13 жовтня: події, дати, іменини

13 Жовтня 2018, 08:00
1636

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні субота , 13 жовтня.

Іменини святкують:  Григорій, Маріанна, Марія, Михайло.

Сьогодні православні християни вшановують пам’ять Святителя Михаїла, Першого митрополита Київського. 

Церква вважає Святителя Михаїла «правою рукою» св. рівноапостольного князя Володимира у справі хрещення Русі та своїм першим очільником. Він став першим митрополитом, прославленим у лику святих. Ім’ям Святителя Михаїла, Першого митрополита Київського, названо відомий київський храм, що на території Олександрівської лікарні.

Прикмети дня такі: сова кричить – до холоду, а грак відлетів – чекай снігу.

Цитата дня: «Навчіться цінувати те, що у вас є, до того, як час змусить вас цінувати речі, які ви мали одного разу». 

FOODня: арахіс.

З точки зору наукової класифікації, арахіс ніякого відношення не має до горіхів. Виявляється це повноцінний представник родини бобових. І використовують його люди з часів дуже давніх. Першими, так би мовити, споживачами арахісу стали жителі Америки, ще до того, як її відкрив Колумб. Свідченням цього стала, знайдена на території Перу ваза. Вона була зроблена у формі плоду арахісу і розписана різними малюнками із зображенням цієї рослини.

  • оскільки арахіс багатий вітамінами групи В та магнієм, його потрібно вживати для комплексного врівноваження роботи нервової системи при її підвищеній збудливості, стресі, хронічній перевтомі
  • будучи джерелом, багатим на фолієву кислоти, арахіс виступає в ролі продукту, який сприяє росту і оновленню клітин
  • вживання арахісу покращує пам'ять і увагу, слух, підвищує потенцію, нормалізує функцію нервової системи, серця, печінки та інших внутрішніх органів

  • в арахісі містяться одні з найефективніших антиоксидантів - фітостероли. В їх присутності сповільнюється і поступово зупиняється ріст злоякісних пухлин.

Обережно!

  • тим, хто страждає від надлишкової ваги , краще цим продуктом не зловживати,бо в арахісі міститься багато калорій
  • стежити треба і за якістю арахісу. Цвілий продукт може привести до отруєння.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024