«Чесні у владі – сильна держава». Гриценко про плани на 2019  

30 Грудня 2018, 17:12
Анатолій Гриценко 1481
Анатолій Гриценко

2018 рік був важким, але ми, українці, дедалі більше гуртуємось навколо спільної мети – зробити країну сильною та заможною. Такою, до якої будуть прислухатись міжнародні партнери. Такою, де кожен з нас почуватиме себе захищеним. Такою, де кожен зможе себе реалізувати. Це наш обов’язок. 

 

Немає проблеми в країні, яку не можна вирішити

Зараз ми живемо в реальності, де є війна, незавершені реформи, непоборена корупція, слабка економіка, бідність. Так, всі ці проблеми дуже складні. Але їх можна вирішити. Якісь із них - за добу, інші – за роки. Але можна! Десь досить зняти з посади корумпованого чиновника, десь треба буде змінити закони. Головні зміни мають починатися згори, бо не бабуся у селі винна, що її пенсія мала, не хворий винен, що ліки дорогі.

Нашу економіку задавили олігархи і чиновники-корупціонери. Перші відривають ласі шматки державного бюджету і отримують преференції для своїх підприємств, другі – за «відкати» дають це робити олігархам. Такого більше не буде. Олігархи або розформують свої монополії, житимуть і працюватимуть в Україні за законом, як решта українців - або сядуть за ґрати. Третього варіанту у них не буде.

Більше - жодних «відкатів», кумівства, «напівсліпих» трастів! Умови для бізнесу в Україні стануть чесними, рівними і однаковими для всіх. Чи це буде фермер з двома коровами, чи приватна компанія з десятками підприємств. Ми зупинимо тиск монополій і це нарешті дасть можливість ринку «вдихнути» на повні груди. Підприємці матимуть час на зміцнення і розвиток, отримавши податкові канікули.

Позбавившись від корупціонерів, ми збільшимо державний бюджет

Державний бюджет буде працювати на благо людей. Зупинивши розкрадання держбюджету на найвищому рівні, його можна подвоїти, а на всіх рівнях – напевно, і потроїти. Ось де ховається бабусина пенсія у 7-10 тисяч гривень. Ось куди витрачається мінімальна зарплатня у 10-15 тисяч. Ось хто краде гроші у нашого солдата. В Україні є ці кошти. Просто потрапляють вони не в ті руки.

Хіба стануть українці розлучатися з родиною, домівкою та їхати у чужий світ на заробітки, коли вдома зможуть заробляти на достойне життя? Ні. Дорога на роботу не повинна займати тисячі кілометрів. Коли зарплатня в Україні стане вищою, мільйони заробітчан поступово повернуться додому. Відновляться родини, їхні діти ходитимуть в українські школи і розвиватимуть свої таланти у рідній країні. Скільки ми вже втратили працьовитих рук, скільки пенсіонерів, скільки дітей – покаже тільки перепис. Його треба провести якомога швидше.

Я виріс у селі, моя рідня досі живе там. Це благодатний край, щедра земля. Встроми палицю в землю і та проросте! А люди там бідні, як церковні миші, бо не мають з чого почати. У цивілізованих країнах на державному рівні підтримується і велике фермерство, і малі аграрні підприємства. Продовольство – це один з важливих критеріїв безпеки країни. Це – один з головних показників, що впливають на інфляцію. Село отримає доступ до кредитів, податкові канікули. Ми відродимо багате українське село і жити у ньому буде престижніше, ніж у гамірних містах.

Про Україну знають у світі по Чорнобилю. Це сумно і несправедливо. Наше природне багатство нищиться підприємствами, відсутністю переробки сміття, «дірявим» екологічним законодавством. Якщо даси хабар потрібному чиновнику чи судді, то за озеро, залите отрутою, достатньо сплати мізерний штраф - і  можна працювати далі. Нове, чесне екологічне законодавство змусить старі підприємства пройти модернізацію або закритися. Повторення «Кримського Титану» не буде.

Я знаю, що чесних більше

Про яку б проблему в Україні я не говорив, все зводиться до чесності. Де чесний президент, прем’єр, суддя, прокурор, податківець – там повний бюджет. Там хороші зарплати і спокійна старість. Чим більше буде чесних у владі, тим краще житимуть люди, тим сильніша буде армія, міцніша країна.

Нашим захисникам зараз тяжко. Адже вони воюють не тільки з агресором, а й з неповагою держави. У бюджеті на 2019 рік на одного солдата на рік влада виділила 13 тисяч  доларів, а на одного депутата – 158 тисяч доларів. На лікування чиновників дали майже 833 мільйони гривень, а на лікування та реабілітацію всіх ветеранів – лише 100 мільйонів гривень. Ті, хто голосував за такий бюджет зрадили нашу армію. Як головнокомандувач, я ніколи не допущу таких цифр у бюджеті країни. Зараз важкі часи, ми маємо захистити вчителя, лікаря, солдата, дати їм впевненість у завтрашньому дні, дати надію на майбутнє. Над цим буду працювати і я, і моя команда.  

Я велику частину свого життя віддав армії. Знаю, що таке відповідати за життя людей. Я не боюся відповідальності і тяжкої праці. Легко не буде. Але ми маємо сили, маємо працьовитих чесних професіоналів у команді і готові вивести країну з безнадії на шлях розвитку. Давайте це робити разом. Я знаю, що нас – чесних – більше.

2019-тий рік буде для всіх нас вирішальним. Чи стане наша армія дійсно сильною? Чи відродиться економіка? Чи запрацюють закони? Все залежить від того, який вибір зроблять люди. І я вірю, що вони не помиляться.  

 

Лідер партії «Громадянська позиція»  

Анатолій ГРИЦЕНКО

Коментарі
30 Грудня 2018, 19:58
Маючи дружину редактора газети, міг би щось розумніше написати, а не удавати з себе месію з підворітні.
30 Грудня 2018, 22:14
Неадыкватная тварь
31 Грудня 2018, 13:30
Підкажіть,де у владі хтось бачив хоч одну ЧЕСНУ людину.
31 Грудня 2018, 14:32
Брехун і маріонетка , а не гріценко ))<br/>В Іспанію , на віллу , а не в перзиденти
31 Грудня 2018, 22:06
Гриценко є одним з гідних кандидатів у Президенти. Він відносно чесний, має прекрасну освіту, силовик, що тепер є важливим фактором. Анатолію Степановичу притаманні ще й інші чесноти, котрі дають йому моральне право вже, здається, вп'яте висувати свою кандидатуру у Президенти України. Водночас, це людина, котра не вміє достатньо злагоджено працювати командно, тим паче під чиїмсь керівництвом. А мудрі люди кажуть, що для того, аби керувати, потрібно вміти підкорятися. Через це чи інші причини, Анатолій Степанович так і не знайшов за 5 років війни дороги на Донбас у якості командира того чи іншого підрозділу ЗСУ. Йому ж ще у 2014 році пропонували посаду Міністра оборони України, але щось не зрослось - чи то Головнокомандувач, чи то його команда, чи, можливо, дружина не радила... Окрім того, трохи лякає простота вирішення проблем, які пропонує цей дійсно досвідчений і всебічно підготовлений державний діяч, а відомо, що прості рішення, зазвичай, приводять до плачевних наслідків. Можливо, я й помиляюся. Але за будь-яких розкладів я б хотів бачити Анатолія Степановича біля керма держави, принаймні я не бачу трагедії у тому, якщо він у другому турі завоює симпатію українців. Однак, на моє глибоке переконання, він міг би очолити другу/третю посаду у державі для зламу хребта корупції, непотизму та кумівства... Ну і останнє, його нещодавній показовий шлюб у МП щось таки таки та значить, думаю він вимушений для когось з цієї гарної і впливової політичної пари...
01 Січня 2019, 04:37
&quot;хребта корупції, непотизму та кумівства...&quot;, то пан Хрін пише просто так, чи він так думає? Як на мене, то ніякий пан Гриценко, а тим більше пан Зеленський абсолютно не готові руйнувати систему.
01 Січня 2019, 14:03
Гриценко, Зеленський, Рабінович, Ляшко, Бойко є клоунами української політики, які працюють за кошти дяді Пу… . На початку 2014 року Гриценко, виконуючи команду дяді Пу…, закликав офіційно внести на Майдан зброю. Підла провокація. Перед тим, коли йому запропонували очолити Майдан, він відмовився. І не дивно, бо вразі відкритого внесення зброї, Майдан миттєво втрачав статус мірного протесту. Це давало Януковичу законне право ввести в Київ, інші обласні центри підрозділи ВСУ, це ставило під сумнів західну підтримку Майдану, це давало можливість Путіну відкрито підтримати Януковича своїми спецназівцями. На щастя цього дебіла чи державного зрадника не послухали, тому обійшлося тільки Небесною Сотнею, а це могли бути тисячі з подальшим вступом до митного і євразійського шабашів РФ, Білорусі, Казахстану, Вірменії. Тому я не розумію ці хрінові поліщуцькі присядки навколо Гриценка.
01 Січня 2019, 14:30
З Вашим рівнем мислення можна було б здогадатися мої присідання навколо полковника, особливо коли я прямо вказав на «другі-треті» позиції у державній ієрархії. Є ж «людкове», котрі в силу різних причин, переважно через телетоксикоз ні на дух не сприймають святої правди, от саме для них і вибір - між косою і серпом! З Новим роком нас усіх! Нехай нинішній рік стане для українців переможним на всіх позиціях!
01 Січня 2019, 15:55
Дякую за оцінку мого рівня мислення. Я звичайно здогадався, і навіть з приводу двох речей. По-перше, пан Хрін схильний до двозначного самовираження стосовно певних осіб, Це має сенс в дипломатії, особливо народній. Наш народ, в наслідок тривалого «розвитку» серед комуністів і окупантів, втрачає «толерантність» лише після другої пляшки оковитої, або в глибокому сні, або через блювотиння. По-друге, Гриценко – це не полковник, а звичайне чмО в наслідок тривалого прогресування манії меншовартості. Я досі дивуюсь, чому йому ще щось пропонують? На підставі чого його вважають таким, що може думати? Про які «другі-треті» позиції у державній ієрархії» може бути мова? Те, що він трохи розумніший за Дунайчука не означає, що він може мати місце в українській державній ієрархії. Про таких треба казати чітко і конкретно – СМІТТЯ. Сміття має бути на смітнику. Не хоче бути на смітнику, нехай поверне собі бодай якісь людські властивості. Принаймні визнає, хто він за результатами свого життя. Якщо злодій, як Тимошенко – значить злодій. Якщо «нарцис», як Ющенко або Вакарчук – значить «нарцис». Якщо «клоун», як Зеленський, Бойко, Савченко, Ляшко – значить «клоун». Якщо єфрейтор з погонами полковника – значить чмО. Тоді і знайдеться йому місце в народній ієрархії. Коли вже український народ зрозуміє, що «політичні труси» вдягають під верхній «політичний одяг», а не навпаки. Що те, що приречене бути трусами, має бути трусами. Що труси, це та частина одягу, яку треба регулярно міняти, а не вдягати на штани після певного їх перебування на певній частині тіла.
01 Січня 2019, 21:11
Доволі конкретний коментар, під яким я, зазвичай, пишу - підтримую! Разом з тим, з огляду на наше загальне українське &quot;сміттєзвалище&quot;, серед якого де-не-де поміж коментаторами можна знайти й &quot;перлину&quot; чи &quot;золотий червінець&quot; випадково загублений господарями світу цього, Гриценко є тим &quot;СМІТТЯМ&quot;, до якого загальній масі ще не час рівнятись. Я пам'ятаю його керівником аналітичного Центру Разумкова, де апріорі тією чи іншою&quot; інвестуючою&quot; стороною збирали людей здатних мислити. От на що затесане мислення пана полковника, це інша справа. Хотілося б думати, що це не є звичайнісінький північний &quot;кріт&quot; чи стара консерва, хотілося б, що б це була не пересічна людина з американською академічною освітою на базі однієї з найкращих військово-технічних освіт Київської школи, котра взяла для себе планку дещо вищу, аніж дозволяє йому &quot;вагова категорія&quot;. Це так для загальної розмови у нашому з вами &quot;інтелектуальному середовищі&quot;. Але, у диспозиції, що склалася, персона полковника є ідеальною для боротьби зі ще однією політичною месією - бабою Юлею. Саме тому, якщо вже пішла про це розмова, і я розглядаю цю кандидатуру на &quot;других-третіх&quot; ролях, яка ще може знадобитися у наших українських планах - йому є з ким змагатися. Це ж те саме, що й Зеленський, ціна йому у базарний день добре відома, але електоральне повітря для Пороха за гроші Коломойського він таки троха підпсувати може. За одне забронює для Бені квоту на кілька депутатських місць на майбутніх парламентських виборах. Іншими словами, як колись казали - тільки казах на коні, що думає, те і співає. А нам потрібно добре думати, що співати, сидячи на тому ж коні чи, тим паче, на старій політичній шкапі...
03 Січня 2019, 00:54
Просто респкт і повага. Продовжуйте в тому дусі.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром