Лісництво на Камінь-Каширщині заохочує дітей до нових перемог. ВІДЕО

21 Січня 2019, 12:05
Лісництво на Волині заохочує дітей до нових перемог 2541 Джерело: Волинське ОУЛМГ
Лісництво на Волині заохочує дітей до нових перемог

Майже за шість років роботи діти Добренського шкільного лісництва, що функціонує при державному підприємстві «Камінь-Каширське лісове господарство», здобули чимало творчих перемог.

У ДП «Камінь-Каширське ЛГ» говорять, що серед учнівської молоді зростає інтерес до екологічної освіти. Адже на Волині діє шість десятків шкільних лісництв. І за останній рік їх кількість суттєво збільшилася. 

Діти Добринського шкільного лісництва, що функціонує при державному підприємстві «Камінь-Каширське лісове господарство», майже за шість років роботи отримали чимало творчих здобутків, зокрема – призові місця в екологічних конкурсах.

Навчальна програма в лісництві вдосконалюється і урізноманітнюється. Регулярно проводяться відкриті уроки, екскурсії. Така діяльність зміцнює у дітей набуті знання, формує у них ширше бачення світу природи, зрештою – впливає на вибір професії в майбутньому. За словами керівника шкільного лісництва Ростислава Куяви, троє минулорічних випускників сільської школи, де функціонує лісництво, вступили до Національного університету біоресурсів і природокористування України.

«Подібно як в лісовому господарстві є плюсові дерева, так само і ці випускники були кращими учнями школи – завершили навчання із золотими медалями. І те, що вони обрали саме лісову галузь як свою майбутню професію, особисто для мене, є найвищою нагородою за роки роботи в лісництв», – зауважує Ростислав Куява.

 Читайте також: Як працюють камінь-каширські лісгоспи: соціально-економічні реалії

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром