Назвали рівень щепленості дітей Камінь-Каширщини

10 Жовтня 2018, 12:20
Рівень щепленості дітей Камінь-Каширщини недостатньо високий 1715
Рівень щепленості дітей Камінь-Каширщини недостатньо високий

Рівень щепленості дітей Камінь-Каширщини недостатньо високий. Про таку епідемічну ситуацію району говорили на апаратній нараді Камінь-Каширської РДА. Повідомляє прес-служба адміністрації.

За словами завідувача відділення організації епідеміологічних досліджень Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксани Мазур, дев'ять місяців поточного року зареєстровано 7897 інфекційних захворювань, у тому числі ГРВІ. Разом з тим, протягом звітного періоду на Камінь-Каширщині на кір захворіло 97 осіб, з них 54 дитини. Відтак, вражено 6 ДНЗ (27 %) та 13 ЗОШ (25 %).

Щепленість дітей від кору за віковими одного року – 72 %, два роки і старші – 62,5 %, шість років – 92,7 %, сім років і старші – 99,6 %.

«Із 1 жовтня 2018 року розпочався епідемічний сезон захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у цьому сезоні в Україні будуть циркулювати 3 штами грипу: А/Michigan, А/Singapore, В/Colorado. Найефективнішим засобом запобігти захворюванню залишається вакцинація. З метою уникнення ускладнень від хвороби та можливих летальних випадків щепленнями проти сезонного грипу слід охопити не менше 75 % осіб із груп медичного (особи з хронічними захворюваннями, особи понад 60 років, особи, котрі перебувають у спеціалізованих колективах) та епідемічного (школярі, персонал медичних установ, закладів освіти, працівники сфери послуг тощо) ризику», говорить Оксана Мазур.

Окрім того, доповідач зазначила, що в районі зменшилась захворюваність на кашлюк. За дев'ять місяців цього року зареєстрований один випадок захворювання цією недугою. Однак, спостерігається ріст захворюваності на кишкову групу інфекцій, які пов’язані, в першу чергу, з порушенням технології приготування та зберігання їжі, а також недотриманням правил особистої гігієни.

 

Коментарі
11 Жовтня 2018, 05:00
Це звичайно красивий звіт щепленість такато захворюваність такато тільки ці цифри нічого говорять. Матерів я думаю більш цікавить скільки з цих 97 людей мали щепленя а скількит ні . А поскільки ці цифри не озвучують то можна зробити висновок що вони явно не на користь щеплень
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром