Майстриня із Нових Червищ створює унікальні новорічні прикраси

28 Грудня 2017, 18:40
10033

Галина Лосєва, яку знають на Камінь-Каширщині як креативну і надзвичайно творчу особистість, цьогоріч вразила своєю ідеєю одягнути новорічну ялинку у вишиванку.

Іграшки на ялинку Галина Богданівна виготовила із натуральних матеріалів та оздобила їх вишивкою.

 

4

3

 

– Такі прикраси на новорічне дерево, як на мене, і оригінальні, і досить практичні, – говорить майстриня. – Перш за все вони цілком безпечні для малечі. Ну і, звичайно, довговічні, бо не б’ються.

 

Насправді, одягнути ялинку у стильні вишиті декорації – досить цікава ідея. І для поціновувачів ексклюзиву може пригодитися. Тут, звичайно, у нагоді може стати і колекція пані Галини. Деякі іграшки вона вже виставила на продаж у Луцьку в Галереї мистецтв.

– Шию я прикраси різних форм: кульки, сердечка, чобітки, тваринки… Ретельно прогладжую, щоб вони мали охайний вигляд, – розповідає Галина Богданівна. – Прінт запозичую із різних вишивок, в Інтернеті.

 

Ось дивіться, які вони милі та цікаві.

 

8

6

5

 

Варто зазначити, що допомагає пані Галині у цій справі її мама.

– Без матусиної допомоги я б ніяк не обійшлася. Адже саме її чарвіні хрестики додають колориту цим новорічним прикрасам, – зізнається.

8

6

 

Є ще у Галини Лосєвої і композиційна диво-ялинка.  Виготовили її у місцевій школі. Галина Богданівна та творчі учні створили цю еко-ялинку на заняттях гуртка «Соломоплетіння» спеціально на районний конкурс

Навряд чи часто вам доводиться зустрічати ось такі креативні речі.

До речі, як вигадаєте, з чого зроблена ця ялинка?

 

6

 

– У цієї милоти основа виготовлена із поліського бамбуку – стебел кукурудзи, – звертає увагу майстриня. – Новорічного ж шарму додає ялинці присутність коробочок бавовни. Сама бавовна привезена з Ізраїлю. Симпатяги шкарпетки у цій композиції виготовлені з домотканого лляного полотна.
 

Галина Лосєва каже, що з радістю виготовить щось подібне на замовлення.

Ну як вам, шановні краяни, ось такий креативчик від пані Галини? Правда ж супер? Відтак можете звертатися до неї і для вашої ялинки гарантовані супероригінальні decoration. У малят гарантовані нові емоції, а в хаті купа щастя!

До речі, новочервищанська майстриня виготовляє ще й неперевершені дідухи. Для цього вона влітку клопочеться про матеріал, ретельно відбираючи найкращі соломинки та колоски. А тоді при нагоді вкладаючи не лише свої вміння та творчість, а й любов та з молитвою плете ось такі символи Різдва.

Дідух виготовлений Галиною Лосєвою може стати окрасою і вашого різдвяного столу та додати позитиву вашій оселі, відчуття таємничості і справжнього свята. Адже дідух – це символ святого відродження живого, що є на світі. Наші діди вірили, що він впускав до хати святковий настрій, мир, добробут, затишок.

 

5

 

 

 

Коментарі
28 Грудня 2017, 22:19
Вона молодчина! така собі оаза серед поліських лісів. Успіхів, Богданівна!
28 Грудня 2017, 23:45
Творчого натхнення
29 Грудня 2017, 00:30
Супер!
29 Грудня 2017, 00:55
Молодець!!!
29 Грудня 2017, 10:15
Чим би дитя не бавилось
29 Грудня 2017, 11:31
Респект цій симпатичній та обдарованій Галині Богданівні з рідким на Поліссі прізвищем Лосєва. Щасливі ті діти та знайомі, котрі можуть поспілкуватися та почерпнути від неї такі оригінальні, креативні та досконалі вироби ручної роботи. Галина з мамою несуть у собі той давній генетичний код, котрий зберігає український колорит, досконалі пропорції, барви та їх поєднання. Думаю, що у нинішній час інтернету, комунікацій та стирання кордонів у сенсі місто-село Галина Богданівна має унікальну можливість створити такий собі мистецький Центр творчості та креативу, благо поліська земля і природа багата на розмаїті колорити та досконалість, звідси черпати натхнення - не вичерпати... Все це може і має приносити радість від творчості та, навіть, якісь дивіденти і не тільки морального плану!<br/>П.С. Якщо я не помиляюсь, у ЗМІ вже було повідомлення про Галину та її таке гарне природне прізвище Лосєва, що з'явилось на берегах Стоходу?
29 Грудня 2017, 19:50
Пані безперечно обдарована та доля дає їй шанс самореалізуватися. Хрін однак схильний абсолютизувати прояви таланту. Маю знайому пані, яка написала дисертацію, в якій розкрила виховні моменти процесу виготовлення ляльок-мотанок, вишитих панно тощо. У живому спілкуванні вона рахує свій доробок помітним досягненням у вітчизняній науці.
29 Грудня 2017, 21:54
Не знаю де ви вгледіли у мені абсолютизм, оскільки я давній противник крайнощів, у т.ч. і релятивізму. А от те, що я допускаю, що ця родина є носієм у певному сенсі генетичного коду українськості, то хіба напередодні Нового року не мож троха помріяти про незнищенність талантів нашого народу? Та й у який ще спосіб мені подякувати за творчість цій милій жінці, котра разом зі своєю мамою у глухому куточку Волині робить речі, що гідні найвищих оцінок? Я не перебільшую, зверніть увагу на довершеність форм, мінімалізм у оформленні, стильність та гармонію цих творів. Думаю, що десь, скажімо, на на площі Бланш, неподалік від &quot;Мулен Руж&quot;, ці рукоділля розлетілись би миттю за грубі гроші. Там вміють цінувати автентику ручної роботи, особливо, коли це робота рук щасливої та окриленої ідеями жінки, не обтяженої урбаністикою... А на рахунок дисертації про ляльку-мотанку, то хто-зна, допускаю, що і така має право на життя, тим більше, що програма &quot;Антиплагіат&quot; там, вочевидь, не знайде для себе поживи, надто вузьке поле для крадіжок чужої думки. Єдине, чого мені не хотілося б почути з цього приводу, це те, що захист дисертації проходив у відомому &quot;університеті&quot; Поплавського...
29 Грудня 2017, 23:05
Дякую. Вироби дійсно стильні, тому вітаю пані Галину з Новим Роком, зичу здоров&quot;я та продуктивної праці в креативному полі. Також бажаю здоров&quot;я та гараздів пану Хріну та читачам цього сайту.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024