Житель села Раків Ліс пише історичні та пригодницькі книги

04 Жовтня 2016, 10:11
5145

Житель села Раків Ліс Вадим Карпік пише сучасні пригодницькі та історичні повісті. Так, у луцьких видавництвах «Твердиня» і «Терен» вийшли друком 3 книги автора – «Крез», «Останній арій» та «Іриска». 

Вадим розповідає, що писати почав ще зі студентських років.

 «У мене є ще багато написаного. Але, щоб видати все, немає коштів. Коли дивишся на наше кіно і літературу, то хочеться плакати. Чому такий надзвичайно талановитий народ не має якісного продукту?! Тож, коли взявся за перо, у мене виникло непереборне бажання щось змінити у цій країні». 


Так, історична повість «Крез» вийшла друком за державні кошти у видавництві «Твердиня». Обсяг книги – 100 сторінок, тираж – 500 примірників. 
«Головний герой повісті Крез – юнак з племені сколотів-орачів. Елліни називали їх скіфами. Відчуваючи нехіть до селянської праці, парубок зголошується стати воїном. Завдяки чудовим фізичним даним, кмітливості й хоробрості Крез швидко піднімається службовими щаблями і наприкінці нашої оповіді він уже полководець. Однією з центральних сюжетних ліній повісті є війна (514 або 513 рр. до н. е.) перського царя Дарія зі скіфами, яких він так і не зміг перемогти і змушений був покинути територію Скіфії», - так описують твір у видавництві. 


Герої пригодницької повісті «Останній арій» Вадима Карпіка повертають нас у сиву давнину, коли на прадавніх українських землях жили нащадки легендарних аріїв. Сюжет цієї книги – про любов і ненависть, сміливість і зраду, одвічне прагнення людей жити вільним життям. Книгу презентувало луцьке видавництво «Терен» накладом 300 примірників. 



Пригодницька повість «Іриска» вийшла друком у 2016 році тиражем 100 примірників. Книга розповідає про звичайну українську сім’ю, кожен з членів якої проходить випробування не лише на непростих життєвих дорогах, а й у боротьбі з самим собою, своїми пристрастями й пориваннями. І тільки страхіття війни вивільняє в головній героїні справжню людину. 



Усі книги можна придбати в автора. Пишіть на його сторінки у соціальних мережах Facebook або Вконтакті

Коментарі
04 Жовтня 2016, 15:55
Дуже шкода, що таких талановитих людей не підтримує держава. Побажання пану Вадиму, знайти свого читача і без перешкод творити і далі якісний український продукт!!!!!!! Наснаги Вам і міцного здоров`я!!!!!
04 Жовтня 2016, 17:09
Мудрі люди кажуть, що талант потребує допомоги стороннього, а бездарність сама собі проб'є дорогу. Тому пану Вадиму справді варто допомогти на початках силами управління культури району, районної газети "Полісся" та іншими доступними методами. Варто йому було б залучитися рецензіями відомих людей, що володіють друкованим словом, відгуками тощо. Тоді видавці самі можуть інвестувати у крупніший тираж його доробків, оскільки наклад у 100 чи 300 примірників є аматорством і збитковою справою. На початках було б добре опублікувати на цьому сайті якісь уривки з названих книжок, аби досвідчені читачі могли вловити тональність і сіль його письма та творчості...
04 Жовтня 2016, 19:44
Пане Саломон не винаходьте ровер в інтернеті є видання "Буквоїд", де фахівці дають рецензії на літературні твори. Най зв"яжеться пан В. Карпік і рецензії опублікують.
04 Жовтня 2016, 20:27
Най зв'яжеться, хіба я бороню...)) Воно й лікуватись за посередництва інтернету тепер багато любить, купити годинник Ролекс за 200 грн чи навіть зміцнити свою чоловічу силу дехто пробує. Тепер свобода на все, аби гроші...
05 Жовтня 2016, 00:12
Пане Саломон, а Ви даремно знецінюєте "Буквоїда". Зайдіть туди і подивіться, хто і що там рецензує. Починайте, наприклад, рецензії Солов"я і тоді кепкувати перестанете. Щодо В.Карпіка, то він пише для вузького прошарку, якщо я правильно зрозумів. Гроші на такому не заробиш, але для самоствердження-це самий раз, можливо і для самореалізації. Тому бажаю земляку, щоб Пегас переносив його над усіма перепонами.
05 Жовтня 2016, 11:25
Так Пегас опікується графоманами в поезії, а це ж проза. Ще бракувало Карпіку оди писати, як тоді те все видрукувати в книжках? ))
05 Жовтня 2016, 19:43
За полемікою відволіклись від об*єкта нашої розмови. Знайома із творчістю пана Вадима. Захоплює легкістю читання та багатством лексики тієї епохи, про яку йде мова. Разом з тим, автор---вельми непоганий історик. Як на мене. В цілому, книги достатньо об*ємні, щоб відчути певну динаміку подій, але не затягнуті, що теж важливо. Достойний уваги гарний український продукт.
05 Жовтня 2016, 22:05
Пане Саломон, щодо Пегаса, то він скрізь, де є творчість і неважливо якого вона виду.
19 Липня 2017, 03:55
Може й знаю Вадима.Я працював колись лаборантом у школі.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром