23 округ: четверо кандидатів агітують з порушеннями

30 Червня 2016, 15:05
1523

У Любешівському та Камінь-Каширському районах на Волині виявлено друковані агітаційні матеріали у місцях, не призначених для розміщення агітації.

Відповідні факти зафіксували спостерігачі ОПОРИ у середу, 29 червня, - повідомляють у громадській мережі.

Зокрема, у с. Седлище Любешівського району спостерігач ОПОРИ виявив друковані агітаційні матеріали із зображенням кандидатів у народні депутати Олександра Пирожика (Всеукраїнське об’єднання «Свобода») та Ігоря Рицка (самовисування), виготовлені за кошти виборчих фондів кандидатів, на опорах електромереж, дорожніх знаках, зупинках громадського транспорту, а також на дереві. Агітація у цих місцях може вважатись фактом порушення благоустрою в населеному пункті.


 

У цей же день у с. Брониця по вул. Центральній були виявлені агітаційні листівки із зображенням кандидата Олександра Пирожика, розміщені на поштовій скриньці та на зупинці громадського транспорту. На відповідних агітаційних матеріалах міститься гасло кандидата «Жити по справедливості, працювати на совість!», позначення «Кандидат у народні депутати» та логотип політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Крім того, на листівці є інформація про замовника листівки, відповідальну за друк особу, тираж та установу, що здійснила друк.


 

Аналогічні недотримання правил благоустрою та разом із тим порушення рішення виконавчого комітету Пнівненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області зафіксовані у двох населених пунктах на території сільської ради. Так, у с. Пнівне та с. Волиця 29 червня на опорах електромереж виявлено листівки тих самих двох кандидатів.



 

Відповідно до рішення виконавчого комітету Пнівненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області від 8 червня 2016 р. № 17 «Про відведення місць та обладнання стендів передвиборної агітації виборів депутатів до Верховної Ради України» для розміщення матеріалів передвиборної агітації відвести дошку оголошень біля СБК с. Пнівне, ЗОШ с. Волиця (коридор), ЗОШ І ступеня с. Волиця (коридор), ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Пнівне (коридор), ЗОШ І-ІІ ступеня с. Соснівка (коридор), адмінприміщення сільської ради (коридор). Цим же рішенням заборонено розміщення матеріалів передвиборної агітації у місцях, не передбачених законом.

Разом із тим звертаємо увагу, що відповідне рішення було прийняте 8 червня, у той час як у ч. 12 ст. 107 Закону України «Про вибори народних депутатів України» ідеться про те, що місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування не пізніш як на наступний день після рішення Центральної виборчої комісії про призначення виборів відводять місця у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

У м. Каменю-Каширському в місцях, не відведених для розміщення агітації, зафіксовано агітаційні матеріали із зображенням іншого кандидата – Ірини Констанкевич («Українське об’єднання патріотів – «УКРОП»). Зокрема, на опорах електромереж невідомі розмістили афіші з інформацією про зустріч з кандидатом.


 

Коментарі
30 Червня 2016, 18:31
&quot;Агітація у цих місцях може вважатись фактом порушення благоустрою в населеному пункті.&quot;: виявляється тільки фактом порушення благоустрою, всього навсього ))))))). <br/>&quot;Відповідно до ч. 8 ст. 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування не пізніш як за сто днів до дня виборів відводять місця у людних місцях&quot;: не слід читати &quot;ч. 8 ст. 69 Закону України&quot; буквально оскільки якщо Закон зобов&quot;язує місцеві органи виконавчої влади на місцях приймати рішення про відведення місць це не означає, що інші місця не можуть використовуватися оскільки цією статтею не забороняється використання інших місць, а тим більше рішеня місцевої влади тільки може стосуватися своєї власності. Приймати рішення відносно власності інших сторін позаяк ні сільська рада ні інша не має право. Наприклад встановлення агітаційних палаток, якщо влада приймає рішення дати дозвіл біля якої небуть підприємницької структури недалеко або навпроти площі то це як за скільки метрів від Них і тому подібне. Наприклад інша справа, що &quot;стовпи&quot;, &quot;паркани&quot; та інші місця які можуть бути задіяні кандидатами та їхніми довіреними особами як площадки для прикріплення, наліпки агітаційних матеріалів не мати дозволу від безпосередніх власників тому якщо власник відомим способом не заборонив використання це означає що ніхто інший не має заборонити тим більше якась &quot;Опора&quot;, а тим більше робити висновки, що тут таки Закон порушується. Шановні де тут Закон порушується, Ви ж не беріть на себе обов&quot;язки відповідального власника, ви маєте бути стороннім оглядачем, або просто якщо Вам так кортить заявити, що ось там на тому стовпу висить агітаційний матеріал того й того. Власник потому сам вирішить чи заявляти на кандидата якісь позови чи претензії через те, що він у свій час заборонив використання своєї власності принаймі під час виборчих перегонів. Закон говорить тільки, що за день до виборів існує день тиші в який весь агітаційний матеріал повинен бути знищений то біш не має бути. Ось вся канітель від стовпа зі агіткою.
30 Червня 2016, 18:55
А чого ж тупо мовчите про роздачу вил від Були в Камені-Каширському в неділю 26 червня???<br/>А свої &quot;відведені коридори&quot; в школах , які є влітку ЗАКРИТИМИ - можете засунути собі в ... опору...
30 Червня 2016, 19:23
В будь-якому місті України всі стовпи заклеєні оголошеннями про позики грошей, про продаж житла, про ремонтні роботи тощо. Був в минулому році у глухому подільському селі зранку, на вулиці ані душі, зайці бігають, але паркан в центрі обклеєний оголошеннями про позики грошей.
01 Липня 2016, 00:49
&quot;Відповідно до рішення виконавчого комітету Пнівненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області від 8 червня 2016 р. № 17 «Про відведення місць та обладнання стендів передвиборної агітації виборів депутатів до Верховної Ради України» для розміщення матеріалів передвиборної агітації відвести дошку оголошень біля СБК с. Пнівне, ЗОШ с. Волиця (коридор), ЗОШ І ступеня с. Волиця (коридор), ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Пнівне (коридор), ЗОШ І-ІІ ступеня с. Соснівка (коридор), адмінприміщення сільської ради (коридор). Цим же рішенням заборонено розміщення матеріалів передвиборної агітації у місцях, не передбачених законом.&quot; - а ці &quot;кєровники&quot; з Пнівненської сільради не знають , що Законом про Вибори народних депутатів ЗАБОРОНЕНО розміщення агітаційних матеріалів в приміщеннях та об'єктах КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ , якими є приміщення ШКІЛ та АДМІНПРИМІЩЕННЯ їхньої сільради?Вони там в Пнівному вже геть ідіоти???
01 Липня 2016, 18:22
&quot;Цим же рішенням заборонено розміщення матеріалів передвиборної агітації у місцях, не передбачених законом.&quot;: Ага, отже тільки на стовпах Законом й не заборонено, що й треба було доказати.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024