Голова Камінь-Каширської РДА розповів про доцільність створення ОТГ з центром у місті

30 Травня 2019, 08:03
Валерій Дунайчук 7085
Валерій Дунайчук

Голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук пояснив доцільність створення Камінь-Каширської ОТГ та чому так довго гальмувався цей процес.

Про ці та інші проблеми району розповів його очільник в інтерв'ю жерналістам Волинської газети.

Знову травень. І як 4 років тому вони знову спілкуються з головою Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерієм Дунайчуком. З тих пір до свого статусу Валерій Савович додав хіба що посвідчення депутата облради. А в усьому іншому…

Ось цитата з інтерв’ю, яке було опубліковане в «Волинській газеті» ще в травні 2015 року:

«Валерій Савович викликає позитивні емоції: стрункий, підтягнутий, лаконічний і конкретний. Видно, що за довгі роки свого життя навчився цінувати себе та поважати інших…

Звідки це?  З раннього дитинства, де в с. Личини Камінь-Каширського р-ну Валерій Дунайчук був аж шостою дитиною в багатодітній родині (п’ятеро старших – сестри Валерія Савовича)? 

Чи зі студентських років, коли здобував фах лікаря-гігієніста та епідеміолога у Львівському медінституті? 

З перших азів трудової біографії, котра розпочалася на скромній посаді фельдшера Самарівської дільничної лікарні Ратнівського р-ну, Сошичненської лікарської амбулаторії Камінь-Каширського р-ну, продовжилася на посаді лікаря з гігієни харчування, завідувача санітарно-гігієнічним відділом Камінь-Каширської райсанепідемстанції та обранням на посаду Личинівського сільського голови? 

Чи, можливо, виконання обов’язків депутата Камінь-Каширської райради три скликання поспіль нагородило Валерія Дунайчука вмінням визначати пріоритети та мудрістю знаходити шляхи для реалізації задуманого?

Про це та про багато іншого та цікавого ми й дізнаємося, відверто та невимушено спілкуючись із головою райдержадміністрації, який до офіційного призначення з кінця лютого ц. р. був радником голови облдержадміністрації Володимира Гунчика на громадських засадах»…

І ось промайнуло 4 роки. І багато що змінилося до невпізнання. Про ще й говоримо з Валерієм Дунайчуком.

– Політичний графік в Україні такий, що як тільки закінчуються одні вибори, то починаються інші… Після президентських 27 жовтня цього року будуть парламентські. Але навіть не вони сьогодні на порядку денному Камінь-Каширського р-ну, а створення (чи не створення) чергової об’єднаної територіальної громади з адмінцентром у райцентрі. У Вас унікальний досвід, бо очолювали сільську раду, працюєте головою райдержадміністрації, а ще ж – депутат облради! То на черговій сесії Камінь-Каширської міськради нарешті вирішать питання створення ОТГ чи ні?

– Для Каменя-Каширського ця тема дуже важлива. Створення об’єднаної територіальної громади з центром саме в місті, це – стратегічний крок! Ми планували створити на території району 5 ОТГ, на сьогодні існує лише одна Гуто-Боровенська. Але до неї не приєдналися Піщанська і Полицівська сільради, хоча це передбачалося перспективним планом… Але географічно та історично Камінь-Каширський завжди був центром нашої поліської території. Всі шляхи та комунікації з найвіддаленіших сіл району ведуть саме в це місто. І це достеменний факт, навіть якщо порівнювати з деякими сусідніми районами.

– Дійсно, південніше що Маневичі, що Колки мають фактично рівнозначне значення!

– Однозначно так! А на Камінь-Каширщині такого немає. Звичайно, колись існували ґміни з центрами в с. Пнівне , Сошичне, Хотешові, але на сьогодні їхнє стратегічне значення так чи інакше не таке важливе, як у міста. Тому найперше і найголовніше завдання: створення ОТГ у складі 6 сільрад і міськради з центром саме в Камені-Каширському. В перспективі, можливо, до цієї ОТГ долучаться і такі села як Нуйно, Залісся, чи Воєгоща і навіть Полиці… Ви ж розумієте, що це дуже близько і дуже зручно! 

– Скажіть, чому так довго гальмувався процес створення ОТГ саме в вашому районі? Чому так довго запрягають у тому ж Камені-Каширському? Адже шлюз фінансової допомоги від держави для новостворених громад закриється з початком наступного року! 

– Перш за все, не сприяло створення об’єднаної територіальної громади тривале протистояння між нинішнім міським головою і депутатами. Він не хотів гуртувати довкола міста навколишні села, а депутати нічого не могли зробити з його впертістю. 

– Бо зі створенням ОТГ неминуче призначалися б дочасні вибори, і тоді люди могли обрати не лише Василя Бондаря, але й когось іншого?

– Звичайно, створення нової громади передбачає проведення виборів не лише голови, але й депутатів… Ми проводили зустрічі з керівниками навколишніх сільрад, але навіть під час цих нарад Василь Бондар публічно заявляв, що об’єднання неодмінно погіршить самопочуття міста… Мовляв, саме за рахунок Каменя-Каширського доведеться утримувати всі «бідні» села: Ворокомле, Осівці, Грудки і т. д.

– Дивна логіка. От селище Турійськ згуртувало навколо себе чимало сіл, і не скаржиться на погане самопочуття, а Олексій Безсмертний навіть розказував, як гуртом вирішили чимало давніх проблем як у райцентрі, так і в селах!

– Та не один Турійськ це може підтвердити! А Любешівська ОТГ, наприклад?  Та дуже довго ніяк не вдавалося переконати Василя Бондаря в доцільності створення Камінь-Каширської ОТГ. Він усе говорить, що видатки будуть більшими за доходи, і йому, як міському голові, сільські дитсадки чи школи не потрібні. Як голова райдержадміністрації я пояснював, що створені зараз ОТГ мають великі фінансові преференції, і, наприклад, якщо зараз у Камінь-Каширської міськради є доходів 15-16 млн грн, то зі створенням об’єднаної громади було б 30-35! Це можна співставити фактично із бюджетом усього району! Але переконати Василя Бондаря довгий час не вдавалося. Може, щось зміниться на сесії, яка запланована на травень?

– Можливо, Ви особисто будете балотуватися на посаду голови Камінь-Каширської ОТГ?

– Все можливо… Побачимо, як піде процес об’єднання, чи висловлять бажання створити ОТГ сільські ради з центром саме в м. Камені-Каширському. Бо раніше саме міськрада ініціювала цей процес, та навколишні села скептично реагували. Мовляв, навіщо воно нам потрібне? Нам і так добре… Я відверто говорю керівникам місцевого самоврядування, вони, не виключаю, навіть ображаються, але чують: не можна в нинішній період реформ залишатися феодальними князьками, а центр ОТГ не мусить бути саме в тому селі, де його кабінет. Є економічні розрахунки, історичні традиції, врешті-решт!

– Довге переливання з пустого в порожнє призвело до того, що район адміністративно-територіально взагалі зменшився…

– Так, дві громади – Новочервищанська і Тоболівська – долучилися до Прилісненської ОТГ Маневицького р-ну! 

– Валерію Савовичу, ми спілкуємося в дуже важливий для держави період: стара влада на чолі з Петром Порошенком сходить із політичної арени, на її місце заступає нова під проводом Володимира Зеленського. Як виборчий процес відбувався в Камінь-Каширському р-ні? Як себе бачите в подальшому у житті громади?

– Голова на плечах є, руки-ноги цілі, будемо працювати! Так чи інакше. Але зазначу: президентські вибори, і це підтверджено міжнародною спільнотою, пройшли демократично. З тих кандидатів, які були в другому турі, підкупу виборців не було. В тому числі і в нашому районі. Це великий плюс для нашої держави! Україна ж повинна стати європейської та демократичною країною, тому всі виборчі процеси в нас повинні приходити за цивілізованими стандартами. Але життя продовжується. До виконання повноважень приступить новообраний Президент Володимир Зеленський. Побачимо, як воно і що буде… Але нам усім треба допомагати розбудовувати державу, а не сидіти, склавши руки, і чекати, коли хтось щось зробить. І якщо потрібна допомога новому главі держави – треба її надавати! Я всім кажу: всі зміни треба починати з самого себе! Зі своєї родини, зі своєї хати, зі свого двора, вулиці, мікрорайону чи села, і через рівень району та області до загальнодержавного! 

– Пригадуючи досвід минулого, слід зазначити, що і в 2005-ому, і в 2010-ому, і в 2014-ому в нас верхівка діяла інакше. Разом із брудною водою справді корумпованих чиновників викидали на вулицю і «дитя» кваліфікованих і перспективних працівників, особливо низової та середньої ланки органів влади. То кожна наступна «нова мітла» справді повинна виганяти геть усіх, хто був раніше, чи пора вже навчитися цінувати кадри?

– Вважаю, що професіоналів, які нормально виконують свої службові повноваження на будь-якому рівні, не треба звільняти з роботи. Бо набрати дилетантів – легше всього, але чи буде від цього позитив? Я ж не за себе особисто кажу, бо є багато інших управлінців, які в органах державної влади чи самоврядування почали працювати ще навіть до президентства Віктора Ющенка. Якщо немає конкретних претензій до конкретної особи, то чому від неї позбавлятися? Тим паче, всі, особливо на рівні району, один одного знають… На Камінь-Каширщині з населенням 64 тис. людей усі, повірте, відають, хто чим дихає і як живе. Тому я – за вдумливу кадрову політику.

– Питання, яке знову на поверхні. Оця одіозна Стобихівка з її вимогами до держави збудувати нову школу і з гігантською кількістю незаконних пилорам, які ріжуть крадений ліс! Коли це все закінчиться, пане голово райдержадміністрації?

– Ну, історія зі школою закінчиться, коли ми її збудуємо. А що введемо в експлуатацію, то це однозначно…

– А ліс до того часу вже повністю виріжуть і перейдуть на заготівлю кущів?!

– На жаль, деревини навколо Стобихівки та багатьох інших сіл і так вирізали досить багато… Але пилорам у цьому селі вже майже наполовину стало менше (раніше було 44, – ред.). Та хіба хтось повірить, що на кожній із них може трудитися навіть один офіційно зареєстрований працівник? Потрібно ж мінімум два! Значить, половина найманої робочої сили – в тіні (за інсайдерською інформацією, один пилорамник у с. Стобихівка отримує 500 грн так званої «днівки», – ред.). Як представник державної влади наголошую: якщо хочемо збудувати міцну і незалежну Україну, підприємці повинні сплачувати податки. Ось прості аргументи. У районі на рік виплачуємо близько 370 млн грн пенсій, ще 350 млн грн – різних видів соціальної допомоги. Це 10 шкіл із обсягом фінансування по 70 млн кожна ми б щороку могли будувати. Але ці ж гроші надходять із Києва! А коли менше 7 тис. осіб офіційно працюючих у районі на 16,5 тис. пенсіонерів, то про який фінансово-економічний фундамент спроможності Камінь-Каширщини взагалі можна говорити? Вірю, що рано чи пізно і до свідомості мешканців Стобихівки дійде ця проста істина: працюєш, заробляй, але сплачуй податки. Час, коли великій кількості правоохоронних органів скоротили або скасували повноваження, і коли багатьом бізнесменам жилося безконтрольно і вільготно, уже закінчується. Мабуть, новообраний Президент України Володимир Зеленський виконає свої обіцянки, тому красти не зможе ніхто: ні на вершині влади, ні в глухому селі. 

– Будемо оптимістами! І – вдячний за відверте спілкування! 

– І Вам вдячний за можливість поділитися актуальними думками.

Інтерв’ю вів Володимир ДАНИЛЮК.

Коментарі
30 Травня 2019, 12:18
Шановні, як би Валерій Саввович говорив стільки про ОТГ як говорять прості громадяни або й Ваш скромний дописувач який не тільки на сторінках цього сайту але й на інших б"юсь як риба у лід з його ж таки повноваженнями вже більше чотирьох років то ОТГ давно Ми вже мали б. А так таке повідомлення схоже на перед виборчу агітацію тільки невідомо якого гатунку. Чи то на голову ОТГ чи й або в депутати Верховної Ради. Він на мою думку нічого абсолютно нічого не зробив. Нехай він Мені подарує але за чотири роки на цій посаді район тільки опустився униз відповідно з іншими регіонами, як мінеральна вода ні те ні се. Як би він був серйозним політиком то він подав би у відставку ще тоді коли мався б бути Госпітальний округ, а він навіть не знайшов важелів для того щоб на три райони з п"яти ймовірних на Повіт та постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Нічого не застовбив для цього регіону які потерпають до цього часу від цього нещастя. Я простий громадянин і то вже потім знайшов людей які у свій час в Ковельському районі мали серйозний вплив на пана Гунчика, а що вже говорити про пана Дунайчука який завів аккаунт на Фейсбуці всього тільки здається у тому році, а що вже говорити про Бондаря його давнього соратника який завів аккаунт на Фейсбуці всього тільки півроку тому. І ось з такими громадянами МИ будемо іти в світле майбутнє.
30 Травня 2019, 16:12
Що стосується підкупу виборців це брєд сивої кобили!!!!медики лісники і вчителі розносили по хатах гроші
30 Травня 2019, 16:16
Наведу з книги нашого земляка Давидюка В. "Зачароване Полісся" кілька фраз: " Поєднання лісової гущі й трясовини формують у людини, за визначенням вченого, комплекс "загрозлової обмеженості". Шум лісу викликає сумовитість, поважність. Лісова місцевість з закоренілістю дерев і обмеженістю простору і таємничою темінню галявин сприяли формуванню в людській ментальності стримання рухової акттивності, почуття обачності, обережності, й підозрілості, стриманого очікування, терплячості. Реакцією на загрозливу темряву лісу може стати почуття панічності, лякливості. В інших воно викликає потребу боротьби за існування, але переважно в формі пристосування". Найкраща характеристика Поліщука, полісянина. До такої характеристики можна прирівняти навіть будь-якого нашого з сучасних керівників міста та району.
30 Травня 2019, 20:40
Пане Камінь Вася Домарецький все життя провів у лісовому господарстві, але він не такий, як думає Давидюк. 1. Висновок. Не узагальнюйте. 2. Висновок. Спитати все на Бондарчук - це по-дитячому. Невже Савич дитина?
31 Травня 2019, 11:46
"бо є багато інших управлінців, які в органах державної влади чи самоврядування почали працювати ще навіть до президентства Віктора Ющенка. Якщо немає конкретних претензій до конкретної особи, то чому від неї позбавлятися? " - в тому то й проблема ,що при всіх владах у кріслах сидять ці "проффесіонали" . Їм байдуже як працювати . Їхній досвід - це просто час , проведений на посаді , більше нічого . Колишній президент успішної Чехії (до якої українці масово їдуть на заробітки ) Вацлав Гавел казав : "Краще п'ять років помилок, ніж 50 років саботажу!" В Україні вже 28 років саботажу ізза подібних "проффесіоналів" у владі
31 Травня 2019, 14:53
