У Стобихівці діти вже другий місяць без навчання

22 Жовтня 2018, 15:50
У школі на Волині діти вже другий місяць без навчання 4908
У школі на Волині діти вже другий місяць без навчання

Місцева школа у селі Стобихівка Камінь-Каширського району досі порожня, адже навчання так і не розпочалося. Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Другий місяць учні проводять вдома. Батьки не пускають дітей ні в свою школу, ні в сусідні. Попри це, дорослі щодень збираються під стінами навчального закладу. 

«Почну вам з віршика, якого я вчив у першому класі. То вже дуже багато років назад. Все чи з доброго чи злого, починається з малого. З зернини хліб, з промінчика зоря. І Ленін свою дорогу також почав із Букваря». А в нас свято Букварика дітям не почалося і шо вони запам'ятають у своєму житті. Запам'ятають що батьки бастували? То не забастовка, то мирний процес», – переконаний житель села. 

Селяни наполягають, що будівля - в аварійному стані і стояти будуть до того часу, поки не почнуть будувати нову школу. Зокрема, показують горище одного з корпусів. Кажуть, тут можна провалитися. 
Жителька села Стобихівка Зоряна Осадрук стверджує,що куди тільки батьки не зверталися, та їх ніхто не чує. Тож пустять дітей тільки тоді, коли повірять владі, адже дітям треба десь вчитися.

Читайте також: «А що вони роблять для держави? Адже в самому селі – 44 пилорами!» – заступник губернатора Волині про Стобихівку

У Стобихівці - дві з половиною сотні школярів. Вони навчались у двох приміщеннях. Одне - це, власне, школа, інше - кілька класів у сільському клубі. Будівлі - поруч. Заняття відбувались у дві зміни. Нині батьки не пускають дітей не лише до місцевої школи, а й до сусідніх.


«Хай сидять. Я вдома своїх дітей вчу читати, писати, рахувати. Ну а який ще варіант є? Колись же влада мала почути нас. Ми ж вибираєм їх, щоб вони дбали про нас», – говорить жителька села Інна Дем'янюк.

Дехто з батьків використовує альтернативу возити дітей до сусідніх шкіл, але більшість не хоче, щоб вони їздили так далеко.

Щоправда, п'ятьох дітей возять у Радошинську школу. Ще четверо навчаються у ліцеї в Нововолинську. У Стобихівці ж діти допомагають дорослим у хаті й на городі.  П'ятирічна Таня цього року мала іти в підготовчу групу, готуватись до першого класу. 

Вчителі уроки не проводять. Збираються у сільській раді й готують матеріали на наступний навчальний рік. Педагоги побоюються, що втратять роботу. 

Голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук каже, що школу не починають будувати, бо тривають тендерні процедури. До їх завершення ще мінімум півтора - два місяці. А якщо діти не відвідуватимуть уроки - то втратять навчальний рік.

«45 днів пройде, діти втратили рік. Всі, всі дев'ять класів втратять рік навчання, тому що так законодавець написав. Якщо дитина протягом півтора місяця не відвідує школу - вона залишається на другий рік. Це те, що вони доб'ються для своїх дітей», – говорить керівник виконавчої гілки влади в районі у телефонній розмові 12 каналу.

На думку Валерія Дунайчука, найближча і найзручніша альтернатива для стобихівчан - школа у Карасині. Це село - за сім кілометрів від Стобихівки. У тамтешньому закладі навчається 186 дітей. 

«Це навіть менша половина нашої проектної потужності, тому що зігдно тих норм, які закладалися в школу. Вона може вмістити 464 дитини в ідеалі. Якщо кожен клас заповнити повністю. Але якщо навіть кожен не повністю заповнювати, все одно ще приблизно стільки як сюди ходять - десь ще стільки можна помістити в одну зміну», – каже директор Карасинської школи Віталій Дрипа.

Заклад має і свій автобус, який підвозить дітей із сусідньої Карпилівки. Зі слів  директора, транспорт міг би заїжджати і в третє село. Проте, з таким проханням до нього стобихівчани не зверталися.
Мешканці села переконані, що не пускати дітей навчатись - це єдиний вихід пришвидшити початок будівництва школи. Тому навідріз відмовляються погоджуватись на будь-які альтернативи.

Детальніше в сюжеті

Читайте також: Ситуація довкола Стобихівської школи привернула увагу Уповноваженого Президента з прав дитини

 

Коментарі
22 Жовтня 2018, 19:47
вчаться діти і всім начхати і пасям,і сусам,і дунайчукам і савченкам з палицями.Оце лице сьогоднішньоі влади.Навіщо ім школи,лікарні,амбулаторіі,аби день до вечора та згребти в кишеню місячну зарплату та відкатів трохи,якщо перепадуть.От дурнуваті конкурси "кращих"за професіею проводити, різноманітні "ДНІ працівників" де можна на шару побухати--ото іхня плідна праця
22 Жовтня 2018, 20:57
Заспокойтеся для чого їм навчання, гриби, ягоди, пилорами, їх все влаштовує, подивіться на Буська ,пеньок-пеньком,в школу ходив бо заставляли,освіту в 40 років купив і всьо -проффесор ,поважна людина,інтелекту 0.От який для них приклад для них, а ви школа, школа, цікаво чому служба по неповнолітніх не займається батьками?
23 Жовтня 2018, 00:36
Петро Не тупи діти повинні ходити до нормальної школи а не до бомжатника,звісно що всім начихати на дітей тільки батьки дбають за їх.от якби піджарили сраку тому Дунайчуку з рушниці то зробив би документацію на слідуючий день
23 Жовтня 2018, 00:55
Складна справа тут по-моєму справу може розрулити Їхній просвітер з "області" якщо не з Києва оскільки Вони усі пішли у ступор. Вони порушили одну заповідь божу. Якщо одна із селянок говорить про те, що Ми вірили чи віримо владі та презиенту і Їм нічого не дають то вони глибоко помиляються. Вони не можуть бути буквально "пупами" української землі через те, що більше 25 років вони нічого або принаймі майже нічого не давали цій владі та президенту. Вони своїїх дітей народжують у першу чергу для себе, а не для "влади". Як організовуєшся, як залучаєшся/залучаєш в політичне, громадянське суспільство так і маєш. Про те виправляти подібне становище стреба, домовлятися.
23 Жовтня 2018, 05:20
Аж по вам плаче
23 Жовтня 2018, 12:32
Так, дійсно, всім начхати, а особливо Дунайчуку, який обраний депутатом від цього села і який мав би, відстоювати інтереси своїх виборців та допомогати у мирному вирішенні даної проблеми. А він кинув свої людей! І хоче підняти сусіднє село, яке ледь з двох сіл назбирує 180 дітей, за рахунок Стобихівських.Люди та це ж повний абсурд, на сьогодні в селі яке нараховує майже 500 дітей: відсутня школа, дитячий садочок, амбулаторія...Куди ми котимось, до якого союзу...?
23 Жовтня 2018, 13:09
То що заважає виборцям Дунайчука щодня протестувати в його кабінеті, а не під аварійною школою???
23 Жовтня 2018, 19:24
нехай заняття проводять у молитовному будинку. шантаж якийсь
23 Жовтня 2018, 20:26
Молитовний Дім ніяк до школи не відноситься,і не потрібно так писати!!!
23 Жовтня 2018, 21:18
Батьки придурки дітей 2 місяці не пустили до школи - а винен Дунайчук!! Офігеть ,тупорила штундівська логіка!
23 Жовтня 2018, 23:04
Перед тим, як вписати слово «придурки» варто було подумати чи не про себе пишете. Ці люди є справжніми протестантами не лише в релігійному, а і громадянському сенс. Думаю, що незабаром так робитимуть більшість батьків в більшості сіл, де стоять занедбані школи. Спочатку нормальні школи, а незабаром і якісне навчання. Це перший дзвінок щодо завершення влади чиновника, навіть, якщо чиновник є Савченком.
24 Жовтня 2018, 00:06
У мене є запитання до шановного очільника протестантів Стобихівки! <br/>На жаль, я не знаю Вашого прізвища, але не це є головним. Скажіть, будьте ласкаві, для загалу, - відколи, з якого року громада розпочала тормосити владу району чи області про доконечну і нагальну потребу села у добротній школі? Те, що цю проблему добре і давно знають у райцентрі, особливо у райво, мені пояснювати не варто, оскільки там давно вже не працюють фахові та перспективно думаючі керівники. Окрім цього, зважаючи на особливості віросповідання ввіреної Вам релігійної громади, котра не рекомендує брати у руки зброю, розкажіть на загал - яким, окрім молитв за мир, є внесок громади села у оборону своїх кордонів на Сході, наприклад, продуктами харчування, одягом, іншими необхідними ресурсами для ЗСУ? Я не дорікаю селянам у намаганні створити для своїх дітей людські умови для навчання, честь вам за це і хвала. Але ж у період війни, можливо, держава не має ресурсів для негайного виконання бажань всіх громад району, області і держави, котрі мають занедбані чи тісні школи? Чи Ви, шановний Вчителю, над цим не задумувались? Вочевидь, при Януковичу селяни не могли ставити такі ультиматуми, оскільки розуміли, що &quot;донецькі&quot; швидко навели б порядок у селі з обліком і контролем у всіх сферах життя. <br/>На мій погляд, нині вартує відправити молодших дітей на навчання у місцеву школу, у якій за день-два полатати горище, благо дощок у селі не бракує, а для старших учнів - спільно з районом організувати підвіз до Карасина на рік -два, доки будуватиметься нова школа. Туди ж могли б доїжджати і окремі вчителі з Стобихівки, аби не втратити кваліфікацію та зарплату. Зрозуміло, що область могла б без проблем організувати додатковий шкільний автобус. Ось такі ваші конкретні кроки були б конструктивними у переговорах і давали б основу для ведення переговорів. Бо якось не по-божому, не по-християнськи Ви особисто, як лідер громади, організовуєте свою боротьбу за справедливість. Принаймні так виглядає збоку...
24 Жовтня 2018, 00:24
А чого ці так звані &quot;справжні протестани не лише в релігійному, а і громадянському сенсі&quot; пошевелили своїми тупими мізками лише ЗАРАЗ? <br/>Щоб вимагати дотримання своїх ПРАВ державою , треба спочатку виконати ОБОВ'ЯЗОК до сплати податків! І не треба тут нити що &quot;дайте мені роботу&quot; ! Треба було вчитись в школі ,щоб мати достойну роботу! <br/>Дітей &quot;стругати &quot; ніхто не вчив , але ж самі навчились!
24 Жовтня 2018, 01:03
Вельмишановний Sterh, а може й вельмишановна Sterh. Говорите ви начебто правильно, але плутано, бо оприлюднюєте не свої власні думки на основі осмислення того, що сталось, а комбінацію з уривків численних коментарів під публікаціями з приводу шкільного питання у Стобихівці. В своєму тексті ви оперлись на патріотизм та відданість воїнству, яке захищає наші кордони. Визнаю. Сильний пропагандиський хід. На таке будь-хто поведеться, і будь-який чиновник цим прикриється. Але! А до чого тут особливості віри, коли йдеться про світську освіту, яка потребує гідного їй приміщення, а не підлатаного кількома місцевими дошками. Маю сміливість нагадати вам, що успіхи і неуспіхи в країні починаються з людських голів. Що в голові – те й в житті. Ми маємо війну не тільки тому, що є Путін, а тому, що мали й досі маємо армію тупих і продажних чиновників, правоохоронців, генералів, депутатів. В районі є кошти на будівництво і ремонт усіх шкіл, на придбання шкільних автобусів, на шкільні сніданки і обіди. На все є, тільки все заховано під рядном тіньової економіки та в корупційних схемах, створених місцевими царьками, починаючи від року 1991-го. Хто породив це кодло? «Освіта» - вища за формою, гнила за змістом. Хто виховав армію циніків, зрадників, злодіїв? «Освіта», що починається в залатаних дошками школах. В доброго господаря худоба живе в кращих умовах, аніж вчиться «наше майбутнє». Причина не у війні, а в продажності і захланності більшості місцевих чиновників та депутатів, а ще в головах пересічних – випускників аварійних шкіл.
24 Жовтня 2018, 02:46
