Друга церковна громада Камінь-Каширщини має намір перейти до ПЦУ. ОНОВЛЕНО

17 Лютого 2019, 19:17
Друга церковна громада Камінь-Каширщини має намір перейти до ПЦУ 16468
Друга церковна громада Камінь-Каширщини має намір перейти до ПЦУ

У неділю, 17 лютого, у селі Раків Ліс Камінь-Каширського району відбулися збори релігійної громади.

Селяни зібралися, аби вирішити питання приєднання місцевого храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці до ПЦУ.

Попередньо одні парафіяни церкви збирали підписи за перехід у Православну церкву України, а інші за те, щоб залишитися в УПЦ.

Цієї неділі на збори до раківліського храму прийшло до півтисячі вірян, аби врешті вирішити питання приєднання до ПЦУ.

Читайте також: «У Брониці люди проголосували на вулиці за перехід в ПЦУ, поки «емпешні» священики закрилися в церкві»

 

4
Релігійні збори у Раків Лісі
Релігійні збори у Раків Лісі

Релігійні збори у Раків Лісі
Релігійні збори у Раків Лісі


 

Спочатку селяни спробували голосувати, піднімаючи руки. Потім намагалися висловити свою позицію, розділившись на дві частини: по одну сторону від церкви –  прихильники ПЦУ, по іншу – УПЦ.

 

2

Релігійні збори у Раків Лісі
Релігійні збори у Раків Лісі

 

Однак порахувати голоси не вдава

лося.

Як припускають самі селяни, можливо, тому, що людей зібралося дуже багато і це було нереально зробити таким чином. А, можливо, і тому, що серед них були такі, що не хотіли відкрито займати якусь позицію, та такі, що не є прихожанами даного храму.

Читайте також: «Як у Брониці парафіяни голосували за перехід в ПЦУ»

Місцеві священики, які були присутні на зборах, не втручалися у те, що відбувалося на церковному подвір’ї.

 


 

Лише коли люди попросили, священослужителі висловили власну думку.

 


1

 

Клірик храму отець Ростислав однозначно висловився, що переходити до ПЦУ він не має наміру. А настоятель церкви Миколай Смолярчук зазначив, що готовий підтримати рішення громади.

Таким чином, оскільки переважної більшості голосів на зборах так і не вдалося зафіксувати за перехід в ПЦУ, селяни вирішили, як розповідає сільський голова Володимир Ніщик, провести збори релігійної громади повторно.

ОНОВЛЕНО 18 ЛЮТОГО 10:40

В‘ячеслав Карпік, один з ініціаторів зібрання, повідомив для Район.Камінь-Каширський, що лічильній комісії під час голосування на подвір‘ї таки вдалося нарахувати дві третини голосів парафіян, які підтримали те, щоб храм Благовіщеня Пресвятої Богородиці долучився до ПЦУ.

«Релігійна громада села Раків Ліс абсолютною більшістю проголосувала за приєднання до ПЦУ, – зазначив пан В'ячеслав.

3


1



 

Коментарі
17 Лютого 2019, 21:47
Такі збори проводяться в приміщенні сільської ради або в будинку культури, де можлива більш краща організація. Сьогодні як завше у Нас в таких випадках були проведені не збори релігійної громади а натуральний базар. Потім які попідписувалися за перехід, а таких були пееважна кількість селян у цьому нас. пункті очевидно подумали що на цьому їхня роль й закінчилася й тому очевидно не прийшли на цю акцію. Потім за українським законодавством не маємо нормального роз"яснення цього дійства або тільки за списках незалежно від місцезнаходження або тільки при очній присутності. Думається наступний крок селян буде більш вдалим, а сьогодній запишемо як мітинг За чи проти.
17 Лютого 2019, 21:48
Слава Богу.Слава Україні.Слава громаді села Раків-Ліс.Вітаємо,вас з виходом від кримлівського агресора і приєднанням до ПЦУ.Молодці.
17 Лютого 2019, 21:50
Сьогодні більше 80% були за ПЦУ. Але " пєвчі" кричали як нелорізані
17 Лютого 2019, 22:18
"Але " пєвчі" кричали як нелорізані": На Камінь-Каширщині як завше вирішувати це брати на "горло". Навіть інколи буває що беруть за "горло" в буквальному смислі слова. Головне пережити і не заватися.
17 Лютого 2019, 22:43
вирішити питання можна дуже просто. два столи, дві черги, два списки. представники обох сторін слідкують за приналежністю особи, яка записується у той чи інший список, до громади (для уникнення чужих людей). І все. І за один день без бійок та криків питання вирішується.
17 Лютого 2019, 23:13
Громада проголосувала за Українську Церкву без московського патріархату, за ПЦУ, а всі кричущі з Каміня,Бузак, і тому подібних шестої, це не Раковці, тому їм нічого робити у нашій громаді, бо і ми теж можемо голосувати за перехід Ільїнської, чи то Волинської громади, якщо вони далі будуть каруселями їздити, і баламутити громади. Ми зібрали достатньо голосів, і підписів за нашу ПОМІСНУ ЦЕРКВУ УКРАЇНИ. Раків -Ліс - ПЦУ
17 Лютого 2019, 23:22
На зборах було запропоновано цівилізоване рішення даного питання. Але чомусь отець Микола ветував дану пропозицію. І здогадайтесь чому.
17 Лютого 2019, 23:27
Вони зробили це для картинки і буть показувати іншим як доказ, технологія. Слід оформити як належить і все, а тим більше що ніхто нікому не заважає і немає законних підстав Вам забороняти реєструвати громаду ПЦУ і це найголовніше якщо Ви зібрали достатньо підписів. Реєструється громада в Волинскій ОДА. Перехід храму це вже справа другорядна, вона може бути прийдешньою у іншому часі. Найголовніше щоб Ви зареєструвалися в області.
18 Лютого 2019, 00:08
Сьогодні пролунала фраза, яка здивувала мене людською необізнаністю і безграмотністю,що ті хто за Київський патріархат то будуть підкорятися Стамбулу,туркам....Повідомляю:«Коли вперше було проведено ритуал православного хрещення йшов 998р.Він відбувся не в Москві,не в Росії ,якої тоді і в помині не було,а саме на території України з центром містом Київ.А той хто допоміг просунутися це той самий Стамбул який всі історики знають як м.Константинополь.Наголошую РОСІЇ ЩЕ НЕ БУЛО!!!!»Звучали і фрази про те «що скільки разів турки нападали на Україну»Це було колись ще в часи козацтва, так без сумніву наша держава славна своїм народом і землями ,всі хотіли щось мати.Але....щодо Росії,в роки козацтва вона стояла проти України,Катерина !! Зі своїми «однодумцями»,наказувала знищити все що зв'язано з нами ,мова йде про Січ,де жили славні предки козаки,що боролись за волю землі. Роки поділу України між Австро-Угорщиною і Російською імперією,показали наскільки зажерлива Росія-85%земель забрала під себе.Велася заборона української мови,проводилась повна русифікація.Роки 2014-.......що ми маємо Росія окупувала Крим,війна на Сході 5-й рік люди гинуть,втрати синів,чоловіків,батьків...А тут що,Путіну одне місце лиж...ть.Москви їм захотілось.Позор!!!!Як кажуть «нема на вас Сталіна...»Колись за зраду державі засилали,розстрілювали.Це не люди,це не українці,та ті хто боролись за волю своєї землі певно в гробу десять разів перевернулись...отак власноруч віддатись їм....Ганьба,ганьба!!!Я націоналіст(ка),я за Україну,за власну Українську Церкву Київського Патріархату!І я цим пишаюся!!!!
18 Лютого 2019, 00:15
З Сакидона такий віруючий, як з мене балерина. Ще має совість в мікрофон щось говорити.. позор
18 Лютого 2019, 00:21
Гоніть у шию тих приїжджих фанатиків.
18 Лютого 2019, 00:24
Раківлісці не беріть гріха на душу.чим Вам не подобається теперішня церква? На ній же написано УПЦ. Від того що буде напис що вона помісна нічого не зміниться.
18 Лютого 2019, 00:30
Зміниться.Так може випрішитись те чи ми далі коштами прихожан будемо оплачувати відпочинок Путіна на островах чи ні....
18 Лютого 2019, 00:39
При Яникові церкву ніхто не ділив. А долар був по 8
18 Лютого 2019, 00:44
А вам все матеріальні блага на блюдечку подавай.Ми переживаємо історію ,і нас ніхто не питає, чи ми готові до поганих змін.Але з такими моральними каліками не дивно,що Україна мучиться.Їдбте в РОстов поцілуйте в ручки Яника за долар по 8 .Тьху на вас.
18 Лютого 2019, 00:48
Цілуйте пороха за 27 і за розкол. І Вам не хворіти
18 Лютого 2019, 01:02
ПОбачимо, як ви всі заговорити , коли рускіє братья прийдуть в Камінь рятувати вашу віру.Але прийдуть не з хлібом , а приїдуть на танках і градах.Ось тоді наступить прозріння, шкури ви продажні , хлопці гинуть за таких придурків з Каменя.МАжорами себе почуствували, нема на вас Іловайського котла.
18 Лютого 2019, 01:02
От сєпари,от жиди,тільки но подумай в одному селі живуть
18 Лютого 2019, 01:02
От сєпари,от жиди,тільки но подумай в одному селі живуть
18 Лютого 2019, 01:05
Дійсно не збори, а цирк. Виховання ноль, не давали слова один одному сказати. І ще, як збирали гроші наремонт храму чи на хлів до церковної хати, ходили хата в хату, не питали чи ходиш в церкву, давай, а голосувати тепер кричите, можуть тільки хто ходить в церкву. Де справедливість?
18 Лютого 2019, 01:17
Страшно і соромно за таких односельчан, які голосували за МП.
18 Лютого 2019, 01:21
дійсно СТРАШНО.
18 Лютого 2019, 01:27
Схаменіться односельчани! На фото багато людей яких я ніколи не бачила в храмі і ви маєте совість іти і голосувати? Ви не відноситись до релігійної громади, ви територіальна, слідкуйте за порядком в селі, за дорогами, якщо ви такі активісти! Ви забираєте храм в тих людей, які без поважної причини не пропускали службу Божу. <br/>Дуже шкода, що ви поміняли Бога на політику.<br/>І ще не розумію, як освічена людина може задавати священнику такі питання:&quot;від кого отримати найвищу нагороду від Путіна чи Порошенка?&quot; відповім, я вам Валерій Павлович від Господа і тільки від Нього справжній священик і християнин хоче отримати нагороду!
18 Лютого 2019, 01:51
Дуже смішно бачити там директора школи, можливо і роботу відповідну проводив. Поцікавлюсь обов'язково, він це може... Це не тільки не його парафія, а й компетенція.
18 Лютого 2019, 02:03
Православна Церква за свою історію пережила багато єресей і розколів і завжди виходила переможницею,хто думає тверезо без політичного фанатизму той це зрозуміє,переживе і цей розкол... Хай необманює себе той хто підняв на Творця і його Божествену Церкву руку ... Недавно захоплювали,спалювали Церкви комуністи руками простих сільських людей,раділи,що &quot;попів&quot;за бороди тягали,а так страшно і безобразно помирали,!прикладів море... Заберете Ви храм,але ж Бога в нас незаберете,тут всілякі гасла про націоналізм безсилі.Православна церква живе за своїм порядком починаючиш від заснування Церкви Іісусом Христом...хто цього незнає то поцікавльтесь.Від Бога все тільки добре,а дивлячись на те як на ненависті люди,в більшості своєму по уставу церковному неживші хочуть на свій розсудок вчити Церкву як жити то стає страшно ... Во Христі немає не іудея ні еліна пише апостол Павел.,той хто хоче погубити душу у вічній муці (диявол)що хоч придумає,аби відвернути християнима від головного---спасіння своєї безсмертної душі. Хочете вірте ,хочете невірте, але Страшний Суд буде,і сохрани нас ,Боже,від гріха.Це ВСЕ ВЧЕННЯ НАШОЇ ЦЕРКВИ А НЕ МОЄ,ТАК ЩО ВИБІР ТІЛЬКИ ЗА ВАМИ...
18 Лютого 2019, 02:09
Кирило це РОсія.Росія вбиває наших хлопців.Чому я маю ходити в російську церкву?
18 Лютого 2019, 02:16
Я щось не бачу , щоб мученицьки за церкву в Україні хтось помер. Ніби всі живі та здорові, дякувати Богу. Не кашляють. Бідна матушка з михнівецькогомонастиря на такому мерсі ганяє , що хай би кожного на такому гонили. А от про священників КП , УГКЦ ,протестантів у славновідомих ДНР ЛНР вам щось відомо? Як православна армія їх гонила і катували ви щось чули?Скільки українських храмів у Криму залишилось вам відомо?Чи дозволили хоч один український храм на Росії відкрити? А скількох дітей України вбито з благословення чи навіть просто мовчання Кіріла?Ну дав Господь свою церкву , так прийміть і подякуйте за це.
18 Лютого 2019, 02:35
А в кого збатюшок мерса нема? вони всі багачі ,з машинами от і тремтять за свої заробітки!
18 Лютого 2019, 02:37
Хто замки поміняв до церкви?
18 Лютого 2019, 02:37
Хто замки поміняв до церкви?
18 Лютого 2019, 02:37
Хто замки поміняв до церкви?
18 Лютого 2019, 02:38
В нас Українська Православна Церква.і предстоятель Блаженніший Онуфрій Митрополит Київський і всієї України -це факт .з Руською Церквою в нас тільки молитовне єднання,1990 року наша церква отримала абсолютну адміністративну і т.д. незалежність,а от із усіма іншими Помісними Церквами має молитовне спілкування через Патріарха Московського ,і все... А якщо нехочеш молитись за Кирила,то немолись...А якщо хочеш щоб він взавтра став кращим,ніж сьогодні то помолись і буде виправлятись...Ну так же нас вчить Слово Боже у Євангелії- моліться за ворогів,благотворіть ненавидящим вас і обіжающих вас і будете синами отця вашого що на небесах... Це є в Святому Письмі написано.
18 Лютого 2019, 02:43
Тій &quot;еліті&quot;, яка стоїть в куточку, видно добре зверху проплатили за &quot;роботу&quot;, бо просто за так їх у церкву й арканом не затягнеш.
18 Лютого 2019, 03:19
Раківліська громада зареєстрована як УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА, за патрархат нічого не згадується тимбільше за Москву, це підтвердив настоятель храму каналу аверс.<br/>Мова на якій іде служба в храмі старословянська, це мова на якій служать Богу в Сербії, Болгарії,Чорногорії,Польщі,Росії,Білорусії,Україні. Вона не використовується в побуті.
18 Лютого 2019, 03:35
Зверніть увагу,що той хто ходив в церкву,постився молився то майже всі і залишаються в УПЦ ,хоч служба правиться і вхаті чи навулиці і то так по всій Україні.а хто передивився телевізора то тому давай ПЦУ.чи їх хтось рахує в світі з православних церков взагалі за церкву ,крім Стамбула,бо їм то грошиків буде де набрати.а чи мають право на таке?щось я не чув щоб Філарета і його всіх розкольників хтось признавав взагалі за церкву.ой діло не дуже совісне ... Ой недуже...
18 Лютого 2019, 04:03
Ви всі безсовісні ви ж не ідете в церкву молитись Росііі чи Украііні ви ідете молитись до господа бога а він один на весь світ зробили цирк вже незнаете шо робити перед тими виборами в цій церкві ваші діти вінчались ваші діти і внукі хрестились то деж ви були раньше в Каміні е Украіінська церква треба було там вінчатись і хреститись схаменіться неберіть гріх на душу бог один споконвіков була у нас православна церква зробили балаган позорнікі ви лучше голосуйте за дороги і робіть збори що робиться на вулицях а церкву оставте в спокоіі як нестидно в церкву тре ходити молитись а не балаган устроювати безсовісні
18 Лютого 2019, 06:24
Є фрази ,що «ми не молимось Росії»а Кирило хто?Чий?Звідки?На багатьох телеканалах показують,наскільки товаристські в їх відносини.Сором за людей.Тепер вже мова йде не про віровчення а про людську совість,мудрість.Кожен з вас де живе?яке громадянство має?хто ви?хто ваші предки?позорите себе на весь світ,весь світ теперзнатиме які в нас «правидні»західняки ,Москви вам треба.Та вас треба туди на Схід,де рулі свистять,хай би постояли трохи в окопах,померзли,розуміючи що саме від тебе залежить те чи буде вільна Україна.Тьху МОСКАЛІ,ЖИДИ,їдуть туди до Яника на золотий унітаз....нема поваги до таких людей що йдуть проти України.Кажуть «бандерівці» на тих хто за ПЦУ,питання а ти не з тої самої діри виліз?це люди які стояли за націю за народ за державу.А ви,УПЦ МП,була б недоведи Господи,біда на заході,ви б перші своїх здали,це вже видно...
18 Лютого 2019, 07:17
Якби позабирали Камінських і бузацьких НАВОЗНИХ то осталисяб одні пєвчі і Ніщики за росію...
18 Лютого 2019, 09:34
Знайшли де воювати на Схід ідіть ПАТРІОТИ І там захищайте Україну а не в церкву лізите
18 Лютого 2019, 09:48
А ніхто не воює,то пєвчі горло дерли слова не давали сказати,своїм співом вкотре закривають.
18 Лютого 2019, 10:19
Пєвчі це старі маразматики
18 Лютого 2019, 10:30
Влучно,одна серед них і насправді має душевне хворобу
18 Лютого 2019, 10:55
Дуже багато ви про схід, про війну пишите, а от скажіть мені, чому ваш лжепатріарх Філарет і його церква не приймали біженців, не допомагала у скрутний час? Подивіться відео з настоятелем Святогірської-Успенської лаври Арсенієм, там все докладно владика розказав.<br/>Сєпарами нас обзиваєте, а ваші чоловіки, сини, тай самі жінки на заробітки не в Росію їздять, чи я помиляюсь?
18 Лютого 2019, 11:13
Своїх відправ туди тоді і поговоримо,до твого ввідома туди одиниці їздять
18 Лютого 2019, 11:14
Якщо хто і їде туди ,но точно не підтримує те що ви робите,МОСКАЛІ...
18 Лютого 2019, 11:17
Ви переходите всі межі, я Українка і закону не порушували, в конституції чінко написано про віросповідання, дописувач Б все чітко описав, що ми самостійна Українська Православна церква.<br/>Хочу вас повідомити у томосі прописано, що потрібно поминати у молитвах всіх патріархів, в тому числі і патріарха Кирила, що Єпіфаній і робить!<br/>Люди читайте, дивіться різну інформацію, навчиться оцінювати, а не один канал ТСН, де йде психологічна давка. Моя порада передивіться сайт Спілки православних журналістів (СПЖ), можливо хтось знайде відповіді на поставлені вами питання.
18 Лютого 2019, 11:26
Не розумію я вашої життєвої позиції, як гроші заробляти і хати будувати, то можна, а коли мова йде про молитовні єднання, то москалі!?<br/>Не хочу з вами сперечатися, ви можете забрати храм, але віру яку вложили мені батьки від самого народження ви не забирете, а навпаки є над чим подумати і що ми на землі тимчасові гості, і кожен сам вибирає якою іти дорогою.
18 Лютого 2019, 11:37
Час розсудить,тільки що ви розкажете своім дітям?
18 Лютого 2019, 11:38
Годі брехати. По-перше, УПЦ-МП немає автокефалії, а тому може говорити про себе, як про канонічну лише на правах орендаря автокефалії в РПЦ. По-друге, не попам вирішувати питання – переходити громаді до ПЦУ чи ні. В факті переходу релігії немає, є процес реалізації права, наданого законом України. По-третє, згідно рішення Вселенського патріарха, Онуфрія позбавлено статусу митрополита Київського та всієї України. Таке право надано Епіфанію. Онуфрія рятує світський, але не релігійний закон.
18 Лютого 2019, 11:47
В селі Жидичин, що під Луцьком громада проявила вершину грамотності і цивілізованості. Заздалегідь видрукували мандати для голосування, фактично виборчі бюлетені. Ці бюлетені вручили лише членам релігійної громади. Поставили дві скрині. Одна – За ПЦУ, друга проти. Кожний вкинув свій мандат у відповідну скриню. Сіли, порахували голоси. На основі підрахунку склали протокол голосування. І все. Кому кортіло істерити, виходив подалі від місця голосування і істерив. «Запорожці» лишились за порогом. Невже це так важко зробити, якщо перед тим трохи подумати, в людей попитати.
18 Лютого 2019, 12:02
А Вселенський патріарх, що Папа Римський? Невже дух соборності Церкви відмінений? Якщо так то Символ Віри не є обовязковою молитвою
18 Лютого 2019, 12:06
Нема на вас Сталіна,він би раз два з вами розібрався(це до тих хто проти ПЦУ)
18 Лютого 2019, 12:14
Вселенський Патріарх є представником православної, ортодоксальної Церкви, який канонічним правом наділений певними повноваженнями. Якщо ви виступаєте за єдність, соборність православ’я, то виступайте за виконання канонів, а не так як в РПЦ – шанують ті, канони, які їм вигідні і зневажають ті, що не вигідні. І ще, шановний, не плутайте справи містичні, якими є молитва, зі справами канонічними. Бо молитва є спробою єднання людини з Богом, а канони є нормами, складеними людьми, для підтримування стабільності та порядку в межах православ’я. Якщо Бог є втіленням порядку та узгодження, то людина є причиною безладу. Безладу можна запобігти лише, запровадивши однакові для всіх норми, виражені законами.
18 Лютого 2019, 12:34
Вселенський Патріарх рівний як і всі інші,і ніякого права в церкві немає...Колись один римський&quot; перегнув палку&quot;,і седить зараз в своїй єресі,а зараз Константинопольський &quot;фокуси&quot;робить... Ніхто його з інших патріархів непідтримав,бо це все противозаконно.як були розкольник Філарет і Ко.так і залишився,і всіх із собою в преісподню кличе.
18 Лютого 2019, 12:41
У Вселенського а точніше Константинопольського патріарха не більше прав, як у інших предстоятелів помісних церков. Кожен керує своєю церквою. Але з однієї сторони ви маєте рацію і трохи правильно мислите. Наймолодші помісні церки, незалежність яким надавав Константинополь, є підлеглими Константинополя (беруть Сяте Миро в Константинополя, вирішують церковні судові справи) такою буде і ПЦУ. Ось над цими церквами патр.Варфоломій може відчувати себе папою римським (маючи над ними певні повноваження). Що ж стосується древніх церков (Антиохійська, Олександрійська, Грузинська .......інші) то вибачте патр.Варфоломій для них є братом у Христі, і повноважень над цими церквами точно не має. Що стосується канонів церковних, апостольських правил, то вибачте, не москалі їх писали і не ви точно їх відкинете. &quot;Зволилося Духу Святому і нам&quot; часто зусрічається у євангелії, вникніть в суть цих слів і тоді зрозумієте звідки взявся церковний закон.
18 Лютого 2019, 12:46
Не удавайте з себе недалекого, щоб прикрити московські теревені. Так, Варфоломій рівний серед рівних, але наділений канонічним правом повноваженнями, яких немає Кіріл, не кажучи вже про Онуфрія. Хочете сказати, що ви цього не знаєте. Знаєте, але брешете. Не може «робити фокуси» доктор канонічного права. І про це ви добре знаєте. Але маєте команду максимально затягнути процес переходу громад до ПЦУ.
18 Лютого 2019, 12:50
То хай виженуть мене з церкви якщо я рідко ходжу) чому не виганяють? Дивні люди) Не маючи жодних аргументів маніпулювати тим що рідко до церкви ходжу))
18 Лютого 2019, 12:51
&quot;Чомусь молитовного взаємозв&quot;язку з іншими церквами світу Московська не має але українці воліють і дальше молитися разом з Москвою не розуміючи свого рабського до тепер становища.&quot; Шановний, я теж москалів не долюблюю, але правду люблю. РПЦ розірвало звязок із Константинополем, а з іншими церквами має молитовне єднання, на відміну від ПЦУ, тут якраз все навпаки. Досить брехати. Писати ви добре вмієте і вермишель теж бачу по вухах гарно стелиться, але будь ласка пишіть правду, хоча правда в кожного своя.
18 Лютого 2019, 12:54
Пацик, ти до церкви не ходив і ходити не будеш. Неображайся - це факт.
18 Лютого 2019, 12:59
&quot;Так, Варфоломій рівний серед рівних, але наділений канонічним правом повноваженнями, яких немає Кіріл, не кажучи вже про Онуфрія.&quot; О, з цими словами я згідний. Віра до нас прийшла з Константинополя і вмішуватися в справи церкви нашої патр.Варфоломій я думаю може. А знаєте що в ваших словах є ще правдиве? Повноваження ці зберіг для себе Константинополь, такщо брешуть не тільки москалі, а й ПЦУшники, бо вони будуть в тих чи інших справах бити чолом перед патр.Варфоломієь.
18 Лютого 2019, 13:21
Якщо ви такі патріоти,а ті хто в УПЦ МП - сепаратисти бо моляться за кіріла(хоча це робить і сам Єпіфаній),то відбирайте Дома молитви в протестантів,адже хоч вони і не моляться за Кіріла на захист України вони не стають(віра не велить,а моя православна-виходить велить!).То получається що всі протестанти- сєпари, в шию їх і в Німеччину- до послідовників Лютера!Ви самі не знаєте ,що робите, ваш через чур патріотизм заполонив ваші очі.Те що в Україні має бути своя незалежна церква - безперечно!своя -незалежна ні від МП,ні від Стамбула ,ні від кого іншого,саме за таку і боровся Філарет.Залиште церкву в спокої,хіба нема більш місця де можна було б проявити свй патріотизм!?Хай ходять людкове і моляться,впевнений, на службі вони просять у Господа миру і спокою,здоровя своїм рідним і близьким.А все інше - політика!Відділіть зерно від полови!Це моя думка- і вона має право на життя,і будь ласка не порушуй моїх прав - бо я не порушую твоїх!Отоді буде правда!
18 Лютого 2019, 13:22
Будуйте свої храми і моліться там своїм політикам . А як ви будете молитись до Серафима Саровського. Сергія Радонежського. Ксенії Петербуржської. Володимирської ,Казанської ікони і далі....як же. це святі Россії Київської Русі.
18 Лютого 2019, 13:23
Будуйте свої храми і моліться там своїм політикам . А як ви будете молитись до Серафима Саровського. Сергія Радонежського. Ксенії Петербуржської. Володимирської ,Казанської ікони і далі....як же. це святі Россії Київської Русі.
18 Лютого 2019, 13:40
&quot;РПЦ розірвало звязок із Константинополем, а з іншими церквами має молитовне єднання, на відміну від ПЦУ,&quot;: чому на відміну від РПЦ, ПЦУ не має? Ось їздили у Грецію, на Фанар і все о&quot;кей. Шановний не знаю який у тебе вік але ти можеш і не побачити разом із мною цієї як ти кажеш молитовне єднання оскільки сатана довше живе від нас і житиме ще довше як наші з тобою діти. І ця сатана живе за Кремлівським муром який башляє грошима то тут то там.
18 Лютого 2019, 13:44
Гонінням церква очищається від іуд і маловірних ,від тих хто не постить, не молиться, не читає святе письмо,не має в серці любові.Блаженнійший Онуфрій митрополит від Бога і ми його чада.
18 Лютого 2019, 14:09
УПЦ визнана 14 помісними церквами світу і Патріархами а ваша ПЦУ ніким. Лийте грязь а наша церква УПЦ була і буде . ХРАНИ ВАС ГОСПОДЬ! Моліться і очі ваші відкриються !
18 Лютого 2019, 15:18
вижиніть єгови вони теж вороги. Любіть один одного бо Бог один. Вибори так не виграти
18 Лютого 2019, 15:53
&quot;Ось їздили у Грецію, на Фанар і все о&quot;кей. &quot; Надіюсь що на декількох Афонських монастирях, які підвладні патр.Варфоломію і декількох кліриках грецьких їхня поїздка не зупиниться. У нас теж УПЦ визнало ПЦУ (ну два єпископи визнали і перейшли). Це ж не означає що вся повнота церкви визнала. Моляться і дасть Бог, то черговий розкол буде визнаний усіма, то ді і ми будемо разом. Буде і бідний і багатий, слуха і господар, москаль і українець, всі стануть перед Богом. У Бога немає розділення по націях і народностях, для Нього всі ми діти.
18 Лютого 2019, 16:41
Ви ділите церкву а потім що кого будете ділити родичів своііх батьків як нестидно то ви так бога любите чи гроші і мерси а в якій церкві будете вінчати своііх дітей якщо діти будуть з різних церков?люди подумайте що ви робите хочете другу церкву будуйте на здоровья а нашу церкву бабів і дідів наших нечіпайте оставте в спокоіі і верніть назад замки до цервки які були раніше в нас е два батюшкі невже це не гріх що один батюшка не пускае в церкву другого то який то тоді батюшка шо непускае до храму божого другого батюшку
18 Лютого 2019, 16:47
Голоси ніхто нерахував Карпік брехун людей було тьма і підрахувати було неможливо навіщо брехати ти брехун грішний Карпік Бог небувае поруган палкою бити неприйде він покарае так що незнатимеш звідки не ти Всесильний і Могучий а ти всього навсього букашка на землі ти в Бога віриш Карпік ти тільки грішити вміеш
18 Лютого 2019, 17:32
Дуже швидко за це буде покута. Бог поругаєм не буває. Істинна церква вистоїть до кінця світу. Але ні один із тих маловірних не втіче від розплати. Коли будете плакати над найдородчим, то не питайте в Бога за що це з вами. І дуже велика нагорода чекає тих, хто пронесе Хрест віри докінця.
18 Лютого 2019, 17:44
Ага, путін про то казав недавно . Всі загинуть від атомного вибуху , а ми істинні в рай. Ну як з москалями в рай, то краще з турками до пекла
18 Лютого 2019, 18:11
УПЦ є й буде і з нами Бог
18 Лютого 2019, 20:20
УПЦ ніколи не було і не планується. Запитайте в Київських священиків, вони вам популярно обяснять. Чи у Київських єпископів, які в 14 році планували танцювати в Києві на російських танках. І познімайте нарешті ті фігові листки, не прикривайтесь церквою. Ви за власний кошт готові заправляти російські танки, є й такі на поліссі, що в 14 році збирали кошти на апалченіє данбаса і переправляли через Пітер з заробітчанами. Є й такі що й сьогодні шиплять наче розпечені сковорідки коли звучить гімн України. Багато таких на поліссі, що чекають другого пришестя, але не Христа а Путіна.
18 Лютого 2019, 20:23
Давайте завтра маслозавод підим забирати у директора школи Кузьмича з жінкою, ці хапуги по злодійські захапали.
19 Лютого 2019, 00:15
УПЦ є і буде завжди,бо з нами БОГ.Зявилась нова релігія,то і храми будуйте свої.
19 Лютого 2019, 00:29
Слався Русь православная!
19 Лютого 2019, 00:47
Хто видалив відео в ютубі
19 Лютого 2019, 00:50
яке саме?
19 Лютого 2019, 01:28
Для формування нації необхідні спеціальні умови, одним з компонентів яких є рідна церква.
19 Лютого 2019, 16:41
Отож і вся суть ваша ,шановний 666.Що для вас Церква це лише маніпуляція людьми,як і політика у нашого президента,яка будується на постійному популізмі.
19 Лютого 2019, 21:40
Почому опіум для народу!!!!!
19 Лютого 2019, 21:53
Митрополит Кікський Никифор: Ми не можемо визнати нерукоположенного розкольника Епіфанія.<br/><br/>Грецьке видання «Ромфея» опублікувало лист (доповідну записку) ієрарха Кіпрської Православної Церкви на адресу Священного Синоду. Цей документ митрополит Кікський і Тілірійській Никифор подав на розгляд 7 лютого 2019 року, напередодні роботи позачергового засідання Священного Синоду Кіпрської Церкви, яке відбулося 18 лютого.
20 Лютого 2019, 09:17
бговорила створення помісної церкви в Україні. Так, священнослужителі підтримали прагнення України і розкритикували агресивну поведінку Росії.<br/><br/>На засіданні також мали визначитися щодо визнання Православної церкви України, проте в ухваленому рішенні про це ані слова, передає ТСН.<br/><br/>Читайте також: Віра і держава: Епіфаній пояснив, чому Україна та ПЦУ ніколи не підуть шляхом Росії та РПЦ<br/><br/>Натомість Кіпрська церква повністю підтримала прагнення України створити свою помісну церкву. Також священики наголосили: країна мала повне право просити Вселенський патріархат про автокефалію.<br/><br/>Водночас, у Кіпрській церкві жорстко розкритикували агресивну поведінку Росії та її спроби втрутитись у ситуацію. Священнослужителі додають, що представники Російської церкви могли прийти на Собор у Києві та відкрито пояснити свою позицію, домовитись про діалог, проте вирішили проігнорувати зібрання. Через це, на думку представників Кіпрської церкви, Росія тепер не має права втручатися у справи ПЦУ.
20 Лютого 2019, 11:00
І не визнала канонічнічть рукоположення ПЦУ
20 Лютого 2019, 12:20
Бог це - любов. то де ж Ваша любов дорогі люди. Коли Ви одне одного поливаєте брудом. Яка ж тоді у Вас віра до Бога і чи взагалі у Вас вона є.
20 Лютого 2019, 15:28
До чого тут закони верховної ради. Що вже хочуть керувати Богом? Запам'ятайте це неможливо .
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024