Знаєте, читаючи заголовок "примара зради" в місцевій газеті "Полісся" до цього повідолення пригадую власні пережиті у свій час "зради". Якби у верхній частині Полісся не з"явилося Любешівське ОТГ із самостійними вимогами часу то у принципі так би воно й залишилося до цього часу. К-Каширський й до цього часу тягнув би свою волинку до кінця й головний редактор не написав би такого прямовистого заголовку "примара зради". Тому я хочу сказати своїх кілька слів. У свій час коли ще працював голова адміністрації Вовк І.І., він побачив у Моїй особі людину яка мовляв деавторизує його особисто та посаду голови РДА і розпочинається тиск на інспектора праці. Бачачи такий відвертий тиск я вирішив якось піти йому на зустріч й звенілювати ці думки способом знаходженя інших спільних цілей. Приніс йому через загальний відділ книгу "Регіональна економічна політика" в якій одним з розділів було - екномічна та політична конкуренція регіонів що й спостерігаємо сьогодні в особі Любешівської ОТГ з Нами. Про те висновком голови РДА було буквально розправою над моєю особою та моєю родиною і першим дзвоником цієї розправи було роздукування в газеті "Полісся" так званого звіту інспектора праці у районі на якому я намагався дати відповіді на питання як підвищувати заробітну плату в районі. Ось така шановні "зрада" була і в моєму житті.
31 Травня 2019, 15:24
У Савовича земля під ногами загоріла, бо крісло голови РДА треба звільняти,от він вирішив пересісти в крісло голови ОТГ, а те що він фактично "протирав штани"в райдержадміністрації і нічого не робив,то таке,народ проковтне. Навіть коли кошти з обласного бюджету направлялись на розвиток міста,за пропозицією інших депутатів обласної ради з нашого краю, то він часто не голосував за це, бо шеф Гунчик казав ніззя. Дивують методи,якими він хоче, втиснутись у крісло голови ОТГ, підключив не тільки всїх керівників державних установ,де працюють депутати міської ради, але навіть головного суддю району, який фактично на останньому круглому столі погрожував всім незгідним,що судів на всіх вистачить. А керівники установ просто "ламають" депутатів , заставляючи їх голосувати за ОТГ. От така "демократія". Часи Януковича повертаються.
31 Травня 2019, 22:47
Дивно було чути роздуми про створення ОТГ від ініціатора Дунайчука , який по суті не вміє працювати а вдало пристосолвується до обставин. На посаду голови потрібен господарник а не мямля.
01 Червня 2019, 12:23
Пам'ятаю Дунайчука у 2004 році - рішучий , енергійний , діяльний активіст УНП . Відстоював перемогу Ющенка , ідеали Помаранчевої революції . В районі вже існувала впевненість , що саме його призначать головою РДА . Але призначили теж мямлю і &amp;quot;мінеральну воду&amp;quot; Святослава Гайдука..... А на додаток - алкаша-спортсмєна Володю Сінчука ...<br/>Під час Революції Гідності Дунайчука не було ні чути , ані видно . Хоча був вже сільським головою , а не простим ветлікарем . Напевне , вже тоді став мямлею і пофігістом-пристосуванцем .А тому його і призначили головою Камінь-Каширської РДА .<br/>А зараз він зібрав колишніх регіоналів і комуністів часів СССРу Миколу Потапчука та Івана Карпомиза , щоб вони навчили нас як створити ОТГ . А потім ці радянські динозаври на цій хвилі сядуть у крісла керівництва в ОТГ в районі (чи повіті ) - і знову все буде для них &amp;quot;в шоколяді&amp;quot; !!
02 Червня 2019, 12:37
Запросити першого секретаря райкому комуністичної партії Радянського Союзу Капомиза та голову районного суду Гордійчука з товаришем Потачуком . котрий взагалі невідомо хто, хабарницю Потягайло (Калюх) для залякування депутатів, це верх цинізму.
02 Червня 2019, 18:12
То треба було ще й Оче покликати, старого Калюха - &amp;quot;голову Камінь-Каширської мафії&amp;quot;.
02 Червня 2019, 22:57
Калюх, мабуть бігає по лікарні, чи доктора по кабінетах сидять, щоб дочці данину циганили.
03 Червня 2019, 04:06
І чого добилися ваші революції ???
03 Червня 2019, 13:05
Слабка стаття, як для голови РДА. Маючи у підпорядкуванні фінансовий відділ не наведено жодних серйозних фінансових аргументів у перевазі створення ОТГ для жителів Каменя-Каширського. Скоріше реклама себе красівого.
03 Червня 2019, 15:24
Кропці! Даремно стараєтесь. Союз ,,рухівця&amp;quot;'з комуняками освячений головою районного суду страшна сила. Якщо Савич стартоне з посади голови РДА з підключенням Пася. Калюшихи. Сидорчучки. виграє у будь-якого вашого кандидата Буде прікольно.
03 Червня 2019, 21:44
хороші відгуки про Савича. головне близькі до правди людської.Ніхто не хоче відходити від корита. та ще й такого. що район увесь біля ніг. Савич використовує жорсткі методи впливу на депутатів міської ради, заставляючи ставити підписи під дулом пістолета, через кервіників, де вони працюють, а ті бідолахи підписують бо ж немають права на свою думку, бояться втратити роботу.До прикладу, Дунайчук каже Потягайло вплинути на депутатів міської ради Йовчик І.Є. та Шваюк А.В. вони капітулюють негайно, бо страшно втратити роботу і підписують і далі Дунайчук каже Пасю той заставляє підписуватись Каширця В.В. і Бащук С. так і пішло. шкода що депутати міськради не безробітні,а то малиб право на демократію.Так і вирішується доля всього міста бо Савич, пртеже Порошенка , хоче посісти місце міського голови, бо вже як вуж на сковорідці крутиться, так не хочеться втрачати тепле кубло, а так дуже зручно, скікнути з третього поверху на перший. а що буде з містом йому наплювати насправді, тому і всіма способами вводить в оману громаду, бо скоро зовсім злетить з посади і люди забудуть швидко про нього, то хоче ще раз обманити людей поки ще при владі.Як би думав про долю міста. то не прокакав би з Потягайло медичний округ, а тепер люди мучаться, а йому начхати на всіх аби собі було добре.Ганьба таким керівникам, адже вони думають лише про себе, а прикриваються гарними словами , що хочуть вирішити долю міста прямо горемахи. Пан Герасимик його адютант-попандопало, яке ходить як непритомне і розказує всім як то добре буде як буде ОТГ. Каже що в Бондара зарплатня велика, а сам жирує, їздить на машині, а земельки понабирав, доцю влаштував до Потягайло за бабло, групу тоже вона помагала виробити, хай задекларує свої доходи спочатку приховані. З людок простих косить бабло за оформлення документів, бож до голови земельної комісі добрався, то мабуть ліпше живе як Бондар.Коротше кажучи ви народ не ведіться на всю цю туфту Дунайчука.Думаю, що міському голові давно вже треба звертатись на рахунок такого тиску в правоохоронні органи, або прямо до новообраного пана Президента, щоб успокоїти декого.
04 Червня 2019, 03:06
Шансів у Дунайчука залізти в ОТГ, як у нас потрапити на Місяць.Навіть оточення тошнить від нього, в лице не говорять - бо начальник. Зранку буде оголошений новий голова ОДА, тут то і отримає місцевий облізлий півень належну оцінку своїм вибрикам. Пропоную тим хто здуру прийде до білого будинку, захопити з собою мило для голови РДА, або пляшку шампуня.
04 Червня 2019, 17:41
Прочитавши статтю, був здивований примітивізмом голови адміністрації, висловлюється від імені громади, вивертає факти, звинувачує депутатів та міського голову в тому, що вони сумлінно виконують покладені на них громадою обов&amp;quot;язки, приписує собі чужі заслуги. Мабуть. наостанок, як потопаючий хапається за останній шанс залишитись у владі.
04 Червня 2019, 17:58
На сесію міської ради організовану головою РДА всупереч регламенту (уповноважений скликати сесію тільки міський голова) прийшло сім депутатів:<br/> Дунайчук Т.В. (жона), Герасимик П.М. (Хитросправедливий), Каденчук І. М. (Пельмень), Бобко Р.Р., Калюх Б.І,, Шумік С.О., Ткач СВ . Не вийшло. Прікольно.
04 Червня 2019, 20:37
Революціонери знову отримали по зубах. Вітаємо їх!
04 Червня 2019, 23:26
А з чого такий шум? Пару депутатів каламутять громаду бо їм бачте треба крісла. Може Герасимику мало того що йому носять за позначки на карті ділянок, а в Бобика мало діти пива та сигарет купують, його магазин на зупинці розсадник нічного споювання молоді. Може пост поліції прямо там зробити? А для початку обмежити час роботи до нормального, ато бачте він депутат, йому можна. Пам&amp;quot;ятаєте, як колись він випихався в мери і на дебатах його запитали чи перестане торгувати самогоном в кіоску, то обіцяв привселюдно, що не буде, а не порозумнішав ніяк. Дунайчукча, як послушна жона мусть годити мужеві, це зрозуміло. Каденчук за рубля матір продасть. Калюх просто , як завжди, не усвідомлює що робить. Двоє останніх випадкові люди в раді, яким громада до лампочки, аби нагадити. І скрізь ті самі обличчя, безграмотних, егоїстичних пройдисвітів. Ще но недавно Герасимик з Каденчуком роздавали гроші виборцям, це їм минулося, бо кандидат пройшов, а вже хочуть пропхнути чергову маріонетку на голову ОТГ. Але, порядних і поміркованих людей завжди у суспільстві більше ніж брехунів і нахаб, тільки тому суспільство розвивається. Цим депутатикам нагадаю стару істину, ящо ви плюнете на громаду, вона цього не помітить, якщо суспільство плюне на вас то ви потонете.
07 Червня 2019, 01:21
Звернення до депутатів : шановні депутати ми вас просимо недопомагайте Дунайчуку пройти на голову отг бо буде всьому каюк а про повіт можна забути відразу так як і про госпітальний центр
09 Червня 2019, 14:39
https://kivertsi.rayon.in.ua/news/154761-problemu-muzichnoyi-shkoli-v-kivertsiah-visvitlili-u-tsn<br/>За посиланням зверху на сайті Ківерці район закриття школи у Ківерцях. На діток плювати, на педагогіві плювавти, на культуру плювати ось вам маленький наслідок утворення отг. Дунайчукам, Герасимикам, Каденчукам, і решті безграмотної швалі плювати на громаду, плювати на діток, плювати на вчителіва і громаду в цілому, їм треба крісла. &amp;quot;Цифри нас не цікавлять&amp;quot; заявлють ці валюги.
11 Червня 2019, 18:12
Пан Дунайчук як казав його шеф за життя будки собачої не зробив де був чотири роки зараз хоче отг бо за пахло
12 Червня 2019, 23:53
Сьогодні відбулась сесія міської ради. Бондар і депутати міської ради показали хто господар в місті. Місто буде розвиватись цей рік і йде своїм шляхом. Гоп-компанія отримала по зубах. Браво !
19 Червня 2019, 02:22
Парламентскі вибори не в жовті !!! Погановато чуєте Президента!
19 Червня 2019, 18:46
Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів запропонували ухвалити проект закону, який дозволить закріпити за малими містами й містами районного значення статус об’єднаних територіальних громад (ОТГ).<br/>Про це інформує Урядовий портал.<br/><br/>Таке рішення дозволить містам отримати всі можливості розвитку ОТГ, які мають сьогодні громади. Йдеться передусім про фінансовий ресурс і адміністративні повноваження.<br/><br/>“Є необхідність підтримки малих міст – районних центрів і міст районного значення, що не мають суттєвої підтримки, яка їм потрібна. Ми ініціюємо закон, який дасть можливість невеликим містам дати статус об’єднаних територіальних громад. Це дасть їм незалежність від районів і забезпечить можливість до моменту остаточного об’єднання почати вирішувати проблеми людей”, – сказав Володимир Гройсман.<br/><br/>Також він дав доручення Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ опрацювати механізми цільової підтримки малих міст і міст районного значення.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром