У Гуто-Боровенської громади забрали гроші, які виділили на документацію для реконструкції школи

10 Січня 2019, 13:05
3566

Після того, як 23 грудня на Волині відбулися вибори у громадах, деякі політики, схоже, всерйоз образилися на виборців, від яких не отримали підтримки. 

Принаймні, у тих районах, де УКРОП, «Батьківщина» та «Свобода» набрали найменше голосів, обласні депутати від цих політичних сил «допомогли» врізати фінансування, – пише ВолиньPost.

«ХАЛЯВА» ВІД ДЕРЖАВИ… НЕ ПОТРІБНА?

Наприкінці минулого року для Волинської області із державного бюджету виділили майже 10 мільйонів гривень так званої стабілізаційної дотації. Це – швидка і безповоротна допомога від держави, яка надається для того, щоб на місцях могли «закрити дірки».

На які саме потреби мають піти ці гроші – вирішують обласні державні адміністрації.

«Процедура така: обласна державна адміністрація робить розподіл цих коштів, а тоді бюджетна комісія обласної ради затверджує його. Депутати можуть або підтримати, або не підтримати пропозицію ОДА, але розпоряджатися стабілізаційною дотацією на власний розсуд не мають права», – пояснив директор Департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк.

Проте відбулося якраз навпаки: депутати від УКРОПу вирішили «зарубати» пропозиції ОДА, тим самим, не тільки створивши колізію, а й позбавивши волинян серйозного фінансування. 

«Ми надіслали депутатам перелік напрямків, як поділити стабілізаційну дотацію. Але бюджетна комісія запропонувала внести зміни і лишити тільки дві позиції з нашого переліку. Але у депутатів немає такого права – вносити зміни! Ми оперативно підготували нове розпорядження, у яке вписали бачення депутатів, але на чергову комісію вони не зібралися. Тому вийшло, що ці гроші взагалі не вдалося використати, вони лишилися в бюджеті», – розповів Никитюк.

ТОМУ – ДАМ, А ТОМУ – НЕ ДАМ…

Волинська ОДА пропонувала розподілити дотацію наступним чином:

- капітальний ремонт головного і адміністративного корпусів Горохівського психоневрологічного інтернату – 2,6 мільйона гривень;

- придбання томографа для Ратнівської районної лікарні – 3,5 мільйона гривень;

- купівля пожежного автомобіля для Городищенської ОТГ Луцького району – 1,8 мільйона гривень;

- виготовлення проектної документації для реконструкції школи у селі Гута-Боровенська Камінь-Каширського району – 132 тисяч гривень;

- капітальний ремонт даху дитсадка в селі Поліське Старовижівського району – 300 тисяч гривень;

- капітальний ремонт (облаштування ігрових майданчиків, зовнішнього оздоблення, технологічного обладнання) дитсадка в селі Кримне Старовижівського району – 300 тисяч гривень;

- реконструкція школи та дитсадка в селі Старосілля Іваничівського району – 500 тисяч гривень;

- зарплата працівникам бюджетних установ Іваничівського району – 549 тисяч гривень.

Проте із зазначеного переліку депутати вирішили лишити тільки дві останні позиції – школа та садок у Старосілля і зарплата бюджетників в Іваничівському районі.

Виступаючи перед депутатами, Ігор Никитюк наголосив, що гроші з дотації не можна перенаправити на інші потреби. І якщо обранці не проголосують – область просто втратить ці фінанси.

Натомість, як йдеться у протоколі засідання комісії, голова фракції УКРОПу В’ячеслав Рубльов запропонував, щоб перелічені об’єкти фінансували народні депутати.

У протоколі немає дослівної цитати Рубльова, проте присутні на засіданні пригадують, що він називав ім’я нардепа Степана Івахіва: мовляв, «має гроші – хай дає їх на ці садки і лікарню». 

ДЕ ГОЛОСИ – ТАМ І РЕМОНТИ

Засідання бюджетної комісії, на якому обласні депутати «зарубали» державне фінансування кількох садочків, пожежної частини та районної лікарні, відбувалося 26 грудня. Тобто через три дні після виборів до новостворених ОТГ. 

Цікаво, що об’єкти, які УКРОП та їхні політичні союзники вирішили не фінансувати, розташовані якраз в тих громадах, де ці політсили «провалилася».

Наприклад, у Гуто-Боровенській сільській громаді Камінь-Каширського району партія БПП «Солідарність» набрала 82% голосів, а УКРОП і «Батьківщина» – лише по 9% (відповідно, в раду пройшло від них лише по два депутати). 

Саме для цієї громади планували виділити 132 тисячі гривень на розробку проектної документації для реконструкції школи. Проте громаді відмовили.

Схожа ситуація в Старовижівському районі, де на виборах до ОТГ «Солідарність» взяла 73%, «Батьківщина» лише 19%, а УКРОП не провів жодного кандидата в депутати.

У Ратнівському районі на додаткових виборах до Забродівської ОТГ, а саме в Замшанівській сільській раді, взагалі 100% депутатських місць виграли кандидати від «Солідарності». 

ДЛЯ ПОЛІТИКИ НАВІТЬ СМЕРТЬ – НЕ АРГУМЕНТ?

Саме через це те, що жителі Ратнівщини не дуже прихильні до УКРОПу, район відчуває труднощі з фінансуванням. Причому не перший рік. Уже четвертий рік депутати від цього району намагаються допроситися новий томограф у районну лікарню. Марно.

Головний лікар Ратнівської районної лікарні Михайло Бегаль каже:

«У нас був такий старий томограф – такого вже немає в усій Україні. Інженер розповідав, що останній подібний ще чотири роки тому був в Мукачеві, але вже і там його зняли. А ми все вкладали гроші в ремонт того томографа до останнього… Але він став зовсім непридатним і десь місяць-півтора тому змушені були його зняти. Важко це визнавати, але за цей період, що не було томографа, людей 5-6 ми могли б врятувати, а так – не вдалося», – додає медик.

Торік частину грошей на томограф погодилися виділити із Державного фонду регіонального розвитку. Решту мав заплатити обласний бюджет. Проте ніяк не могли знайти кошти. 

Тому стабілізаційна дотація стала гарною нагодою розрахуватися за новий томограф. Втім, депутати вирішили по-іншому.

БО РАЙОН БЕЗ УКРОПУ?

«У нас в Ратнівському районі всі три депутати обласної ради – від «Солідарності». Тому депутатська більшість (як відомо, її формує УКРОП, «Батьківщина» і «Свобода» – авт.) не виділяє нам жодних грошей». Я – депутат уже п’ятого скликання поспіль. І ще такого не було, щоб політика так впливала! Щоб обласна рада відхиляла будь-які пропозиції для цілого району тільки через те, що його представники – з «неугодної» політичної сили», – додає Михайло Бегаль.

Про несправедливо обділений увагою Ратнівський район заявляв на черговій сесії обласної ради під час обговорення бюджету на 2019 рік і депутат облради Володимир Бондар

«На жаль, застосування політичних підходів і мотивів до рішень щодо соціально-економічних та господарських питань – явище доволі поширене. Неодноразово таку практику демонстрували представники більшості (УКРОП, «Батьківщина», Свобода – ред.) у нинішньому скликанні Волинської обласної ради. Що стосується конкретних позицій, зокрема, фінансування томографа у Ратнівській районній лікарні, то, наскільки мені відомо, це питання – серед пріоритетних в полі зору голови Волинської ОДА Олександра Савченка. Олександр Ілліч має певну формулу компромісу, яка дозволяє сьогодні спокійно монтувати томограф, а не повертати його фірмі-постачальнику», – повідомив Володимир Бондар. 

* * *

Розподіл бюджетних коштів, який відбувся через три дні після виборів в ОТГ – яскравий приклад ставлення деяких волинських політиків до виборців. Скидається на те, що, провалившись на виборах, УКРОП разом із «Батьківщиною» та «Свободою», вирішили примітивно помститися волинянам і забрати фінансування важливих об’єктів: дитячих садків, шкіл, пожежної частини… 

До речі, раніше УКРОПівська більшість в обласній раді не вперше створює проблеми в медичній галузі краю. Так, у Ківерцівській лікарні рентген-апарату – більше 40 років. Та коли ОДА запропонувала виділити 1,875 мільйони гривень для купівлі нового, на бюджетній комісії УКРОПівка Ірина Вахович самовільно запропонувала зменшити цю суму до 400 тисяч… яких, звісно, на таке дороге обладнання ніяк не могло вистачити.

Людське життя і здоров’я? Та хіба це аргумент, коли мова йде про політичні бали... 

P.S. Вважаємо, волиняни мусять знати імена тих депутатів – членів бюджетної комісії, які голосували за перерозподіл державного фінансування і тим самим помстилися волинянам за програш їх політичних сил. А це: Ірина Вахович (УКРОП), Михайло Імберовський (УКРОП), Андрій Турак (ВО «Батьківщина»), Анатолій Бусько (ВО «Батьківщина»), Олександр Бик (ВО «Свобода»).

Ірина Вахович (УКРОП)
Ірина Вахович (УКРОП)

Михайло Імберовський (УКРОП)
Михайло Імберовський (УКРОП)

Андрій Турак (ВО «Батьківщина»)
Андрій Турак (ВО «Батьківщина»)

1
Анатолій Бусько (ВО «Батьківщина»)
Анатолій Бусько (ВО «Батьківщина»)

Олександр Бик (ВО «Свобода»)
Олександр Бик (ВО «Свобода»)

Підготував Іван МЕЛЬНИК

Коментарі
10 Січня 2019, 15:24
Макарівну розказувала скільки Палиця зробив для району. За які гроші? Крадені з дороги Одеса- Ізмаїл. Він скотобаза державні гроші забрав зі школи, не свої(крадені). Макарівна ви ще його захищатимете?
10 Січня 2019, 15:29
За кого голосувати : за Палицю, за Буська. Ці скотиняки ніколи не напасуться.
10 Січня 2019, 15:52
Маєте підшефну Палиці нардепку Констанкевич. Чого до її платних помічниць чіпляєтесь. Запитайте яка її в цьому участь. Маєте великого районного патріота, місцевого ватажка «свободівців», райдепа Козіка. Запитайте його, яка його в цьому участь. Маєте цілий місцевий виводок «батьківців». Їх запитайте, що з цього приводу думає їхня «мама» чи баба Юля. Нарешті ця «патріотична» братія показала весь свій «патріотизм».
10 Січня 2019, 16:26
А чому ж тут дивуватися? УКРОП, Батьківщина забрали свій безкоштовний "сир" з політичної мишоловки чи фінансового "черв'яка" з політичного гачка, на який вже не клює...
10 Січня 2019, 16:33
От і вся суть укропу...<br/>Макарівна і далі буду розказувати скільки ж за державні гроші доброго зробив палиця..<br/>Соромно за Укроп
10 Січня 2019, 17:24
Народні обранці показали як вони вболівають за тих хто їх привів до годівниці!!!Інтереси партійців більш вагомі ніж громадські.
10 Січня 2019, 17:46
А неклює тому що виборці розуміють що &quot;укроп&quot; це не браві вояки які носили однойменні шеврони, а чергові ненажерливі бандюги, котрі сплагіатили назву в 2014 році
10 Січня 2019, 18:29
Це лебедина пісня для бютманів та укропманів
10 Січня 2019, 18:50
Палиця ніколи не думав про волинян, тільки і думає про власний бізнес. Шакал Коломиї як і Макарівна
10 Січня 2019, 20:59
От тепер подумайте люди за кого голосувати...
10 Січня 2019, 21:04
УКРОП це зборище комуністів в більшості і вони за нас вболівають ,а більш за своє збагачення...
10 Січня 2019, 21:38
Люди і без Ваших порад подулали і проголосували. Правда після того, як громада не проголосувала за БЮТ та Укроп, людей обзивали всілякими непристойеими словами; продажні,зрадники,іуди іт.д. Вам не вгодиш...
10 Січня 2019, 23:56
Бусень красава!!!!!
11 Січня 2019, 00:27
Гроші притримали. Розділимо після виборів Президента України.
11 Січня 2019, 01:10
Дарма стараєшся. ЗлодЮлі Президентом не бути!
11 Січня 2019, 01:17
Забрали гроші? Так вам падли і треба. Стільки, як констаткевич для оленине і гути ніхто раніше не <br/>робив. Всі нардепи до неі тупо сиділи в киеві і нажимали кнопки, а вона із села не вилазила і як ви ій відплатили. В Оленине та Гуті ваша чесна солідарність роздавала по 200 гривень, тепер хто взяв гроші скидайтеся в общак і ремонтуйте школу. Палиця вам не чесний, а ви св'яті, він хоть щось зробив для області. Макарівна молодець тримайся ми з тобою, а продажні іуди горіть у пеклі!
11 Січня 2019, 01:40
Палиця нічого не зробив для області, а макарівна тим більше. Піарщики кропи
11 Січня 2019, 08:36
Бідна Ірка роздавала за підтримеу свою гроші виборцям чи простіше кажучи підгавкувачам,а партійців її не підтримали...
11 Січня 2019, 08:38
Макарівна підгавкувач Ірки бо ж подруги...
11 Січня 2019, 10:05
&quot;Маєте великого районного патріота, місцевого ватажка «свободівців», райдепа Козіка. Запитайте його, яка його в цьому участь&quot; - наскільки мені відомо , у виборах ГутоБороенської ОТГ в Камінь-Каширському &quot;Свобода&quot; взагалі участі не брала .<br/>До чого тут Козік ?
11 Січня 2019, 11:13
Нехай Козік розкаже чому його однопартієць проголосував проти виділення коштів.
11 Січня 2019, 11:50
у вас бачу істерика. Ніби червону ганчірку викинули бикові. звідки ви взяли, що депутати мали голосувати за виділення цих грошей? В тій ОТГ і так багато зайвих грошей: на першому засіданні прийняли рішення про 100% премії голові ОТГ - за рік би і назбиралось на реконструкцію школи. А то роздали злидням по 200 гривень, багачам по 500 і думали назад гроші відмивати. <br/>Сам злодій галасує : &quot;лови злодія!&quot;...
11 Січня 2019, 12:49
Макарівна нічого не зробила, вона що нардеп? Зробила Іра і дуже багато. А ви гутники не ображайтесь у вас і так гроші багато преміювання голови на першій сесіі це нонсенс для всіх ОТГ разом взятих А що далі буде, чого від такого ОТГ можна чекати розвитку ? І вам ще Іра погана?
11 Січня 2019, 13:02
Про витівки УКРОПу і БЮТ на Волині вже ходять легенди. Пригадайте історію з обранням мера і секретаря у м. Луцьку. А ця пошесть вже пішла за межі обласного центру. Для прикладу, була спроба &quot;путчу&quot; в новоутвореній ОТГ у Гіркій Полонці. Там законнообраного голову &quot;коломойці&quot;/бєнікіни спробували змістити і також обрати свого секретаря громади, але носер не пройшов. Про це розлого пише Волиньпост. Ось цитата звідти: <br/>&quot;На позачерговій сесії, що відбулася 8 січня, депутати таки змогли законно обрати секретаря новоутвореної ОТГ, сформувати депутатські комісії та вирішити інші питання, важливі для функціонування громади, в рамках закону, а не так, як цього хотіли партійні шефи «УКРОПу» і «Батьківщини».<br/>Тому остерігайтесь шулерів у районі. І не переводьте стрілки на Козіка чи когось іншого, аби відволікти увагу від політичних &quot;термітів&quot;, що співають улесливі &quot;коломойки&quot;...
11 Січня 2019, 13:41
У всі часи більшість представників людського роду схильні захищати свої особисті інтереси навіть всупереч суспільним інтересам, від яких мало не на 99% залежить життя цих осіб. Справа навіть не в тому, що зробили чи ще зроблять обласні депутати. Навіть не в тому, що три дуже горді політичні партії на Волині («Батьківщина», «Свобода» і партія радикального Ляшка) пішли у найми до Палиці і не соромляться прилюдно їсти з його руки. Справа навіть не в Палиці. Просто він робить те, що йому дозволяють робити. Дозволяють купувати депутатів всіх рівнів – купує. Чому б не купити продажне. Дозволяють фінансувати протиправні дії в депутатський царині – фінансує. Він закон не порушує – для цього є куплені «патріоти». Сила олігархів в продажності і розумовій убогості електорату. Але ця сила має дуже кепські для країни наслідки. Старанно консервуються старі звичаї і традиції, які довели Україну до катастрофи. Для прикладу, роль нардепа. Не повинен нардеп, який має право законотворчої та законодавчої ініціативи вирішувати дрібні питання. Повинен нагинати для вирішення цих питань тих, хто має це робити відповідно своїм функціональним обов’язкам. Не повинен нардеп уподібнюватись благодійниці і чужим (державним) коштом заробляти собі бали. Нардеп повинен вивчати і знати причини негараздів, знаходити фахівців, з їхньою допомогою розробляти законопроекти, проводити їх через голосування, перетворювати на закони. Натомість маємо дешеве благодійництво, яке їде від професійної безпорадності та бажання все лишити га своїх місцях. А запорукою цьому є косметичні ремонти, якісь подачки замість реконструкції системи до стану самодостатності та самоокупності.
11 Січня 2019, 13:42
Іще забули два фото виставити Діброви Валерія Григоровича БПП та Кирди Людмили Федоровноі Комісія була одностайна у рішенні Білше того підтримали Діброву Валерія щодо добудови дитсатдка у П'ятидні
11 Січня 2019, 13:45
Бажаю всім доброго здоров'я і виважених думок. Дякую за увагу до мене. 2019р - політично складний, тому всі готуємось до політичних змагань. Просто емоцій, звинувачень, лайливих слів буде замало. Починаю піар(донесення інформації). Факти: депутати від УКРОПУ в 2015-2018рр були найдвичайно активні і мали свій результат роботи в активній участі на сесіях рад (Верховної, обласної, районної, міської, сільських), проводили зустрічі з виборцями, брали участь у масових заходах, залучали бюджетні кошти в громади(державні, обласні, районні), брали участь у написанні та реалізації інвестиційних проектів, підтримували ініціативні громади у написанні проектів через фонд І.П.Палиці &quot;Тільки разом&quot; . Про себе особисто можу з впевненістю сказати- працювала в усіх громадах району як помічник-консультант народного депутата України, як депутат районно ради , як голова Камінь-Каширської районної організації політичної партії &quot;Українське об'єднання патріотів-УКРОП&quot; і всюди можу розказати про результати роботи. Всіх громадських активістів, представників політичних партій запросимо на політичні дебати і по кожній громаді. по кожному напрямку роботи можемо доносити інформацію і відповідати на будь-які запитання. Будемо раді бачити і спілкуватися наживо з усіма активними дописувачами цього сайту. До скорої зустрічі. Депутати усіх рівнів, мають бути відповідальними перед своїми виборцями, а міра відповідальності залежить від совісті і честі депутата та % довіри виборців!!!
11 Січня 2019, 13:54
Ти краще поясни чому депутати вашої партії не підтримали пропозицію щодо виділення коштів на наш район. Продажні бариги Коломиї
11 Січня 2019, 15:08
Не можу відповідати не маючи фактів: Вам краще звернутися до того, хто писав клопотання на виділення коштів, не знаю яка вартість ПКД, знаю лише, що в 2017р виділено було за клопотанням народного депутата України І.М. Констанкевич 100 тис. грн. на цю ПКД, а чому не проголосували депутати обласної ради не знаю, краще напишіть письмове звернення голові бюджетної комісії, чи депутату Буську А.Ф. і отримаєте відповідь. яку зможете озвучити публічно. Я особисто не маю ні відповідної інформації, не було ні звернення до мене з приводу цієї проблеми тощо. Якщо Вас це хвилює, то зробіть це цивілізованим шляхом. Не знаєте як, приходьте в четвер на особистий прийом на Ковельську, 16 спробую допомогти.
11 Січня 2019, 15:52
&quot;Якщо Вас це хвилює, то зробіть це цивілізованим шляхом. &quot; А вас я бачу наш район не хвилює?
11 Січня 2019, 17:02
Макарівну хвилює тільки власна кишеня
11 Січня 2019, 17:06
то хто такий поборник правди??? все, що можете, ховатись за назвою. якась порожня балачка. як мала ображена дитина...
11 Січня 2019, 18:28
Голова Камінь-Каширської РДА - Дунайчук (БПП , обласний депутат) , голова райради -Віктор Сус (БПП) .Піврайради та міськради - депутати від БПП . А тебе дурника чомусь винен один свободівець чи в обласній, чи в районній раді )) Ти сам думати вмієш?
11 Січня 2019, 18:30
А голова Волинської ОДА Олександр Савченко - то взагалі реальний мільйонер , який НІКОЛИ не займався бізнесом ,на відміну від того ж Палиці . <br/>І заховався за жіночими спідницями від журналістів.... ай-яй-яй , хєнєрал-боягуз<br/>https://www.youtube.com/watch?v=8xVZfbd_3UA&amp;feature=share&amp;fbclid=IwAR3rTdIq6eiQNUZaeFhLjyica6qioosf197MwjS8JH2PW3yhzoHnsJwBM_Q
11 Січня 2019, 18:35
Ці кошти не погодилися дати обласні депутати, прізвища їхні зверху, а не районні депутати. Будь уважним
11 Січня 2019, 20:09
А чому мовчать про вчителів, яких завербовують голосувати за БПП?? Розкажіть краще про те ,як їх кормили рошеновськими конфетами .Це цікавіша тема.А знаєте чому? Бо нічого не змінилося.Янукович купляв голоси і БПП купляє .Продажні швабри.
11 Січня 2019, 20:54
Козік. Ну ти зовсім засвітився. В сенсі стану своєї голови. От хотів написати, про певну партійну породу певної партії. Стримався. А ти візьми та й признайся. Козік, ти, як й інші з твого політичного оточення люди прості, бо партійством займаються за гроші. Гроші платять – думати не треба. Ти заголовок цього повідомлення прочитав? Мабуть що ні. А там, тобто в заголовку написано, вчитайся – «У Гуто-Боровенської громади забрали гроші, які виділили на документацію для реконструкції школи». Ти слово «школа» ще пам’ятаєш? Школа в твоєму районі. Ти є штатним патріотом націоналістичного рівня. Тобі за цей патріотизм гроші платять. Ну зрозуміло, що твій оплачений патріотизм не виходить за межі Вітіва і зупиняється перед парканом школи, бо на її території ти просто Козік, а за ним – відразу «націоналіст». Не важливо, на пів чи на повну ставку. До чого тут Савченко? Ти на себе глянь. Чим ти від нього кращий? Що тобі Савченко чи обласні депутати?! А ти хто? Частина з цих депутатів є твоїми братами по розуму. Ти з їхньої зграї. Вони «поклали» на район, в якому ти депутат, а ти заліз під лавку. Чим ти відрізняєшся від колишньої компартійної швалі? Нічим. ФСБ не промахнулась – ніхто так не зганьбив український націоналізм, як «свободівська» верхівка. Від Тягнибока до Козіка. Сотні нормальних українців ведуться на вас-падлюк, ідуть під вашою маркою добровольцями на схід, винищують тих, господарі чиїх оплачують вашу ницість і тупість. Стулив би ти пельку.
11 Січня 2019, 21:20
І укроп купляє.коли ірку вибирали по хатах носили гроші.
12 Січня 2019, 00:33
&quot;Видно пана по халявах&quot; - так і тебе , дурнику видно по антисвободівській риториці зразка 2010 року)) <br/>Прізвища Вітіва і Козіка тут називаєш і звертаєшся до них , а чому ж сам(чи сама) ховаєшся за ніком ? Краще сам стули свою брехливу і сцикливу пельку)
12 Січня 2019, 12:32
Козік. Якщо я не помиляюсь, але 2010 року ти був в «Батьківщині». Або тілько, як перейшов до Вітіва. В цей рік я про тебе не писав з однієї і важливої причини – не було відповідного сайту. По-друге, «ВОСвобода» не є священною. Така собі шахрайська політична структура, то чому б про це не розповідати людям, які, на жаль, не завжди відрізняють націоналізм від націоналоподібних. Тобто від свободівців. Якщо націоналізм українцям потрібний, як повітря, то не такий, як повітря пропущене через каналізацію «ВОСвобода». Український націоналізм – духовна основа збереження нації, позбавленої своєї держави був і є ознакою освіченості, а не хамства, яке ти тут демонструєш. Освіченість забезпечує життєздатність. Хамство дозволяють собі ті, хто живе на отриманні. Тобто за чужий кошт, годуються з рук Палиці, Коломойського та інших, в тому числі від ФСБ. По-третє, моє ім’я тобі радість не принесе. Навпаки – глибокий розпач. Тому вважай мене Vox pópuli (голос народу), який все більше розуміє убогість націоналоподібних. Навіть у високоцивілізованому суспільстві є і мають бути шльондри. Але люди про них мають знати, щоб не переплутати з нормальними.
12 Січня 2019, 18:11
Всім нашим депутатам і швалі яка крутиться біля корита в надії відхватити від передвиборчого пирога- Ви , якщо вам не даватимуть бабла , всі порозбігаєтесь як криси в один день!!!! Ви такі самі бариги і безпринципові бесхребетні шавки як і весь наш політичний бомонд!!!!!!Загавкали всі як собаки біля стерви, і тьорки не тріть в кабінетах чи ще десь, а вийдіть до людей, покайтеся суки , ви не політики , ви шваль, яка відчула виборчі кошти і кожен рве як хоче, і як зможе!!!!Які ви конченні!!!!!!
13 Січня 2019, 11:15
Що тут за бедлам? Змішали все докупи: школу, лисого палицю, нелисого козіка, свободу...
13 Січня 2019, 12:52
А ви що, за деревами не бачите лісу? Це все частини української убогості. Школа, яка імітує навчання, завдяки вчителям з депутатськім мандатом. Це і Козік з волоссям і Констанкевич без перуки. Це псевдонаціоналісти. В часи польської окупації націоналісти займались національною освітою українців. В часи радянської окупації націоналісти поширювали правду про українську історію та культуру, як могли протистояли мовній русифікації. Тепер більшість «свободівців» ботают суржиком, історії не знають, української культури не знають. Все совєтське або руске заперечують, а свого, на противагу, запропонувати не можуть, бо весь час присвячують пошуку спонсорів. Волинські «свободівці» знайшли Палицю. Тягнибок ве Львові – місцевих бандюганів. І укропівцям, і свободівцям, і батьківцям, і ляшорадикалам освічені, мислячи люди не потрібні. Чим більше мислячих, тим менше цієї швалі.
13 Січня 2019, 13:26
Робити висновки на основі грошей Боровенців школи без розкриття відношень, зв'язків, закономірностей, а способом навішування ярликів-це пропоганда, чи елемент якийсь інший елемент інформаційної війни. Щодо школи, то рівень культурний корелює з відношенням до освіти. Дурне бідне. Чому бідне, бо дурне, а чому дурне, бо бідне.
13 Січня 2019, 14:08
Ні, бо &quot;Козік&quot;
14 Січня 2019, 13:53
У чому його фішка?
14 Січня 2019, 15:05
Не впевнений, що знаю, що таке «фішка», але особливість, відмінність таких полягає в тому, що вони в деяких справах говорять і роблять те, чого не розуміють. У всі часи люди поділялись і поділяються на тих, хто робить і говорить те, що розуміє, і на тих, хто не розуміє того, що робить або говорить. Для прикладу, пересічна більшість «знається» на політиці, спорті та освіті. І що найгірше, такі «знавці», в силу певних причин, найчастіше зустрічаються серед вчителів, чиновників та депутатів усіх рівнів. Ось чому в депутатському корпусі переважають тупі і здирники, а люди з головою та сумлінням соромляться іти в депутати та ще схильні поважати кожного вчителя тільки за те, що він вчитель або чиновника за те, що він чиновник, бо не можуть уявити, що там переважають або деградовані, або розумово законсервовані на рубежі 18 років. Отож маємо конкретного Козіка. Він вчитель, він райдепутат, він очильник «націоналістичної» політичної організації. Він нічого не зробив для освіти, бо не знає, що освіта, освіта яка вчить думати, яка прищеплює сучасні цивілізаційні цінності, яка вчить шанувати минуле своїх предків, але не імітувати шану до минувшини свого народу є основою основ націоналізму. Усі видатні українські націоналісти було високо освіченими людьми. Завдяки освіті, серед українських націоналістів не бракувало представників інших народів, які пов’язали своє життя з Україною. Націоналіст без освіти – це віл, яким легко може скористатися будь-яка ворожа іноземна спецслужба. Ось і маємо в обласній раді Бика!, а в районній Козіка!. А керує ними таксист Вітів.
14 Січня 2019, 17:51
Люди, схаменіться, Ви тонете в своєму лайні!!! Не продавайтеся на виборах, думайте головою! за 200 грн майбутнє не купиш...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024