Лісівники Камінь-Каширщини готові до пожежонебезпечного періоду

13 Квітня 2016, 15:15
2763 Джерело: http://lis.volyn.ua/

Рейдова бригада з 4 осіб вже розпочала роботу по недопущенню виникнення небезпечних ситуацій. На поготові 6 пожежних автомобілів.

У зв’язку з тим, що у Волинських лісах розпочався пожежонебезпечний період, працівники лісових господарств вирішили засвідчити свою бойову готовність протистояти лиху. З цього приводу на базі Карасинського лісництва державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» відбувся огляд пожежних автомобілів усіх лісогосподарських підприємств краю.

Як зазначив головний лісничий ДП «Камінь-Каширського лісгоспу» Василь Фіц, наше господарсто виглядало досить пристойно з-поміж усіх. Адже загалом лісництва району для боротьби з вогнем мають 6 пожежних автомобілів. Це при тому, що на рахунку двох десятків лісгоспів області всього є 44 одиниці такої спецтехніки.

-- Ми постійно підтримуємо транспорт у бойовій готовності. Зокрема цього року докупили два нових плуги ПКЛ-70 для оборювання території. На пожежонебезпечний період прийнято на роботу 6 пожежних водіїв, за територією лісових масивів ДП «Камінь-Каширське ЛГ» ведуть спостереження із 5 спостережних вишок, 4 з яких обладнані системами відеоспостереження  -- говорить Василь Юрійович.

1

 

В той же час у ДП «Камінь-Каширський лісгосп» також утворений відділ охорони та захисту лісу в кількості 4 чоловік. До речі, презентація таких новостворених рейдових бригад лісгоспів всієї області відбулася під час проведення перевірки готовності до пожежонебезпечного періоду.

-- Створені такі рейдові групи для того, щоб вони оперативно реагували на порушення лісового законодавства і правил пожежної безпеки, -- розповідає Василь Фіц. -- Для цього кожній бригаді, в тому числі і нашій, були закуплені спеціальні автомобілі, обладнані усім необхідним.

Лісівники наголошують, що ігри з вогнем у лісі дуже дорого обходяться господарствам.

-- Ми витрачаємо величезні кошти на придбання пожежних автомобілів, тракторів, плугів, помп, іншого протипожежного інвентаря, -- зауважує головний лісничий, -- Але найдорожче для нас -- дійти до свідомості людей, домогтися, щоб вони розуміли роль і значення лісу та берегли його для майбутніх поколінь. Пожежі – найбільший і найстрашніший ворог для гомінких дібров, борів і гаїв.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром