Поліція Волині спільно з Київстаром розпочала проект з пошуку дітей

17 Жовтня 2018, 18:00
Поліція Волині спільно з Київстаром розпочала проект з пошуку дітей 3688
Поліція Волині спільно з Київстаром розпочала проект з пошуку дітей

У Луцьку представили спільний проект Національної поліції України та ПрАТ «Київстар» з пошуку дітей. Повідомляє прес-служба поліції Волині.

Проект діє у 18 областях України й охоплює 17 мільйонів абонентів. Він покликаний допомогти поліцейським у розшуку зниклих дітей.

Адже за останні дев’ять місяців цього року органами поліції у Волинській області зареєстровано 151 заяву та повідомлення про зникнення дитини.

За словами заступника начальника ГУНП в області Сергія Козака, впровадження спільного проекту посилить ефективність роботи поліції з розшуку дітей.

«У 141 випадку, тобто в понад 93 відсотках, дітей вдалося розшукати протягом доби. Поліція діє негайно на повідомлення про зникнення дитини. Одразу ж на місце події виїжджає група реагування патрульної поліції», - зазначив він.

Начальниця сектору ювенальної превенції поліції Волині Інна Остапович наголосила, що заяву про зникнення дитини треба подавати негайно.

«Про зникнення дитини повідомити поліцію потрібно невідкладно. Це – міф, неправда, що правоохоронці приймають заяву тільки через три дні після зникнення людини. Неприпустимо зволікати жодної хвилини. Подати заяву можуть не тільки батьки, а й будь-хто з рідних  - бабуся, чи дідусь, наприклад», - зазначила Інна Остапович. 

«Отримавши інформацію про зниклу дитину від поліції, оператор мобільного зв’язку надсилає абонентам текстові повідомлення з описом дитини та посиланням на сторінку ювенальної превенції в соціальній мережі, де розміщені фото та детальна інформація. Люди,котрі впізнають розшукувану особу або мають будь-яку інформацію про її місцезнаходження, зможуть повідомити про це поліцію за номером 102», - розповіла піар-менеджер Київстар у Західному регіоні Олександра Гнатик.

На презентації також зазначили, що найпоширенішими причинами, через які діти залишають місце проживання є конфлікти з батьками або опікунами, прагнення до самостійного способу життя, насильство в сім’ї, залишення дітей без догляду, цивільно-правові спори між батьками, а також схильність до бродяжництва.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024