#Позиція: хочеш жити - вмій дурити

15 Квітня 2017, 10:53
2027

Прочитала повідомлення про початок референдуму щодо заборони на продаж землі. Спочатку вирішила, що це за 01 квітня, а то напередодні Пасхи та ще в Чистий Четвер, але тринадцятого числа. 

«Україна має майже 42 млн га землі, це 72% української території. Ми живемо на золоті! Саме тому наша мета – збільшити кількість фермерських господарств в 36,2 рази, щоб дійти до середньоєвропейського показника».

Це щось?!  Як казав один кіногерой відомого фільму «Пропала грамота» – «дід твій був брехуном, батько твій брехав, але так, як ти брешеш, ніхто не зможе». 42 млн. га – це майже правда, якщо не згадувати, скільки «га»  щороку іде під смітники та хатинки крутеликів.

 72% української території – то від якогось дивного підрахунку, бо якось погано віриться, що 28% складають міста, усі інші поселення, дороги, річки, інші водойми, гори, болота, ліси, кар’єри, території  під териконами і, вище згаданими, смітниками та хатинками.

Бреше «Батьківщина». Ну явно бреше, але з благословення Юлії Тимошенко. А далі. Ну повний «шедевр» – «збільшити кількість фермерських господарств в 36,2 рази,...». І виявляється, для того щоб – «щоб дійти до середньоєвропейського показника». О як. Тобто не для вирішення соціальних питань села, не для подолання безробіття на селі, не для створення альтернативи олігархам, не для створення середнього класу – основи демократії і державності, що має Європа, а щоб ззовні бути на неї, Європу,  схожою. Брехня? Брехня!

Хто старший і пам'ятає Нікіту Хрущова, той згадає його заклик – «наздогнати і перегнати Америку». Тобто стати цивілізованою країною в умовах нецивілізованого державного устрою і політичного ладу, тобто за умов комунізму. Тут Юлія явно обігнала Хрущова, бо те, що вона пропонує, можна мовою Нікіти висловити так - «Зробити все, щоб Америка прийняла комунізм».

Бо, скажіть люди добрі,  як можна розвивати фермерське господарство, яке тримається виключно на засадах товарного виробництва, тобто не натурального,  в умовах заборони на продаж землі. З цього приводу хочеться запитати – Юля! Ти шо??? А як конкуренція? А як перемога найрозумніших і найпрацьовитіших над ледарями і тупими? Де знайти стимули вкладати кошти в сучасні технології? І маса ??????  

Європа, США йдуть по переду всіх тому, що С/Г розвивається виключно на засадах товарного виробництва та економічної конкуренції, що ніяк не може бути без права власності на землю. І ще, Юля!!! здається кандидат економічних наук, скажіть собі, своїм однодумцям і нам, якою була б орендна плата за пай, якби вона визначалась ринковою вартістю землі, а не місцевими с/г олігархами, тобто нео-поміщиками. За ці гроші сотні тисяч колишніх колгоспників жили б дуже і дуже непогано. У всьому світі ціни на землю тільки збільшуються і ніколи не коливаються. Земля є найнадійнішою нерухомістю. Чого, скажіть, всі хабарники (чиновники, судді, прокурори) свої прибутки в землю вкладають. То тільки Чаус в слоіках тримав.
Брехня закінчується тоді, коли перестають вірити, тому вершиною цинізму є брехати колгоспникам – людям з далекого минулого, брехати нинішнім фермерам, які вийшли з колгоспу, ось тільки колгосп з їх голів ще не вийшов.
Люди! не вірте Тимошенко!        

  Вероніка Романович.

 

 

 

 

Коментарі
15 Квітня 2017, 14:19
З Юлі такий науковець, як мати Терези Юля
15 Квітня 2017, 14:47
"С/Г розвивається виключно на засадах товарного виробництва та економічної конкуренції,": ніяким розвитком С/Г навіть не пахне оскільки землі якісьогодні роздерибанюються на 100 відсотків тими людьми які ніколи до земля ніякого не мають справи. Який корупціонер буде працювати на землі це ж нонсенс. У принципі треба запровадити єдиний податок на С/Г землі у тричі більштй якщо вона не використовується у С/Г обороті то можливо тоді ЇЇ будуть засівати або принаймі будуть відмовлятися від неї. А так сьогодні землю тільки дерибанять ТІ хто поближче до влади. Селянин землю не отримує, не оброблятимуть і ті хто ЇЇ купить. У НАс немає так званих засад товарного виробництва оскільки товарне виробництво це ТЕ, коли людина засіваючи або обробляючи ЇЇ, живе та кормиться від цього. Але якщо корупціонер отримав землю то він ЇЇ ніколи ЇЇ не буде обробляти оскільки ЦИМ треба жити, на НІЙ треба спати, щоб себе прогодувати. Тому Тимошенко можливо трохи і права оскільки зараз економічно не вигідно сіяти та обробляти, атим більше тими які зараз взяли землю. Вони ЇЇ брали недя того щоб на ЇЇ обробляти, беруть так на всякий випадок щоб мати приватну власність але й таким чином ніхто до НИх у пийми не прийде оскільки забираючи землю у місцевих місцевий ніколи до таких "господарів" не прийде до роботи.
15 Квітня 2017, 15:30
Тимошенко нагадує базарного торгаша, яка щоб видурити в людини гроші, красномовно запропонує їй будь-який мотлох. В даному випадку, зо всього видно, що їй потрібно втриматись у великій політиці, прихопити собі якусь владу, бо вже від 90-х заробляє саме владою, як і її однопартійці. Досить згадати скільки корупційних та економічних тем було серед членів її бізнес-політичного проекту. Щоб не було земельного дерибану, потрібно усунути можливості для земельного дерибану. Земельний дерібан в Україні можливий де-факто, завдяки відсутності легального земельного ринку. Але це ще пів біди. Оскільки в наслідок дерібану не виконуються норми земле-збереження, тисячі гектарів родючої землі ідуть під житлове і навіть промислове будівництво. Досить згадати скільки маємо не засипаних кар'єрів. В разі наявності ринкової ціни, а це умови купівлі продажу, кожний клаптик землі коштував би стільки, що навіть олігарх почухав би собі щось перед тим, як купити ділянку або взяти її в оренду. Крім цього сьогодні сотні тисяч гектарів родючої, але орендованої на 20-50 років землі засівають маслянистими культурами, які за п'ять років за відсутності належного підживлення перетворять цю землю на мертве поле. На цьому полі навіть бур'яни не ростуть. В подальшому господар цієї ділянки не зможе ані здати в оренду, ані за добру ціну продати свою землю, хіба що під будівництво. Тимошенко, Ляшко та інші торгаші спекулюють на людському невігластві та хамстві нардепів та місцевого керівництва. На Волині тільки Гунчик з Горбенком чого варті.
15 Квітня 2017, 17:12
"Тимошенко, Ляшко та інші торгаші спекулюють на людському невігластві та хамстві нардепів та місцевого керівництва. На Волині тільки Гунчик з Горбенком чого варті.": то хто ж таки по-Вашому гідний провести земельну реформу, адже той же самий Гройсман має під собою тих самих Гунчика з Горбенком, Тимошенко по-Вашому теж лика не в"яже разом із Ляшком і т. д. і т. п. Давайте вже розкривайтеся, а то вокруг да около.
15 Квітня 2017, 17:20
А хто така Тимошекно ?
15 Квітня 2017, 17:46
Курва з косою!
15 Квітня 2017, 17:58
Шановний. Мушу висловити вам співчуття, бо ви, як і багато інших є жертвами дешевої пропаганди. Якби ви жили в Росії, то легко б повірили в канібалізм Правого сектора, як повірило чимало етнічних українців, народжених в України, але ставши громадянами РФ. По-перше, існують економічні закони, не ті які було описано в курсі політекономії соціалізму, а об’єктивні. По-друге, одні люди ці закони знають і дотримуються їх. Інші не знають, типу Дунайчук та лідерів місцевих осередків «Батьківщини», «Свободи», «РП», і не дотримуються. А треті – знають, але ігнорують, бо мають можливість і можуть на ігноруванні заробити, принаймні політичних бонусів. Це типу Гуничка, Горбенка, Ляшка, і звісно Тимошенко. Вони від цього виграють, але країна чахне, як від фальшивих ліків. Вони добре знають і беруть участь у розвитку «чорного» земельного ринку. Цей ринок почався від часу розпаювання колгоспної власності. Фактично, дві третини паїв, вже мають своїх нових власників. Але не все ще вони скупили і не придумали ще спосіб безболісної легалізації своєї земельної власності. Згадайте про ваучери. Маєте ваучери? Маєте з них прибуток? По-третє, є Порошенко, є Гройсман, які керують бідною країною, яка залежить від іноземної допомоги, від МВФ. Спонсори, даючи гроші, виставляють свої вимоги Президенту і головному урядовцю. Завдяки цьому це панство мусить не тільки знати, а і дотримуватись економічних законів. І це іде на користь країні і його народу. Якщо щось не зрозуміли – запитуйте. Спробую пояснити.
15 Квітня 2017, 19:53
"в курсі політекономії соціалізму, а об’єктивні.": Я знаю про Них. Читав не пам"ятаю американського автора але книга називалася приблизно так "РЕгіональні економіки...". Читав приблизно шість років тому. Цю книгу Я подарував бувшому голові РДА.
15 Квітня 2017, 21:40
Важливу тему порушила Вероніка у відповідь на делікатні спроби Мами української порупції навести порядок в Україні ще землею. Вона вже майже скрізь за 20 років свого політичного канібалізму встигла навести "порядок" - з газом, з пташиним грипом, з швидкими допомогами, хто не забув, з інваліда в колясці за кілька місяців у спринтера на лабутенах, де ална тільки не докладала свої знання та вміння. Лишилась ще земелька. Це питання для українців є чи не найболючішім, оскільки з землею селянин ще якось виживає не дивлячись на різні пакращення та життя по-новому. Земля справді має стати товаром, але цьому має передувати колосальна підготовча робота - законодавча база, земельні банки, біржи, прозорі реєстри та, найголовніше, - справедливі суди. Інакше, обєгорять посполитих, як останніх лохів. Ви подивіться скільки земельних ділянок декларують сьогодні судді/прокурори і це коли нема офіційного продажу. Навіть поляки змушені були призупиняти продаж своєї землі на 10 років, оскільки багаті німці, французи та інші вузькоглазі грошові мішки почали скуповувати за безцінь польську сгземлю. А ми не маємо чим комуналку заплатити не те, що за землю
15 Квітня 2017, 21:43
Сумніваюсь але не стверджую, бо якщо якісь американці і пишуть про регіональні економіки, то здебільшого в контексті теми геополітики. Найбільш регіональною економікою займаються в РФ, а їм мавпують українські дохтори. Краще почитайте і подаруйте бувшому (правильно українською - колишньому) голові РДА книгу Лі Куан Ю "Сингапурська історія. З третього світу в перший". Будь моя воля, я б кожного чиновника допускав до посади тільки після іспиту за матеріалами книг Лі Куан Ю, Т. Результа, М Тетчер. А то потримають в руках брошуру якогось дохтора за сало і вже до пенсії закопилюють губу. А починати треба як мінімум з Прем'єр-міністра.
15 Квітня 2017, 22:05
В Україні є сильна протидія запровадженню ринку землі, бо багато агрогосподарів користуються нею практично задарма і відповідно багатьом, наприклад таким, як друг президента Бахматюк доведеться викласти просто величезну суму, аби і надалі користуватись нею. Хоча більш ніж впевнений, що вони знову викрутяться та обдурять людей. <br/>До речі, запровадження ЕП для землі, що не обробляється, теж буде на руку земельним олігархам, бо люди віддаватимуть паї на любих умовах, аби лише не платити той ЕП. Розвиток економіки і формування прозорого ринку землі та с/ продукції буде сприяти використанню землі, запровадженню нових видів с/г діяльності та відходу від &quot;натурального господарства&quot;, яке переважає в районі.
15 Квітня 2017, 23:49
&quot; здебільшого в контексті теми геополітики. &quot;: ця книга про яку Я Вам згадав зовсім не про геополітику, майже навпаки. В контексті економічного розвитку показується що таке регіональна економічна політика. Кількома словами або на схемі. Місто це круг. Попід містом кілька населених пунктів які мають свої кружки, атош сільські круги входять у великий круг певними сегментами які й дають спільну між собою діяльність та взаємозалежність між собою. Приблизно так і з політичними утвореннями, візьмімо наприклад наші українські райони. Але політичні утворення - райони насправді з економічної точки зору мають зовсім іншу територію. Наприклад як с.Заріччя, с. Підріччя або навіть с. Сошичне яке більше тяготіють до м. Ковеля іншого політичного утворення, а насправді іншого економічного центру. Ось приблизно так. Тому на моє переконання децентралізації бути. Так звана децентралізація це утворення політичного/економічного анклаву який має взаємозалежність в середині свого утворення між кількома економічними/політичними утвореннями. Наприклад. Місто взаємозалежне від кількох сільських населених пунктів і навпаки. Тому наприклад МИ можемо бачити таке, що с. Підріччя може відійти до Ковеля, наприклад щоб такого не сталося слід у Це село вже зараз вкладати кошти, наприклад дати добротний садочок, полагодити школу та ще іншого. І ці справи серйозні. Те саме і з селами що зі сторони Півночі які можуть відійти до Маневич.<br/> Крім того по Тимошенко. Я між іншим з цього боку Я складаю За Тимошенко оскільки є кілька причин. Але зараз не буду говорити, потім дуже довго писати на Наших прикладах.<br/> Христос-Воскрес.
15 Квітня 2017, 23:51
Ага. Між іншим про того самого Сингапурця. Дійсно Його книгу треба вивчати навіть у середній школі. А головам РДА дати завдання наприклад за місяць чи два вивчити та здати &quot;екзамен&quot;. Між іншим Гройсман десь приблизно так і діє. Тепер Христос-Воскрес.
16 Квітня 2017, 00:28
Частий &quot;катар&quot; в адресу Тимошенко- це спроба якимсь чином обілити сьогоднішніх полудурків від влади, які ще ніяк і нічим позитивним, корисним для людей себе не проявили.
16 Квітня 2017, 01:05
Схаменись. Завтра може початись нове життя, з яким ти збагнеш суть Тимошенко, як гості з минулого, яка так вперто не хоче лишитись там, разом з Лазоренком.
21 Квітня 2017, 00:53
&lt;p&gt;Йо! Що я знайшов. Про Єремеєва, про Ляшка. Трохи про Тимошенко. І всі разом дуже люблять українську землю. Так люблять, що ладні з неї всіх зігнати .&lt;/p&gt;
19 Липня 2017, 13:51
Тимошенко мало хто і вірить зараз,скільки вона людей обманула,а всі її обіцянки для власного піару.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024