Успішний 27-річний бізнесмен із Каменя-Каширського, який встигає все

09 Серпня 2018, 15:55
УСПІШНИЙ 27-РІЧНИЙ БІЗНЕСМЕН З КАМЕНЯ-КАШИРСЬКОГО, ЯКИЙ ВСТИГАЄ ВСЕ 8660
УСПІШНИЙ 27-РІЧНИЙ БІЗНЕСМЕН З КАМЕНЯ-КАШИРСЬКОГО, ЯКИЙ ВСТИГАЄ ВСЕ

Кожна людина унікальна, має не схожу на інших особисту історію, свої перепетії на життєвому шляху та своєрідний "рецепт" як подолати їх, залишившись незламним, сильним та успішним. 

Ось і наш камінь-каширський хлопець Олесь Потягайло, людина з непересічними думками та дуже незвичним хобі, під час спільної поїздки до Києва поділився секретами успіху з журналістами "Таблоїд Волині" :

– Розкажи про себе, звідки родом, чим займаєшся?

– Мені 27 років, я співвласник компанії «МАРККВЕН». Разом із моїм кращим другом Богданом. Ми маємо офіс у Словаччині, Україні і займаємося виготовленням торгового обладнання – усе, на чому стоїть продукція у супермаркетах – касові зони, орендовані стелажі.

Працюємо спеціалізовано разом із брендами «Coca Cola», «Nestle», «Philip Morris».

Я родом із Камінь-Каширська (мама звідти), деякий час жив на Івано-Франківщині (батьківщина тата), опісля переїхав у Київ. Там навчався 5 років у Київському національному лінгвістичному університеті. Після цього повернувся до Луцька, в якому я постійно не жив.

– З чого починали власний бізнес?

– Починали з роботи у компанії «Modern Expo», в якій пропрацювали біля 5-ти років. До слова, я з другом – майже ровесники. Після того, як здобули певний досвід у цій компанії, вирішили відкрити свою справу. Загалом пропрацювавши певний час на певній посаді я розумів, що переріс уже це (коли бракує розвитку). Щоб не застрягати на одному місці, рухався далі. І прийшов до того, що доцільно відкрити свій бізнес.

– Ким працював?

– Керівником відділу продажу європейського напрямку. Володію англійською і німецькою.

– Розкажи про своє хобі?

– У мене їх два – бджільництво і тріатлон. Бджільництвом я займаюсь коли приїжджаю у Камінь-Каширський. У мене там невеличка пасіка – 7 вуликів. Один із яких я називаю «королівським», тому що на ньому можна спати. Він складається з чотирьох маленьких вуликів. На ньому є така платформа, на котру залізаєш, щоб піднятися вгору, де можна спати, і невеличкий матрац та подушка.

– А це безпечно?

– Так. Будь-хто може прийти і там полежати. Наприклад, коли ти спиш на такому вулику, то одна година сну рівносильна п’ятьом годинам звичайного. За півтори години на вулику ти можеш набратися такої ж енергії, як протягом повноцінного нічного відпочинку.

– З чого почалися твої захоплення?

– Мені подобається займатися справами, які вимагають спокою та якоїсь врівноваженості і терпіння.

Цю справу я не сам відкрив. У мене дідусь цим займається дуже давно – біля сорока років. У зв’язку з тим, що дідусеві уже немало років, я почав йому помагати. Так це стало моїм хобі.

– Яку курйозну історію, пов’язану з бджільництвом, ти можеш пригадати?

– Пам’ятаю, коли я був ще малим, допомагав дідусеві. Якось мене вкусили одразу три бджоли за лице, біля ока… Наступного дня мені потрібно було виступати у будинку культури, бо я займався співом. Довелося співати з таким розпухлим лицем. Це виглядало дуже дивно. Хлопці думали, що я потрапив у бійку.

– Бізнес, бджоли, спів… Як це все поєднати? Є якийсь секрет?

– Моє основне правило – це інвестиції у себе. З дитинства було прагнення розуміти велику частину того, що відбувається у світі. А щоб це зрозуміти – треба спробувати. Я дуже багато в житті пробую, багато різних справ, у тому числі й спорт.

Напевно, спробував п'ятнадцять різних видів. Починаючи від шахів закінчуючи стрибками з трампліну на 30 метрів.

– Але ти врешті знайшов, що тобі до вподоби?

– Так, я знайшов тріатлон – біг, велосипед і плавання. І це мене подобається найбільше.

– Як часто вдається цим займатися?

– Минулих кілька років це вдавалося досить часто. Тренування були 2-4 рази на тиждень. У цьому році трохи рідше. Ми відкрили офіс в Україні і зараз багато робіт пов’язаних з ремонтами, залученням нових людей…

– Де тренуєшся?

– Виїжджаю сам. Бігаю теж сам. Деколи у компанії із хлопцями, з якими разом працювали. Бігаю у парку, кільцевою дорогою, у Воротневі, Звірові, Жидичині.

Минулого року у мене завжди в машині були з собою кросівки. Дуже часто у мене велосипед в машині. І куди я не їхав – у будь яке місто європейське чи українське, тренувався.

– Як почав бігати? Що порадив би тим, хто ще вагається?

– Треба пробігти 500 метрів. Почати з того, що купити нові кросівки, в яких буде мотивація бігати, бо вони зручні та класні, коли за них віддав чимало грошей. Тоді появляється поштовх.

– Кому ти рекомендував би біг?

– Абсолютно всім. Без обмежень у віці, статі чи професії.

– Ти розповідав, що багато подорожуєш. Де був? Які найцікавіші місця вдалося відвідати?

– Два тижні тому я повернувся з Ісландії. Ми подорожували удвох із моєю майбутньою дружиною. Брали кемпінгове авто на прокат, в якому можна жити. Дуже короткий такий «тріп» у нас був – на п’ять днів. За цей час ми об’їздили майже усю Ісландію. Це неймовірна країна. Я переконаний, що зрівнятися з нею може хіба що Норвегія.

– Чим вразила Ісландія?

– Ландшафти і природа. Такого різноманітного поєднання я ніде не зустрічав, хоча об’їздив, якщо не помиляюся, 28 країн ЄС. Дуже багато подорожував Азією, Казахстаном, Росією. Був на Кавказі.

Поєднання вулканів, водоспадів, льодовиків, волошкових полів, зеленої-зеленої трави, океану і застиглої лави я не бачив ні в одній країні. І погоду,яка змінюється протягом 20-30 хвилин – сонце, дощ, туман… Це просто щось неймовірне.

– Знаходиш свої прототипи, дивлячись фільми? Які вони?

– Не знаю, у кіно, напевно, ні. В дитинстві я дуже любив книжку Джека Лондона «Жага до життя». Напевно, я себе асоціюю з таким персонажем.

– У тебе є друзі, майбутня дружина і ти розповідаєш про те, що ти завжди дуже активний. Здається, що ти біжиш постійно. Чи встигають за тобою близькі люди?

– Це хороше питання. У мене дуже часто є невідповідність у тому як рухаюся я і як рухається моє оточення. Мені дуже пощастило, що зустрів своїх ключових людей в житті, з якими я маю найтісніші зв’язки. З моїм найкращим другом, зі своїм колективом, зі своєю половинкою, зі своїми батьками. Ми знаходимося на одному рівні. Тобто вони відчувають мій, я відчуваю їхній і ми стараємося рухатися разом. У нас, мені здається, це виходить. А щодо свого іншого середовища – дуже часто я рухаюся набагато швидше.

– Багато молодих людей прагнуть покинути Україну. Ти залишаєшся тут, хоч у тебе бізнес й у Європі. Чому?

– Я абсолютно переконаний у тому, що, маючи голову на плечах, в Україні можна добре заробляти! Коли маєш відповідну мотивацію, можеш знайти собі хорошу роботу чи навіть відкрити своє підприємство. З підприємством, звичайно, важче, тому що потрібно завжди мати якийсь стартовий капітал.

Щодо переїзду, то в Ісландії, коли ми ночували у хостелі, я на стіні побачив картинку з таким надписом: «Home is where the heart is». Я все життя прожив в Україні, але моє серце знаходиться у північних країнах. Мені подобаються ці люди – їхня впевненість в собі, стриманість, раціоналізм і простота.

Знову ж таки, я не бачу себе 100% у цій країні. Вірю, що ти повинен підтримувати свою рідну країну. І в майбутньому моя діяльність буде пов’язана з цими двома країнами. Це буде якась країна Скандинавії. Скоріш за все – Норвегія. Україна-Норвегія.

– Як познайомився з нареченою? Чим підкорила твоє серце?

– Більшість людей, з якими я спілкуюся, вони не можуть зрозуміти цього. Вони не знають її так, як я. У силу того, що у мене багато терпіння, я дуже тонко розбираюся у людях. Багато спілкуючись з ними, задаючи велику кількість питань, я починаю їх краще відчувати.

Моя дівчина. Не можна сказати, що вона вирізняється зовнішністю – вона не модель. Не працює на керівних посадах. Вона, як і я, звичайна. У ній мені дуже подобається доброта і щирість. Я не зустрічав таких людей, які настільки добрі та щирі. Це мені найбільше до вподоби. Можливо, у силу того, що вона віруюча людина, і у неї є дуже хороші гени, вона дуже глибока особистість, дуже думаюча людина, щира, така дуже турботлива. Вона – свідок Єгови. Я – людина, яка вірить у Бога, яка розуміє, що це все було створено ним, однак я не прибічник якоїсь релігії.

– Хто надихає?

– Володимир Дегтярьов. Він є співвласником українського піар-агентства, яке входить у першу п’ятірку в Україні компаній. Він дуже класна людина. Він батько трьох дітей. Він тріатлоніст. Він займається дзюдо, серфінгом. Він часто подорожує і цікаво дописує. Дуже літературна людина, багато читає… У нього дуже класні батьки, розумна дружина і він усе встигає. Він приклад людини, яка встигає усе.

Передрук без згоди «Таблоїда Волині» заборонено.

 

Коментарі
09 Серпня 2018, 19:28
МОЛОДЕЦЬ!
10 Серпня 2018, 01:24
Яскравий приклад молодої людини, котрій не заважають жодні обставини на різних рівнях (у державі, області, районі), жодні перехідні періоди, якими люблять прикриватися ледарі, нездари, пристосуванці чи мамині синки. У свої роки цей хлопець мислить категоріями, які притаманні одержимим, відчайдушним, розумним та освіченим сучасним молодим людям. Норвегія є лідером скандинавських країн та державою з найвищою якістю життя (сукупність показників, котрі визначають це поняття), екологією та перспективою розвитку. Звісно, що сім‘я, родина, генетика дали добрий базис, однак на «успадкованому дорогому фортепіано Стенвей від бабусі», як кажуть, ще ж потрібно навчитися грати. Молодець, вірю, що ця молода людина не тільки буде успішна, вона не матиме бацили «понтів», захланності, чванливості та іншим баластом, чим так грішить більшість сучасної молоді. Ось такі молоді люди потрібні нашому суспільству, державі і, звісно, родині!
10 Серпня 2018, 20:59
Наразі після А Хрін має сказати Б. Прізвище має відношення до лікарні?
11 Серпня 2018, 00:21
Якби не стартовий капітал діда та мами-головного лікаря районної лікарні -ніякого бізнесмене з 27- річного хлопця не вийшло.Прийшлось би по сезонних роботах їздити років 10.
11 Серпня 2018, 14:25
А Потягайлиха ше та ХАБАРНИЦЯ.
11 Серпня 2018, 20:05
LII, Волиняка таку "класну історію зіпсували")))
11 Серпня 2018, 23:12
От молодці ці молоді бізнесмени, чомусь у всіх чиновників такі успішні :діти,мами,татусі,бабусі,дідусі! "Моє основне правило – це інвестиції у себе"- справжній бізнесмен .Квартира в Луцьку,в Києві,подорожі і тут бац: своя фірма за кордоном,МАМА -ТВІЙ ГОЛОВНИЙ ІНВЕСТОР!!!! Про хабарі в лікарні ходять легенди ,навіть прейскурант є для бажаючих працевлаштуватися ,але то таке.
12 Серпня 2018, 13:25
Якби не зв'язки та мільйони старого калюха, не було б ні потягайлихи-главрача, ні внука-бізнесмена. а взагалі молодець)
12 Серпня 2018, 15:08
Де той телячий шлунок (калюх) лимон заробив?
13 Серпня 2018, 02:26
Я ж написав: "Звісно, що сім‘я, родина, генетика дали добрий базис, однак на «успадкованому дорогому фортепіано Стенвей від бабусі», як кажуть, ще ж потрібно навчитися грати. " Хіба треба ще щось розжовувати? Дурневі дай і скрипку Страдіварі, то що він на ній зіграє??? Принаймні, я не беру до уваги майновий бік цієї історії, хлопець мислить, принаймні з цього інтерв'ю, досить оригінально і глибоко. Я ж не думаю, що дідусь чи його мама вкладали у вуста журналіста свої думки чи іншу мотивацію...
13 Серпня 2018, 16:47
Хрін знає таку народну мудрість: "Дурне бідне. Чому бідне, бо дурне, а чому дурне, бо бідне"? Люди справи роблять всі матеріальні речі, тому гуманітарній, який без технічної освіти реалізує технології в мене викликає захоплення. А те, що колись пращури жили за рахунок телепнів та лимонами скрині набили нині нікого не цікавить.
16 Серпня 2018, 13:33
ти дарма так, гроші бувають брудні, а бувають криваві.
16 Серпня 2018, 13:37
Якщо він зареєстрований в Камінь-Каширській податковй то я ще міг би сказати, що він для Нас не втрачений тому ще невідомо, а так навіть вибір Норвегії як для мене це ще під питаням оскільки хоч би тому що соціальна обстановка у тій державі відносно прав дитини з огляду української родини бажає шукати собі кращого. Молоді люди загалом не скажу у переважній більшості поживуть напочатку у шведській сім"ї, а потім вже як "залітають" вже принаймі розписуються. Цей молодик дійсно бере від життя усе на що ладен але для українського вже він втрачений. Камінь-Каширський дав йому не тільки стимул до життя (бабки, квартири, інше) але не тільки він йому дав найголовніше - не повертатися у цей Камінь ні за які гроші.
16 Серпня 2018, 16:01
ТЗОВ &quot;МАРККВЕН УКРАЇНА&quot;<br/>Повна назва: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ &quot;МАРККВЕН УКРАЇНА&quot;<br/><br/>Код: 41047841<br/><br/>Адреса: 79058, Львівська обл., місто Львів, Шевченківський район, ВУЛИЦЯ ТОРФ'ЯНА, будинок 21, квартира 61<br/><br/>Директор: Судомир Маріанна Богданівна<br/><br/>Стан: зареєстровано<br/><br/>Основний вид діяльності: 31.01 Виробництво меблів для офісів і підприємств торгівлі<br/><br/>Власники на 10.08.2018<br/>Зелений Богдан Юрійович, внесок — 2 000 грн, 40%<br/><br/>Потягайло Олесь Ярославович, внесок — 2 000 грн, 40%<br/><br/>Судомир Маріанна Богданівна, внесок — 1 000 грн, 20%<br/><br/>Історія змін компанії<br/>Дата Було Стало<br/>03.04.2018 змінився вид діяльності 46.65 Оптова торгівля офісними меблями 31.01 Виробництво меблів для офісів і підприємств торгівлі<br/>03.04.2018 змінився власник Зелений Богдан Юрійович<br/>03.04.2018 змінився власник Потягайло Олесь Ярославович<br/>Платник ПДВ<br/>Номер свідоцтва — 410478413076, станом на: 15.08.2018
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024