#Позиція: майбутнє має той, хто добре знає своє минуле

07 Травня 2017, 09:30
3757

Кожний народ відрізняється своєю історичною пам'яттю. Народ є нащадком свого минулого і його доля, його завтрашній день залежать від того, наскільки він усвідомлює своє минуле, що бере з цього минулого, і чого позбувається.

8-го травня українській народ вкотре вшанує пам'ять загиблих в роки Другої Світової війни.  І не тільки у період з 1938 по 1945 рік. Саме у 1938-му українці Закарпаття  вступили у війну із загарбниками. А потім, ще у серпні, вересні 1945 року етнічні українці, представники інших націй, чиєю батьківщиною була Україна гинули, отримували поранення у війні з Японією, виконуючи обов’язок СРСР перед США.

Сьогодні ніхто не може сказати скільки нашого люду загинуло в роки Другої Світової на фронті, в концтаборах німецьких і радянських. Скільки загинуло мирних людей, скільки загинуло потенційних академіків, видатних політиків, господарників, митців. Ніхто не може сказати скільки пропало жінок, зовсім молодих людей, скільки не народилось дітей. Ніхто не може сказати скільком було скалічено життя, скільки з них потім калічили життя іншим.

Ми перемогли у війні з нацисткою державою, але ми не позбулись людиноненависництва у своїй країні. Від 1965 року на 9-те травня ходили парадами, пишались перемогою і не помічали вмираючих від незагоєних ран ветеранів війни, в’язнів концентраційних таборів. Ми не помічали поневіряння колишніх працівників тилу. Чимало з них  встали до верстата ще 14, 15 років, голодували в колгоспі, в трудових арміях. Вони втратили здоров’я, більшість з них не отримали освіту і чимало з них доживає віку на мізерну пенсію, в злиднях.

Ми втратили пам'ять про Другу Світову війну. Ми повинні її відродити, вийти за межі щорічного тріумфування, бо на пальцях можна полічити учасників тієї війни в Україні, Німеччині, Румунії, Угорщині, Словаччині, Японії, США й інших країнах  учасниць тої бойні.

Ми маємо знати і пам’ятати про все. Знати і пам’ятати для того, щоб перемогти у війні з Росією, щоб не допустити зневажливого ставлення до ветеранів АТО, до вдів, до сиріт, до всіх, хто став жертвою агресії «братського народу».

Історична пам'ять про Другу Світову, про червоноармійців, вояків УПА, про всіх кого позбавлено життя Гітлером і Сталіним перетворить нас на монолітну націю. Поки що ми перетворюємось на націю у війні з північним сусідом. Відтворена пам'ять про події 1938-1945 років додасть нашому державному і національному розвитку.

Сильна нація – сильна держава. Сильна держава – гарантія миру і життя.

   

Вероніка Романович

 

 

 

Коментарі
07 Травня 2017, 14:03
"ми не позбулись людиноненависництва у своїй країні": варто пояснити більш дохідливо саме в якій країні ми не позбулись людиноненависництва? Якщо питання стоїть відносно України, цієї держави то Ми й не могли ЇЇ позбутися. Взагалі неможливо позбутися чогось такого негативного явща, якщо до того більш як п"ятдесят чи сімдесят років культивувалося серед нас. Неможливо позбутися у першу чергу наприклад корупції яка до цього часу ятрить рани на тілі українського народу, неможливо позбутися страху голоду, війни та багато чого іншого оскільки Нас вбивали, морили голодом десятиліттями, десятками мільйонів. Але про те, що:"Ми не помічали поневіряння колишніх працівників тилу."; "не помічали вмираючих від незагоєних ран ветеранів війни, в’язнів концентраційних таборів"; "більшість з них не отримали освіту і чимало з них доживає віку на мізерну пенсію, в злиднях." це вже другорядне оскільки нові покоління переважаючи своїм здоров"ям та натхненням до життя не помічають як Ви самі говорите того "людиноненависництва" оскільки за плечима є більш негативний досвід в Українського народу він сидить вже в генах. Аж тоді коли корупціонер-лікар або мєнт-поганий, прокурор-хабарник, суддя-такий самий будуть працювати за свою зарплату, коли у людей появиться гідність, аж тоді у людей появиться й доброта та любов до людей, а інакше без гідності нічого не з"явиться.
07 Травня 2017, 14:30
Класики казали, що тварина проявляється в людині здатністю будь що пояснити і виправдати. Від пояснення стає легше на душі, чи то пак на тому місці, де вона має бути. Але від цього людина стає ще більшою твариною. Як можна оцінити того, хто вважає що є трагедії першорядні і другорядні???
07 Травня 2017, 18:47
"хто вважає що є трагедії першорядні і другорядні?": якщо з точки зору особистості то певна річ, що навіть якщо невистачає на "пузирик" це може бути трагедією, якщо з точки зору масс це так собі навіть і не біда, а з точки зору держави це сміття. Якщо сьогоднішні жертви на Сході держави то Вони також є в деякій мірі "поточними" справами через те, що держава не переймається за жертви оскільки Вона не зважаючи на Ці жертви та обставини має стояти до кінця через те що в кожній держави є вороги та друзі. Так само як пише дописувач пані Романович "жертви людиноненависництва" у свій час були другорядними жертвами з тіє точки зору що Вони є відпрацьованим матеріалом для держави тому застосовувати сьогодні такі поширені думки про демократію та свободу слова, право на роботу, навчання, лікуватися або добре харчуватися і т.п. та інші права не можна абстрагувати на той час коли ці "жертви людиноненависництва" існували. Це в деякій мірі є продовженням нашої соціалістичної/комуністичної думки про те що з "от всех по способностях но всем по потребностях". Такого в природі немає і небуде. Певна річ що суспільство на Нашу думку буде прагнути поширити наше життя у руслі демократії та тому подібних але завжди в суспільстві будуть жертви обставин життя держави які потім інші можуть сказати що вони "жертви людиноненависництва". Але про те, що:"тварина проявляється в людині здатністю будь що пояснити і виправдати." це нонсенс гра слів тому наприклад ці слова можна сказати наприклад й про ОУН УПА які свого часу також мали жертви серед цивільного населення але бачите, у тій площині коли навкруги війна і ніхто не рахувався із тими жертвами. А Ви певно маєте на увазі Мене як людиноненависника який допускає другорядні та першорядні жертви... Відповіді немає оскільки Ви як людина із сьогоднішнім світоприйняттям допускаєте таке (світоприйняття) до вчорашніх подій як таке що мало відбуватися з Вашою точкою зору. Але суспільство приймає і Вашу точку зору тому майбутнє у Нас має змінюватися
07 Травня 2017, 21:01
&quot;Ми перемогли у війні з нацисткою державою&quot; - ні &quot;Вони перемогли&quot;, ті яких вже немає!<br/>&quot; але ми не позбулись людиноненависництва у своїй країні&quot; - це правда, бо так нас виховали.<br/>Чому в цьому реченні не написала: &quot;І &quot;Ми&quot; від 1965 року на 9-те травня ходили парадами, пишались перемогою&quot;і не помічали вмираючих від незагоєних ран ветеранів війни, в'язнів концентраційних таборів..&quot;<br/>&quot;Ми втратили пам'ять про Другу Світову війну.&quot; - не втрачали, бо її не мали, а мали спотворену пам'ять про Велику Вітчизняну війну, яку тепер називають Радянсько-німецькою війною, правда була захована. <br/>&quot;вийти за межі щорічного тріумфування, бо на пальцях можна полічити учасників тієї війни...&quot; от і напишіть про свою позицію про покладання вінків на 9-е Травня.
07 Травня 2017, 21:55
&quot;от і напишіть про свою позицію про покладання вінків на 9-е Травня.&quot;: мені особисто імпонує позиція бувших радянських громадян ізраїльського походження, а тепер громадян Ізраїля. Вона у Них своя не підкуплена ніяким радянським автопромом. Така позиція приблизно повинна бути і у Нас. По-перше вона незалежна від інших сторін які інколи нав&quot;язують нам своє бачення історії. Чому? А тому що ізраїльтянин не мав своєї держави але мав свою націю яка постраждала у період нацизму, тому коли говорять, що український народ постраждав від нацизму і якщо говорять, що український народ постраждав від Сталінських репресій або український народ страждає від Путінської агресії то я кажу що ця лінійка одного плану і тому до прикладу у день чи то 8-го чи то 9-го слід пам&quot;ятати усіх хто загинув чи постраждав від окупантів.
07 Травня 2017, 22:09
Важко повірити, що ми, тобто наш народ не мав пам'яті про Другу Світову. Але ту пам'ять змогли закарбувати лише кілька письменників. Стосувалось це більше життя в радянських концтаборах. Пересічні в голос свою пам'ять не демонстрували. Боялись і було чого боятись. Потім те покоління пішло в іншій світ і забрало з собою пам'ять про війну. Дітям нічого не передали. А поряд розвивались історики, які під орудою ідеологів, які сформували Каміня, звели питання війни до елементарної формули - війна &quot;добра зі злом&quot;, де роль добра була закріплено за КПСС та червоною армією, а роль зла виконували фашисти, бандерівці, усташі та інші ненависники радянського ладу. Натомість війна явище значніше, аніж поняття просто мислячих. Війна вбиває всіх. І переможених, і переможців. Історія війни для американця - це одне, німця - інше, а для радянського - це щось особливе. В жодній європейській країні інвалідів на Валдай не відправляли і смерть їм не прискорювали; в'язнів німецьких таборів в радянські не переводили. І багато чого іншого.
07 Травня 2017, 22:44
Читачу 19:09<br/>Зимою на 92 році з осколком в голові, який побоялись виймати військові лікарі, пішов з життя найстаріший чоловік моєї родини. Він не тільки дітям, а й онукам передав історію, яку прожив сам на війні.
07 Травня 2017, 22:51
Каменю<br/>18:55<br/>Зрозуміло, що &quot;...слід пам&quot;ятати усіх хто загинув чи постраждав від окупантів&quot;,.<br/>А окупантів, що загинули на нашій землі?
07 Травня 2017, 22:59
Важливу тему порушила Вероніка Романович, оскільки нинішні покоління людей на колишніх теренах СРСР, звісно, що і в Україні, ще не до кінця осмислили причини та наслідки Другої світової війни. Причиною цього, в основному, є те, що ми всі й досі знаходимося під ментальним впливом Російської імперії, котра у свої руках чи не до цих пір тримає основні засоби впливу на свідомість людей- медіацентри світові та внутрішні, історичні та військові архіви та й значні золото-валютні ресурси, що сформовані ще за часів Союзу. Українці до цих пір ще фактично не мали своєї держави, оскільки всі Президенти, Прем'єри та інші перші особи малу ту чи іншу причетність до Кремля, а, якщо бути відвертим, фактичними ставлениками Москви. Відтак, правдива інформація про перебіг подій у роки Другої світової людям не надавалась, або давалась порційно. Колишє КДБ майже до останнього часу зазнало лишень косметичних змін. Нещодавно полковника НКВД, який особисто знищив одного з найвідоміших українців Ніла Хасевича у 1952 році у криївці, нагородили орденом, як ветерана СБУ. Іншими словами, ми живемо у такий перехідний час, коли ще всього не знаємо, не маємо своєї справжньої національно орієнтованої держави. Ми не до кінця ще усвідомлюємо, що УПЦ МП є ідеологічною установою, яка служить інтересам держави - окупанта, фактичної метрополії, котра за будь-яку ціну намагається зберегти своє панівне становище. Тому, дійсно, ми у пориві ненависті часто не до кінця правильно оцінюємо трагедії простих солдат тієї бійні, коли з 1938 до 1955 року велися бої з останніми підрозділами УПА. А у 1947 році проводилась операція &quot;Вісла&quot; щодо українців. Тому тема відкрита...
08 Травня 2017, 00:36
&quot;окупантів, що загинули на нашій землі&quot;: для того щоб Вони в майбутньому не гинули на Нашій землі Їх можна вважати також окупантами. Навіть якщо дивитися з містечкового поняття, простого сільського дядька то Їх також можна вважати окупантами оскільки Ми до себе Їх не кликали. Тут як не копай то чи окупанти чи інші або так звані перші совєти чи другі Їх ніхто до Нас не кликав. ТОму тут така справа, українець якщо він по своїй природі є українцем він завжди вважатиме свою землю тільки ту на якій живе, принаймі доба-дві пішого ходу. Згадайте Черченського сільського голову який говорив, що як тільки до Нього прийдуть....
08 Травня 2017, 01:51
Каменю <br/>21:36<br/>Ви не зрозумів мого питання до останнього речення вашого коментаря 18: 55?
08 Травня 2017, 02:02
Оскільки Вероніка Романович не поспішає відповісти на Ваше прохання &quot;...от і напишіть про свою позицію про покладання вінків на 9-е Травня.&quot;, то я би сказав кілька слів з цього приводу. Ні Ваш родич, який з осколком тієї війни у голові, але світлою пам'яттю прожив більше 9 десятків років, аби передати своє бачення тієї трагедії і мук людей, ні мій дід, котрий повернувся з Берліну з орденами і медалями і оповідав всю гірку правду тих часів, що жодним чином об'єктивно не відображалася у радянських фільмах чи книжках, не воювали за Сталіна чи за якісь ефемерні політичні ідеї. Тому, я ніколи не зможу дорікати простим солдатам-поліщукам тієї жахливої пори, що вони вчиняли щось не так і ніколи не вважатиму ту Перемогу над Гітлером чимось чужим чи ворожим для більшості українців. Разом з тим, я добре розумію, що після 1939 року &quot;визволителі&quot; вчинили такі речі, котрі ми ще не зрозуміли сповна ще й до сьогодні. Дехто пам'ятає тільки той бік медалі, що на селах почали створюватися робочі місця, у місті, якщо вести мову про Камінь, почали будуватися якісь підприємства, заводики, відкрили педагогічне та медичне училище. Але й до сьогодні ніхто у районі не назве точної цифри вивезених у Сибір людей, сімей, вбитих і зниклих не у воєнних боях людей, втрачених маєтків, землі, реманенту, худоби тощо - не назве справжньої ціни тій нещасній маслобійні, котру чомусь охрестили заводом; тій столярні, що випускала столовий буфет, столи і стільці, де шурупи не закручували, а забивали молотком, яку чомусь назвали ДОЗом - заводом. Дехто, і це правда, казав - якби не та влада, я б ніколи не став лікарем, інженером чи іншим фахівцем. Мовляв, ця влада, попри її гріхи, розбудувала поліські міста і села, спасла людство від крематоріїів і газових камер. Але подивіться де за цей час опинилися &quot;переможені&quot; та інші країни. Прибалти, поляки, східноєвропейці, котрі звільнились від обіймів Кремля, за 10-15 літ стали повноцінними державами, де панує справедливість та достаток. Тому, правильно ставиться питання, що 8 Травня - це нагода вшанувати невинно убієнних тією війною, пом'янути її жертви, пам'ятаючи, що ця війна ще триває! Найперше у наших головах, але найголовніше, у кремлівсько-імперських кабінетах, котрі найбільше бояться правди про справжні причини та наслідки смертельної битви двох нелюдських ідеологій - нацизму і комунізму...<br/>Всю складність тієї пори відображає, наприклад, той факт, що мельниківці підтримували ідею участі українців у дивізії СС &quot;Галичина&quot;, а бандерівці - ні!
08 Травня 2017, 12:27
А в чому провина &quot;Галичини&quot;? Де-юре, вона, як військове формування протистояла Антигітлерівській коаліції. Але це коаліція, як переможець, визнала юридичний статус &quot;Галичини&quot;. А де-факто? Це було добровольче формування, не на всі 100%, але формувалось не на основі призову. За винятком кількох операцій, воювало на території України. Так в складі СС, але проти тих, хто потім українців ешелонами відправляв до Сибіру та Далекого Сходу, мордував в концтаборах, насаджував колгоспи, позбавляв власності та національної свідомості. Так, &quot;визволителі&quot; будували лікарні, дороги, навчальні заклади, але для кого? Для України і українців? Після того, як позбавили їх права і можливості самостійно вирішувати свою долю. Чи для зміцнення радянської влади? Випускники цих закладів тільки зараз почали згадувати про своїх батьків та дідів. Чомусь мовчали вчора. Українці повинні написати свою історію війни - з позиції хомо та україноцентризму. А почати варто з того, що півтора року Другої Світової війни СРСР був союзником нацистської Німеччини. Що всю Україну було окуповано і що мабуть не ми воювали в тій війні, за винятком УПА, а нами воювали.
08 Травня 2017, 13:58
Для 9:27 08.05.2017<br/>Так отож! Дуже вдале Ваше словосполучення &quot;...не ми воювали в тій війні, за винятком УПА, а нами воювали&quot;. Нами воюють ще й досі. Воюють проти справжньої української історії від часів Київської Русі, часів Другої світової війни й донині, коли ми відстоюємо свою цілісність та суверенітет. І воюватимуть далі, якщо ми не збудуємо свою справжню державу, свою національну систему самоідентифікації та самозахисту від ворогів та &quot;друзів&quot; - данайців. Питання СС &quot;Галичина&quot; та різнобій в середовищі УПА я виніс не випадково, а задля того, аби ми зрозуміли і те, що навіть серед патріотичних сил потрібна єдність а не поборювання один одного - навіть на рівні патріотів Каменя-Каширського. Детальніше про цю дивізію можна буде поговорити окремою темою, бо закидати колаборацію українцям, які не мали СВОЄЇ української держави, навіть науково, не вірно. Мельник в цій дивізії бачив можливість отримати перший бойовий загін українського національного війська, він же і оплачував навчання військовій справ окремих українців у Австрії. А Бандера, який був далекогляднішим і вже сидів у гестапівських застінках, розумів, що жодної співпраці з Гітлером бути не може, оскільки його нацистська доктрина нічим не ліпша від комуністичної, що позбавляє людину приватної власності та віри у Бога. До слова, такі ж національні дивізії у складі гітлерівської армії були створені практично у всіх європейських державах, які окупували німці. От це вже була справжня колаборація, оскільки цей військовий підрозділ виступив проти своєї держави на боці окупанта. А от українцям, які пережили Холодний Яр, Голодомор, Сибіри, Гулаг, масові розстріли середнього та вищого офіцерського складу СССР у 1937 роках, питання боротьби проти комуністів аж ніяк не асоціювалося з колаборантними настроями проти &quot;рідної&quot; їм влади і держави зі столицею у Москві, з котрої лунала анафема Мазепі - справжньому українському лідеру.
08 Травня 2017, 15:56
&quot;Але подивіться де за цей час опинилися &quot;переможені&quot; та інші країни.&quot;: &quot;переможені&quot; віками до того часу жили та розвивалися за рахунок інших територій Азії, Африки територій Північної та Південної Америки розбудовуючи свою інфраструктуру та дороги, мости. Золото, срібло деревина та інша сировина йшла на протреби митрополій. Але Вони у свою чергу розвивали і території якими володіли наприклад Індію у свій час Китай, Індонеційські території і тому подібне. Польська держава захоплюючи ці території, наприклад теперішню Західну Україну розвивала також своїм подібним чином. Москва подібним чином розвивала свої території у тому числі Західні території України вкладаючи подекуди місцевий ресурс так і ресурси Центральної та Східної України і в тому числі свої так звані нафтодолари. Кожна митрополія розвивала свої підвласні території у силу своїх статків але імперії розвалювалися тільки з одної причини - через те, що підвласні території розвиваючись таким чиом розвивали свою національну ідентичність свою культуру, мову та національну освіту які рано чи пізно давали національний продукт - населення яке володіло освітою та які організовувалися у політичні прошарки які давали організації які боролися за своє визволення. Тому говорячи про те що Ми могли то слід сказати якби могли то так і було б але МИ не змогли через те, що у Нас не було сил - не було освіти, культури та власне організацій які могли б привести цей народ до власної держави, а отже МИ були залежні від митрополії яка у свою чергу намагалася дати той продукт яким сама володіла разом із тими заводиками і подібними, наприклад дорогами, вилами або комбайнами. Про те якщо дивитися наприклад на Нас Західну Україну або Полісся то за допомогою власного ресурсу Ми б ніколи не змогли б розбудуватися так як при СРСР. У Нас не було нічого крім жита або проса яке нікому на то час не треба було.
08 Травня 2017, 17:35
То, так виглядає, у Вас не було нічого окрім жита і проса. А у моїй родині було все - певна освіта, культура, духовність, ліс, земля, реманент, добротні будови тощо. Звісно, що воно з неба не впало, це тяжка праця, заробітки за океаном, безсонні ночі прадіда-господаря у морозні весняні ночі, аби не вимерзли весняні сходи. Але прийшли ті, хто чекав від &quot;мИтрополії&quot;, як раб на полі від рабовласника миску рису, якоїсь подачки, бо &quot;МИ були залежні від митрополії яка у свою чергу намагалася дати той продукт яким сама володіла разом із тими заводиками і подібними, наприклад дорогами, вилами або комбайнами&quot;. Тепер також таких ще достатньо, котрі вважають, що &quot;якщо дивитися наприклад на Нас Західну Україну або Полісся то за допомогою власного ресурсу Ми б ніколи не змогли б розбудуватися так як при СРСР.&quot;. Тому й з нами ведуть таку гібридну війну &quot;мИтрополити&quot; з білокам'яної, &quot;нами воюють&quot;, як зауважили вище у коментарях, з нашим же народом, зіштовхують українців з українцями, починаючи з декомунізації топонімів і аж до ОРДЛО! Переважно по різні боки барикад і досі одні, що мають лишень &quot;жито і просо&quot;, а з іншого - ті, що мають честь, гідність, широту мислення, впевненість у собі та й у матеріальному плані нічого ні від кого не потребують... Війна, як я писав вище, ще не закінчилась, насамперед у головах!
08 Травня 2017, 18:06
Не видавайте свої почуття за космічні думки. Можна погодитись з тим, що ми програли через неспроможність перемогти. Але на голову не налазить твердження, що набутому маємо дякувати СРСР. Знайдіть час, пошукайте і знайдіть інформацію про формування бюджету СРСР. То зможе довідатись про те, що УРСР віддавала в СРСР більше, аніж витрачала на свої потреби. А якщо ще більше заглибитесь, то взнаєте, що бюджет Польщі до 1939 року на третину забезпечували західноукраїнські землі. Особлива частка належала Волині.
08 Травня 2017, 19:14
Незнання історії не звільняє від відповідальності.
08 Травня 2017, 21:33
&quot;у Вас не було нічого окрім жита і проса. А у моїй родині було все - певна освіта,&quot;: незаперечую що воно у ВАс було але якщо було у Вас або ще в декількох таких як Ви то чому ж Українська нація не стала у свій час державою? Відповім ВАм та іншим оскільки Вас було мало і у ВАс не було ресурсу щоб підтримати незалежність через те, що в ту пору Ви були так би мовити &quot;куркулем&quot; не ображайтеся на це слово. Мало мати власну освіту або статки але Ваші статки передусім були тільки Вашими і Ви скоріше всього Їх не ділилися з іншими для того щоб Ваш сусід, один, два або квартал набули освіту вивчилися могли читати та аналізувати своє положення у суспільстві. Ваші статки та Ваша освіта ні до чого у свій час Тут не привела через те, що здвигу у суспільній думці у свій час воно не видубуло. Інші річ, наприклад коли прийшли Поляки до цієї місцевості вони стали навчати місцевий люд поголовно але хоч звичайно й тієї освіти було мало але все-таки ця освіта була яка давала принаймі змогу читати та рахувати. Тому тільки Ваша освіта та тільки Ваші статки не могли привести люд до звигу національного відродження. Чому питаєте? А тому що освіта мала бути всебічною та для всіх. Але й освіта має бути постійною недаром Ви говорите, що Московський патріархат тут за силу але не тому що освіти в населення мало але тому що освіта це безперервний процес який має бути вибудований силами держави яка задає той напрямок який задовільняє вищих посадовців від освіти або вимоги сучасності і т. д. і т. п.<br/>Крім того Ви весь час апелюєте до такого поняття як Україна але шановний навіть у той час на мою думку коли була Російська імперія такого поняття як цілісної держви із напрямком відповідного політичного русла яка б перебачала концентрацію та уніфікацію якогось там державотворення не було. На мою думку була чимала площа яка була у силу своїх справ як держава землевласників які підкорялися одній особі зі своїм поліцейським механізмом. Тільки вже у часи Леніна та Сталіна цей механізм держави перетворився у ще більшу концентрацію влади в яку Ви і самі добре знаєте тому говорячи тут про Україну то Вона у принципі не могла бути у тому вигляді в якому Ви бачите ЇЇ тепер через те, що українське населення не тільки не мало освіченості але й було не організоване ніким й зовсім навпаки воно було дезорганізоване різними там українськими Махнами та Дерикторіями. Тепер Ви говорите що Україна могла. НЕ могла бути через загрозу Російської концентрації Леніним влади та зброї і не могла бути через те, що якщо Ви й мали освіту та свої статки то Ви Їх використовували у першу чергу для власного вибачте пуза але тільки у свій час коли Ленін експроприяв ресурси на свій бік він і зумів виграти свою битву за свою так звану радянську владу яка до речі спочатку була у Києві, а потім Ленін ці гасла використав у Санкт-Петербурзі якщо Ви читали &quot;класиків&quot;.<br/>Крім того Ваше:&quot;Війна, як я писав вище, ще не закінчилась, насамперед у головах&quot; отож бо що в Наших головах, а не тільки у Вашій. Війна перетворюється у Мир тільки якщо вона у головах більшості, а не тільки в одній навіть дуже освіченій тому якщо Ви або Ваша родина була освічена та мала статки і Ви якщо тут в деякій мірі говорите про інших як про малоосвічений люд який не може бачите побачити &quot;перспективу&quot; то у першу чергу винен не він, а у першу чергу Ви якщо такий освічений не змогли навчити та донести свої думки до простого люду. Чому я так вважаю? Через те що я у свій час також вважав що я освічений, а інші не можуть або не бачать але шановний ніхто не винен що інший не отримав тієї освіти що у Вас і не можке прооаналізувати чому?, а тому що усіх під одну гребінку не зачешиш. І між іншим Я був за Констанкевич через те, що це освічена людина й таких слід ставити до керма влади.
08 Травня 2017, 23:36
Про &quot;жито і пшоно&quot; я згадав не для того, аби, бороньбоже, вивищитися перед іншими чи Вами особисто. Я не перший рік розпинаюся перед земляками, але ніколи й не натякав про свої чи чиїсь статки. Мене хвилюють питання СВІТОГЛЯДНІ. А, згадавши про свою родину, я лишень заперечив Ваші узагальнення про тотальну затурканість, бідність і неспроможність поліщуків, навіть українців - загалом. І тільки радянська влада шляхом перенесення ресурсів з Москви-метрополії збагатила свої колонії. Ще одна Ваша помилкова й абсурдна теза, що радянська влада розпочалась з Києва і тільки пізніше перейшла у Санкт-Петербург. Не знаю про яких &quot;класиків&quot; йдеться, але навіть православні бабусі з МП знають, що Харків став раптом столицею УРСР тільки через те, що у Києві не було проросійської більшості делегатів для проголошення більшовицької &quot;легітимності&quot; шляхом переобрання Центральної Ради. Більше того, війна більшовиків з УНР тривала протягом грудня 1917 - січня 1918 pp. Центральна Рада виявилася не готовою до успішного збройного протистояння ворогові. Найдраматичнішою сторінкою українсько-більшовицької війни, як відомо, став кривавий похід більшовицьких військ на чолі з М.Муравйовим на Київ. Біля залізничної станції Крути їх спробував зупинити наспіх зібраний загін із 500 київських студентів і курсантів, які героїчно загинули у нерівному бою 16 (29) січня 1918р. Тому, не читайте московських &quot;клясиків&quot;, які навіть у трьох історичних соснах вводять людей в оману. А от Унія у Києві і на Волині з'явилася на майже 100 років раніше від Львова - це історичний факт, оскільки галицькі єпископи не підтримали Володимир-Волинського єпископа Іпатія Потія та його сподвижників у цій справі. Ви далекі від реальних знань про освіченість та можливості наших земляків, оскільки Князі Острозькі, Пересопниця - центр книгодрукування та культури українців відомі майже всьому світові окрім наших окремих нинішніх місцевих просвітителів, котрі мислять на подобу почившого в Бозі Бориса Олійника, що однією півкулею був великим українцем, а іншою - очолював промосковську фракцію комуністів у Верховній Раді. Це і є відповіддю на Ваше дорікання щодо неосвіченості земляків - &quot;...у першу чергу винен не він(місцевий люд - Х.), а у першу чергу Ви якщо такий освічений не змогли навчити та донести свої думки до простого люду.&quot; Вам щось пробуєш &quot;донести&quot;, а у результаті навіть &quot;просвітителі&quot; кажуть - &quot;куркулі&quot; жили для свого пуза...
08 Травня 2017, 23:43
Ну й намолотив! одна полова з жита і проса...а де ж зерно?
09 Травня 2017, 00:51
&quot;Князі Острозькі, Пересопниця - центр книгодрукування та культури українців відомі майже всьому світові&quot;: Ви очевидно не вчиталися у те, що я дійсно &quot;намолов&quot; як тут говорять. Читали &quot;Пересопницю&quot; одиниці, можливо десятки освічених людей так само як і у той час коли Ви, Ваші тут були освіченими, що не заперечується наукою або іншими цитатами але освіченість одиниць не давало, не дає і не буде давати того результату коли справа або питання йшла про масси людей. Ось моя позиція, що тільки освіченість багатьох якщо не усіх дають висновки з питань історії. Тому якщо хтось з одиниць мав свою власну освіченість то іншим разом або часом воно не давало результату для всіх таким чином як Ви собі сьогодні бажаєте. Тому українці програли тільки через те, що не тому що у НИх не було деяких подібно до ВАс освічених, а тому що освіченості не було в переважній масі людей. Але подібно до ВАс, освічені картають людей переважної маси про те, що вони затуркані не освічені та не розуміють своїх проблем. Але справа у тому, що саме Ви найосвіченніший і не розумієте цих проблем у тому що освіченість багатьох, а не одиниць дають здвиги у массі людей. Ось у чому справа і Ви між іншим весь час картаєте за Це переважну більшість зате що вони не освічені. Як би Ви бажали б кращого між іншим то Ви принаймі до сьогоднішнього часу вийшли б з підпілля через те, що з реальною людиною розмовляти зовсім інше як з анонімом.
09 Травня 2017, 00:55
&quot;Вам щось пробуєш &quot;донести&quot;, а у результаті навіть &quot;просвітителі&quot; кажуть&quot;: так, так &quot;просвітителі&quot; не тільки кажуть але й своїм життям доказують що спробувати тут щось донести це не реальна справа. Переконався.
09 Травня 2017, 02:04
Коли нема чого окрім схоластики нести, то це справді не реальна справа щось донести! Решетом води не наносиш!
09 Травня 2017, 12:47
&quot;Решетом води не наносиш!&quot;: все правильно через те, що Ви бачите тільки результат але слід дивитися на причину.
09 Травня 2017, 16:20
Ви цікава людина. В тому сенсі, що на вашому прикладі можна вивчати особливості сучасної громадської думки. Видовище невтішне, але є таким, яким є. Пройде п'ять років процесу декомунізації і громадська думка демонструватиме зовсім інші цінності. Ви також інакше говоритимете і думатиме. Але на сьогодні ця громадська думка є неабиякою опорою Путіну, бо мало чим відрізняється від думки громадян РФ.
09 Травня 2017, 17:05
&quot;ця громадська думка є неабиякою опорою Путіну, бо мало чим відрізняється від думки громадян РФ.&quot;: вперше чую щоби моя думка була опорою Путіна. Тут як би й захотів розсміятися то не засмієшся. Виявляється що Я і Путін майже одна особа оскільки думаємо ж однаково!!!! А якже думає інакше інакший громадян? Тут в основному три-чотири дописувача і мало в яких питаннях Ми відрізняємося хіба що наприклад в питаннях декомунізації коли говорять що слід змінити назву але інші говорять що не в назві суть, а в тій роботі що проводиться через те, що й раніше назви змінювалися але це ні до чого не привело. В питаннях освіченості, один говорить що були освічені навіть знаю, а інші говорять що один у полі не воїн зі тією освіченістю що слід бути усім освіченими щоб мати якісь результат, один чи два говорить що слід землю продавати щоб була була реформа на селі інші говрять що може бути але зі застосуванням закону та інших для того атрибутів безкорупційного суспільства. Аж тут нарешті вибігає на арену&quot;анонім&quot; від &quot;13:20 09.05.2017&quot; і усім, а надто одному затикає рот що Ти мовляв косиш під Путіна вбиваючи його на повал )))))))) через те, що те що ти говориш і думаєш те саме робить Путін. Одним словом такого дебілізму я ще не чув. Ось так шановні перекруючи факти і з НАс роблять дебілів і ось так шановні викручують руки для того щоб продавати Нашу землю різним там Ротшильдам до яких Нам ой як далеко через те, що у НИх тьма грошей, а МИ жебраки і тільки одна земля тримає Нас на цьому світі і точка.
09 Травня 2017, 18:01
Вас досліджено. Не варто продовжувати
08 Травня 2018, 11:03
Ми українці і тому ніколи не забудемо нашого минулого. Так справді скільки людей померло на війні, в голодоморі. Але їх всіх вже не повернути. Ми надалі будемо боротися з росією, але коли помре Путін то ця війна припинецься. І тоді ми всі будемо їхати до своїх родин в Росію. А так закім війна я всеодно дружу з Росією. Також хочу порекомендувати два канали ,,Elli Di&quot;, ,,АлоЯвера&quot;. Вони з росії, але я їх люблю!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024