10 жовтня: події, дати, іменини

10 Жовтня 2018, 08:00
1589

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні середа, 10 жовтня.

Іменини святкують: Аристарх, Веніамин, Віктор, Гнат, Марк, Филимон.

День працівників стандартизації і метрології

Це професійне свято було засновано 8 жовтня 2002 року Президентом України Леонідом Даниловичем Кучмою Указом № 910/2002.
У нашій країні діє Закон під назвою «Про стандартизацію», який дає можливість встановлювати і регулювати організаційні і правові основи стандартизації в нашій державі. Цим Законом забезпечується єдина технічна політика в цій сфері. Метою стандартизації в нашій країні є прагнення забезпечити безпеку для здоров`я та життя жителів України, різноманітних видів рослин і тварин, а також охорони майна довкілля; створити необхідні умови для того, щоб раціонально можна було використати усі види національних ресурсів і відновлювати відповідність своєму призначенню об`єктів стандартизації; сприяти тому, щоб в торгівлі були усунені технічні бар`єри.

Цитата дня: «Ви не потонете падаючи в воду. Ви потонете, стоячи в ній». 

FOODня: ківі.

Корисні властивості ківі обумовлені високим вмістом в м'якоті вітаміну С. Він сприяє загоєнню ран, допомагає в нормальному функціонуванні імунної системи. Добову потребу дорослої людини у вітаміні С може задовольнити лише один плід.

  • допомагає засвоюватися кальцію, що сприяє зміцненню сполучних тканин і кісток, забезпечує нормальне функціонування нирок, прискорює обмін речовин в організмі
  • велика користь ківі і від великої кількості калію. Цей елемент необхідний організму для того, щоб нормалізувати кров'яний тиск, відновлювати баланс мінеральних речовин
  • стимуляція правильної роботи серця, головного мозку, які відбуваються завдяки багатству ківі магнієм і іншими мінеральними речовинами, лікування астми, зниження ваги, позбавлення від стрес

Обережно!

  • шкоду ківі може принести тим, хто має підвищений рівень кислотності шлункового соку, викликавши загострення гастриту .

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024