«Якщо поставив собі мету – обов’язково її досягну», – Анатолій Бусько

13 Жовтня 2020, 11:50
Анатолій Бусько 9259
Анатолій Бусько

«Менше мови, більше конкретних справ», – саме таким принципом керується депутат Волинської обласної ради Анатолій Бусько. Він уже тричі обирався депутатом, тож має 15-річний стаж у цій царині.

Окрім цього, Анатолій Федорович – успішний бізнесмен, а його підприємство працює з 2002 року і нині налічує 120 робочих місць.

Також Анатолій Бусько є громадським діячем, провадить волонтерську діяльність та активно розвиває спорт.

Чесний, справедливий, не має ворогів, зате має потенціал, бажання і можливості працювати на благо Камінь-Каширщини.

– Анатолію Федоровичу, Ви п’ять років були депутатом Камінь-Каширської міськради, п’ять років – Камінь-Каширської районної ради, нині закінчується Ваша каденція депутата Волинської обласної ради. Що з основного вдалося зробити?

– У Камені-Каширському на вулиці Ватутіна об’їзна дорога протяжністю до трьох кілометрів була в такому жахливому стані, що нею не могли їхати ні легкові авто, ні вантажні. Уявіть, у самому місті така об’їзна дорога!

Мешканці цієї вулиці звернулися до мене, коли тільки почав балотуватися в обласну раду у 2015 році, аби залагодив це питання. І я, йдучи на вибори, пообіцяв проблему розв’язати. Дорогу зробили з твердим покриттям і провели капітальний ремонт тротуарів.

На це пішло десь 8 мільйонів гривень. І друга моя обіцянка була – реконструювати стадіон, який не ремонтували цілих 60 років, його ще поляки збудували. І це я також виконав. Реконструкція стадіону обійшлася нам у 7 мільйонів гривень.

У її здійсненні нам потужно допоміг Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Те, що обіцяв, я виконав, і навіть більше того. За кошти з обласного бюджету відремонтували дорогу в селах Брониця, Грудки, Осівці. У Камені-Каширському зробили освітлення.

Анатолій Бусько та Ірина Констанкевич
Анатолій Бусько та Ірина Констанкевич

– З особистими проблемами люди часто звертаються?

– Так. У Камені-Каширському в мене є приймальня, до речі, єдина приймальня депутата обласної ради. Також у мене є три помічники. За п’ять років було понад 500 звернень, з них основна частина – через хвороби.

– Знаю, Ви активно провадите волонтерську діяльність…

– Так, ще в часи Помаранчевої революції допомагав фінансово. А коли почалася війна на сході, теж не міг залишитися осторонь.

У мене була машина на підприємстві – ЗІЛ, я її теж віддав на потреби армії. І допомога моя триває і нині, до мене звертаються волонтери, ніколи їм не відмовляю.

– Ви народилися у багатодітній сім’ї, де зростало 12 дітей. Як батьки давали вам усім раду і за якими принципами вас виховували?

– Так, це правда, нас у батьків було 12. Потім одна сестра померла. Жили ми в селі Брониця, батько був колгоспником, мама – дояркою. Тоді були колгоспи, батьки ще ходили на поле, рвали буряки, льон збирали.

Ми теж тяжко працювали. Я сам з дитинства на полі – жав серпом жито, орав плугом. Часи були важкі, але нас батьки виховували, аби ми були чесними і справедливими в житті. Цього я дотримуюся і дотепер.

Саме таке батьківське виховання дало мені багато що в житті, зробило мене тим, ким я є зараз. Я вдячний моїм покійним батькам, які виховали мене у дусі християнства.

– Які стосунки у Вашій великій родині?

– Дуже гармонійні. Ми живемо дружно, спілкуємося, щодня зідзвонюємося. Непорозумінь між нами не буває.

– Як розпочинали власний бізнес?

– У 1995 році почав їздити на заробітки в Німеччину, клав там плитку, бруківку, штукатурив, так тривало цілих 10 років. Потроху ставав на ноги.

Потім купив маршрутні автобуси, відкрив маршрути й надавав послуги з перевезення людей по області.

В один період задумався над тим, аби відкрити власну справу. Узявся за деревообробку. Починав зі штатом, який налічував п’ять працівників, а за 18 років роботи підприємства в нас уже 120 робітників.

– Люди не втікають на заробітки, проблем із кадрами немає?

– Зараз немає. Було таке, що люди втікали на заробітки за кордон. Але нині ми організували доїзд людей на місце роботи з навколишніх сіл. Є в нас працівники, які трудяться з перших днів роботи підприємства.

– А як щодо лікарняних, відпускних?

– І лікарняні, і відпускні – все оплачуємо.

– Коли по бізнесу вдарила пандемія, Вам довелося звільняти працівників?

– Ні, ми зберегли усіх працівників. Хоч цей рік і справді видався дуже важким, бо ми 85% працюємо на експорт, тож цілий рік були на межі виживання. Але жодну людину не звільнили.

А коли почалася пандемія, постійно проводимо в себе санітарну обробку приміщень, наймаємо для цього санепідемслужбу. Окрім того, всі працівники в повному обсязі забезпечені засобами захисту. І, дякувати Богу, не мали і не маємо жодного хворого.

– Для чого успішному бізнесмену політика?

– Аби далі робити щось для людей. Якби я не був у політиці, не міг би зробити того, що вдалося для розвитку громад нашого району.

– Ви входите у фактично найважливішу комісію обласної ради, без якої неможлива робота всіх інших комісій, – бюджетну.

– Так, і приємно відзначити, що комісія працює злагоджено, жодних непорозумінь у нас немає, бо кожен, хто в неї входить, – професіонал.

– На Вас і Вашу сім’ю торік вчинили напад. Відеокамери плануєте встановити задля безпеки жителів?

– Так, саме тому поставив собі за ціль встановити їх. І я це вже зробив би у Камені-Каширському, але на заваді стала пандемія. Але якщо мене знову оберуть в обласну раду, таки зроблю задумане. Кошти знайду, за потреби і власні додам.

– Нападника затримали?

– Так, завдяки відеокамерам.

– Щодо сім'ї. Ви одружений і маєте трьох дітей. Чи страждає сім’я від браку уваги вічно зайнятого голови сімейства?

– Моїй доньці 24 роки, сину – 23 і найменшій доні – 8 років. Маю вже онука. Звісно, сім'я трішки страждає. Інколи ображаються на мене, адже дуже багато часу приділяю роботі. О 7 годині я вже на підприємстві. Це моє кредо – бути на роботі найпершим. І за 20 років ще жодного разу його не порушив.

2

– Ви постійно підтримуєте спорт в районі, так?

– Так, я сам спортсмен – грав у футбол більш як 10 років. Організував команду. Тоді ми ще не мали коштів, на футболках номери малювали звичайною фарбою, але вже виборювали перші місця в районі. Футбол – це моє хобі.

Син грає за районну команду. І якщо десь є футбол, чи грають в нас у районі, чи збірна України (матч транслюють по телевізору), я таке не пропускаю. Тому, власне, реконструкція стадіону і стала для мене пріоритетом – молодь має мати де тренуватися.

– Яка Ваша основна риса характеру?

– Наполегливість. Я сам чоловік дуже наполегливий, якщо поставив собі мету – обов’язково її досягну.

– Найбільше в людях цінуєте…

– Чесність.

– Ніколи не вибачите…

– Такого немає. Я людина дуже гаряча, але швидко відходжу. І навіть чоловіку, який заліз до мене в будинок і напав на мою сім’ю, вибачив.

– Тобто він не сидітиме в тюрмі?

