17 жовтня: події, дати, іменини

17 Жовтня 2018, 08:00
2929

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні середа, 17 жовтня.

Іменини святкують: Вероніка, Володимир, Петро, Павло, Степан, Стефан.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів.

Історія проведення Міжнародного дня боротьби з бідністю нерозривно пов’язана з датою 17 жовтня 1987 року. В той день більше ста тисяч чоловік зібралися на площі Трокадеро в Парижі, де в 1948 році була підписана Загальна декларація прав людини, щоб віддати данину пам’яті жертв убогості, насильства і голоду. Присутні заявили, що убогість є порушенням прав людини, і підтвердили необхідність спільними зусиллями добиватися дотримання цих прав. Відповідні заяви накреслені на пам’ятному камені, який був відкритий в той день.

З того часу люди самих різних станів, переконань і соціального походження щорічно збираються 17 жовтня, для того щоб підтвердити незмінність своєї позиції і продемонструвати солідарність з незаможними. Такі ж пам’ятні камені були встановлені у багатьох країнах світу, і вони є місцем зібрання для проведення Дня. Один такий камінь знаходиться в саду Центральних установ Організації Об’єднаних Націй, і саме біля нього проводиться урочиста церемонія, щорічно організована Секретаріатом Організації Об’єднаних Націй в Нью-Йорку.

Цитата дня: «Незалежно від того, наскільки добре чи погано ви живете, прокидаючись кожен день, будьте вдячні за своє життя і все, що воно вам надало. Хтось зараз бореться за шматок хліба». 

FOODня: фініки.

Фініки – це невеликі плоди фінікової пальми, які корисні для жіночого організму. Вони багаті вітамінами, мінералами та поживними речовинами.

  • вони містять вітаміни А, С, РР, вітаміни групи В. Власне, вже наявність протеїну в цьому продукті говорить про те, чи корисні фініки
  • фінік в поєднанні з молоком цілком може скласти конкуренцію спортивному харчуванню: досить склянки молока і п’ять-сім плодів після кожного прийому їжі. Завдяки тому ж механізму дії фініки свіжі (фініки сушені) в поєднанні з молоком рекомендують до вживання при реабілітації після важкої крововтрати

  • для забезпечення добової потреби організму в сірці, яка необхідна для нормального функціонування печінки і нирок, магнії (необхідний для жіночого здоров’я, а також для роботи м’язів) і міді (потрібна для підтримки нормального складу крові, для кращого засвоєння заліза, і як наслідок, для нормального синтезу гемоглобіну) достатньо всього десяти фініків

  • двадцять фініків містять необхідну добову дозу заліза і половину необхідної добової дози кальцію

Обережно!

 

  • оскільки фініки – білкова їжа, їх заборонено вживати тим, у кого проблеми з шлунково-кишковим трактом: виразки, коліти або які-небудь порушення функції підшлункової залози і печінки. Крім того, фініки не рекомендується вживати людям з цукровим діабетом – за винятком початковій стадії, тобто з рівнем глюкози, лише трохи перевищує норму
  • якщо ви купуєте вже готові сушені фініки, та ще й в супермаркеті, будьте обережні! Вони можуть бути оброблені сірчистим газом або ж діоксидом сірки (Е 220). Це токсичні сполуки, за допомогю яких обробляють сухофрукти. Завдяки цьому продукти довго зберігають колір і не псуються, а ще це робить їх неїстівними для тварин, у тому числі і комах. Однак, потрапляючи в організм людини, ці речовини подразнюють слизові оболонки травної трубки, що загрожує різними запаленнями, а при тривалому вживанні – виразковою хворобою.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром