У поліції прокоментували затримання мера Каменя-Каширського на хабарі

25 Вересня 2020, 15:00
9993

Ряд посадовців Камінь-Каширської міської ради, враховуючи мера, затримали під час отримання неправомірної вигоди, а саме 4 тисячі доларів США від юридичної фірми забудовника.

Про це інформує Поліція Волинської області.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області, слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури викрили злочинну «схему» вимагання коштів за не створення штучних перешкод при погодженні детального плану планування території для будівництва багатоквартирного житлового будинку та надання дозволу для розробки проекту землеустрою.

Міський голова, депутат міської ради та працівник одного з відділів були викриті правоохоронцями вчора, 24 вересня.

Кожен з них був затриманий протягом дня у різних локаціях міста одразу після одержання своєї частини коштів від неправомірної вигоди у 4 тисячі доларів. В ході слідчих дій кошти були вилучені з місця затримань.

Трьох фігурантів справи затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри фігурантам справи у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

2


 

Коментарі
25 Вересня 2020, 18:55
Колись начальника однієї районної установи теж підставили: підсунули долари і тут же "викрили"! Це ж ,видно, готувалося, щоб і обласна, і стратегічних, і під керівництвом! І в період виборів... якщо це за 7 поверховий дім, то не гріх додуматися на розвиток міста благодійний внесок подати, А якщо не дотуркали, то, мабуть, натякнули... Мені шкода затриманих, може, розберуться. А сьогодні день міста. Ціни на товари і продукти ростуть як бамбук, то нікого не цікавить, ціном за світло-газ мутузять людей- ніц контролю, а допомогти "слугам народу" - це злочин? Самі ті слідчі у яких хатках живуть, на яких машинках їздять самі і їх дружини- тещі- діти і коханки? А за які зарібки? Руки геть від затриманих, а мутилу геть з району!
25 Вересня 2020, 21:24
Не смішіть,яка підстава,нарешті догрались,бо обнагліли. Підстава,це коли б вони відмовились від грошей,а не взяли ..Так що нарешті справедливість відбулася... Дякуємо працівникам служб за їхню роботу,якби не вони,то б і надалі ці хабарники обкрадали нас!!!
25 Вересня 2020, 22:27
слава ГОСПОДУ БОГУ.Я говорив йьому завжди так небуде.
25 Вересня 2020, 22:28
Давно знаю мера, і не було жодного випадку вимагання, спонукання чи прохання &amp;quot;подякувати&amp;quot; <br/>, аби щось таке. Запланували, підставили, спокусили! У мене немає таких коштів, я не порушую законодавства - я не даю! Що хотів мудило, за що варто дати долари?! А звідки така сума у самого &amp;quot;крисолова&amp;quot;, а сам він хто? Місцевий, ти теж давав взятку чи плетеш павутину?!
25 Вересня 2020, 22:53
З фото видно, що вилучені гроші мають спеціальну позначку. Тепер треба довести, що це саме ті вилучені гроші. По-друге, зазначена в тексті корупційна схема є найпоширенішою в тому числі на митниці і навіть в освіті. Тобто є підстави вважати що мер нарешті нарвався, і що використовував цю схему не один рік. Нарвався в сенсі, що правоохоронці нарешті наважились брати мера, чим позбавили себе надійного прибутку.
26 Вересня 2020, 00:07
Чи вам немає чим потішитися.зловили мера і що це за сума 1000 доларів.це ясно підстава за те щоВасиля Івановича ніколи не могли зламати він був своєї думки а в кінці каденції влада зелених майбутнє жопе вирішили відімстити .ганьба такому президенту і правоохоронцям.вибори на носу.треба судити будівельну фірму
26 Вересня 2020, 00:36
Всім знайдеться чотири тисячі лдолярів !!!
26 Вересня 2020, 01:18
Бондара справді шкода. Зіпсували чоловікові і репутацію і нерви під кінець каденції. Але треба було йому трішки стримувати апетити деяких своїх працівників, тоді і ситуації такої скоріш за все не було. А так маємо те що маємо нажаль.
26 Вересня 2020, 01:54
Нарешті!!! Від тепер дійсно день міста зі святом всіх!Ми всі добре знаємо нашого МЕРА і як він бере або просить!!!
26 Вересня 2020, 11:19
До проста людина. ТИ давав?!
26 Вересня 2020, 12:27
Нарешті цих хабарників спіймали,людям вже надбидло,що все вирішується в них за гроші.. Просту людина яка без грошей,нічого ніколи не добивається,вони насміхалися з людей от і все. Тепер на нарах хай по сміються.. За все рано чи пізно приходиться платити.. Всі знають,що вони хабарники і злодіі і нарешті справедливість відбулася.. Респект обласних службам.
26 Вересня 2020, 13:18
Я дуже багато вирішувала в Бондаря і ні разу не платила ні копійки.Він добрий нормальний дядько.Ви думаєте та що підставила буде краща?Звичайно якщо за неї хоч хтось проголосує...А нащот працівників земельного, тож кожен як може так виживає.Хай перш посадять кого із верховної ради за мільярди а не за якісь копійки.Ну та що підставила а їй бажаю тогож.
26 Вересня 2020, 13:32
Я в міську раду ніколи нічого не давав, а тим більше іншим також не давав. Інколи навіть було самому цікаво коли говорять що беруть, а натомість справи вирішувалися і не дав було дивно та пречудово. Врешті-решт перебуваючи на посадах сам не брав та не дозволяв давати, через те що рахував що це буде нижче мого становища та нище гідності тих людей кому міг давати.
26 Вересня 2020, 13:33
Усі співчуття за нагоди затримання є блюзнірськими, бо здебільшого йдуть від «давачів». Про корупцію в районі знали і знають. Про довірених осіб, які передають знали і знають. Але оскільки хабарництво стало складовою місцевої народної традиції, то затримання через отримання багатьма сприймається як якесь чи то моральне, чи юридичне порушення. Рано казати, що настав час законності та справедливості, бо якби Зеленський днями не зажадав публічних посадок, то навряд чи когось затримали. Кожному мєнту та прокурорському в районі дуже добре відомо хто, скільки і як бере. Але вони завжди разом, один одного шанують і підтримують, бо на одному полі «зелень» збирають. Тому брати треба всіх, ну а вже затриманих показово посадити. Так сказав гарант, з опущеним рейтингом.
26 Вересня 2020, 13:40
В нашій країні є гарант ???
26 Вересня 2020, 17:23
Є така посада із визначеними обов'язками, але народ думає, що гарант це той, хто прибирає за народом сміття.
26 Вересня 2020, 19:41
Я казав ти тако Люба дограєшся!!))
27 Вересня 2020, 01:00
Хто давав відізвись !!! Чи тільки пи ...и ?
27 Вересня 2020, 13:17
зря убераиш комент.МИСЬКА РАДА вся КОРУМПОВАНА.
27 Вересня 2020, 13:29
Позорники,нарешті них спіймали!!! Нічого собі копійки,та за ті копійки Тарас собі машину купив і хату побудував.. Такий молодий,а вже такий злодій...
27 Вересня 2020, 13:35
Рано чи пізно за все приходиться платити. Вони вже так нахабно брали хабарі,що так ним і треба.. Таких не шкода,вони самі вибрали собі шлях,шлях злодіїв...тепер прийдеться відповідати.
27 Вересня 2020, 13:45
Дякуємо,що нарешті цей безлад цих хабарників припиниться.. Ато в них все вирішувалося за гроші,простих людей просто посилали і сміялися. Досміялися. Надіється,що покарання отримують по всій суворості закону. Можливо іншим буде наука і боятимуться так нахабно брати хабарі.. Молодці,ті хто них спіймай. Велике Дякуємо за виконану роботу!!!
27 Вересня 2020, 14:00
Ти шановний за всіх не розписуйся .а краще дай відповідь від себе давав ти чи не давав . Хто тобі давав право звинувачути безпідставно людей в тому що вони давали хабарі. НОРМАЛЬНІ так не вчиняють!!!
27 Вересня 2020, 16:53
ПРоте знаєте інколи таки чудове відчуття коли не даєш, не береш та недаєш іншим тобі давати. При цьому залишаєшся людиною та залишаєш людей зі своєю гідністю але про те звичайно сам інколи залишаєшся з носом, оскільки немаєш того що міг би мати коли справи могли б вирішуватися за хабар і то на стопроцентовій гаранії. Ось такі справи
27 Вересня 2020, 17:18
Будем надіятись,що них таки посадять у<br/>в'язницю! Хабарніки і позорніки!
27 Вересня 2020, 19:48
Миколайович,а ви впевнені що саме за ці копійки побудована хата і куплена машина??? Права рука Тараса ви чи що????на скільки відомо хата ще не добудована, та і будується не перший рік,і не два і навіть не три.. на рахунок машини, для цієї сім'ї це є необхідність, та і для кожного з нас.... Адже всі рідні знаходяться не так вже і близенько... Та врахуйте також те, що свої відпустки сім'я проводить не на відпочинку, а віддано працюють за кордоном,аби швидше добудувати свою домівку... Не будьте такими злими.....Час все покаже.... Але якби дійсно був таким &amp;quot;хабарником&amp;quot; як малюють то б давно вже жив у своєму повністю добудованому будинку і відпочивав хоча б на якомусь курорті в Україні....а не їздив би і він і дружина за кордон на роботу, не ходив би по ягоди у вихідні дні......якось так.. хочеться так багато сказати,але краще помовчати....і таке питання у вас особисто Тарас щось вкрав????? Не потрібно робити наклеп....
28 Вересня 2020, 00:32
Мені також Тараса шкода,малі дітки,дружина .Я з ним не знайома,але шкода просто по-людськи.
28 Вересня 2020, 01:05
Так шкода. Але закон для всіх одиин. І шоб шось мати треба працювати. Халявний сир тільки в мишеловці.
28 Вересня 2020, 01:33
Тараса знаю лічно, не раз допомагав і натяку на хабар не було.А якщо брали, значить їм давали...Давайте будемо чесними самі з собою, всі ми однакові раз не взяли б, а на другий і спокусилися б.
28 Вересня 2020, 02:26
Я теж його знаю,мені він давай намьок,що без $ до нього не підходити і єхідно сміявся. Так що не треба писати,що шкода і все таке.. Краще тих людей пожалійте які ним платили,щоб отримати зем.ділянк,яка ним по закону повинна бути... Він отримав по заслузі,або надіємось що отримає. Треба було відмовитись від грошей,але ні він взяв,бо хабарник.. І ті хто нього захищають,явно родичі,друзі.. Шкода тільки,що виростили такого хабарника,а не порядну людину.. Бо такий молодий,і вже такий хабарників! Зажерся,от і попався.
28 Вересня 2020, 02:48
Мені шкода лише простих людей,які через таких от хабарників,не могли отримати земельні ділянки,адже в них все через касу,а інакше поржуть і досвідос. Злодіі так ним і треба. Думали на чужому горі нажитись,вже нічого не боялись...Шкода що не всі в зборі були. Але нічого і Величку воно боком вийде..
28 Вересня 2020, 02:51
Будемо надіятись,що вони не уникнуть покарання і отримають по заслузі.
28 Вересня 2020, 03:33
Хочете зем.ділянку стійте в черзі як усі 5-10років.А не прийшли і дайте нам ділянку,а потім ще й наберуть всякі небораки і тормозять всіх:то моя законна власність, то я внукам взяла, то продати...
28 Вересня 2020, 12:10
Черг вже давно не має. Все за бабло
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024