– Слідство ще триває. Але я особисто написав прохання, аби його відпустили під домашній арешт, бо в нього є троє дітей. Хоч я справді думав, що не виживу. Він вночі заліз у мій будинок і просидів там цілу ніч. Сподівався, що я піду на роботу, а він буде знущатися з моїх рідних, навіть знаряддя для катувань із собою приніс.

Але так Бог дав, що я помітив, що щось не те з вікном. Тому повернувся до будинку, він вдарив мене електрошокером. Нападник також мав зброю. Я тоді отримав великий стрес. А загалом, я людина проста і ворогів не маю. Дякую Богу, що я і моя родина лишились живі та здорові.

– Найбільше любите…

– Працювати. Дехто каже, що я ненормальний у цьому плані, але дуже люблю швидкий темп і роботу. Я людина не публічна, не люблю говорити, більше люблю просто працювати, це справді моє.

– Що плануєте зробити першочергово, коли Вас вчетверте оберуть депутатом?

– Обіцяти нічого не беруся, бо ми всі знаємо, який зараз стан речей у країні, плюс пандемія. Але я буду робити все, аби в нашому повіті, а це Камінь-Каширський, Маневицький та Любешівський райони, облаштувати відеоспостереження, буду сприяти будівництву нових доріг.

На жаль, Камінь-Каширський район досить бідний, дороги – 75% повністю зношені. Тож роботи дуже багато. Буде що робити, якщо люди знову захочуть бачити мене депутатом.


 

Коментарі
13 Жовтня 2020, 15:17
так тримати
13 Жовтня 2020, 15:47
Якщо не наполегливістю то баблом, основна риса нашого кандидата.
13 Жовтня 2020, 16:19
По вулВатутіна дорога зроблена для його інтересів,щоб фури з палєтом їхали не через центр,бо там знак і поліції "дякувати" треба
13 Жовтня 2020, 16:31
13 Жовтня 2020, 16:51
Браво!!!
13 Жовтня 2020, 17:40
Цікава штука,гроші на стадіон давала обласна рада,а гроші оприходував Бусько,то до чого тут його діяльність ,це той що не копійки так не дасть.А про деревообробний бізнес насмішив,його в бізнес взяв Вовк І.І. який і дав йому все від грошей до лісу,якого він з часом і успішно «кинув»,так що це казочки для легковірних він може розповідати деінде.
13 Жовтня 2020, 18:18
Летів би ти бусько в теплі краї... На йух...
13 Жовтня 2020, 18:21
"Було таке, що люди втікали на заробітки за кордон.": у цього пана своєрідне бачення свого оточення. Якщо людина поїхала заробити то у його свідомісті вона "втікла на заробтки". Запитати у нього від кого людина має "втікти" у першу чергу, якщо працівник працював у нього і він втік від нього то є очевидним чому від нього "втікають", оскільки це як по Фрейду "втікають", сам говорить від нерадивого роботодавця. Ось і вся схема його мислення.
13 Жовтня 2020, 19:15
під 18 в списку до облради йде Анатолій Федорович від пар.Палиці, ото вже порулять...жодного деревця не лишиться
13 Жовтня 2020, 19:36
Черговий фахівець з накладання латок на стару свиту. Складається враження, що або на Поліссі немає толкових, або це той, якого потребує олігарх Коломойський.
13 Жовтня 2020, 20:29
Я не є прихильницею партії майбахів і тим більше не буду за їх віддавати свій голос ,але коментарі до цієї статті просто перевершують своєю огидою і ненавистю до людини.Скільки у вас злості і жовчі. До чого його діти?Ви всі які тут пишете такі святі і правильні ?Якщо ви так його зневажаєте то скажіть це йому в лице а не пишете та щей анонімно.Я ще раз повторюсь я не з близького його оточення не є прихильницею іх партії.Та перестаньте так низько падати чи у вас самих немає проблем?Чи ви настільки святі що взяли на себе право судити інших?
13 Жовтня 2020, 20:41
А може вже досить?Жінку глядіть і доцю, приділяйте їм більше уваги...
13 Жовтня 2020, 20:50
Ну так він політик,хай звикає ,я коли в лісі ходжу такою огидою про нього говорю, що аж мову відбирає.
13 Жовтня 2020, 22:12
Особливо вражає останнє фото. Штани на спуску, під пузом. Вираз обличчя після першої пляшки оковитої. Образ з далекого минулого. Так колись демонструвались голови колгоспів та персональні водії секретарів райкомів, міськкомів. Вони вважали, що таким виглядом можуть переконати пересічного, що є не просто кимось, а "хазяїнами".
13 Жовтня 2020, 23:42
Дякую за підтвердження моїх постів!!!
14 Жовтня 2020, 01:09
І ще забув народний депутат про дорогу з Осівців на Острівок.Проклав півдороги,якщо її так можна назвати,щоб вивезти ліс, далі забув.Може пригадаєте,пане Буську Тай досипете другу половину.
14 Жовтня 2020, 01:14
Та прийдіть завтра до нього на фірму скажіть все в очі що думаєте, а то як гамнюки пишете анонімно. Чи страшно??? Якщо страшно то нема чого писати всяку ху.ню!!!!
14 Жовтня 2020, 11:30
Виборець має право на таємне голосування та анонімне висловлювання своєї думки з приводу особи, яка хоче бути публічною особою.
14 Жовтня 2020, 11:49
Передвиборчий піар,як завжди...<br/>Ворогів нема?Цікаво...<br/>Цікаво:все робив,а що вже можна було зробити,щоби людина прийшла карати зі зброею?І то,як видно,настрахав просто...<br/>Можливо пан депутат не такий пухнастий як себе малюе?
14 Жовтня 2020, 11:50
Прийдуть в спитають не переживай!
14 Жовтня 2020, 20:33
сказав Федорович зробим Ватутина-зробили.не бля-бля-бля а стали и зробили.просто все добре швидко забуваеться.25-30рокив обицяли и шо а чоловик прийшов обицяв и зробив так шо не треба на нього гнати як деяки писаки знизу...
14 Жовтня 2020, 21:45
&amp;quot;зробим Ватутіна - зробили&amp;quot; - звучить, бля-бля-бля, класно. Класніше навіть як на бігбордах Зеленського. Цікаво, Ватутін знає, що його зробили?
15 Жовтня 2020, 00:16
Земля, на якій ми живемо, називається Полісся, від слів Поле і Ліс. Такі бізнесмени як Бусько скоро поріжуть весь ліс на палєти і від нашого Полісся залишиться тільки Поле. Як писав Т.Г. Шевченко<br/> Доборолась Україна<br/> До самого краю<br/> Гірше ляха свої ж діти<br/> Її роздирають.
15 Жовтня 2020, 15:27
&amp;quot;Усе вибачаю&amp;quot; Як ти не вибачиш,батьку двох убивць,які убили трьох людочок?Вибачиш,вибачиш!!!
15 Жовтня 2020, 17:32
Ви про що?Конкретніше можна?Чи вам щось сниться?
15 Жовтня 2020, 22:10
Наведи приклади на рахунок трьох
15 Жовтня 2020, 22:28
Ти з марса,чи що?<br/>Дочка збила вагітну жінку -2.<br/>Син збив пенсіонерку-мозок з асфальту віддшкрібали.Невже так все шито-крито?Чи ти не з Волині?
16 Жовтня 2020, 12:28
Де і як нащадки Буська відбували чи відбувають покарання за вчинені злочини?
16 Жовтня 2020, 12:41
Про що й говориться,що ніде не відбувають.
16 Жовтня 2020, 13:55
Чи були вже суди по їхнім справам? Чи справи закрили до суду? Чи суд їх виправдав? Якщо виправдав, то який чуд? Камінській?
16 Жовтня 2020, 17:12
Вы не знаете,як у нас все робыться?<br/>Хтось краде мільйонами і рахуеться &amp;quot;успішним підприемцем&amp;quot; а хтось у сусідки вкрав три курки і сидить три роки.<br/>Хтось переїде насмерть людину і відкараскаеться легким переляком а ти даси сусіду в дюндель за &amp;quot;діло&amp;quot; і тебе причинять.<br/>Це питання до наших &amp;quot;чесних&amp;quot; прокурорів,поліцаїв та судей.
16 Жовтня 2020, 18:45
Про поліцаїв,суддей,прокурорів-це інше питання.Сам факт,що людина,яка преться в депутати за гроші &amp;quot;порішала&amp;quot; два вбивства своїх нащадків.Ніякий поліцай,прокурор чи суддя сам собі грошей не платить,а заплатив їм злочинець,який йде в депутати.Позорище ,а не &amp;quot;МАЙБУТНЄ&amp;quot;,якщо такі люди в цій партії.Поки кришталево чисті люди не будуть при владі майбутнього не буде,буде те,що маємо,а може і гірше
16 Жовтня 2020, 22:35
Де велика ділянка лісу, і гарний ліс і все Буськи ріжуть. Не має села в районі де вони не ріжуть. Вже набридли.
16 Жовтня 2020, 22:48
Таки да-тільки гірше,нажаль...<br/>А що робИть?<br/>Усі по норах сидять і :&amp;quot;цить не гамзи бо ще гірше буде!&amp;quot;<br/>Та куди вже гірше?<br/>Бангладеш заможніше живе.<br/>Зараз газ на 50% ціну задеруть.<br/>І знову всі мовчатимуть!
16 Жовтня 2020, 23:41
Я місцева,а ти баба базарна та ще пліткарка.Син Буська збив жінку і це єдина страшна правда,а другу жінку збив хлопчина,який на момент ДТП був для Буська ніким,я ні за ким не заступаюсь,але і читати цей брєд,знаючи правду,просто неможливо,жінка,яку збив хлопець ,не була вагітна,вам має бути соромно за такий коментар.Повісьте всіх собак на Буська...
17 Жовтня 2020, 13:41
Де в чому варто послухати і місцеву базарну бабу. Вона є пліткаркою, але таким чином передає і правдиві відомості. Син Буська вчинив наїзд на людину у нетверезому стані. Йому досі не призначено покарання, що свідчить про приналежність Буська до місцевої судівсько-мєнтовської мафії, яка шанує лише своїх і зневажає усіх інших простих людей. Бусько не має права на депутатство, не має права представляти громаду в раді, бо в разі обрання представлятиме там не простих людей, а мафію, місцеве кодло яке вважає, що має право вирішувати долю людей, так як це дозволяє собі олігарх Коломойський та його посіпаки.
17 Жовтня 2020, 19:05
Душе шкода,що і вам,місцевим, добре замилюють очі.Інакше ви б не писали того,що пишете.Сперечатися не буду,тому що,кому треба,той знае.<br/>Але в любому разі це не знімае відповідальності з осіб які її не понесли.<br/>Майбутній зять збив?<br/>Та будьласка!<br/>Якщо вам так зручніще думати.<br/>Але від перестановки доданків сумма не міняеться-покарання ніхто не поніс.Що і малося на увазі
17 Жовтня 2020, 19:09
Хлопчина посуті,витягнув лотерейку &amp;quot;джекпот&amp;quot; свого часу
30 Жовтня 2020, 16:32
Ліс для того і росте, щоб його зрізали. У нього засоби виробництва, він і ріже. Хто, як не він? Нижній склад при залізниці із закриттям останньої помер. Совкові бригади лісорубів сам же лісгосп замінив на дядьків із села. То, хто кому лікар? Не було б Буська, був би хтось інший.
23 Листопада 2020, 19:32
Бусько лудший !!
23 Листопада 2020, 19:32
Бусько лудший !!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром