Волиняни можуть передати показник електролічильника по sms

18 Жовтня 2018, 14:51
SMS, особистий кабінет, кол-центр, електронна пошта і навіть Телеграм – способи передачі показників електролічильника. 4923
SMS, особистий кабінет, кол-центр, електронна пошта і навіть Телеграм – способи передачі показників електролічильника.

SMS, особистий кабінет, кол-центр, електронна пошта і навіть Телеграм – ПрАТ «Волиньобленерго» запроваджує різноманітні способи прийому показників електролічильника.

Найбільш швидким та інформативним способом передачі показників електролічильника, а також отримання усієї необхідної інформації щодо розрахунків, є реєстрація в особистому кабінеті побутового споживача на сайті компанії https://energo.volyn.ua/home за допомогою інтернету.

Для споживачів, які  не мають можливості скористатися цим способом, передбачено низку сервісів:

  • електронною поштою [email protected]
  • «Telegram»  @pokazy_lutsk_bot
  •  за номером телефону кол-центру  0-800-21-01-31 (номер безплатний, багатоканальний).

На жаль, технічні та часові обмеження не дають нам можливості успішно прийняти всі дзвінки, які надходять на гарячу лінію кол-центру, що викликає невдоволення багатьох споживачів.  Приміром, за останній місяць на гарячу лінію надійшло 90 тис. дзвінків. В зв'язку з цим, ми запроваджуємо ще один сервіс передачі показників – за допомогою SMS-повідомлення з мобільного телефону.

Ідентифікація споживача відбувається за номером мобільного телефону, з якого передається SMS-повідомлення з показами електролічильника, тому спочатку цей номер потрібно зареєструвати в системі.

Покрокова інструкція, як передати покази за допомогою SMS:

1. Спочатку необхідно зареєструвати ваш номер телефону в системі.

Для реєстрації на номер 093-177-00-67 потрібно надіслати SMS-повідомлення (вартість SMS-повідомлення згідно із діючими тарифами вашого оператора) з таким текстом: «№ особового рахунка*№ будинку*остання оплата».

Приклад: 521000001*125*13,50

*     якщо ви проживаєте в багатоквартирному будинку, 
теж вказуйте тільки номер будинку без номеру квартири;
**   копійки в сумі останньої оплати відділяйте комою;

2. Oчікуєте SMS з підтвердженням реєстрації.

 У відповідь на SMS, яку ви надіслали на першому етапі, вам надійде підтвердження реєстрації –  повідомлення з текстом «Зареєстровано особовий рахунок номер особового рахунка».

Приклад повідомлення про успішну реєстрацію в системі
Приклад повідомлення про успішну реєстрацію в системі

 

SMS-підтвердження реєстрації, як правило, приходить відразу. Якщо таке SMS не надійшло, можливо, ви зробили помилку у першому етапі. Переконайтеся, будь ласка, що формат надісланого SMS-повідомлення та адресат відповідають наведеному вище розділу інструкції.

3. Передача показів лічильника.

Щоб передати покази лічильника, потрібно надіслати SMS-повідомлення на вже знайомий номер 093-177-00-67 з текстом: 

• для однозонного приладу обліку1# покази приладу обліку
Приклад:1#75420

• для двозонного приладу обліку:1# покази приладу обліку день/ніч
Приклад: 1#1250/1730

• для тризонного приладу обліку:1# покази приладу обліку пік/напівпік/ніч
Приклад: 1#1324/125/444

Вартість SMS-повідомлення згідно із діючими тарифами вашого оператора.

1
Приклад повідомлення для двохзонного електролічильника
Приклад повідомлення для двохзонного електролічильника

 

4. Дізнаємося вартість спожитої електроенергії.

Якщо надісланий показник внесено на ваш особовий рахунок, приходить підтвердження з текстом «Показ прийнято». Коли ж надісланий показник буде меншим за попередній фактично знятий, він не вноситься на ваш особовий рахунок. У відповідь вам приходить SMS-повідомлення з текстом «Покази не прийняті» та інформація про останні зафіксовані покази лічильника.

Приклад отриманого SMS-повідомлення з підтвердженням прийняття показів та вартістю використаної електроенергії
Приклад отриманого SMS-повідомлення з підтвердженням прийняття показів та вартістю використаної електроенергії

Звертаємо увагу, що покази приладів обліку, зазначені у SMS-повідомленні, реєструватимуться датою надходження повідомлення.

Якщо у вас є кілька особових рахунків, для користування SMS-сервісом додатково використовується три останні цифри з номеру особового рахунка. Наприклад, для особового рахунка 521000001 потрібно подати показник 1258 відповідно текст повідомлення матиме вигляд «001*1#1258», для особового рахунка 538999125 потрібно подати показник 5963, тому необхідно вводити «125*1#5963».

Зауважимо, що в жовтні SMS-сервіс працюватиме у тестовому режимі. Якщо у вас виникатимуть труднощі із передачею показів, ви можете звернутися по допомогу до працівників Центру обслуговування клієнтів або у місцеву філію ПрАТ «Волиньобленерго», яка вас обслуговує.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024