Кінотеатр «Батьківщина» відбудують: пріоритетні завдання Камінь-Каширщини на 2019 рік

19 Лютого 2019, 09:45
Євгенія Сидорчук 5514
Євгенія Сидорчук

На апаратній нараді начальник відділу культури Камінь-Каширської РДА Євгенія Сидорчук розповіла про плани культурного розвитку району, серед яких і капітальний ремонт місцевого кінотеатру.

Повідомляє прес-служба Камінь-Каширської РДА.

Євгенія Сидорчук звітувала також про найвизначніші досягнення та здобутки, перспективи розвитку в галузі культури та мистецтва.

Спершу Євгенія Кіндратівна зазначила, що мережа закладів культури району нараховує 99 установ, серед яких 48 клубних і 48 бібліотечних закладів, дитяча школа мистецтв, народний краєзнавчий музей, кінотеатр «Батьківщина».  

За її словами, минулого року фінансування в галузі культури району було майже 14 мільйонів гривень. Зокрема, більше мільйона гривень використано на проведення ремонтно-оздоблювальних робіт. Ще близько 1 мільйона спрямовано на придбання товарно-матеріальних цінностей.

Євгенія Сидорчук також додала, що належна увага приділяється питанням розвитку аматорськогоо мистецтва та культури. У районі діє Програма розвитку культури та мистецтва на 2016-2020 роки.

«Аматорське мистецтво Камінь-Каширщини представляють 307 колективів. Звання «народний аматорський» мають 13 колективів, з них 9 – діють при районному будику культури, а 4 – при сільських закладах культури. Знані за межами району аматорські колективи постійно беруть участь у конкурсах та фестивалях різних рівнів та часто здобувають призові місця. Тож 2018-й рік видався багатим на творчі ужинки в галузі культури Камінь-Каширщини», – розповіла Євгенія Сидорчук.

На завершення начальник відділу культури райдержадміністрації озвучила пріоритетні завдання на 2019 рік, серед яких: капітальний ремонт приміщення кінотеатру «Батьківщина», народного краєзнавчого музею (приміщення колишнього кондитерського цеху), фасаду приміщення районного будинку культури, дитячої школи мистецтв, будинку культури в селі Грудки та клубу села Стобихівка, зміцнення матеріально-технічної бази установ культури, відновлення опалення у будинках культури.

Читайте також: Духовенство Камінь-Каширщини підтримало військових ЗСУ

Коментарі
19 Лютого 2019, 13:45
Усі напрацьовані плани супер тільки одне у цій справі не враховане, а саме територіально-адміністративна реформа яка має рано чи пізно прийти на наші терени. Розбудова ОТГ у районі. Потім тут заявляють про ремонт клубу села Стобихівка але не враховують той момент що цей населеий пункт знаходиться зовсім в іншх реаліях й тому фінаснування цього проекту має проводитися напряму на ОТГ без врахування районних фінансових структур. Тобто розмови про розвиток культури у цьому плані невраховують реалії зовнішнього світу, а саме розвиток держави у іншому напрямку. Можемо зробити висновок, що керівництво району і далі збирається сидіти на своїх кріслах без врахування реформ які проводяться в державі. На цьому етапі найголовіше те, що оголошуючи покращення на теренах культури не оголошують суми фінансування, оскільки бюджет району здається не має таких планів тому постає питання звідки пані Смолярчук збирається фінаснувати далекоосяжні плани, оскільки державним бюджетом швише всього не передбачені ці витрати, а місцевий також не в змозі якщо згадати кількість незайнятого населення в районі які в десятки разів перевищує зайнятість.
19 Лютого 2019, 13:53
Як на мене, то кінотеатри функціонально віджили, бо за совєтів вони балансувати з генделиками та формували гомосовєтікуців. Там має бути заклад на концепції розважально-пізнавальній, бо генделиків у рази більше совкових та їх уже не зрівноважити.
19 Лютого 2019, 14:05
Як на мене, то Кінотеатр у принципі має бути поремонтований то це ясно як ясний день. Але сам Кінотеатр має запрацювати в іншому направленнях це має бути як місце зустрічі містян та гостей міста але орієнтуючись на бізнесові кола міста. Кінотеатр має повстати як місце розвитку бізнесу в якому мають бути групи за інтересами орієнтовані на, до прикладу еспортний, імпортний, місцевого розвитку і таке інше. Маємо на ці речі свій власний погляд і не тільки.
19 Лютого 2019, 14:14
Якщо Камінь скрізь шукає зиск та проекти, то мав би подумати, яким способом та будівля буде приносити дохід.
19 Лютого 2019, 14:31
впринципі я погоджуюсь з вами, в державі в перспективі фінансувати проекти які є в отг. Допоки мер міста нехотітиме об'єднуватись, про розвиток культури( нормальний розвиток, а не замилення очей)тай в загальному розвиток міста та навколишніх сіл, які мають ввійти до перспективного плану, варто забути.
19 Лютого 2019, 14:40
Чому МИ взнаємо про обговорення нового районного поділу Волинської області з рук Любешівського голови ОТГ? Наші зовсім непрацюють, а дивлячись на міну К-Каширського голови РДА та районної ради можна зробити висновок що район може поплатитися за їхню безпосередню НЕроботу на цьому напрямку. Почуємо від даних "друзів" чи не почуємо що стане з К-Каширським районом?
19 Лютого 2019, 16:08
Кінотеатр у 2019 відбудують так само, як побудували роледром у 2018?
19 Лютого 2019, 16:17
Так взагалі тяжка справа із цим фіінансуванням, оскільки цей мільйон який як будь-то має спрямовуватися на ці проекти не падає як манна небесна між іншим. Він приходить з податкових платежів, плати за оренду с/х земель призначення та інших, не будемо вдатися до скурпульозного аналізу надходжень нашого бюджету. Про те можемо тільки для себе вголос сказати чи усе зроблено керівництвом району для того щоб ці платежі приходили у район? Я скажу зовсім нічого не зроблено. Спеціалісти економічної служби та інші більш-менш дотичні службові особи тільки й знають як їздити до Луцька та Києва та "вибивати", "просити" грошей на якийсь розвиток і вони в загальному говорять про мовляв розвиток як такий. Шановні розвиток розпочинається не з того куди вкладати гроші, а розпочинається звідки їх брати. Брати гроші, фінанси з тих структур, а саме з Райрада, Волиньрада, ОДА, Кабінет Міністрів в які покраплено з інших територіальних утворень та які мають змогу їх розподіляти на власний розсуд це не вихід. Тому сьогодні у Нас згідно цього критерію абсолютно ніякого розвитку немає. Я позитивно ставлюся до того, що у Нас на місті парку виник "Пассаж" й дає громадянам якусь зайнятість яке приносить громадянам доходи та в деякій мірі капає в бюджет району або міста і ось близько того місця розвивати наприклад осередок культури то на жаль нічого у Нас не вийде, оскільки Ми маємо все-таки Площу Культури і у тому місті маємо розвивати культурну сферу. У цьому місті коли вже маємо те, що маємо маємо розвивати скажімо так культурний бізнес-центр в якому наприклад матимо кілька комп"ютерів з інтернетом, спеціалістів два -три які домагатимуть налагоджувати культурні, бізнесові зв"язки з іншим бізнесом, консультації, походи податкової для роз"яснення, семінари, тобто як сказав один з дописувачів до цього сайту - соціалізацію громадян, впровадження струтурних змін бізнесових кіл К-Каширська та інших гостей міста. На жаль я особисто надіявся на самих підприємців коли вони організовувалися в громадську організацію "Підприємці-Разом" але сьогодні не вийшло. Я навіть для Них допомагав з статутом, роздрукував у необхідних кількостях, допомагав скільки міг. Про те їхнє намагання створити для себе та міста на цьому й закінилося. Думаю, що тут все-таки як обично у цих справах очевидно жаба задавила. Про те швидше всього як би підприємцям допомогли у цій важливій справі з боку влади то Ми сьогодні побачили б до прикладу розвиток кінотеатру саме у цьому напрямку як я для себе уявляю. Про те ще не все пропало...
19 Лютого 2019, 18:39
Як можнапозитивно ставитися до того, що вся країна - це базарні бариги, які нічого не виробляючи і не сплачючи ніяких податків тільки перепродують виготовлене за кордоном ???
19 Лютого 2019, 20:03
"Як можнапозитивно ставитися": все залежить від того які цілі ставити перед собою. Якщо взяти наприклад тільки суто тих громадян які знаходяться на тій службі від якої значить інше ставлення до цих самих, то можна банально від них башляти, а можна працювати із ними у тому напрямку коли ці громадяни стають іншими.
19 Лютого 2019, 20:19
Клуб би нормальний зробили в тому Каміні, а то бомжатнік якийсь!!!!
19 Лютого 2019, 20:31
Ага,басейн вже зробили,спортзал готовий ,тепер кінотеатр!
19 Лютого 2019, 22:24
Пам'ятаю як укропи обіцяли басейн зробити, вже 3 роки роблять. От пакети роздавати то вони перші
19 Лютого 2019, 23:04
кінотеатр давно треба. бо на нормальний фільм доводиться аж у ковель чи луцьк їхати.
20 Лютого 2019, 03:21
Так так, ремонт зробити мусово. Щоб подорожчання в аренду базарникам здати.
20 Лютого 2019, 11:36
Укропи тільки обіцяти і вміють
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024