У Камені-Каширському тематичними заходами вшанували пам'ять полеглих за Україну бійців

13 Жовтня 2018, 13:00
У Камені-Каширському тематичними заходами вшанували пам'ять полеглих за Україну бійців 2703
У Камені-Каширському тематичними заходами вшанували пам'ять полеглих за Україну бійців

У місті Камені-Каширському напередодні Дня захисника України відбулись урочистості та заходи із вшанування пам’яті усіх полеглих в боротьбі за Батьківщину. Йдеться у повідомленні Камінь-Каширської РДА.

Спершу біля пам’ятного знаку борцям за волю України настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району отець Володимир Мицько спільно з отцем Олегом Мицьком відслужили панахиду.


Згодом представники районної влади, керівники ветеранських організацій, учасники АТО (ООС) та всі небайдужі краяни поклали квіти до пам’ятних місць, пов’язаних із подіями Другої світової війни та новітньої історії України, та вшанувавши усіх загиблих в боротьбі за рідну землю.

В районному будинку культури також відбувалися урочистості, де народні аматорські колективи, вокалісти своїми виступами підіймали патріотичний дух.




«Нині кожен, кому не байдужа доля України, в той чи інший спосіб стає захисником рідної землі. А це – чоловіки, жінки, люди поважного віку і, навіть, діти – всі свідомі громадяни, які своєю працею, сумлінною професійною діяльністю, волонтерською справою, матеріальною та моральною підтримкою українських військових сприяють захисту нашої держави. Щороку 14 жовтня ми відзначаємо величне свято Покрови Пресвятої Богородиці. Для нас воно не тільки релігійне, а й народне. Адже ця знаменна дата єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами», – виступив голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук.

У ході свого виступу він навів яскравий приклад того, що держава дбає про свої Героїв. Адже, згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України учаснику війни в Афганістані, жителю міста Каменя-Каширського Віктору Гаталюку, виділили мільйон гривень на житло. Чоловік через контузію під час виконання військового обов’язку має інвалідність ІІ групи.Тож керуючись чинним законодавством, спеціальна комісія райдержадміністрації вирішила, що надасть грошову компенсацію на поліпшення житлових умов для Віктора Панасовича, який певний час перебував на квартирному обліку.

«Захисник України – це людина честі та совісті, обов’язку і патріотизму, це лицар доблесті та слави. Звичайні хлопці, яким в одну мить довелося відчути на собі всю жорстокість війни, не зламалися, вистояли, вистраждали та нині продовжують гідно виконувати почесну місію – захищати Батьківщину. Дякую вам за відданість Україні та українському народу!» – зазначив військовий комісар районного військового комісаріату Сергій Швачко.

Читайте також: Оприлюднили програму заходів до Дня захисника України

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024