Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter

21 жовтня: події, дати, іменини

08:00 21.10.2018
549

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні неділя, 21 жовтня.

Іменини святкують: Таісія, Юлія, Юліан.

День працівників харчової промисловості.

День працівників харчової промисловості було встановлено у 1966 році і він святкується у третю неділю жовтня. Відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України № 714/95 від 8 серпня 1995 року.

Підприємства харчової та переробної промисловості грають велику і провідну роль у питаннях забезпечення населення продовольчими товарами в усьому світі, оскільки турбота про хліб насущний завжди була однією з головних турбот людства. Нагадаємо, що в другій декаді жовтня, а саме 16 жовтня проводиться ще одна знакова подія політики міжнародного продовольчого забезпечення - Всесвітній день продовольства, який було засновано Генеральною Асамблеєю ООН. Він проходить з широкою міжнародною підтримкою в різних країнах, акцентуючи увагу на питаннях продовольчої безпеки і продовольства, як необхідної умови для життя, благополуччя і одного з основних прав людини.

Працівники харчової промисловості постійно покращують якість своєї продукції, розширюють доступний асортимент продуктів. Звичайно ж, умови розвитку харчової промисловості та економіки в кожній окремій країні різні, мають свою специфіку, однак досягнутий сучасний технологічний рівень виробництва харчової продукції дозволяє зберігати хороший результат навіть в екстримальних умовах.

Цитата дня: «Якщо правильно пояснити людям «навіщо», то вони завжди знайдуть спосіб «як» (Джордан Белфорт)

FOODня: горобина.

Горобина червона — плодове дерево, що росте по усій території Європи, Азії і Північної Америки. Латинську назву Sorbus горобина придбала від кельтського sorb — гіркий. Оранжево-червоні грона її плодів втрачають свою природну гіркоту після перших заморозків. Тоді настає час їх збирання.

  • вражає вміст аскорбінової кислоти — тут горобина перевершує навіть лимон
  • по питомій вазі каротиноїдів вона залишає позаду традиційне їх джерело — моркву
  • в плодах горобини є присутнім цілий комплекс макро- і мікроелементів, серед яких йод, кальцій, фосфор, залізо, молібден, бром, мідь і магній
  • сік горобини — прекрасний засіб відновлення сил і вітамінізації організму при сезонних авітамінозах, зниженому гемоглобіні і знесиленні. Якщо заготовлено сушені плоди, то можна запарити столову ложку в 0,5 л окропу і настояти трохи в термосі, а після охолодження додати мед. Цей вітамінізований напій здатний відновити імунітет і підвищити опірність організму
  • горобиновий чай допоможе і при розладах кишечника. Його можна вживати по чашці три рази в день
  • при отруєннях (у тому числі чадним газом) і токсикозі найбільш корисними виявляться свіжі ягоди. Їх слід розжовувати по декілька штук або приймати в розтертому з медом виді. Це не відноситься до токсикозу вагітних, для яких вживання червоної горобини неприпустимо
  • горобина — відмінний антисептик. Це стосується як її плодів, так і кори з листям

Обережно!

  • особливо небажане вживання червоної горобини в період вагітності щоб уникнути її переривання, оскільки з давніх часів її ягоди вживаються як народний протизаплідний засіб
  • з великою обережністю слід використати горобину з лікувальною метою у віковому діапазоні від 45 років.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментарі
21 листопада
Вчора
19.11.2018
18.11.2018
17.11.2018
16.11.2018
15.11.2018
14.11.2018
13.11.2018
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин