Два гектари землі охопила пожежа у Ворокомлі

17 Жовтня 2018, 14:20
Два гектари землі охопила пожежа у Ворокомлі 5046
Два гектари землі охопила пожежа у Ворокомлі

Через людську легковажність площа загоряння сухої трави на території Ворокомлівської сільської ради становить понад два гектари. Про це наголосив голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук. Пишуть на сайті установи.

Члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на чолі з головою райдержадміністрації та головою районної ради Віктором Сусом 17 жовтня розповіли про жахливі наслідки пожежі в природних екосистемах.

Зокрема, Валерій Дунайчук наголосив, що саме через необережність громадян, які нехтують правилами пожежної безпеки, трапляються масщтабні загоряння. одним із таких прикладів є ситуація у селі Ворокомле.

«Сприятливі температурні показники повітря та відсутність опадів протягом тривалого періоду часу збільшують імовірність виникнення й поширення пожеж в природних екосистемах. Натомість причинами масштабних загорянь найчастіше є наслідки людської легковажності та безвідповідальності. Саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, спалюючи сміття у лісах або на присадибних ділянках, суху траву та інші рослинні залишки – на відкритих територіях. Відтак, нині маємо загоряння площею 2 гектари на території Ворокомлівської сільської ради», – зазначив керівник виконавчої гілки влади в районі.

За словами начальника Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Андрія Багнюка, наразі ситуація у селі Ворокомле контрольована. Адже рятувальники попередньо провели усі необхідні заходи.

Разом з тим, представники лісової галузі поінформували, що з метою збереження лісових масивів від пожеж встановлене чергування відповідальних працівників лісової охорони на ввірених територіях.

Валерій Дунайчук підсумував, що за недотримання правил пожежної безпеки в природних екосистемах чекає сувора відповідальність.


 

 

Коментарі
19 Жовтня 2018, 23:29
Горітиме до того часу поки земля не буде оброблятися.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024