&quot;досі маємо армію тупих і продажних чиновників, правоохоронців,&quot;: шановний слово &quot;маємо&quot; має бути Вами більш дослівно розшифроване, оскільки багато членів супільства ЇХ не мають, оскільки живуть ну майже за законом божим, не крадуть і не дають буквально красти іншому,тобто не дають хабарів податковим, пожарному, МВС, лісничому та іншим подібним органам. Думається, що у це село неодноразово приїзжали з району або інших для цього місць латати бюжетні діри, вимагати порядку та подібного але віз й понині там. Тому шановний тут слід сказати своїми словами, на що поролись на те й напоролись. бажаючи мати армію нетупих, непродажних, держслужбовців та правоохоронців слід напочатку не давати ХАБАРІВ, а то тепер вже вимагаємо чудового, світлого Дня у взаєминах з державою. Думається бажати, хотіти то це ще мало, треба ще самим троха щось робити у цьому контексті, а не тільки вимагати.
24 Жовтня 2018, 03:03
Дякую за оперативне реагування на мій коментар, але принагідно просив би у майбутньому не об'єднувати мої думки та пропозиції з іншими коментаторами, тим паче тих, хто відверто хамить щодо &quot;стругання&quot; дітей. <br/>А тепер по суті. Ви запитуєте мене: &quot;А до чого тут особливості віри, коли йдеться про світську освіту, ...&quot;. Це також &quot;сильний пропагандистський хід&quot; з Вашого боку, оскільки він дає можливість змінити тему розмови <br/> та дорікнути коментатору у певній релігійній дискримінації протестантської громади села та її лідера. Однак, питання віри у моєму коментарі торкається лишень питання відмови від збройної участі віруючих села в обороні держави від окупантів, але ж завжди існує альтернатива загальної безпеки у державі. Щоб вимагати у держави, потрібно щось і їй віддати! Ви також, даруйте, лукаво оминаєте мої слова &quot;Я не дорікаю селянам у намаганні створити для своїх дітей людські умови для навчання, честь вам за це і хвала.&quot;, інкримінуючи мені нерозуміння проблеми відсутності гідної школи для дітей та повторюєте мантру про &quot;тупих і продажних чиновників&quot;, про котрих я сказав те ж саме іншими словами &quot;...там давно вже не працюють фахові та перспективно думаючі керівники&quot;. Але полишмо деконструктивну манеру цитувати одне одного. Я запропонував, як на мене, компромісний вихід з тупикової ситуації, що склалася у Стобихівці і області. Зрозумійте, що найбільша проблема сьогодні навіть не відсутності вільних коштів на будівництво школи на рівні області чи держави. Ви обрали завідомо неприйнятний спосіб - ультиматумів та шантажу влади шляхом взяття заручниками власних дітей та педагогічного колективу. Якщо влада поведеться на такий шлях, а це буде вже другий прецедент у районі після Осівців, завтра до цього методу вдадуться десятки чи й сотні сіл в Україні, бо він працює!!!! Тим паче ті села намовлять кандидати у Президенти різних мастей ради своїх власних політичних амбіцій. Найбільше чого стобихівчани можуть домогтися - це відставки Савченка з посади, за що він, вже розібравшись у стані справ найбіднішої області України, тільки подякує вам за можливість поїхати до себе у Київ на більш спокійнішу і маснішу посаду. А громаді села потрібна ж школа, а не відставка губернатора. Чи не так? Тому, підіграйте владі компромісом, який я запропонував: малі діти у місцеву школу, старші у Карасинську з нормальним підвозом автобусами з умовою поступового будівництва школи у наступному році! Це збереже реноме влади, не спричинить ланцюгової реакції повторення такого &quot;методу&quot; будівництва шкіл, повторюся, напередодні виборів і ви отримаєте результат - закладання коштів у бюджет на наступний рік. Але ж Ви мене не почули, або не розумієте, бо не знаєте внутрішньої &quot;логіки&quot; владної системи.
24 Жовтня 2018, 17:29
Шановний Sterh! – Не переконали. Не через мою впертість, а через непереконливість ваших переконувань. Порядок ваших думок дуже простий і звичний. Мовляв, селяни замість послухатись, вдались до шантажу. Це може викликати ланцюгову реакцію. Ланцюговою реакцією скористаються темні політичні сили. Чинні можновладці через брак вільних коштів не можуть виправити ситуацію в одному селі, а якщо повстануть всі, то це буде крахом Савченка, і він поїде від нас і настане морок. Якщо ситуацію зі школами вимірювати традиційними районними або обласними мірками, то можна з вами погодитись. Тобто, гнило десятиріччями – погниє ще трохи. В цьому вся біда вітчизняного чиновницького мислення. А з огляду на те, що так мислять в усіх областях, Україна залишається найбіднішою країною в Європі. Гляньте на небосхил і ви побачити армію стерв’ятників і убогих, що націлились на президентську посаду. Навіть Насіров вирішив іти в Президенти. В усі часи стерв’ятники і убогі з’являлись за наявності слабкого і нежиттєздатного. Тобто будь в нас міцна влада то бачили б ми тимошенків і рабіновічів тільки в мультфільмах для дорослих. Отже в чому слабкість нинішніх можновладців? В тому, що вони, в своїй переважній кількості нічим не відрізняються від «любих друзів» Ющенка, які привели до влади Януковича. Вони не володіють стратегічним мисленням, а тому своє світле майбутнє будують вже, просто на руїнах, а не в умовах розвинутого суспільства, яке потрібно ще збудувати. Замість збудувати якісну дорогу до цивілізованого майбутнього, займаються ямковим ремонтом. Що і ви пропонує ?! Кажете немає грошей. Неправда. Вони є де-факто, але завдяки провладним і владним, не оформлені де-юре. Що мав би зробити прокуратор Волинської області, якщо він не є Пілатом. Це – чітко усвідомити причини негараздів зі школами, а не вчащати до сіл на житнівку. На основі усвідомлених причин розробити план усунення причин, тобто створення умов не повторення і не повернення до наявного. Ну хоча б виконати обіцянку розпочати будівництво школи, щоб і людей заспокоїти і стерв’ятникам показати, що вони мають шанс отримати владу в суспільстві, яке може відкрутити голову. Потрібні системні зміни, а не ямкові ремонти. І шановний, прецедент може бути лише в одному примірнику, якщо два, то це вже – рецидив. То от, завдяки чинним, прецедент почав переходити в рецидив. І це добре, бо невелике горе втратити Савченка, жахливіше зберегти умови, за яких відродяться януковичи з тимошенками.
24 Жовтня 2018, 20:23
Давайте, стійте і далі, недоумки. Тільки що ви скажете, коли ваші діти залишаться без свідоцтв про освіту ?
24 Жовтня 2018, 20:28
Мені імпонує Ваш хід думок і, передусім, намагання розірвати порочне коло - всі негаразди списувати на відсутність коштів, жалюгідний стан економіки, переливання з пустого в порожнє та інші форми і методи роботи влади, які притаманні каміньській районній владі та й за великим рахунком переважній більшості інших властолюбців. На цьому сайті в обговоренні стобихівських подій вже хтось пропонував для губернатора ідеальну на думку автора того коментаря процедуру аналізу, синтезу, розробки окремої Програми щодо стану справ у освіті, винесення її на обговорення обласної ради для прийняття відповідних рішень та закладання необхідних фінансів для будівництва шкіл. Формально все правильно і так би мав діяти обласний посадовець, якщо дотримуватися алгоритму державного управління цією галуззю. Але ж стобихівчани цього чути не хочуть, вони вимагають - вийми і дай! Вже і у повному обсязі! Нікого не цікавить - як, звідки взяти гроші, у кого їх забрати і т.д. і т.п. Схоже, що намагання Савченка не роздмухувати не нової проблеми для району і області спонукали його піти нестандартним шляхом і в обхід існуючої процедури планового характеру розпочати &quot;пошук&quot; таких коштів. У цьому процесі з'ясувалось, що навіть не виділена земельна для нової школи, хоча це доволі не складна процедура, якщо нею займатися, але потребує певного часу. Але ж лідери стобихівської громади вирішили, що &quot;катком&quot;, себто громадою і освітянським &quot;майданом&quot; у селі та Луцьку можна на всі формальності наплювати і вже нинішньої осені розпочати масштабне будівництво. Не виключаю, що такий &quot;план дій&quot; вправним лісорубам цього села підказали треті сили, адже наступ громади шляхом &quot;тарану&quot; на обласну владу дає змогу вбити кількох &quot;зайців&quot;: збудувати нову школу, відвернути увагу від творення новоявленої Тойкутської ОТГ на голому місці шляхом дерибану старих адміністративних меж К-К району, підігравання грошовитим політичним реваншистським силам (юля/бєня &amp; К*) за окрему плату перед виборами та інші цілі, котрі також підтвердять міць та особливості стобихівської громади, котра вже відома в Україні десятками незаконних пилорам та неконтрольованими рубками лісу. Можливо я і дещо згущую фарби, однак не фантазую на голому місці. Судячи з тексту, шановний коментаторе, Ви розумієте дещо більше від пересічного поліщука, відтак мали б розуміти, що білше 40 &quot;безхозних&quot; і незареєстрованих пилорам без серйозного &quot;даху&quot; не буває. Цей &quot;бізнес&quot; рано чи пізно заклювали б або влада, або рекет, або правоохоронці. А для нового губернатора, котрий звісно, ще не в темі і долі, важливо взяти під контроль область, оскільки бурштин і ліс Волині вже набрали таких обертів і масштабів, що виходять з під будь-яких розумних рамок і становлять відчутну небезпеку для воюючої держави. Тому, некерованість цими процесами зумовила відставки інтеліґента і готового &quot;лягти в гроб разом з Порошенком&quot; Гунчика, а на його місце призначити жорсткого управлінця, генерала, котрий би й місцевих &quot;лісників&quot; привів трохи до тями і за одне, міг би вибити владу з рук тіньових сил, що об'єдналися з офіційною політичною групою, котра і досі колотить обласний центр у міській раді. Всі ці &quot;розклади&quot;, які, можливо, десь є і гіпотетичними, не дозволяють &quot;хвосту керувати собакою&quot;, іншими словами, Савченко не піддасться ультиматумам і шантажу, він би пішов на поступки, які б зовні були б компромісними між громадою села та обласною владою. Одним з варіантів, як на мене, була б моя схематична пропозиція у попередньому коментарі. Для нього,генерала поліції, як я вже казав у попередньому коментарі, Волинь не є самоціллю, він радше повернеться у Київ, але не стане на коліна перед непублічною силою! А громаду села ця &quot;сила&quot;, скоріше за все, використовує, що називається &quot;втемну&quot;, тобто селяни можуть і не здогадуватися - на який крок їх підштовхують &quot;радники&quot;, вони хочуть добра своїм дітям і, образно кажучи, носять біблейний хмиз для новоявлених інквізиторів...
24 Жовтня 2018, 20:56
&quot;Ланцюговою реакцією скористаються темні політичні сили. &quot; - а які саме &quot;темні політичні сили&quot; ?? так у вашій Стобихівці на всіх виборах саме за ці політичні сили і голосували!!! Або тупо не йшли на вибори , щоб проголосувати проти &quot;темних політичних сил&quot; - це все одно , що голосувати за них!! які ж ви ідіоти .. <br/>Савченку на вас і вашу школу НАС РАТЬ - він буде перепризначений на іншу посаду . А тих , хто його перепризначить - вибирали ВИ і такі як ВИ , стобихівські ідіоти ...
24 Жовтня 2018, 22:25
Ви, шановний, коментаторе якось визначіться з наголосом у своєму нікнеймі. Бо наголос на першу букву &quot;а&quot; - це &quot;ядовита тропічна жаба&quot;, якщо ж на останню - то це високий титул військового начальника або поважного чоловіка в мусульман. Ну є ще наше, поліське &quot;ага&quot;, в констекті - будеш з горлушка самогон тягнути? - Ага, буду, а чом би й нє... Бо &quot;стругання&quot; дітей, обс...рання посадовців та встановлення діагнозів селянам, як і чіпляння інших ярликів в коментарях, вказує, що наголос ви собі робите таки на першу літеру свого нікнейму. А це не залишає шансів почути вас тим, до кого ви звертаєтесь, навіть при наявності у коментарях все ж таки логічних висновків із ситуації, яка склалася.
24 Жовтня 2018, 22:38
Якщо завтра вранці Савченку зателефонують з АП, то в обід він піде на поступки. Савченко не реформатор. Хіба що наглядач. Тому буде він носитись з відром по області намагаючись загасити народні та інші пожежі. Іншого та інакше він робити не вміє. Єдине, що він напевно зробить, то це вмовить місцеві «еліти» підтримати на президентських виборах Порошенка. «Еліти» дадуть гроші на вибори. А ось народ, не побачивши змін на його користь, може проголосувати за когось з популістів.
24 Жовтня 2018, 23:41
Якщо Савченку зателефонують з АП з даного питання, то все може бути, оскільки це пряма вертикаль влади, але ж гроші на школу телефоном чи факсом так запросто не перешлеш, тому все одно потрібен якийсь час та розуміння сторонами процесу. Я ж самих початків цієї розмови підтримую стобихівську громаду, але пропоную конструктив та шляхи, які на мій погляд, мали б спрацювати на позитив. А про те, що народ проголосує за популістів, то і до ворожки ходити не варто. Наші люди ще не розуміють того, що сьогодні вони їздять до європейської Польщі на заробітки лише тому, що свого часу поляки кляли на чому світ стоїть свого Бальцеровича, котрий ціни на газ виставив ринковими одразу. Пенсіонери Польщі якби могли, то роздерли б його на шматки разом з тією шоковою терапією, котрою лікували польське суспільство від соціалізму. А ми до цих пір хочемо дешевої ковбаси, не розуміючи того, що вона може з такою ціною хіба з крохмалу та штучного наповнювача з китайськими смаковими добавками, або у тій відомій мишоловці, в яку зазвичай кладуть безплатний сир. Юля і сьогодні гвалтує біля Банкової і б'є себе у силіконові груди, що вона зменшить ціну газу вдвічі і посадить у Качанівську колонію чи в Лук'янівку всіх винуватців нинішньої ціни на газ. Головне - щоб народ обрав її Президентом, а там Путін з Кумом дадуть їй газ за ціною, яку ВОНА заспіває і заслуговує...
25 Жовтня 2018, 01:34
У доповнення до нашої розмови свіжі новини з сайту:<br/>&quot;Обшуки на територіях пилорам, де зберігалася лісопродукція, провели в селах Карпилівка та Карасин Камінь-Каширського району.&quot; Детальніше у стрічці новин цього сайту. Соувпадєніє? Не думаю! ))
25 Жовтня 2018, 12:12
То добре. Але чи знайдуть організаторів чи тільки виконавців. Все залежить, хто проводить обшуки і за якою постановою
26 Жовтня 2018, 15:57
Лісова і бурштинова голота області вміло використовує протестантів для приведення до тями &quot;зарвавшегося мєнта&quot;, оскільки його кроки набагато суттєвіші у наведенні елементарного порядку і законності у збереженні природних ресурсів на Волині від його попередника. Розхитування області у різний спосіб, думаю, не збентежить Савченка, оскільки новий губернатор, скоріше всього, отримав підтримку з Києва, інакше його фраза &quot;будемо діяти згідно закону&quot; не прозвучала б. Київ не піде на такі кроки, аби Волинь з її &quot;палицями&quot; в колеса Банкової лихорадила і давала приклади іншим про слабкість влади... На носі вибори і тут потрібні свої &quot;підрахуї&quot; в комісіях і на дільницях, а без &quot;государєвого ока&quot; вільні волиняки можуть утнути несподіванку!
26 Жовтня 2018, 18:27
&quot;за наявності слабкого і нежиттєздатного&quot;: то Ви напевно говорите за президента чи взагалі за його президентську вертикаль. Я ось у свій час як будь-то у цій вертикалі не був слабким та нежиттєздатним але де тепер Я і де президентська верикаль. Тут головне щоб президентська вертикаль не була мафією подібна болівійської, російської чи ще якої. Проте сьогодні у принципі я небачу поки такої хвороби у цій вертикалі класу Януковича.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024