18 жовтня: події, дати, іменини

18 Жовтня 2018, 08:00
2692

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 18 жовтня.

Іменини святкують: Олексій, Григорій, Денис, Матвій, Петро, Пилип.

День проти торгівлі людьми.

Цей День був заснований 18 жовтня 2007 року Європейським парламентом, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності про феномен торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, небайдужості громадськості до цього явища і візуалізації проблеми на глобальному рівні, передає Ukr.Media.

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним з пріоритетних напрямів роботи Уряду України в сфері захисту прав людини.

Цитата дня: «Думати, що світ буде справедливий до вас, тільки тому що ви справедливі - це все одно що сподіватися, що лев не буде вас їсти, тому що ви не хочете з’їсти його». 

FOODня: лічі.

 

Лічі, а також «Лідж» і «лісі» - назва не тільки екзотичного плоду, а й дерева на якому він дозріває.ростає воно в основному в теплому тропічному кліматі Африки, Америки та Азії. Хоча прийнято вважати, що батьківщина цього тропічного дерева - Китай. На користь цієї думки говорить і те, що по-іншому лічі називають ще «китайською сливою». Тому можливо, що саме з Китаю цей фрукт потрапив в Південно-Східну Азію, звідки вже поширився по інших теплим континентах. Європейці познайомилися з лічі завдяки французам, які вирощували цей екзотичний плід починаючи ще з XVII століття.

  • досить багато в лічі калію, що робить його корисним людям із захворюваннями серцевого м'яза
  • цей фрукт складається з досить великої кількості рідини, складних вуглеводів, рослинного білка, незначної кількості жиру і харчових волокон
  • лічі сприяє виведенню з організму непотрібного холестерину
  • велика кількість заліза, що міститься в лічі, робить його цінним продуктом для страждаючих від анемії. Корисний лічі і при діабеті, виразці, гастриті, проблемах з печінкою і підшлунковою залозою

  • лічі показаний при таких проблемах з легенями, як астма, бронхіт і навіть туберкульоз. Свою користь підтвердив лічі та для діабетиків, яким буде достатньо споживати 10 плодів щодня, щоб підтримувати рівень цукру в нормі

  • також чудесним тонізуючим засобом вважається і сік плодів лічі, він не тільки чудово втамовує спрагу, але і додає бадьорості, допомагаючи відновити втрачені фізичні і душевні сили.

 


 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром