Коли у Стобихівці почнуть будувати нову школу

08 Квітня 2019, 13:00
4192

 

У селі Стобихівка Камінь-Каширського району селяни вже понад десять років чекають на будівництво нової школи. 

Старе приміщення освітнього закладу збудовано ще в1974 році. Воно розраховане лише на 70 учнів. Наразі тут навчається понад 260 дітей. Ще у 2018 році голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко пообіцяв батькам, що будівництво розпочнуть, проте цього так і не сталося. Зараз місцева влада обіцяє, що роботи розпочнуть вже у квітні цього року. 

Торік батьки влаштували акцію протесту і у вересні дітей до школи не пустили. «Немає дітям де навчатись, школа є не такою аварійною, як тісною. Навчання відбувається у три зміни. Народжуваність в селі збільшується, тому через рік не буде де посадити дітей, або ж доведеться навчатися у три-чотири зміни, а заняття закінчуватимуться о 20:00», – розповідає директор школи Юлія Сущ.

Читайте також: «Мумія стобихівської миші» та незаконні пилорами: Радіо Свобода поширило сюжет про село на Камінь-Каширщині

У рамках робочого візиту Стобихівку відвідала народний депутат України Ірина Констанкевич. За їїініціативи в червні 2018 року з коштів фонду соцеконому на будівництво цієї школи було виділено півмільйона гривень. Місцеві чиновники запевнили нардепа, що будівництво розпочнеться вже у квітні цього року. Забудовник вже виграв тендер, кошти у держбюджеті закладено, однак ще потрібне співфінансування і на районному рівні у розмірі 650 тис. грн.

«Валерій Дунайчук (голова Камінь-Каширської РДА, –ВН) підтвердив, що адміністрація надала гарантійний лист на співфінансування у розмірі 650 тис. грн», –каже Ірина Констанкевич.

Аби розв’язати всі питання щодо будівництва школи,буде скликано позачергову сесію Камінь-Каширської районної ради, тож є надія, що цього разу чиновники дотримають слова.







1

 

Коментарі
09 Квітня 2019, 03:33
А може нехай "хати-читальні" організують. Пась нехай туди випускників з десяток візьме, а вони по хатах людських з 5-7 учнями працюють. Ефект буде більший, чим від класної системи навчання, бо вчитель буде ближче до учня та до його батьків, заодно і пообідає там.
09 Квітня 2019, 18:41
Зараз Зе прийде, робота закипить ажне курява над селом стелитиметься. Кажуть Кошовий (Лисий) буде Прем'єром і нарешті всі заживуть щасливо і заможно! Щоправда російську мову доведеться згадувати, як не крути Вова - російськовний адепт, а Лисий - луганчанин, як не крути -не викрутишся! Хотіли ж, як ліпше!
09 Квітня 2019, 19:02
Я щодо Зєлі не стурбований. Легко живе Зєля, капусту косить із нічого. Щось буде таке, як при табачнику, якщо Зєля прийде.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024