Чотири тонни сіна згоріло у селі Радошинка Камінь-Каширського району

11 Жовтня 2018, 16:10
Село Радошинка 4063
Село Радошинка

Рятувальники Камінь-Каширщини 10 жовтня ліквідували пожежу стіжка сіна та дров у селі Радошинка Камінь-Каширського району. Повідомляє Камінь-Каширський РВ УДСНС України у Волинській області.

В цей день близько обіду загорівся стіжок сіна та дров. Рятувальникам вдалося загасити пожежу о 16:45. Причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем. Пожежа знищила чотири тонни сіна, шість кубометрів дров та пошкоджено півтори тонни сіна, чотири кубометри дров.

Тож напередодні різкого похолодання рятувальники закликають подбати про надійний захист будинків і думати про власну безпеку потрібно заздалегідь. Саме час звернути увагу на стан печей і котлів: здійснити ремонтні роботи, прочистити димовідводи тощо. 

«Щоб максимально зменшити ризик виникнення пожежі, до початку опалювального сезону необхідно ретельно перевірити, чи відповідають печі, інші опалювальні прилади та їх облаштування правилам пожежної безпеки. Зокрема, печі потрібно очистити від сажі, згідно з нормами вони повинні мати протипожежні розриви від горючих конструкцій, підлога з горючих матеріалів під топковими дверцятами має бути захищена металевим листом розміром 0,7x0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі. На горищах усі труби і стіни, в яких проходять димові канали - заштукатурені та побілені, а ні в якому разі не обклеєні шпалерами, аби можна було чітко побачити тріщини та пошкодження, що можуть з’являтись у процесі експлуатації. І взагалі краще періодично викликати сажотруса, ніж пожежних», – переконують рятувальники.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром