Голова навиворіт, або знову про клітицького Склезя

14 Липня 2016, 16:04
3451 Джерело: vk.com

І гадки не мала, що вдруге доведеться писати про Клітицького сільського голову. Мабуть, не в останнє, бо своєю оригінальністю голова не те, що дивує, а просто шокує.

Але по порядку. 6-го травня цього року один дуже активний член Клітицької сільської ради, насправді активний і на голову толковий, запропонував Склезю, апелюючи як до посадовця, надати дозвіл на впорядкування проїжджої частини дороги за селом Яловацьк, від урочища Луг до урочища Надаток. І при цьому, заявник виявив бажання реалізувати вказані роботи за власний рахунок. Ну, є ще такі люди на Поліссі.

Заяву було вивчено, але не силами Голови, а можливостями Склезя. Скликав Склезь депутатів своїх, якщо такі насправді приходили  до сільської ради. Адже заяву було подано і розглянуто одного дня – шостого травня. Ото сервіс! Яке там одне вікно таке виробляє!? А Склезь може.

І що ж він зміг? Він зміг ухвалити рішення! А тепер затамуйте подих і прочитайте:

«…відмовити в клопотанні гр. Сільчукові В.П. в надані йому дозволу на ремонт дороги від  урочища «Луг» до урочища «Надаток» в зв’язку з відсутності потреби дороги та винекнення конфліктної ситуацієї з громадянами».

Таке і в стані  прострації не вчвериш. Бо якщо вірити, що рішення приймалось колегіально, то в цьому стані мали бути  ще і всі депутати.

Але на цьому не скінчилось. Повернувшись до громадської пам’яті, голова і його депутати приймають рішення ще раз здивувати світ. Скасовують це рішення, може, через те, що воно містить чимало граматичних і стилістичних помилок. Якось «невдобно» перед людьми.  І приймають таке:

«Заслухавши сільського голову Склезя  С.С. - цікаво скільки тривала промова? - …вирішила… зобов’язати гр. Сільчука Володимира  Пилиповича, в місячний термін з дня прийняття рішення, привести осушувальні канали та шести метрову прибережну смугу, прилеглу до його земельної ділянки до такого стану, який вони мали на момент надання цієї земельної ділянки в постійне користування».

Якщо там хтось був тоді, коли не було ділянки, то знає, що там було болото. Мабуть, Склезю меліорація щось погане зробила, і він вирішив вдатися до іригації. Бо знову щось хотів і хотіння виразив у такий звичний йому спосіб. Може, вирішив, що його не обрали на посаду, а коронували. Тепер він «самодержавець», і всі на його території його холопи. Ото най оброк в трудоднях сплачують.

Але це все припущення, бо в лабіринтах Склезьової уяви без спецобладнання не розібратись. Як і у виборцях, які такого голову собі обрали.

Ну то таке. Треба готуватися до чергової витівки нашого героя. Бо прочитавши це, він як після того, як прочитав те, де йшлося про те, що він закон забув і від цього нове рішення породив, то тепер ще щось має зробити.

Вероніка РОМАНОВИЧ

Коментарі
14 Липня 2016, 22:17
Найшла коса на камінь?
15 Липня 2016, 01:33
Не пущать!!!!!
15 Липня 2016, 01:49
Шановний Миколо, я б не радила послуговуватися цим нікнеймом, оскільки відома історична персона з таким іменем, а саме цар Микола І покінчив життя суїцидом, прийнявши отруту через поразку у Кримській війні. Тоді Московія ходила аж до Балканів, в Османську імперію захищати "православньІй мир". Тепер захищають "русский мир", вловлюєте паралелі? Історія, до слова, часто повторюється, бо мало хто вивчає її уроки...
15 Липня 2016, 12:18
ТО Ви викладаєте історію у нашому ВПУ4? Сьогодні знати історію зі своїм поглядом на ЇЇ творення в минулому потрібно мати багато знань, читати. Ще є люди які читають в К-Каширську?
15 Липня 2016, 12:37
Читає багато, а от чи розуміють написане. Думаю, що таких мало.
15 Липня 2016, 13:18
Вчепились до Ніколая №1. Воно мабуть тому, що добре видно те, що на відстані. А те що під носом недолуге сільське і не тільки начальство, то як? Але тема "руского міра", розкручена ЗМІ явно перемагає. Сьогодні "рускій мір" - це рідні поліські сільголови без мізків, але з бидлячими замашками, Це декоративні депутати місцевих рад, більшість з яких прийшли в раду по землю. Це попи з МП і не тільки, але місцевого походження, які за кваліфікацією на десять порядків примітивніші за колишніх сільських культпрацівників. Рускій мір - це простір свавілля та безправності. Його в нас не менш, аніж в Росії.
15 Липня 2016, 14:23
" Рускій мір - це простір свавілля та безправності. ": у цьому щось є. Але даруйте майже половина сільського населення мають своїх студентів, молодь з айфонами, тепер з інтернетом. Але як Ви говорите свавілля і безправність превалює над простими сільськими культпрацівниками отже релігія опіум для народу?
15 Липня 2016, 15:01
Не плутайте Божий дар з яєчною. Тобто, не плутай айфон з інтелектом, а релігійну організацію з релігією. Релігія – це шлях до віри, до Бога і мало який піп допомагає людині встати на цей шлях і рухатись ним. Щоб переконатись, задумайтесь над тим, скільки в нас серед злодіїв, розбишак, держиморд, хрещених!? Майже 100%. Скільки серед прихожан є таких, що вірять в Бога, а не в попа чи просвітера? То що ті попи роблять? Роблять «рускій мір» - простір свавілля, в тому числі попівського. На скільки порозумнішала молодь, здобувши доступ до інтернету та айфонів? Чи додалось їм знань про життя і світ, чи додалось сумління, почуття відповідальності перед собою, рідними, країною. Лише у поодиноких. Ми маємо цей «рускій мір» видавити з себе і у себе, а не клясти, і без того проклятих, колишніх наших «братів». Не варто прикривати свою убогість прокльонами на їхню адресу. Варто думати над тим, як і що треба зробити, щоб вони оті з Кірилом-Путіним перестали бути нам братами по розуму.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром