сайті який до речі має на сьогоднішній день всього приблизно 420 читачів, краще вже рік чи два назад приїзджав би сюди тай говорив би з людьми віч на віч. А так виходить, що й сам майже як відірвався від .... Дехто все життя тут може воював за захланість та продажність з місцевими й нічого від того не маючи, а так згадав коріння та й ну поливати людей своїми "соображениями". Ото ж бо що люди не бачать аж нічого від тієї влади яка б тут не була вже протягом більше двадцяти років, навіть і надії вже немають на щось краще. Аж тут ще війна. Надія тільки на ліс і поле яке Їм дає якусь там копійку, щоб вивчити своїх дітей та послати у ту саму Європу. Коли вже появилися люди які щось там навіть обіцяють і вже щось роблять то Їм аж нічого від того через те, що бачать що влада, що інше геть однаково. Самі розберуться.
29 Червня 2016, 17:56
Я не є симпатиком ідей та методів УКРОПу, навіть в дечому я - антагоніст і противник .Зокрема, щодо встановлення вікон в комунальних установах чи будівництва шкіл за подібне співфінансування. Але порівняно із тупорилою "вилковою" агітацією Ляшкового кандидата - УКРОП виглядає куди більш привабливо
29 Червня 2016, 18:12
Йой розплакався ще один "укропчик", мовляв, " Надія тільки на ліс і поле яке Їм дає якусь там копійку, щоб вивчити своїх дітей..." Моя ж ти доленько нещасна... А як прийде неділя, то від моста до Пасажу і далі за іномарками ні пройти, ні проїхати бідним поліщукам фірою. А порахувати скільки міщан мають свій пасаж/тний(Пасаж, Пасат, буси і т.п.) бізнес, слабо? Скільки гінделиків процвітає у місті та районі? Та за одне - скільки платять податків ці "нещасні" до казни? Вони не затуркані батраки і не працюють на "державу", яка платила колись 80-90 крб. на місяць середньостатистичному працівнику у розквіт совка. Але, найбільш сакраментальне, пане Камінь, є " Ото ж бо що люди не бачать аж нічого від тієї влади яка б тут не була вже протягом більше двадцяти років...". Яку владу обираємо таку й маємо, те вона і дає: десяток-другий пластикових вікон за бюджетні(людські податки) гроші, сякий -такий ремонт ФАПу та Шельменка-денщика. Ну ще по 200-330 грн. наближеним, і то десятники частину розкрадуть від виборців. А за 100 долярів то рідну маму продамо, навіть не перехрестивши її на дорогу - такі ми бідні. І ще одне. Якщо "самі розберуться", то перестань баламутити людей, якщо не вулицею Радянською, то оспівуванням олігархічного УКРОПУ та спасителя району з їхнім Фондом, тоді мені не буде потреби роз'яснювати людям шкоду від твого "son sivoy kobili..."
29 Червня 2016, 19:01
Дивився колись передачу "Світ навиворіт" із Дмитром Комаровим про Болівію. Так пан Дмитро відвідав був у глибинці, на кшалт камінської, хату-музей виборчої компанії. В тій хаті були стіни в плакатах з претендентами в депутати, церєта з писком депутата та майтка на пані завідувачці музеєм теж з писком депутата. Пані в майтці похвасталась, що це депутат їй подарував майтку.
29 Червня 2016, 19:24
"Така безпардонність у поводженні з обласним бюджетом укропівців багато про що говорить.": чому це раптом тільки "Укроп", по-моєму більшість складається з трьома-чотирма партіями і приймається бюджет на сесіях Обласної ради в тому числі й Вашою "Свобода". Значить так конче треба?. Тим більше Обласний бюджет дає тільки під співфінансування районного та місцевого то у чому справа. Немає співфінансування немає і з Обласного. Все правильно?
29 Червня 2016, 19:31
"тоді мені не буде потреби роз'яснювати людям шкоду від твого "son sivoy kobili...": де ти був шановний в той час коли Регіонали тут правили, ось тоді нада було роз"яснювати або принаймі розпочинати. Боявся за свою посаду? Тепер багато хто вилазить і роз"яснює в тому числі й Веніславський, блін конституційний фахівець зі своїми братами-оргигіналами. Приїхав би тут в К-Каширський та роз"яснив би як не нада ховати судві справи по десятках років та порозвалював би ригіналівські штучки, їхніх зятів які й до цього часу тримають Камінь на пульсі. Що змінилося. Справа в тому, що до влади немає довіри на будь-якому рівні, може сьогодні ця довіра налаштовується через те, що слово з ділом не розходиться. Хто його зна, що там за поворотом на Нуйно.
29 Червня 2016, 19:37
А хіба "Свобода" їздить районом і обіцяє золоті гори, аби голосували за її кандидата? Цими обіцянками кандидата в депутати від партії, яку представляє голова обласної ради, мало б зацікавитися НАБУ. Я не проти того, щоб район отримав більші асигнування, але ж зловживання посадою для лобіювання своїх вузькопартійних інтересів недопустиме. Чи УКРОПУ це не стосується?:
29 Червня 2016, 19:43
"Скільки гінделиків процвітає у місті та районі? Та за одне - скільки платять податків ці "нещасні" до казни?": правильно якщо Ваша зарплата тільки з бюджету кожний в тому числі і Ви запитаєте чи платять в бюджет податки. Я у свою чергу дуже добре знаю як платять та чому не платять але щоб платили треба змінити владу іншими які можуть цю владу взяти. Якщо владу не можуть, наприклад не проти особисто Вашої "Свободи" навіть "За" оскільки знаю багатьох чесних та гідних людей але Вони не можуть то слід глянути правду у вічі - шукаємо гідних і тих що можуть. Й так до того часу коли вже нарешті матимо тих що слід. Але розпинатися тут що виборець бере 200грн. немає чого оскільки кожний скажу, що Вони (влада) беруть більше і ще раніше за Нас. Ось чому у принципі виборець "бере". Тому цих що "брали" слід змінити іншими. На кого запитаєте? Це Ваша справа. Сьогодні у Мене така справа, що Я голосуватиму за тих хто проголосує завтра за Наш повіт через те, що Я знаю що якщо у Нас не буде повіту тут буде ще гірше. А так влада від центрудо переферії, щось і налаштується. Але якщо тут буде переферія буде ще гірше в плані як Ви говорите:"Скільки гінделиків процвітає у місті та районі? Та за одне - скільки платять податків ці "нещасні" до казни?"
29 Червня 2016, 22:29
"але ж зловживання посадою для лобіювання своїх вузькопартійних інтересів недопустиме": не скажу, що їздити по Області та пропонувати розвиватися навіть від своєї партії, позаяк наприклад "Укроп" це є щось незаконно та має бути представлення до НАБУ. Чому ж так? Хіба голова Обласної ради разом з своєю партією "Укроп" не виборов через вибори з відкритого голосування своєї посади, то чому він питається не має право агітувати тут же свою політичну силу й пропонувати "гроші", це Ви так можете подумати але насправді розвиток району у тій чи іншій області економіки району. Головне, щоб не порушувався принцип співфінансування про яке тут часто говориться але принцип співфінансування постійно говорять навіть кандидати, ну звичано перш за все які входять до більшості депутатського корпусу Волині аж тут навіть кандидати до Верховної ради і чомусь заступники Благодійного фонду ))))). ТО у чому вина цих людей? Ату їх?
29 Червня 2016, 22:36
Камінь Ви більше дбаєте для 420 читачів (за Вашими даними) про Укроп, чим Укроп сам за себе. Палиці десь за 40 років еге ж? Середньовіковий хлоп ще гори може перевернути, бо вже не пацан, але ще й не дід, тому най напір збільшує.
29 Червня 2016, 23:51
Допомагаємо у першу чергу вільному слову та крім того не може бути інший про якого не можна подискувати та покритикувати. З цього у першу чергу й розпочинається наша демократія, отже давайте тут будувати ЇЇ.
30 Червня 2016, 00:14
Дякую
30 Червня 2016, 10:56
Після результатів будь яких виборів таке враження ,що в Сошично чи Нуйно замінили наприклад не вікна чи двері в школах ,ФАПах, бібліотеках, а МІЗКИ в головах електорату на ШЛУНКИ!!! Люди дозволили себе видресирувати як "собаки Павлова": перед будь якими виборами чекають яких небудь подачок(хоч гімна - аби дармового!!!) .Зате гарантовано за ці подачки голосують, байдуже, що потім цей вже депутат робитиме чи НЕ РОБИТИМЕ НІЧОГО...
30 Червня 2016, 15:45
" перед будь якими виборами чекають яких небудь подачок(хоч гімна - аби дармового!!!) .": з Вашої точки зору це трохи є правдою але хто ж тому винуватий. Ви говорите люди але ці "дармові по першудачкі" отримують у чергу не люди цього населеного пункту, а передусім керівники Вами зазначених рганів, підприємств, закладів і Вже на самому верху голова що найменше голова сільської ради та голова районної ради. Чому скажімо голова Нуйнівської сільської ради не організовує належним чином бізнес-контроль за своєю територією, щоб таким чином принаймі наповнювати свій бюджед. Адже більш як справедливим є таке коли існують взаємні зобов"язання сторін так зване співфінансування. Тепер заробляйте шановні. Ви даєте 100, Ми Вам мільйон. Але ж Вони в тому числі і голова сільської ради Нуйно не звик так працювати, вони звикли ділити бюджет який наповнюється одними, а ділиться на користь інших зовсім іншими. Тому пора вже подумати навіть за те, чому у районі ніхто не думає про чорних працівників яких тьма які могли б прозорим способом наповнювати бюджет того чи іншого села, міста та й у принципі чому вже в районі відсутній близько чотирьох років інспектор праці і чому постійно податкова інспекція втрачає свій потенціал. Тому не потрібно киватина людей що вони продаються за яких там 200грн., налагодіть у першу чергу у державі елементарний порядок, а не киваєте на людей на їхню не властиву для них "державну мудрість". Питайте державної мудрості пеш за все від керівників, а не від простого жителя який тільки й хвилюється по скільки буде хліб та дай боже ціна газу на селі.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024